Pochwała JMP z Nowego Targu.
Napisano 22 marzec 2021 - 20:22
Czasem warto robić zakupy poza dużymi sieciowkami.....
Napisano 22 marzec 2021 - 20:24
Niedawno udało mi się rozciąć/rozerwać spodnie narciarskie uszyte przed rokiem na miarę przez fme JMP. Tkanina dermizax. Spodnie były bardzo ok ale nie to jest istotne. Wystarczył jeden telefon z prośbą o poratowanie kawałkiem materiału na łatę i na następny dzień dostałem kurierem prawie m2 dermizaksu w stosownym kolorze - na koszt firmy ( wraz z przesyłką).
a nie wiesz czy robią spodnie piankowe ?

pozdrawiam Jan narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Winterberg, Willingen, Neuss, Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , St. Anton, Zürs, St. Christoph, Stuben, Lech, Oberlech, Valluga, St. Jakob, Venet, Fiss, Ladis, Serfaus, Zams, Hochsölden, Kühtai, Hochoetz, Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Pozza di Fassa, Belvedere, Marmolada, Alpe Lusia, Bellamonte, Passo San Pellegrino, Falcade, Latemar, Obereggen, Catinaccio, Pera, Moena, Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Alagna Valsesia, Macugnaga, Monterosa, Gressoney, Zermatt , Saas Fee , Saas Grund, Hohsaas, Grächen , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Thyon 2000, Les Collons , Rosswald , Belalp , Leukerbad, Bettmeralp, Fiesch, Fiescheralp, Brig, Visp, Zinal, Grimentz, St. Luc, Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Val Cenis, Termignon, Val Frejus, Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , Orelle, La Grave , Oz , Saint Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil, Galibier, Thabor, Valloire, Valmeiniere
Napisano 22 marzec 2021 - 20:26
Podawałem Ci już kiedyś namiary na fme Berkner z Knurowa. Uszyją pianki wg wymiarów.Niedawno udało mi się rozciąć/rozerwać spodnie narciarskie uszyte przed rokiem na miarę przez fme JMP. Tkanina dermizax. Spodnie były bardzo ok ale nie to jest istotne. Wystarczył jeden telefon z prośbą o poratowanie kawałkiem materiału na łatę i na następny dzień dostałem kurierem prawie m2 dermizaksu w stosownym kolorze - na koszt firmy ( wraz z przesyłką).
a nie wiesz czy robią spodnie piankowe ?
Napisano 22 marzec 2021 - 22:36
Właśnie nad JMP myślałem. Na rynku jest sporo badziewia, a jak coś z sensowną membraną to od razu worki kasy za markę. A krajowe firmy trzeba wspierać w trudnym czasie, szczególnie jak robią naprawdę fajne, konkurencyjne rzeczy.
Trochę jestem skonfudowany ich podejściem do komfortu termicznego. Jestem przyzwyczajony albo do hardshella plus cienka puchówka albo do ocieplenia typu 100g i albo w samej bieliźnie pod spodem albo dokładam cienki polarek jak mróz większy. A tu 60g, ni pies ni wydra... na jakie temperatury to jest ok?
Napisano 22 marzec 2021 - 23:21
Użytkownik mig edytował ten post 22 marzec 2021 - 23:37
Napisano 23 marzec 2021 - 00:07
Napisano 23 marzec 2021 - 00:17
Napisano 23 marzec 2021 - 09:38
zupełnie nie wiedziałem o istnieniu takiej firmy a widzę że ubierają całe kluby i szkoły narciarskie

pozdrawiam Jan narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Winterberg, Willingen, Neuss, Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , St. Anton, Zürs, St. Christoph, Stuben, Lech, Oberlech, Valluga, St. Jakob, Venet, Fiss, Ladis, Serfaus, Zams, Hochsölden, Kühtai, Hochoetz, Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Pozza di Fassa, Belvedere, Marmolada, Alpe Lusia, Bellamonte, Passo San Pellegrino, Falcade, Latemar, Obereggen, Catinaccio, Pera, Moena, Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Alagna Valsesia, Macugnaga, Monterosa, Gressoney, Zermatt , Saas Fee , Saas Grund, Hohsaas, Grächen , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Thyon 2000, Les Collons , Rosswald , Belalp , Leukerbad, Bettmeralp, Fiesch, Fiescheralp, Brig, Visp, Zinal, Grimentz, St. Luc, Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Val Cenis, Termignon, Val Frejus, Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , Orelle, La Grave , Oz , Saint Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil, Galibier, Thabor, Valloire, Valmeiniere
Napisano 23 marzec 2021 - 13:03
wiele firm powaznych ma taki serwis : pierwszy z brzegu ArcTeryx: wyslalem I'm (po uprzedniej wymianie korespondencji) chyba 10 letnia kurtke GoreTex, bo odklejal sie fartuch sniezny: naprawili, wyczyscili (chociaz nie zadalem) I odeslali - bingo - za darmo
Napisano 23 marzec 2021 - 13:21
W dobie powszechnej ekologii firmy wprowadzają zarówno możliwość napraw (w Polsce tez już widziałem) jak i obrót ciuchami używanymi (np. Patagonia) - to chyba dobry kierunek
Napisano 26 marzec 2021 - 22:56
Piszę i piszę do tego JMP i żadnego odzewu
Napisano 27 marzec 2021 - 16:54
Pewnie pracują zdalnie i z rzadka.Piszę i piszę do tego JMP i żadnego odzewu
Masz pw.
Użytkownik mig edytował ten post 27 marzec 2021 - 16:55
Napisano 28 marzec 2021 - 10:15
Napisano 28 marzec 2021 - 15:53

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych