Skocz do zawartości

Zdjęcie

Cześć!

• Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
35 odpowiedzi w tym temacie

#21 Sarensis

Sarensis
  • Użytkownik
  • 1921 postów
  • Narty:Salomon X-Max X10
  • Imię :Adam

Napisano 08 luty 2022 - 11:00

Po raz pierwszy sie z Toba zgadzma, chociaz dorosli sa tacy sami.....

Zauważyłem, że na stokach w Polsce jest w tym sezonie jakoś tak spokojniej, natomiast w życiu publicznym dostrzegam nasilenie chamskich zachowań spowodowanych napięciem pandemicznym.

• 0

#22 Sarensis

Sarensis
  • Użytkownik
  • 1921 postów

Napisano 08 luty 2022 - 11:06

Cześć
Odwal się od moich dzieci albo nie generalizuj w ten sposób. Tak czy tak przeproś, przeproś dziesiątki i setki chłopaków i dziewczyn, którzy są w tym wieku wyszkoleni i odpowiedzialni o wiele bardziej niż większość dorosłych a jednocześnie mają w sobie radość życia i uczciwość jakiej nam już brak.
Więc kurwa ich przeproś!

O! też znasz ten ton rodziców najlepszych dzieci na świecie? Powinieneś jeszcze dodać, przeproś, albo cie pozwę!!!

• 0

#23 Mitek

Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 4895 postów
  • Imię :Mitek

Napisano 08 luty 2022 - 11:48

Cześć
Odwal się od moich dzieci albo nie generalizuj w ten sposób. Tak czy tak przeproś, przeproś dziesiątki i setki chłopaków i dziewczyn, którzy są w tym wieku wyszkoleni i odpowiedzialni o wiele bardziej niż większość dorosłych a jednocześnie mają w sobie radość życia i uczciwość jakiej nam już brak.
Więc kurwa ich przeproś!

O! też znasz ten ton rodziców najlepszych dzieci na świecie? Powinieneś jeszcze dodać, przeproś, albo cie pozwę!!!

Cześć

Oczywiście, że znam. Będąc przez ponad 10 lat w radach różnych szkół poznałem tą roszczeniowość znakomicie. Natomiast znam też młodzież i w większości wypadków jest po prostu normalna a wielu wypadkach wspaniała i stąd uważam, że zaprezentowane przez Ciebie generalizowanie jest nieprawdziwe i krzywdzące.

Pozdro

• 0

#24 jan koval

jan koval
  • Użytkownik
  • 3414 postów
  • Narty:volkl
  • Imię :kuba
  • Ulubiony stok:jackson hole, fernie, chugach

Napisano 08 luty 2022 - 13:20

Chłopak utknął w Aspen,

Przynajmniej w ładnym miejscu
Eee.... pokoje szpitalne podobnie wyglądają....
Poza tym ma nogę przyczepioną gwoździami do „rury” i bez pomocy pielęgniarki nie może jej ruszyć....
Jest nadzieja, że jakieś ładne pielęgniarki się nim opiekują !!! :)

Tzn Ex Fix?

Cześć
Więc kurwa ich przeproś!

Cześć

Oczywiście, że znam. Będąc przez ponad 10 lat w radach różnych szkół poznałem tą roszczeniowość znakomicie. Natomiast znam też młodzież i w większości wypadków jest po prostu normalna a wielu wypadkach wspaniała i stąd uważam, że zaprezentowane przez Ciebie generalizowanie jest nieprawdziwe i krzywdzące.

Pozdro

To nie znaczy, ze nalezy lekcewazyc powazny trend w tym kierunku..Moje dzieci tez nie sa takie, co nie znaczy, ze da sie to zauwazyc

• 1
"...w słownictwie Kovala każda narta poniżej 180cm to łyżwa ..." ( Jabol)

#25 star

star
  • Użytkownik
  • 1491 postów
  • Narty:Rossignol
  • Imię :Tadeusz
  • Ulubiony stok:Studicni

Napisano 08 luty 2022 - 13:23

Nie

Tak

Może?

• 1

#26 star

star
  • Użytkownik
  • 1491 postów
  • Narty:Rossignol
  • Imię :Tadeusz
  • Ulubiony stok:Studicni

Napisano 08 luty 2022 - 13:26

Tak na marginesie tej dyskusji....
Mój kolega uległ poważnemu wypadkowi, zderzył się wczoraj na stoku z innym kolegą... wpadli na siebie...po prostu z braku umiejętności.
Oboje narciarze próbowali zjeżdżać rownolegle obok siebie i drugi chłopak się nie wyrobił.
Efekt- rozdrzazgane kości na 9 kawałków ... do szpitala na stół operacyjny, i oczekiwanie, kiedy w następnym tygodniu jak zejdzie obrzęk na kolejną operację?
Chłopak utknął w Aspen, przy okazji przyjęcia do szpitala okazało się, że wciąż jest pozytywny na Covid od poprzedniego wyjazdu, a już minęło prawie 2 tygodnie.
I dla naszych sportowców .... kolega był wyczynowym cyklistą za młodu .... to może jednak sprawiło, ze kości miał słabe.

Jazda w parach jest trudna, zwykle wystarczy omijać innych, a tu ciagle ci się ktoś pałęta w pobliżu…

• 0

#27 J@n

J@n
  • Administrator
  • 9439 postów
  • Narty:black crows atris
  • Imię :Jan
  • Ulubiony stok:FIS w Szczyrku

Napisano 08 luty 2022 - 19:38

podobnie jak w Białce , sprawca po prostu zbiegł, wjechał mi deską w nogi od tyłu i zanim zdążyłem go opier ... szybko wstał pretensjonalnie rzucił cyt."Co miałem zrobić?" i uciekł, sprawca miał nie więcej niż 17-18 lat
aż trudno uwierzyć w takie zachowanie, myślisz że gdybyś został leżeć to też oddalił by się z miejsca wypadku bez udzielenia pomocy ?
  • 1
Dołączona grafika
pozdrawiam Jan narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Winterberg, Willingen, Neuss, Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , St. Anton, Zürs, St. Christoph, Stuben, Lech, Oberlech, Valluga, St. Jakob, Venet, Fiss, Ladis, Serfaus, Zams, Hochsölden, Kühtai, Hochoetz, Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Pozza di Fassa, Belvedere, Marmolada, Alpe Lusia, Bellamonte, Passo San Pellegrino, Falcade, Latemar, Obereggen, Catinaccio, Pera, Moena, Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Alagna Valsesia, Macugnaga, Monterosa, Gressoney, Zermatt , Saas Fee , Saas Grund, Hohsaas, Grächen , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Thyon 2000, Les Collons , Rosswald , Belalp , Leukerbad, Bettmeralp, Fiesch, Fiescheralp, Brig, Visp, Zinal, Grimentz, St. Luc,  Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Val Cenis, Termignon, Val Frejus, Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , Orelle, La Grave , Oz , Saint Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil, Galibier, Thabor, Valloire, Valmeiniere

#28 Sarensis

Sarensis
  • Użytkownik
  • 1921 postów

Napisano 09 luty 2022 - 09:06

myślisz że gdybyś został leżeć to też oddalił by się z miejsca wypadku bez udzielenia pomocy

... ale ja jeszcze nie zdążyłem wstać po skoszeniu nóg od tyłu ... , pewnie że uciekł, o jakiej pomocy mówisz, przecież mamusi nie było w pobliżu do pomocy ;).

• 1

#29 Sarensis

Sarensis
  • Użytkownik
  • 1921 postów

Napisano 09 luty 2022 - 09:13

zaprezentowane przez Ciebie generalizowanie jest nieprawdziwe i krzywdzące.

Ja nie generalizuję, to pokolenie ma zresztą całkiem zimowo-narciarską nazwę, określa się ich "pokolenie płatków śniegu", tak jak zauważyłeś, są bardzo wrażliwi, każdy z nich jest jedyny w swoim rodzaju i wyjątkowy, a jednocześnie trwający tylko ulotną, krótką chwilę - jak płatek śniegu :) . Tak określi to pokolenie po Ygrekach, iksach i milenialsach, psycholodzy a nie ja. Nic na to nie poradzę, że są tacy, ja ich takimi nie zrobiłem ... , ale może ty masz w tym zasługi skoro uczestniczyłeś w ich kształtowaniu?

• 0

#30 Mitek

Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 4895 postów
  • Imię :Mitek

Napisano 09 luty 2022 - 10:33

Ja nie generalizuję, to pokolenie ma zresztą całkiem zimowo-narciarską nazwę, określa się ich "pokolenie płatków śniegu", tak jak zauważyłeś, są bardzo wrażliwi, każdy z nich jest jedyny w swoim rodzaju i wyjątkowy, a jednocześnie trwający tylko ulotną, krótką chwilę - jak płatek śniegu :) . Tak określi to pokolenie po Ygrekach, iksach i milenialsach, psycholodzy a nie ja. Nic na to nie poradzę, że są tacy, ja ich takimi nie zrobiłem ... , ale może ty masz w tym zasługi skoro uczestniczyłeś w ich kształtowaniu?

Cześć

Ja tylko napisałem o tym, że to pokolenie nie jest jednorodne i są to wyjątki potwierdzające regułę.Ale skoro jesteś taki nieprzemakalny i wszyscy młodzi to chuje przy doskonałości starości, to ja już na to nic nie poradzę. Koniec tematu.

Pozdro

• 2

#31 jan koval

jan koval
  • Użytkownik
  • 3414 postów
  • Narty:volkl
  • Imię :kuba
  • Ulubiony stok:jackson hole, fernie, chugach

Napisano 10 luty 2022 - 01:46

Cześć

Ja tylko napisałem o tym, że to pokolenie nie jest jednorodne i są to wyjątki potwierdzające regułę.Ale skoro jesteś taki nieprzemakalny i wszyscy młodzi to chuje przy doskonałości starości, to ja już na to nic nie poradzę. Koniec tematu.

Pozdro

Chuje to sa starsi - tacy od 50-tki w gore: maja jeden cel: obrona stolkow

• 3
"...w słownictwie Kovala każda narta poniżej 180cm to łyżwa ..." ( Jabol)

#32 Sarensis

Sarensis
  • Użytkownik
  • 1921 postów

Napisano 10 luty 2022 - 08:48

że to pokolenie nie jest jednorodne i są to wyjątki potwierdzające regułę

widzisz, problem w tym, że musisz się dokształcić w temacie "płatków śniegu", na pewno nauka ci się przyda, to określenie po raz pierwszy nie odnosi się wyłącznie do pokolenia , a do grupy społecznej, która jest jak płatek śniegu. Przedstawicielem tej grupy możesz zostać nawet ty, tylko musisz nieco bardziej zniewieścieć i uwrażliwić się w stylu subkultury EMO, wówczas również forum zyska na znacznym spadku ilości wulgaryzmów w postach i nader życzliwym usposobieniu "starego" forumowicza. Pozdrowienia serdeczne!

• 0

#33 Sarensis

Sarensis
  • Użytkownik
  • 1921 postów

Napisano 10 luty 2022 - 08:50

Chuje to sa starsi

hehe, nawet stare, zgrzybiałe c.huje :)

• 0

#34 J@n

J@n
  • Administrator
  • 9439 postów

Napisano 10 luty 2022 - 22:11

Panowie drodzy - młodzież czyta, ona się uczy,

może da się przekazać myśli i emocje bez k...., ch.. i innej łaciny

• 2
Dołączona grafika
pozdrawiam Jan narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Winterberg, Willingen, Neuss, Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , St. Anton, Zürs, St. Christoph, Stuben, Lech, Oberlech, Valluga, St. Jakob, Venet, Fiss, Ladis, Serfaus, Zams, Hochsölden, Kühtai, Hochoetz, Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Pozza di Fassa, Belvedere, Marmolada, Alpe Lusia, Bellamonte, Passo San Pellegrino, Falcade, Latemar, Obereggen, Catinaccio, Pera, Moena, Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Alagna Valsesia, Macugnaga, Monterosa, Gressoney, Zermatt , Saas Fee , Saas Grund, Hohsaas, Grächen , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Thyon 2000, Les Collons , Rosswald , Belalp , Leukerbad, Bettmeralp, Fiesch, Fiescheralp, Brig, Visp, Zinal, Grimentz, St. Luc,  Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Val Cenis, Termignon, Val Frejus, Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , Orelle, La Grave , Oz , Saint Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil, Galibier, Thabor, Valloire, Valmeiniere

#35 Sarensis

Sarensis
  • Użytkownik
  • 1921 postów

Napisano 11 luty 2022 - 09:13

młodzież czyta, ona się uczy

oj tam, łacinę "polską" też znać trzeba, a niech się młodzież uczy :)

• 0

#36 J@n

J@n
  • Administrator
  • 9439 postów

Napisano 11 luty 2022 - 12:01

a niech się młodzież uczy
no faktycznie - po tym akurat moja wnusia rozpoznaje rodaków na urlopie
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych