No to pozdrawiam
Poza tym, że z wiekiem coraz bardziej upierdliwy to w porządku
A na nartach jeszcze jeździ ?
Napisano 14 marzec 2023 - 13:46
No to pozdrawiam
Napisano 14 marzec 2023 - 14:20
No to pozdrawiam
Nooo, chwilowo nie jeździ i co najgorsze pociągnął za sobą resztę rodzinki. Plus taki, że zaoszczędzona kupa szmalu. Minus, że mnie strasznie nosi i jeśli nie w tym sezonie to spróbuję w przyszłym.
Również pozdrawiam
Napisano 14 marzec 2023 - 20:38
I tylko z powodów finansowych? Nie wierzę.
Deczko, jakim programem obrabiasz filmki córuni? Bardzo dobrze to robisz.
Napisano 15 marzec 2023 - 00:34
Nie tylko, a nawet wcale. Po prostu musiałem się trochę podkurować.
jakim programem obrabiasz filmki córuni?
Używamy Ediusa w nie najnowszej wersji 7, ale spokojnie wystarczającej do naszych celów. Piszę "naszych" bo Justynka coraz lepiej sobie radzi z montażem i nie mam na myśli tylko obsługi programu, ale przede wszystkim naturalne wyczucie kompozycji obrazu i dźwięku, a to już na prawdę nie takie proste.
Użytkownik deczko inny edytował ten post 15 marzec 2023 - 00:47
Napisano 15 marzec 2023 - 11:22
Wracaj szybko do zdrowia. Ja chyba też będę musiał się podkurować. Po ostatnich wiekszych nartach kregosłup jakoś nie chce o sobie zapomnieć.
Ja używam Movie Studio Platinum 13 Sony. Też nie najnowszy. Taka amatorska wersja Vegas Sony, który jest pewnie odpowiednikiem Twojego Ediusa. Niestety ten mój Platinum 13 coś wariuje na Windows 10 albo jest inny problem. Nie akceptuje filmów ze smartfona robionych w pionie. Dlaczego? Nobody knows.
Użytkownik o_andrzej edytował ten post 15 marzec 2023 - 11:23
Napisano 15 marzec 2023 - 18:50
Nie tylko, a nawet wcale. Po prostu musiałem się trochę podkurować.
jakim programem obrabiasz filmki córuni?
Używamy Ediusa w nie najnowszej wersji 7, ale spokojnie wystarczającej do naszych celów. Piszę "naszych" bo Justynka coraz lepiej sobie radzi z montażem i nie mam na myśli tylko obsługi programu, ale przede wszystkim naturalne wyczucie kompozycji obrazu i dźwięku, a to już na prawdę nie takie proste.
Napisano 15 marzec 2023 - 19:34
na rowerach ???
zimowego Giewontu
Napisano 15 marzec 2023 - 23:49
Oczywiście nie na rowerach, ale dzień wcześniej rowerami jechaliśmy do Murowańca. To pierwszy raz kiedy pakowałam na jeden wyjazd w Tatry rowery i czekany
na rowerach ???
zimowego Giewontu
Napisano 15 marzec 2023 - 23:59
Wracaj szybko do zdrowia.
Dzięki
Nie akceptuje filmów ze smartfona robionych w pionie. Dlaczego?
Ha, pojęcia nie mam, ponieważ nigdy niczego nie montowałem w pionie. Być może dlatego, że dostaje błędne info o rozmiarze ramki tzn 1080-1920 zamiast 1920-1080
zabieraj za montowanie zimowego Giewontu
ale przecież nie zamykam kompa na kłódkę...
na rowerach ???
a jakżeby inaczej
Napisano 16 marzec 2023 - 11:30
Ha, pojęcia nie mam, ponieważ nigdy niczego nie montowałem w pionie. Być może dlatego, że dostaje błędne info o rozmiarze ramki tzn 1080-1920 zamiast 1920-1080
Ja zawsze, no prawie, filmuję smartfonem w poziomie. Ale córka juz niekoniecznie. Coś z tymi rozmiarami jest na rzeczy, próbowałem, ale dlaczego Movie Studio dobrze działa pod Windows 7 a źle pod Windows 10 (w tym jednym aspekcie filmików pionowych) tego nie wiem. Ta sama wersja programu.
Napisano 16 marzec 2023 - 21:15
Justyna może to pytanie nie na miejscu ale z Deczkiem wszystlo OK ?
To całkowicie normalne. My (faceci) już tak mamy. Maja dodaje, że dziadziejemy na stare lata . Ja jednak pozostaję w opozycji do jej zdania.
Warto przesiąść się na rowerNapisany przez Mitek, 06 lis 2021 w Pozostałe → Góry nie tylko dla narciarzy / forum narciarskie → Rozmowy w stoku |
|
![]()
|
![]() |
|
|
![]()
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych