Mój wymarzony bezkablowy AXS Od teraz zmiana biegu to takie fajne "bzzyt"
pytania laika:
- to działa na baterie ?
- przełączasz sama czy robi to automatycznie w zależności od obciążenia lub kadencji ?
Tak, działa na baterie. W manetce jest zwykła 2032, w przerzutce jest dedykowana. Przerzutkę mam połączoną z Garminem, więc widzę na ile jest naładowana. Dodatkowo (oczywiście do niczego to nie jest potrzebne, ale jako bajer) widzę na wyświetlaczu który mam bieg, a po zgraniu aktywności ile razy zmieniłam przerzutkę i w którą stronę. Fajne jest też to, że ponieważ nie ma linki mogę na stromym podjeździe zmienić bieg bez odciążenia łańcucha.
Biegi zmieniam sama. Mogę zaprogramować kierunek zmiany, czyli czy dolna manetka zmienia w górę, a górna w dół czy na odwrót. Mogę ustawić multibieg, czyli przy dłuższym naciśnięciu zrzuca o 2, 3 czy np. wszystkie więcej na raz i analogicznie z podniesieniem. Na razie się jeszcze przyzwyczajam, bo manetka jest malutka i trochę w innym miejscu, więc czasem jej szukam palcem 
Dziś to koszt to około 2000 zł, rok temu jak kupowaliśmy dla Maćka to było 2500 zł.
https://youtu.be/8rR...zv0-jwq2N6pazj1
Na filmiku jest pokazana również sztyca bezprzewodowa, ale aż tak daleko nie poszłam. Sztycę mam zwykłą kablową z DT 
Użytkownik bacteria edytował ten post 21 wrzesień 2023 - 14:03