Witam wszystkich forumowiczów
Napisano 13 kwiecień 2021 - 13:26
A jaki prezent na urodziny szykujesz?
Może jednak narty AT?
Oczywiście kontakty z forumowym guru ortografii i ski touringu w aspekcie wyboru bardzo Ci pomogą!!!
No i to jest najfajniejsze, że tu trafiłeś.
Napisano 13 kwiecień 2021 - 14:10
Kuba :Jak wspomniałem w poście nr.10 wędrówkę z nartami na plecach zaliczyłem z konieczności( kilka razy w tym sezonie) bo nie miałem wyjścia !!! ponieważ stoki we Francji dla ''LUDU'' były niedostępne...jedynie szkółki narciarskie upajały się do bólu na pustych stokach .Nie żałuje ani jednego kroku zrobionego w górę bo doświadczyłem kolejnego sposobu uprawiania narciarstwa a narty sl dżwigałem na plecach bo zjeżdżałem po twardym przygotowanym stoku i póki co ten rodzaj narciarstwa najbardziej mnie" rajcuje"
niestety nie posiadam nart ani butów skiturowych...może kiedyś zakupię ale puki co to zostaję przy tych preferencjach.Pozdrawiam
Napisano 13 kwiecień 2021 - 19:34
Marek
A jaki prezent na urodziny szykujesz?
Może jednak narty AT?
Oczywiście kontakty z forumowym guru ortografii i ski touringu w aspekcie wyboru bardzo Ci pomogą!!!
No i to jest najfajniejsze, że tu trafiłeś.
Witam. Miło że zauważyłaś tą moją 30stkę na karku Co do prezentu to zrobiłem sobie już wcześniej....troszkę ciuszków ....oczywiście narciarskich
. Ja również się cieszę że Was tu znalazłem
Napisano 13 kwiecień 2021 - 19:59
to my się cieszymy - może masz tam duży dom i wynajmujesz pokoje ?
Ja również się cieszę że Was tu znalazłem

pozdrawiam Jan narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Winterberg, Willingen, Neuss, Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , St. Anton, Zürs, St. Christoph, Stuben, Lech, Oberlech, Valluga, St. Jakob, Venet, Fiss, Ladis, Serfaus, Zams, Hochsölden, Kühtai, Hochoetz, Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Pozza di Fassa, Belvedere, Marmolada, Alpe Lusia, Bellamonte, Passo San Pellegrino, Falcade, Latemar, Obereggen, Catinaccio, Pera, Moena, Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Alagna Valsesia, Macugnaga, Monterosa, Gressoney, Zermatt , Saas Fee , Saas Grund, Hohsaas, Grächen , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Thyon 2000, Les Collons , Rosswald , Belalp , Leukerbad, Bettmeralp, Fiesch, Fiescheralp, Brig, Visp, Zinal, Grimentz, St. Luc, Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Val Cenis, Termignon, Val Frejus, Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , Orelle, La Grave , Oz , Saint Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil, Galibier, Thabor, Valloire, Valmeiniere
Napisano 13 kwiecień 2021 - 22:00
Skąd wiesz???
Napisano 14 kwiecień 2021 - 00:44
Kuba :Jak wspomniałem w poście nr.10 wędrówkę z nartami na plecach zaliczyłem z konieczności( kilka razy w tym sezonie) bo nie miałem wyjścia !!! ponieważ stoki we Francji dla ''LUDU'' były niedostępne...jedynie szkółki narciarskie upajały się do bólu na pustych stokach .Nie żałuje ani jednego kroku zrobionego w górę bo doświadczyłem kolejnego sposobu uprawiania narciarstwa
a narty sl dżwigałem na plecach bo zjeżdżałem po twardym przygotowanym stoku i póki co ten rodzaj narciarstwa najbardziej mnie" rajcuje"
niestety nie posiadam nart ani butów skiturowych...może kiedyś zakupię ale puki co to zostaję przy tych preferencjach.Pozdrawiam
dziekje za sprostowanie - lepsze to niz siedziec w domu na dupie inarzekac!!!!!!!!
Napisano 14 kwiecień 2021 - 01:43
Marek: zdecyduj sie: albo podchodziles z buta, co nie jest AT, albo masz 2 pary nart z czego jedna jest do podchodzenia a druga do zjezdzania.....
Skitouring a definicji jest to aktywnosc, w ktorej podchodzi sie na fokach
Sprecyzuj, bo mnie gubisz, albo fantazjujesz....
BTW: podchodzenie, zeby zjezdzac po ubitym?? jasne ,ze mozna...co kto lubi
Purystom ciężko żyć.
Podchodzilem z nartami na plecach, z nartami w rękach, z nartami na nogach lub odwrotnie, ale bez fok, po ubitym lub nie... turowanie z definicji to turowanie, a ski wiadomo...
Załączone pliki
Napisano 14 kwiecień 2021 - 07:27
Skąd wiesz???
to było tylko pytanie

pozdrawiam Jan narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Winterberg, Willingen, Neuss, Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , St. Anton, Zürs, St. Christoph, Stuben, Lech, Oberlech, Valluga, St. Jakob, Venet, Fiss, Ladis, Serfaus, Zams, Hochsölden, Kühtai, Hochoetz, Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Pozza di Fassa, Belvedere, Marmolada, Alpe Lusia, Bellamonte, Passo San Pellegrino, Falcade, Latemar, Obereggen, Catinaccio, Pera, Moena, Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Alagna Valsesia, Macugnaga, Monterosa, Gressoney, Zermatt , Saas Fee , Saas Grund, Hohsaas, Grächen , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Thyon 2000, Les Collons , Rosswald , Belalp , Leukerbad, Bettmeralp, Fiesch, Fiescheralp, Brig, Visp, Zinal, Grimentz, St. Luc, Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Val Cenis, Termignon, Val Frejus, Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , Orelle, La Grave , Oz , Saint Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil, Galibier, Thabor, Valloire, Valmeiniere
Napisano 14 kwiecień 2021 - 07:55
Wiem.....żartowałem Janie Ale właśnie wynajmuję mieszkanko u facetki co taki dom posiada myślę że k.20 osób jednorazowo mogła by zakwaterować jak byś był zainteresowany to pomogę to zorganizować
Napisano 14 kwiecień 2021 - 09:54
Wiem.....żartowałem Janie
Ale właśnie wynajmuję mieszkanko u facetki co taki dom posiada myślę że k.20 osób jednorazowo mogła by zakwaterować jak byś był zainteresowany to pomogę to zorganizować
Wchodzę!
Pozdro
Napisano 14 kwiecień 2021 - 12:13
Nie ma sprawy ,mów kiedy i ile osób to postaram się to ogarnąć ,mają miejsca na rowery ,można robić grilla tak że dla kulturalnych i w miarę spokojnych ludzi miejsce jest super ,co do ceny musiałbym się dowiedzieć ale wiem że drogo nie jest.
Napisano 14 kwiecień 2021 - 20:19
Nie ma sprawy ,mów kiedy i ile osób to postaram się to ogarnąć ,mają miejsca na rowery ,można robić grilla tak że dla kulturalnych i w miarę spokojnych ludzi miejsce jest super ,co do ceny musiałbym się dowiedzieć ale wiem że drogo nie jest.
Cześć
No to odpadamy. Z kulturą źle nie jest ale spokój...
Bardzo dzięki za propozycję ale nie chciałbym nikogo stawiać w złym świetle.
No.. chyba, że zdefiniujemy co jest dozwolone...
Pozdrowienia
Napisano 15 kwiecień 2021 - 07:29
Witam .Mówiąc o w miarę spokojnych ludziach miałem na myśli przestrzeganie zwykłych zasad międzyludzkich tzn. pijąc piwko po 22giej nie drzemy się że aż Świstaki spieprzają w Pireneje
i tylko tyle .Sam Mitek wiesz że trafiają się różni turyści, niektórym wydaje się że jak wydali parę groszy i są na urlopie to wszystko im wolno ,na szczęście takich pseudo-turystów jest coraz mniej i z dumą stwierdzam że my Polacy jesteśmy postrzegani jako kulturalny i pracowity naród. Ja zdefiniowałem .Sam określ do której grupy się kwalifikujecie
Serdecznie pozdrawiam.
Napisano 15 kwiecień 2021 - 08:25
Witam .Mówiąc o w miarę spokojnych ludziach miałem na myśli przestrzeganie zwykłych zasad międzyludzkich
tzn. pijąc piwko po 22giej nie drzemy się że aż Świstaki spieprzają w Pireneje
i tylko tyle .Sam Mitek wiesz że trafiają się różni turyści, niektórym wydaje się że jak wydali parę groszy i są na urlopie to wszystko im wolno ,na szczęście takich pseudo-turystów jest coraz mniej i z dumą stwierdzam że my Polacy jesteśmy postrzegani jako kulturalny i pracowity naród. Ja zdefiniowałem .Sam określ do której grupy się kwalifikujecie
Serdecznie pozdrawiam.
Cześć
Od zawsze jeżdżę w dużych ekipach. Dużych to znaczy 20 i więcej osób i sam organizuje wyjazdy więc towarzystwo podlega pewnej (jak to się mówi) selekcji. Ale nie ma się co oszukiwać, że wieczory bywają huczne natomiast z pewnością bez żadnego bydła. Dlatego tez staramy się zawsze wynajmować całe domy aby nie dochodziło do jakichś kolizji bo bywałem już w miejscach gdzie próbowano wyrzucić kolegę bo się głośniej zaśmiał paląc papierosa na powietrzu w miejscu do tego przeznaczonym. Za to jesteśmy raczej wzorową ekipą pod kątem czystości - segregacja śmieci, papierki czy niedopałki na parkingu nie maja prawa się zdarzyć.
W pełni rozumiem Twoje podejście bo sam mam zwyczaj utajniać fajne miejscówki i namiary przekazuje tylko ludziom w pełni zaufanym, zazwyczaj znanym mi osobiście i sprawdzonym w bojach. Niestety "turyści"
Ja nigdy nie byłem w Francji nie mówiąc o Francji na nartach. Rybelek - moja żona - jeździła w rejonie Sestriere i to nawet chyba była tam parę razy - organizowała przez jakieś 10 lat tzw. damskie wyjazdy - tam to się chłopie działo.
Pozdrowienia
Napisano 15 kwiecień 2021 - 08:41
Wiem.....żartowałem Janie
Ale właśnie wynajmuję mieszkanko u facetki co taki dom posiada myślę że k.20 osób jednorazowo mogła by zakwaterować jak byś był zainteresowany to pomogę to zorganizować
Mam prośbę:
Jak tam czasem włóczysz się po okolicy - wyciągnij chociaż telefon i zrób parę fotek

Napisano 15 kwiecień 2021 - 13:26
Cześć. No i się dogadaliśmy Raczej większe grupy powyżej 20 osób odpadają ta starsza pani z mężem tam mieszkają , jest to duży dom ale niestety ma ograniczoną ilość miejsc , ostatnio byli w lecie kolarze z Polski tak k.9 chłopa i byli zadowoleni ,w Sestiere (Włochy ) ze 6 lat temu też jeżdziłem fajne miejsce.Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych