Nasze przygody z kolanem (urazy kolan)
Napisano 12 maj 2009 - 19:24
I nie każ zbyt długo na siebie czekać ...
Gość_pytek 23_*
Napisano 12 maj 2009 - 19:32
Napisano 12 maj 2009 - 21:23
jeszcze troche pomarudzę o mom kolanie, niestety proces gojenia nie przebiega pomyślnie, po konsultacji z 3 ortopedami i 2 chirurgami, wykonaniu 2 rezonansów i tomografii kolanko (a właściwie kość poniżej) będzie pojutrze na nowo rozwalona, ustawiona we właściwy sposób i skręcona śrubami. Nie będzie mnie na forum przez troche czasu, trzymajcie się
Janusz to chyba Twój pierwszy smutny post,który mi dane było przeczytać...
Będzie dobrze! Zdrowiej i wracaj tu szybko!!!!...
..i ja też się wstawię za Tobą u Kogo trzeba...

Napisano 13 maj 2009 - 09:48
To Ty się trzymajNie będzie mnie na forum przez troche czasu, trzymajcie się
Jarek
Napisano 28 maj 2010 - 12:29

i mam nadzieję że na tym kończy się historia mojego zeszłorocznego lądowania
dostałem na pamiątkę:

pozdrawiam Jan narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Winterberg, Willingen, Neuss, Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , St. Anton, Zürs, St. Christoph, Stuben, Lech, Oberlech, Valluga, St. Jakob, Venet, Fiss, Ladis, Serfaus, Zams, Hochsölden, Kühtai, Hochoetz, Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Pozza di Fassa, Belvedere, Marmolada, Alpe Lusia, Bellamonte, Passo San Pellegrino, Falcade, Latemar, Obereggen, Catinaccio, Pera, Moena, Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Alagna Valsesia, Macugnaga, Monterosa, Gressoney, Zermatt , Saas Fee , Saas Grund, Hohsaas, Grächen , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Thyon 2000, Les Collons , Rosswald , Belalp , Leukerbad, Bettmeralp, Fiesch, Fiescheralp, Brig, Visp, Zinal, Grimentz, St. Luc, Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Val Cenis, Termignon, Val Frejus, Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , Orelle, La Grave , Oz , Saint Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil, Galibier, Thabor, Valloire, Valmeiniere
Napisano 28 maj 2010 - 13:14
witam serdecznie po przebudzeniu z narkozy, śrubki wyciągnięte
![]()
dostałem na pamiątkę:P1100359.JPG 576,33 KB 34 Ilość pobrań
nie powiem ,robi wrażenie...aż mnie kolanko zabolało

dużo zdrówka życzę

Użytkownik funcarving edytował ten post 28 maj 2010 - 13:16
Napisano 28 maj 2010 - 14:56
witam serdecznie po przebudzeniu z narkozy, śrubki wyciągnięte
![]()
I tego Ci zyczymy. Swoja droga imponujace sa te sruby.
Napisano 28 maj 2010 - 15:07
"Trzeba wiele zmienić, by wszystko zostało po staremu"
forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,
Napisano 10 czerwiec 2010 - 13:40
To musiało bolećdostałem na pamiątkę:

Napisano 17 październik 2010 - 17:28

Współczuje wszystkim którzy doznali kontuzji lecz mój problem polegał na czym innym.
Po ostatnim sezonie(nie był on długi ponieważ byłem na obozie tygodniowym, lecz jeździłem bardzo dużo i dużo doskonaliłem)przy kucaniu a dokładniej wstawaniu strasznie bolały mnie kolana. Tak jakby coś tarło.Pierwsze kroki po wstaniu z pozycji kucanej były bardzo bolesne lecz potem przechodziło.
Przy spontanicznej rozmowie z nauczycielką biologii powiedziała ona, że mogę mieć zbyt mało "mazi" w kolanach spowodowane tym to może być, że rosnę zbyt szybko i organizm nie nadąża jej po prostu wytwarzać. Sam tak myślałem i uznałem wizytę lekarską za zbędną. Ból po około półtora - dwa miesiące przeszedł.
Orientujecie się co mogę robić, zażywać aby nie powtórzyło się to w następnym sezonie ? Oby tylko nie na nartach...
(Widziałem reklamę w TV takiego czegoś jak 4Flex, to właśnie na bolące i trące kolana)
Co o tym wszystkim sądzicie ?
pozdrawiam, mgr.

_________________Bez kurtki cieplej

Napisano 17 październik 2010 - 17:46
Mgr nic nie zażywaj - przynajmniej bez kosultacji z lekarzem.Co o tym wszystkim sądzicie ?
pozdrawiam, mgr.
Nauczycielka może mieć rację, mogą to być tez po prostu zwykłe bóle zmęczniowe. Proponuję mimo wszystko, jeżeli taka sytuacja się powtórzy skontaktować się z ortopedą.
Pozdrawiam
Napisano 17 październik 2010 - 18:21
w Twoim wieku, o tym czy jakis specyfik zażyjesz lub nie, powinni decydować rodzice, a wrazie ich wątpliwoscie powinni skonsultować się z lekarzem np pediatrą.
Ja znam jeden specyfik, który sam stosowałem (polecony przez innego narciarza), ale mimo zapewnien na opakowaniu o braku jakichkolwiek przeciwskazań i skutków ubocznych, nie odważe się polecic go tak młodej osobie.
Edit: Dla jasnosci bo widze ze wzbudza to kontrowersje - przesłanie postu jest takie: NAWET JESLI NA SPECYFIKU JEST NAPISANE, ZE JEST NIESZKODLIWY NIE POWINIENES NIC ZAZYWAC BEZ KONSULTACJI Z LEKARZEM
Użytkownik kiedar edytował ten post 17 październik 2010 - 21:06
Napisano 17 październik 2010 - 19:05
To będzie chyba najlepsze rozwiązanie gdy przyjdzie jakiś wyjazd

Pozdrawiam

_________________Bez kurtki cieplej

Gość_pytek 23_*
Napisano 17 październik 2010 - 20:03
P.S.Bol moze byc spowodowany tym,ze rosniesz jak przestaniesz wszystko bedzie ok.
Napisano 17 październik 2010 - 20:46
Nie - nic nie zażywaj tylko skontaktuj się z ortopedą w razie powtórzenia się tego typu dolegliwości. Ani rodzice ani kiedar nie mają w tej sprawie głosu tylko lekarz specjalista. Najlepiej przyjąć zasadę, że bez jednoznacznego zalecenia pewnego lekarza nie przyjmujemy żądnych lekarstw i innych środkó farmaceutycznych chocby były bez recepty i dostępne w szkolnym kiosku. Zapewniam Cię, że będziesz wtedy zdrowszy.Nie, no ja nie chce nic ćpać ;p Zorientuję się w aptece co jest ewentualnie dobre na takie rzeczy i wydawane bez recepty.
To będzie chyba najlepsze rozwiązanie gdy przyjdzie jakiś wyjazd
Pozdrawiam

Pozdrowienia serdeczne
Napisano 17 październik 2010 - 21:40

Napisano 30 listopad 2010 - 20:28

Napisano 30 listopad 2010 - 20:31
Sama wyskoczyła

Pozdrawiam
Napisano 30 listopad 2010 - 22:07
Po pewnym upadku, moja rzepka po porstu wyskoczyła ze swojego miejsca
Tak po prostu wyskoczyla. Jesli tak po prostu wyskoczyla, to i leczenie proste. Niepotrzenie sie rehabilitowalas.
Napisano 30 listopad 2010 - 22:33
Orientujecie się co mogę robić, zażywać aby nie powtórzyło się to w następnym sezonie ?
nie jestem fachowcem w tej dziedzinie, ale myślę, że Glukozamina jest ok i można ją zażywać bez żadnych przeszkód. pomaga zwłaszcza na kolana, ale nie tylko.Edit: Dla jasnosci bo widze ze wzbudza to kontrowersje - przesłanie postu jest takie: NAWET JESLI NA SPECYFIKU JEST NAPISANE, ZE JEST NIESZKODLIWY NIE POWINIENES NIC ZAZYWAC BEZ KONSULTACJI Z LEKARZEM