Pogoda i aktualne warunki na stokach
Napisano 16 kwiecień 2022 - 19:54
Napisano 18 kwiecień 2022 - 15:37

Tu postanowił sobie siedzieć na parapecie

Napisano 18 kwiecień 2022 - 17:54
Zawitał do mnie ptak którego nigdy nie widziałem w mojej. Nie boi się nic. Nie ucieka. Kilka już dni spaceruje po moim podwórku i w jego okolicach. Pytanie do was czy to głuszec czy coś innego
Głuszec zwyczajny....Samiec..
Napisano 18 kwiecień 2022 - 20:53
Te głuszce i żółwie to tak na stoku jeżdżą ?
Świetne wiosenne warunki dzisiaj w Pecu, ostatni dzień działania ośrodka. Szkoda bo śniegu jeszcze jest sporo. Żadnych przetarć na trzech otwartych trasach. Jak widać na foto, tłoków nie było i to pewnie jest przyczyna końca sezonu.
IMG_1886.JPG 119,84 KB
9 Ilość pobrań
IMG_1888.JPG 158,17 KB
9 Ilość pobrań
IMG_1907.JPG 194,14 KB
9 Ilość pobrań
IMG_1908.JPG 128,66 KB
9 Ilość pobrań
Napisano 22 kwiecień 2022 - 06:16
Napisano 22 kwiecień 2022 - 08:58
Zawitał do mnie ptak którego nigdy nie widziałem w mojej. Nie boi się nic. Nie ucieka. Kilka już dni spaceruje po moim podwórku i w jego okolicach. Pytanie do was czy to głuszec czy coś innego
Moi znajomi pojechali kiedyś podglądać głuszce. Nawoływali ptaki na bagnach, w miejscu ich bytowania, przez puszczanie nagrania z magnetofonu. Ptak się odzywał, ale go nie widzieli przez kilka godzin. Schodzą wieczorem do pub-u na piwo. Dzielą się swoją opowieścią z sąsiadami. A tamci na to, że też chodzili z magnetofonem, co usłyszeli ptaka, to puszczali nagranie.
Napisano 26 kwiecień 2022 - 20:43
Co myślicie - Kaprun na początku maja - warto poczekać az skończy sie (polska) majówka czy nie ma to wpływu na frekwencję ? .....a może inne miejsce ?
(łagodne stoki dla żony priorytetowe, ja sie wyjeździe byle gdzie).
Napisano 27 kwiecień 2022 - 20:56
jak już to lepszy będzie Hintertuxer albo Stubaier
..a może inne miejsce ?

pozdrawiam Jan narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Winterberg, Willingen, Neuss, Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , St. Anton, Zürs, St. Christoph, Stuben, Lech, Oberlech, Valluga, St. Jakob, Venet, Fiss, Ladis, Serfaus, Zams, Hochsölden, Kühtai, Hochoetz, Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Pozza di Fassa, Belvedere, Marmolada, Alpe Lusia, Bellamonte, Passo San Pellegrino, Falcade, Latemar, Obereggen, Catinaccio, Pera, Moena, Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Alagna Valsesia, Macugnaga, Monterosa, Gressoney, Zermatt , Saas Fee , Saas Grund, Hohsaas, Grächen , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Thyon 2000, Les Collons , Rosswald , Belalp , Leukerbad, Bettmeralp, Fiesch, Fiescheralp, Brig, Visp, Zinal, Grimentz, St. Luc, Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Val Cenis, Termignon, Val Frejus, Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , Orelle, La Grave , Oz , Saint Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil, Galibier, Thabor, Valloire, Valmeiniere
Napisano 28 kwiecień 2022 - 07:34
jak już to lepszy będzie Hintertuxer albo Stubaier
..a może inne miejsce ?
Jakoś tak na Tuxie mało tras czynnych widac w porównaniu do Kaprun ..Stubaier faktycznie ...nie wiem czy dawniej był, ale cudny teraz plan 3D ośrodka na ich stronie sie znajduje
https://3d.realityma...baierGletscher/
Napisano 29 kwiecień 2022 - 22:09
Warunki na Łabskim. Super wiosna jak sosna.

Napisano 30 kwiecień 2022 - 05:00
W Karkonoszach ciągle dużo śniegu.
Warunki na Łabskim. Super wiosna jak sosna.E74BAC61-7941-4509-A85D-6B8C1230A5FE.jpeg
Cześć
No - przynajmniej w moim wypadku - "dopiąłeś swego", bo choć myślami jestem już zdecydowanie przy rowerze - jutro/pojutrze dłuższa wyprawa - czy kajakach - Liwa, Nogat, Zalew - 11-16 05, to tego śladu w takich warunkach i pogodzie /ci naprawdę zazdroszczę.
Są takie zdjęcia, że czujesz jakbyś jechał, słyszysz szum z jakim narta odsuwa śnieg - wiesz o co chodzi...
Pozdro
Użytkownik Mitek edytował ten post 30 kwiecień 2022 - 05:01
Napisano 30 kwiecień 2022 - 21:19
CześćW Karkonoszach ciągle dużo śniegu.
Warunki na Łabskim. Super wiosna jak sosna.E74BAC61-7941-4509-A85D-6B8C1230A5FE.jpeg
No - przynajmniej w moim wypadku - "dopiąłeś swego", bo choć myślami jestem już zdecydowanie przy rowerze - jutro/pojutrze dłuższa wyprawa - czy kajakach - Liwa, Nogat, Zalew - 11-16 05, to tego śladu w takich warunkach i pogodzie /ci naprawdę zazdroszczę.
Są takie zdjęcia, że czujesz jakbyś jechał, słyszysz szum z jakim narta odsuwa śnieg - wiesz o co chodzi...
Pozdro
Do tego kontemplacja gór tuż pod Szczytem Łabskiego i zero ludzi dookoła popołudniu.
Normalnie na szlaku po grzbiecie zawsze ktoś się kręci.
Zdarzają się takie momenty, piękne chwile.
Tuż przed tłumami turystów na weekend majowy.