Czy wykupujemy OC jezdzac na nartach ?
Napisano 20 styczeń 2013 - 12:44
Ja wykupuje co roku na sezon to tylko 30pln na 3 miechy czyli 10pln na miesiac.
Napisano 20 styczeń 2013 - 12:48
"Trzeba wiele zmienić, by wszystko zostało po staremu"
forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,
Napisano 20 styczeń 2013 - 13:41

Napisano 20 styczeń 2013 - 17:59

a powiedzcie mi czy mozna wykupic takie ubezpieczenie np. na 2 dni, i ile to kosztuje?
Powiem szczerze że przed sezonem tak o tym myslałam, ale pozostało tylko na mysleniu...

Napisano 20 styczeń 2013 - 20:46
"Trzeba wiele zmienić, by wszystko zostało po staremu"
forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,
Napisano 21 styczeń 2013 - 08:45
Jak jedziemy w Alpy to bierzemy dodatkowe ubezp. narciarskie z OC min 50tyś euro
Napisano 21 styczeń 2013 - 08:52

pozdrawiam Jan narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Winterberg, Willingen, Neuss, Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , St. Anton, Zürs, St. Christoph, Stuben, Lech, Oberlech, Valluga, St. Jakob, Venet, Fiss, Ladis, Serfaus, Zams, Hochsölden, Kühtai, Hochoetz, Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Pozza di Fassa, Belvedere, Marmolada, Alpe Lusia, Bellamonte, Passo San Pellegrino, Falcade, Latemar, Obereggen, Catinaccio, Pera, Moena, Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Alagna Valsesia, Macugnaga, Monterosa, Gressoney, Zermatt , Saas Fee , Saas Grund, Hohsaas, Grächen , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Thyon 2000, Les Collons , Rosswald , Belalp , Leukerbad, Bettmeralp, Fiesch, Fiescheralp, Brig, Visp, Zinal, Grimentz, St. Luc, Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Val Cenis, Termignon, Val Frejus, Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , Orelle, La Grave , Oz , Saint Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil, Galibier, Thabor, Valloire, Valmeiniere
Napisano 21 styczeń 2013 - 08:57
z jakiej firmy?mam wykupione całoroczne , szkody ubezpieczone do max 2mln. euro
Napisano 21 styczeń 2013 - 09:04

pozdrawiam Jan narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Winterberg, Willingen, Neuss, Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , St. Anton, Zürs, St. Christoph, Stuben, Lech, Oberlech, Valluga, St. Jakob, Venet, Fiss, Ladis, Serfaus, Zams, Hochsölden, Kühtai, Hochoetz, Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Pozza di Fassa, Belvedere, Marmolada, Alpe Lusia, Bellamonte, Passo San Pellegrino, Falcade, Latemar, Obereggen, Catinaccio, Pera, Moena, Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Alagna Valsesia, Macugnaga, Monterosa, Gressoney, Zermatt , Saas Fee , Saas Grund, Hohsaas, Grächen , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Thyon 2000, Les Collons , Rosswald , Belalp , Leukerbad, Bettmeralp, Fiesch, Fiescheralp, Brig, Visp, Zinal, Grimentz, St. Luc, Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Val Cenis, Termignon, Val Frejus, Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , Orelle, La Grave , Oz , Saint Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil, Galibier, Thabor, Valloire, Valmeiniere
Napisano 21 styczeń 2013 - 09:07

W tym roku wykupiliśmy (na 4os), OC, NNW w PZU. Za 7 dni wyszło coś około 65zł/osobę. Ubezpieczenie obejmuje całą podróż plus szusowanie rekreacyjne. Można ubezpieczyć też bagaże, sprzęt itp. Koszty są śmieszne a ile człowiek spokojniejszy

Wieczorem napiszę dokładnie jakie ty były kwoty

Adam S.
Napisano 21 styczeń 2013 - 10:10
Napisano 21 styczeń 2013 - 17:38
TU: PZU
Okres ubezpieczenia: 7 dni,
Zakres ubezpieczenia:
1) koszty leczenia i assistance pakiet podstawowy - suma ubezpieczenia 80 000zł - składka 26,78zł
2) assistance pakiet rozszerzony - składka 5,25zł
3) assistance pakiet sport - 15,75zł
4) NNW - suma ubezpieczenia 70 000zł - składka 11,03zł
5) OC - suma ubezpieczenia 100 000zł - składka 2,10zł
Podsumowując - koszty ubezpieczenia na tygodniowy wypad na narty to w moim przypadku 60,91zł. Nie sądzę aby opłacało się zaoszczędzić taką kwotę i nie wykupować ubezpieczenia...
- każdy robi jak uważa - według mnie bez sensu...Ja zawsze przed wyjazdem wykupuję na okres wyjazdu, na weekendowe wypady nie.
Adam S.
Napisano 21 styczeń 2013 - 17:39
mam wykupione całoroczne , szkody ubezpieczone do max 2mln. euro
Od pierwszego dnia obecności na forum myślę, że mieszkasz w BE

A Oc też takie mamy

Użytkownik Michał edytował ten post 21 styczeń 2013 - 17:42
Napisano 21 styczeń 2013 - 20:59
Napisano 22 styczeń 2013 - 10:40
Asiuta, takie ubezpieczenie nie obejmuje wypadków na nartach, nie myl pojęć proszę.według mnie to dużo kasy 6 dych na 7 dni... x2osoby +cała reszta czyli paliwo, noclegi, wyżywienie... jak ktos ma swoje prywatne ubezpieczenia na różne zdarzenia losowe typu złamanie nogi, wypadek samochodowy itd...to uważam za bezsensowne płacenie ok.130zł.dodatkowo do tego wszystkiego!
Tutaj był opisany pakiet SKI
Napisano 22 styczeń 2013 - 11:23

Może to i moja nie odpowiedzialnośc... ale coż...
Napisano 28 styczeń 2013 - 22:10

Napisano 20 luty 2013 - 20:58

Napisano 17 październik 2013 - 14:12
Potwierdzam, ale warto wgłebić się w warunki umowy. Od nich zależy co obejmuje ubezpieczenie.