Wlasnie na ostatnim wyjaezdzie mialem okazje pojezdzic na nowym komplecie do AT..
Mantra Werks 186, Duke PT 16 skomponowane z Dalbello Lupo Pro HD
Z lewej nowa Mantra 102 mojej starszej, z prawej moje Werks
Zmodyfikowany Lupo: poprzednia wersja, ktora tez mam, byla zdecydowanie mniej sztywna.
W obecnej dodano sznurowany botek, zmieniono design jezyka. Jezyk buta zewnetrznego odczepia sie b latwo i przyjemnie. Slowem - drobne zmiany w ulubionym przeze mnie modelu AT
Werks: coz - co mozna dodac do doskonalej narty.......Ta sama stabilnosc na lodzie w porownaniu z poprzednim modelem, swietna jazda w glebokim puchu, niewielka waga . Troche poprawiono laminowanie wierzchu, ale stale trzeba sie liczyc z charakterystycznymi "wiorkami" odchodzacymi od wierzchu nart po uerzeniu jednej o druga....Czyli - jeszcze jedna wersja doskonalego wyrobu
Duke PT 16 - poprzednie Werks mam z KingPin: w porownaniu z nimi,PT sa zdecydowanie ciezsze. W mgmieniu oka przod zmieniamy w AT - nakladke do DH mozna odczepic w ulamku sekundy.
W podchodzeniu - swietne. W zjezdzie - po raz pierwszy mialem "spokojne sumienie" ,ze moje nogi sa chronione w identyczny sposob w porownaniu do typowo zjazdowych wiazan..
Na pewno nie wsiade juz na zadne narty z typowo AT wiazaniami - po prostu sie boje - wiem, ze sa ludzie, robiacy AT , dbajacy o kazdy gram pd noga - ja koncentruje sie na moim bezpieczenstwie i pol czy 1kg wiecej znaczy nic , w porownaniu do bezpieczenstwa.
na razie podchodzilem do 2h, zadnego ujemnego wplywu dodatkowego ciezaru nie zauwazylem, za to jazda w dol - boska !!!!!
Slowem : wiazzanie hybrydowe znacznie lepsze niz samochod hybrydowy (hahaha)
c
Użytkownik jan koval edytował ten post 18 luty 2023 - 15:08