Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nasze plany na sezon 2010/2011

• Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
115 odpowiedzi w tym temacie

#101 J@n

J@n
  • Administrator
  • 9522 postów
  • Narty:black crows atris
  • Imię :Jan
  • Ulubiony stok:FIS w Szczyrku

Napisano 15 maj 2023 - 20:40

Biorąc pod uwagę realia - czyli niemalże SS-mańską wierność, absolutny brak krytycyzmu oraz podatność na (najbardziej prymitywną nawet) propagandę tzw. żelaznego elektoratu PiS - każde ugrupowanie polityczne w każdym kraju może zazdrościć. Pełna zgoda.

no to taki elektorat miała w Niemczech Angela - 4 kadencje, to jeszcze macie 2 przed sobą

• 0
Dołączona grafika
pozdrawiam Jan narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Winterberg, Willingen, Neuss, Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , St. Anton, Zürs, St. Christoph, Stuben, Lech, Oberlech, Valluga, St. Jakob, Venet, Fiss, Ladis, Serfaus, Zams, Hochsölden, Kühtai, Hochoetz, Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Pozza di Fassa, Belvedere, Marmolada, Alpe Lusia, Bellamonte, Passo San Pellegrino, Falcade, Latemar, Obereggen, Catinaccio, Pera, Moena, Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Alagna Valsesia, Macugnaga, Monterosa, Gressoney, Zermatt , Saas Fee , Saas Grund, Hohsaas, Grächen , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Thyon 2000, Les Collons , Rosswald , Belalp , Leukerbad, Bettmeralp, Fiesch, Fiescheralp, Brig, Visp, Zinal, Grimentz, St. Luc,  Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Val Cenis, Termignon, Val Frejus, Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , Orelle, La Grave , Oz , Saint Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil, Galibier, Thabor, Valloire, Valmeiniere

#102 star

star
  • Użytkownik
  • 1601 postów
  • Narty:Rossignol
  • Imię :Tadeusz
  • Ulubiony stok:Studicni

Napisano 16 maj 2023 - 05:56

to marzenie opozycji aby elektorat przybijał piątkę, turlał się na komendę i aportował piłeczki

Jasne że tak....wszak pis to ma...ale elektorat opozycji składa sie przeważnie z jednostek wyposażonych w mózg wiec to niezbyt możliwe. Wyborcy pis którzy potrafią samodzielnie myślec powinni być sądzeni za współudział w okradaniu mnie, Was i Waszych wnuków.

Tymczasem Kaczyński obiecał 800zł w miejsce 500 - oznacza to że państwo bedzie jeszcze bardziej okradało tych którzy pracują i rozda nierobom żeby na niego zagłosowali (jak ja bym powiedział pani w recepcji/rejestracji w szpitalu na przykład że dam jej 800zł żeby mnie bez kolejki gdzieś wcisnęła to to korupcja by była)..... 

to ja moze piosenke www.youtube.com/watch?v=srwEFsoKBm8 link nie działa więc tak dziwnie jakoś wklejam, zawsze warto copy paste pojechac

ps janie piszesz niby od somsiada a zdaje sie jakbys z perspektywy odleglej galaktyki nadawal, byl Mlynarski to moze Waligorskim pojade, wezykiem

Kogo lubię

Lubię gdy piosenkarka, com ją znał w bieliźnie
I com poznał głupotę jej, godną barana,
Zaśpiewała coś o bliźnie, albo 0 ojczyźnie.
A Iudzie mówią o niej: - Zaangażowana!
Uwielbiam kiedy aktor, bywalec burdeli
Zwanych też kawiarniami, lub klubami czasem,
Wykona repertuar o tych co ginęli,
I potem jest niezwykle chwalony przez prasę.
Kocham też żurnalistę, co nam daje rady
Jak żyć, a równocześnie, przy pomocy lupy
Ogląda personalne trendy i układy
By wiedzieć, komu warto wcisnąć się do grupy.
Podziwiam naukowca niezbyt lotnej myśli
Który jednym numerem od wielu lat jedzie:
Wszyscy wiedzą, że facet prochu nie wymyśli,
Ale że "w razie czego" również nie zawiedzie...
Szanuję decydentów, co porozkładali
Dziesiątki instytucji na obie łopatki,
Lecz mocą jakiejś dziwnej, obłąkanej fali
Wracają, i w fotele znów wtykają zadki...

Bliski mi jest polityk, który w nosie dłubie
I działacz robotniczy co nie kocha pracy,
Aż dziwnie jak ich lubię.
A najbardziej lubię
Gdy mi mówią, że wszyscyśmy bracia-Polacy.

Użytkownik star edytował ten post 16 maj 2023 - 06:05

• 1

#103 Lexi

Lexi
  • Użytkownik
  • 802 postów
  • Narty:RADAR SENATE PRO

Napisano 17 maj 2023 - 12:22

to marzenie opozycji aby elektorat przybijał piątkę, turlał się na komendę i aportował piłeczki

Jasne że tak....wszak pis to ma...ale elektorat opozycji składa sie przeważnie z jednostek wyposażonych w mózg wiec to niezbyt możliwe. Wyborcy pis którzy potrafią samodzielnie myślec powinni być sądzeni za współudział w okradaniu mnie, Was i Waszych wnuków.

Tymczasem Kaczyński obiecał 800zł w miejsce 500 - oznacza to że państwo bedzie jeszcze bardziej okradało tych którzy pracują i rozda nierobom żeby na niego zagłosowali (jak ja bym powiedział pani w recepcji/rejestracji w szpitalu na przykład że dam jej 800zł żeby mnie bez kolejki gdzieś wcisnęła to to korupcja by była)..... 

to ja moze piosenke www.youtube.com/watch?v=srwEFsoKBm8 link nie działa więc tak dziwnie jakoś wklejam, zawsze warto copy paste pojechac

ps janie piszesz niby od somsiada a zdaje sie jakbys z perspektywy odleglej galaktyki nadawal, byl Mlynarski to moze Waligorskim pojade, wezykiem

Kogo lubię

Lubię gdy piosenkarka, com ją znał w bieliźnie
I com poznał głupotę jej, godną barana,
Zaśpiewała coś o bliźnie, albo 0 ojczyźnie.
A Iudzie mówią o niej: - Zaangażowana!
Uwielbiam kiedy aktor, bywalec burdeli
Zwanych też kawiarniami, lub klubami czasem,
Wykona repertuar o tych co ginęli,
I potem jest niezwykle chwalony przez prasę.
Kocham też żurnalistę, co nam daje rady
Jak żyć, a równocześnie, przy pomocy lupy
Ogląda personalne trendy i układy
By wiedzieć, komu warto wcisnąć się do grupy.
Podziwiam naukowca niezbyt lotnej myśli
Który jednym numerem od wielu lat jedzie:
Wszyscy wiedzą, że facet prochu nie wymyśli,
Ale że "w razie czego" również nie zawiedzie...
Szanuję decydentów, co porozkładali
Dziesiątki instytucji na obie łopatki,
Lecz mocą jakiejś dziwnej, obłąkanej fali
Wracają, i w fotele znów wtykają zadki...

Bliski mi jest polityk, który w nosie dłubie
I działacz robotniczy co nie kocha pracy,
Aż dziwnie jak ich lubię.
A najbardziej lubię
Gdy mi mówią, że wszyscyśmy bracia-Polacy.

Lubie bardzo Młynarskiego za jego proste ponadczasowe teksty ... Orwellowskie wręcz..

• 1

#104 J@n

J@n
  • Administrator
  • 9522 postów

Napisano 17 maj 2023 - 12:58

Orwellowskie wręcz..

w końcu A4 z Wrocławia do Gliwic będzie za darmo

https://www.gazetapr...da-darmowe.html

• 0
Dołączona grafika
pozdrawiam Jan narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Winterberg, Willingen, Neuss, Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , St. Anton, Zürs, St. Christoph, Stuben, Lech, Oberlech, Valluga, St. Jakob, Venet, Fiss, Ladis, Serfaus, Zams, Hochsölden, Kühtai, Hochoetz, Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Pozza di Fassa, Belvedere, Marmolada, Alpe Lusia, Bellamonte, Passo San Pellegrino, Falcade, Latemar, Obereggen, Catinaccio, Pera, Moena, Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Alagna Valsesia, Macugnaga, Monterosa, Gressoney, Zermatt , Saas Fee , Saas Grund, Hohsaas, Grächen , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Thyon 2000, Les Collons , Rosswald , Belalp , Leukerbad, Bettmeralp, Fiesch, Fiescheralp, Brig, Visp, Zinal, Grimentz, St. Luc,  Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Val Cenis, Termignon, Val Frejus, Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , Orelle, La Grave , Oz , Saint Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil, Galibier, Thabor, Valloire, Valmeiniere

#105 kordiankw

kordiankw
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • Narty:Elan SLX FIS, Dynastar GS Master Speed
  • Imię :Witek

Napisano 17 maj 2023 - 13:10

Orwellowskie wręcz..

Jakie za darmo? Od lat wszyscy tankujący płacimy w cenie paliwa opłatę paliwową, z czego na fundusz drogowy idzie 80%, a kolejowy 20%.
  • 3
„Kto ma wartości ciągle w gębie, ma je także w pobliskim nosie”

#106 MarioJ

MarioJ
  • Użytkownik
  • 618 postów

Napisano 17 maj 2023 - 13:46

Orwellowskie wręcz..

A wcześniej wydali naszą kasę na system eToll, Orlen na swoje aplikacje, plus liczne prywatne systemy jako bramki do eToll.

To się nazywa konsekwencja i ciągłość myśli.

• 3

#107 Mitek

Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 5019 postów
  • Imię :Mitek

Napisano 17 maj 2023 - 14:54

Orwellowskie wręcz..

Cześć

Nie wiem jak możesz w ten sposób komentować te chaotyczne i bezsensowne działania. Brzmisz jak taki nic nie kumający dziadek z wywiadów: " To dobry rząd bo dają..."

Populizm dla debili po prostu.

Za wszystko płaci niewielka grupa ciężko pracujących ludzi - nie rozumiesz tego?

Pozdro

Użytkownik Mitek edytował ten post 17 maj 2023 - 14:54

• 2

#108 nomo

nomo
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • Narty:K2
  • Imię :Zbyszek
  • Ulubiony stok:Zieleniec

Napisano 17 maj 2023 - 15:21

Jeszcze rok temu czytałem kilka artykułów, że nas nie stać na bezpłatne autostrady. Tutaj przykładowo: https://moto.trojmia...ne-n163096.html

• 0

#109 Lexi

Lexi
  • Użytkownik
  • 802 postów

Napisano 17 maj 2023 - 20:25

Orwellowskie wręcz..

Cześć

Nie wiem jak możesz w ten sposób komentować te chaotyczne i bezsensowne działania. Brzmisz jak taki nic nie kumający dziadek z wywiadów: " To dobry rząd bo dają..."

Populizm dla debili po prostu.

Za wszystko płaci niewielka grupa ciężko pracujących ludzi - nie rozumiesz tego?

Pozdro

Pewnie za ten wpis nobla nie dostane ale jestem bardzo za tym aby osoby nie mieszkające w Polsce nie miały praw wyborczych - w myśl kolokwialnego " kibic z dala sie nie wpier..... " sam przez większość dorosłego życia byłem emigrantem i znam doskonale realia.. jestem i byłem zawsze  konsekwentny w swoich przekonaniach - mieszkając na emigracji nie głosowałem w wyborach.

• 2

#110 kordiankw

kordiankw
  • Użytkownik
  • 1981 postów

Napisano 17 maj 2023 - 20:33

Ja jestem za tym, aby osoby mieszkające za granicą, które głosowały na partię która wygrała wybory, wróciły do kraju i ponosiły konsekwencje swoich wyborów.
  • 2

#111 J@n

J@n
  • Administrator
  • 9522 postów

Napisano 17 maj 2023 - 22:55

Nie wiem jak możesz w ten sposób komentować te chaotyczne i bezsensowne działania.
oczywiście że mogę bo jestem użytkownikiem autostrad w Polsce i każde uproszczenie systemu poboru opłat będzie lepsze niż stan obecny.

za tym aby osoby nie mieszkające w Polsce nie miały praw wyborczych

Biorąc pod uwagę wyniki ostatnich wyborów do sejmu i Prezydenta to ja mam propozycję wręcz odwrotną 

cyt, 

Wyniki wyborów 2019. Jak głosowała zagranica? (businessinsider.com.pl)

Za granicą zwyciężyła Koalicja Obywatelska, na którą zagłosowało łącznie 38,95 proc. obywateli polskich przebywających poza krajem, PiS zdobył 24,89 proc. głosów, Lewica – 20,67 proc., Konfederacja – 11,39 proc., a PSL – 4,11 proc.

a na Prezydenta to jeszcze lepiej

cyt.

Wyniki wyborów prezydenckich 2020. Jak głosowali Polacy za granicą? - TVN24

Rafał Trzaskowski otrzymał 74,12 procent poparcia wśród Polaków głosujących za granicą. Na Andrzeja Dudę postawiło 25,88 procent tych, którzy oddali głos poza Polską.

Ja jestem za tym, aby osoby mieszkające za granicą, które głosowały na partię która wygrała wybory, wróciły do kraju i ponosiły konsekwencje swoich wyborów.

chętnie bym wrócił ale jak mam ponosić konsekwencje tego że w kraju wybraliście tych na których ja nie głosowałem

• 1
Dołączona grafika

#112 Mitek

Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 5019 postów

Napisano 18 maj 2023 - 07:18

Nie wiem jak możesz w ten sposób komentować te chaotyczne i bezsensowne działania.
oczywiście że mogę bo jestem użytkownikiem autostrad w Polsce i każde uproszczenie systemu poboru opłat będzie lepsze niż stan obecny.

Cześć

I to jest właśnie typowy przykład myślenia z klapkami na oczach. Widzę tylko do granic swojego płotu... Weź mnie nie denerwuj. opłaty powinni ponosić, Ci, którzy korzystają - ja więcej to większe a jak mniej to mniejsze a nie mityczni wszyscy. To nie komuna kolego.

Pozdro

Użytkownik Mitek edytował ten post 18 maj 2023 - 07:20

• 1

#113 Mitek

Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 5019 postów

Napisano 18 maj 2023 - 07:23

Cześć

Prawa wyborcze powinni mieć tylko ci, którzy w Polsce płaca podatki czyli dodają do kasy. Ci, którzy więcej z niej biorą niż wkładają, powinni być tych praw pozbawieni.

Pozdro

• 1

#114 kordiankw

kordiankw
  • Użytkownik
  • 1981 postów

Napisano 18 maj 2023 - 11:08

chętnie bym wrócił ale jak mam ponosić konsekwencje tego że w kraju wybraliście tych na których ja nie głosowałem

Skoro głosowałeś inaczej, to moja opinia ciebie nie dotyczy.
  • 0

#115 Lexi

Lexi
  • Użytkownik
  • 802 postów

Napisano 18 maj 2023 - 18:33

Biorąc pod uwagę wyniki ostatnich wyborów do sejmu i Prezydenta to ja mam propozycję wręcz odwrotną 

Jesli tak faktycznie jest to możesz mieć racje .. z drugiej strony jakoś nikt sie do znajomości z pisorami nie "pucuje" jak z nimi rozmawiam ale wynik jest jaki jest..."pecunia non olet.".  i to jest qrwa żałosne ...

• 1

#116 Mitek

Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 5019 postów

Napisano 18 maj 2023 - 20:32

Jesli tak faktycznie jest to możesz mieć racje .. z drugiej strony jakoś nikt sie do znajomości z pisorami nie "pucuje" jak z nimi rozmawiam ale wynik jest jaki jest..."pecunia non olet.".  i to jest qrwa żałosne ...

Cześć

A dziwisz się, że się nie pucują?

Swego czasu nadużyłem określenia "przyjaciel' przedstawiając jednego rzeczywiście wiele lat znanego kolegę. Po wyborach doszło do podobnej sytuacji ale wtedy już po takim króciutkim ale wymownym spojrzeniu powiedziałem: A to jest mój  .... kolega X. Jego wzrok też był wymowny. Nic do gościa nie miałem, porządny kumpel ale po fakcie zacząłem być czujniejszy, zwracać uwagę na szczegóły i okazało się, że istnienie drugie dno...

Pozdro

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych