Myślenice - Zarabie
Rozpoczęty przez kiedar, 13 sty 2010 14:32
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 styczeń 2010 - 14:32
Zarabie to miejsce popularne i znane wielu mieszkańcom Krakowa. Na stokach góry Chełm wytyczono trzy trasy:
I trasa dł. 835m
II trasa dł. 1100m, obie o różnicy poziomów 235m
III trasa dł. 200m dla dzieci i początkujących narciarzy, o różnicy wysokości 32m.
Trasy te obsługują czteroosobowa kolej krzesełkowa (770m) i wyciąg talerzykowy (150m)
Stoki są oświetlone, sztucznie dośnieżane i ratrakowane. Oczywiście na terenie ośrodka funkcjonuje wypożyczalnia i serwis narciarski, szkółka narciarska, oraz zaplecze gastronomiczne.
Stoki otwarte są w godzinach od 9:00 do 20:00
Cennik jest dość rozbudowany, karnety dzielą się na: poranny, dzienny, popołudniowy, wieczorny, non stop, 3 i 5 godzinny (oczywiście wszystkie podzielone na normalne i ulgowe) z różnymi cenami w dni powszednie i weekendy i święta. Są też oczywiście karnetu punktowe i bilety jednorazowe tak na 4-osobowe krzesło jak i orczyk (odpowiednio 6zł i 2zł)
I tak np.:
karnet dzienny (9-16 w dni powszednie) 50zł normalny, ulgowy 45zł
karnet dzienny (9-16 w weekendy i święta) 55zł normalny, ulgowy 50zł
karnet "non stop" ( w dni robocze) 65zł normalny, 55zł ulgowy
karnet "non stop" ( w weekendy i święta) 70zł normalny, 60zł ulgowy
karnet 3 godziny (w dni powszednie) 35zł normalny, ulgowy 30zł
karnet 3 godziny (w weekendy i święta) 40zł normalny, ulgowy 35zł
Więcej szczegółowych wiadomości, podgląd na kamery i aktualne warunki na stokach znajdziecie na: http://www.zima.zarabiesport.pl/
I trasa dł. 835m
II trasa dł. 1100m, obie o różnicy poziomów 235m
III trasa dł. 200m dla dzieci i początkujących narciarzy, o różnicy wysokości 32m.
Trasy te obsługują czteroosobowa kolej krzesełkowa (770m) i wyciąg talerzykowy (150m)
Stoki są oświetlone, sztucznie dośnieżane i ratrakowane. Oczywiście na terenie ośrodka funkcjonuje wypożyczalnia i serwis narciarski, szkółka narciarska, oraz zaplecze gastronomiczne.
Stoki otwarte są w godzinach od 9:00 do 20:00
Cennik jest dość rozbudowany, karnety dzielą się na: poranny, dzienny, popołudniowy, wieczorny, non stop, 3 i 5 godzinny (oczywiście wszystkie podzielone na normalne i ulgowe) z różnymi cenami w dni powszednie i weekendy i święta. Są też oczywiście karnetu punktowe i bilety jednorazowe tak na 4-osobowe krzesło jak i orczyk (odpowiednio 6zł i 2zł)
I tak np.:
karnet dzienny (9-16 w dni powszednie) 50zł normalny, ulgowy 45zł
karnet dzienny (9-16 w weekendy i święta) 55zł normalny, ulgowy 50zł
karnet "non stop" ( w dni robocze) 65zł normalny, 55zł ulgowy
karnet "non stop" ( w weekendy i święta) 70zł normalny, 60zł ulgowy
karnet 3 godziny (w dni powszednie) 35zł normalny, ulgowy 30zł
karnet 3 godziny (w weekendy i święta) 40zł normalny, ulgowy 35zł
Więcej szczegółowych wiadomości, podgląd na kamery i aktualne warunki na stokach znajdziecie na: http://www.zima.zarabiesport.pl/
Żegnam!
Napisano 24 listopad 2010 - 10:59
Mogę polecić to miejsce z czystym sumieniem. Mieszkam niedaleko i w każdej wolnej chwili jedziemy tam ze znajomymi (już się nie mogę doczekać aż w tym roku będą dobre warunki). W zeszłym roku bywałem tam przynajmniej raz w tygodniu i za każdym razem stoki były świetnie przygotowane, jedyny minus to taki że w weekendy jest tam pełno ludzi.
Napisano 24 listopad 2010 - 12:12
Holly,
wpisz jakieś imię do profilu, łatwiej będzie się komunikować ( chyba że jesteś Evander). I wklej jakieś foty, już wcześniej prosiłem. Pisząc tak lakonicznie, wcale mnie nie zachęcasz
wpisz jakieś imię do profilu, łatwiej będzie się komunikować ( chyba że jesteś Evander). I wklej jakieś foty, już wcześniej prosiłem. Pisząc tak lakonicznie, wcale mnie nie zachęcasz
Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój...
Napisano 25 listopad 2010 - 06:36
Prawie wszystko prawda, poza tym, że nie ma trasy II (tej dłuższej), tzn. de facto jest, a de jure nie ma ;) Jest co prawda wąska przecinka przez las ale ziemia się im tam obsuwa i odkąd wystartowali (3-4 lata) ta trasa nigdy nie była oddana do użytku, nie jest naśnieżana, są jakieś dziury itp. Jak spadło kiedyś wyjątkowo dużo śniegu, to można było śmignąć tam freeridowo :)
Główny stok (ok. 800 m.) - fajny, jedzie się równolegle do wyciągu i choćby na podstawie parametrów wyciągu i przewyższenia widać, że to dość stroma górka - na poziomie pucharowej trasy slalomowej, niestety jest dość wąska, a właściwie wąsko naśnieżana. Stok oświetlony w sezonie, czynny do 21.30, jakoś na wiosnę skracał czas działania - na końcu chyba do 18.00.
Nie ma przerwy na ratrakowanie, i raczej nie będzie bo nie ma co zrobić z ludźmi (knajpa jest u góry) - dlatego stok wieczorem gwarantuje muldy największe w okolicy - jeśli jadę wieczorem to właśnie po to, żeby sobie "poskakać" ;)
Ogólnie dla mnie to rewelacyjne miejsce, ze względu na
- bliskość Krakowa
- wymagający stok
- muldy ;) 3 godzinki wieczorem potrafią dać po kościach, a że nie ma wielu amatorów więc jest pusto :)
- z roku na rok widać postęp w naśnieżaniu stoku - wygrywają z jakością naśnieżania z konkurencją. Mimo mikrych wysokości (ok. 600 m n.p.m.) ostatni sezon dociągnęli do Wielkanocy: 5.04 byłem prawdopodobnie ostatnim klientem w sezonie - do tego jedynym po południu :)
- przez 2 lata robili różne promocje związane z zakupami tu i tam, rozdawali vouchery w knajpach - w efekcie 2 lata jeździłem tam za darmo :)
Główny stok (ok. 800 m.) - fajny, jedzie się równolegle do wyciągu i choćby na podstawie parametrów wyciągu i przewyższenia widać, że to dość stroma górka - na poziomie pucharowej trasy slalomowej, niestety jest dość wąska, a właściwie wąsko naśnieżana. Stok oświetlony w sezonie, czynny do 21.30, jakoś na wiosnę skracał czas działania - na końcu chyba do 18.00.
Nie ma przerwy na ratrakowanie, i raczej nie będzie bo nie ma co zrobić z ludźmi (knajpa jest u góry) - dlatego stok wieczorem gwarantuje muldy największe w okolicy - jeśli jadę wieczorem to właśnie po to, żeby sobie "poskakać" ;)
Ogólnie dla mnie to rewelacyjne miejsce, ze względu na
- bliskość Krakowa
- wymagający stok
- muldy ;) 3 godzinki wieczorem potrafią dać po kościach, a że nie ma wielu amatorów więc jest pusto :)
- z roku na rok widać postęp w naśnieżaniu stoku - wygrywają z jakością naśnieżania z konkurencją. Mimo mikrych wysokości (ok. 600 m n.p.m.) ostatni sezon dociągnęli do Wielkanocy: 5.04 byłem prawdopodobnie ostatnim klientem w sezonie - do tego jedynym po południu :)
- przez 2 lata robili różne promocje związane z zakupami tu i tam, rozdawali vouchery w knajpach - w efekcie 2 lata jeździłem tam za darmo :)
Załączone pliki
-
DSCN0274 kopia.jpg (214,2 KB)
Ilość pobrań: 6 -
DSCN0269 kopia.jpg (188,92 KB)
Ilość pobrań: 7 -
DSCN0281 kopia.jpg (221,54 KB)
Ilość pobrań: 6 -
DSCN0279 kopia.jpg (336,32 KB)
Ilość pobrań: 6
Napisano 25 listopad 2010 - 07:14
Krzysztofie, dzięki za wszystkie informacje o Zarabiu. Równocześnie potwierdziłeś informacje, które do mnie już nie raz dotarły - po południu muldy i warunki dla zaawansowanych 
Piotr jadąc autobusem do N.Targu w marcu widziałeś za Krakowem jakiś oświetlony stok - to właśnie był opisywany tutaj górka
Piotr jadąc autobusem do N.Targu w marcu widziałeś za Krakowem jakiś oświetlony stok - to właśnie był opisywany tutaj górka
Żegnam!