Witam .
Właśnie udało mi się wrócić z Magury , byłem tam pierwszy i ostatni raz w weekend - koszmar na stoku , przy bramkach , do bufetu , do ubikacji - cóż dodać wszystkiego zbyt mało .
Co do samego stoku mam mieszane uczucia , bardzo wąsko około 30-40m , przygotowanie oceniam na dość dobre pod warunkiem , że lubi ktoś jazdę po betonie , powiem może inaczej było tak twardo , że po 9 zjazdach potrafiła mi się odłożyć zendra pod butem tzw. drut , a zdarza mi się to bardzo rzadko . Dzisiaj na Magurze nie dało się normalnie pojezdzić narciarz ścigał narciarza , tasowanie jak w talii kart do pokera amerykańskiego , udało mi się widzieć kilka dość groznie wyglądających spotkań na stoku . Jeśli ktoś lubi naprawdę agresywnie pojezdzić Gigantem - Slalom Gigantem to jest to odpowiedni stok , ale tylko w środku tygodnia , kurcze po 3 dniach jazdy w Jurgowie nie byłem tak wypompowany jak dziś po 9 zjazdach , zresztą nie można nazwać tego jadą to było raczej zsuwanie się po stoku . Trasa do jazdy jest tylko 1 i to ta czerwona , nie mam pojęcia skąd na mapce wzięła się niebieska trasa , po prawdzie jest to ścieżka szerokości od 2 metra do 3m z przeręblami , dołkami , kanałami i cholera wie z czym jeszcze , która prowadzi przez las z górnego parkingu ( ciężko to nazwać parkingiem ) do kasy do której trzeba podejść lekko pod górkę z buta , przejechanie tą niby niebieską nartostradą wymaga naprawdę nie lada umiejętności tak po prawdzie to tylko deskarze na niej sobie jakoś radzili .... eh koszmar .
Jeśli miałbym oceniać tą stację w skali 1-10 to :
Przygotowanie trasy czerwonej 8
Przygotowanie trasy niebieskiej 0
Infrastruktura ( parkingi dojazd , ubikacje , bufet x2 ) - oceniam na 3
Ceny karnetów w stosunku do usług oceniam na 4
Moim skromnym zdaniem nie popisał się pan Zdzisław Zasada .
Załączam kilka fotek , niestety z stoku ani jednej z prostego powodu strach było jezdzić z aparatem (dużym aparatem ) .
Pozdrawiam Łysy .
P.s Zapomniałbym dodać , że nowe krzesełko również miało przypadłość niemocy na około 15min , temperatura na stoku około -15 .
Ta mała chałupka za wyciągiem to jest właśnie restauracja , która mieści w środku 16 osób , w każdym razie tyle było miejsc siedzących
Mini barek
Użytkownik Łysy edytował ten post 18 grudzień 2010 - 19:52