Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

SITN - darmowa nauka jazdy

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
45 odpowiedzi w tym temacie

#41 JarekS

bezczelny dyletant

• Użytkownik
  • 909 Postów:
  • Narty:Fischer RC4 Race SC
Reputacja: 55
+

Napisano 15 styczeń 2010 - 10:57

Wyświetl postUżytkownik filinator dnia 14.01.2010, 19:03 napisał

Nie wiem skąd to pomstowanie na akcję SITN,

Filip, gdzieś Ty pomstowanie zauważył? Toć wszyscy chwalimy i chcemy więcej ;)

Cytat

Napędzanie klientów?W Polsce czegoś takiego nie ma!!
Napędzanie klientów uprawiają od dawna alpejskie kraje i korzystamy z tego całymi garściami.
Jak?Ano darmowe karnety dla dzieci-polityka długotrwała,ale skutecznie zapewnia klienta w przyszłości zgodnie z zasadą: czym skorupka....Ten dzieciak wróci,potem jego dzieci itd.

Nie tylko to. W innym wątku wyliczyłem, ile mnie kosztuje tygodniowy pobyt z siedmiodniowym karnetem w jednym z droższych regionów Austrii. Na zabranie ze sobą jedenastoletniego syna muszę dołożyć 11 euro dziennie za kwaterę, 99 euro za skipass - razem 176 euro, czyli 739 zł licząc po 4,20 - plus jakieś 150 zł na wyżywienie i ewentualnie czasem kakao na stoku. W takiej Szkłarskiej Porębie zapłaciłbym 261 zł za sam karnet na jeden dwusekcyjny wyciąg - bo (o ile dobrze rozumiem cennik na www.sudetylift.com.pl) gdyby sobie zechciał pojeździć na Hali Szrenickiej, musiałbym dołożyć po 6 zł za każdy wjazd orczykiem...

Wyświetl postUżytkownik kiedar dnia 14.01.2010, 19:06 napisał

Wyświetl postUżytkownik JarekS dnia 14.01.2010, 15:45 napisał

Wyświetl postUżytkownik kiedar dnia 13.01.2010, 23:19 napisał

Ja nie uważam, że właściciel wyciągu zbankrutowałby, gdyby np do karnetu 5-6 dniowego dokładał godzinę szkolenia gratis. A i instruktor gdyby taką godzinę policzył np po 30zł, a nie po 60zł właścicielowi wyciągu, też głodny by nie chodził. To są proste i skuteczne metody marketingowe. Po pierwsze reklama dla szkoły narciarskiej, po drugie jakieś nowum dla własciciela wyciągu i dodatkowa atrakcja dla jego klientów.

Darek, żaden gratis - ta godzina może być w cenie karnetu. Np. sześciodniowy o 10 zł droższy niż teraz, instruktor dostaje z tego 8. I jest do przodu, bo skorzysta jeden na dziesięciu ;)

Jarku ja doskonale wiem, że gratis to nie gratis, bo za ten gratis zawsze ktoś płaci. Chodziło mi, jak się domyslasz, o takie marketingowe hasło "gratis".

A mnie o to, że właściciel wyciągu nie musi niczego dokładać w sensie odbierania sobie części wpływów :D
pozdrawiam
Jarek

#42 JarekS

bezczelny dyletant

• Użytkownik
  • 909 Postów:
  • Narty:Fischer RC4 Race SC
Reputacja: 55
+

Napisano 15 styczeń 2010 - 11:08

Wyświetl postUżytkownik Osetia dnia 15.01.2010, 10:39 napisał

Jarek ja tej arytmetyki za 8 zeta nie kumam...

Prościutka jest. Np. karnet sześciodniowy kosztuje 310 zł. Podwyższamy cenę do 320 zł - ale w zamian dajemy godzinę szkolenia „gratis” ;)
Z tych 10 zł 2 idzie dla właściciela wyciągu za fatygę (oczywiście też przykładowo, konkretne wartości trzeba wypracować w praniu), 8 dla instruktora. Zakładam, że z „gratisu” skorzysta jeden na dziesięciu kupujących taki karnet, z różnych powodów. W efekcie instruktor dostanie 80 zł z 10 sprzedanych karnetów, a wyrobi jedną godzinę „gratisowego” szkolenia.
To oczywiście teoria, w praktyce być może byłoby trzeba zastosować jakieś działania zniechęcające typu „szkolenie od 8.30 do 9.30” ;)
pozdrawiam
Jarek

#43 filinator

• Użytkownik
  • 418 Postów:
Reputacja: 8
+

Napisano 15 styczeń 2010 - 14:48

Jeszcze prościej może być.Szkoła jako taka przyciąga do stacji klientów,zwłaszcza zainteresowanych szkoleniem.Wystarczy układ,pomiędzy stacją a właścicielem szkoły,że w trakcie szkolenia uczący nie płaci za wyciąg(osobne wejście z instruktorem).Gdzie niegdzie to działa.Przecież taki klient wróci do tej stacji i zapłaci,nawet po szkoleniu w tym samym dniu wykupi ten karnet,a zachęci to niejednego do podnoszenia swoich umiejętności,zwłaszcza gdy są duże kolejki do wyciągów.

#44 AniaT

• Użytkownik
  • 1 Postów:
  • Narty:brak
Reputacja: 0
+

Napisano 02 luty 2011 - 11:05

Ja chętnie bym się pouczyła nauki jazy na nartach lub snowbordzie , niesty tyle kasy płacić za szkolenia nie uśmiech mi się. A najlepsze jest w tym wszystkim to iż mieszkam w Ustroniu a nigdy nie jeździłam na nartach. Chetnie skorzystam z dramowych lekcji jesli tylko u nas są jacyś instruktorzy którzy za darmo szkolą?

#45 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 02 luty 2011 - 12:00

Wyświetl postUżytkownik AniaT dnia 02 luty 2011 - 11:05 napisał

Ja chętnie bym się pouczyła nauki jazy na nartach lub snowbordzie , niesty tyle kasy płacić za szkolenia nie uśmiech mi się. A najlepsze jest w tym wszystkim to iż mieszkam w Ustroniu a nigdy nie jeździłam na nartach. Chetnie skorzystam z dramowych lekcji jesli tylko u nas są jacyś instruktorzy którzy za darmo szkolą?

Ania, normalne szewc bez butów chodzi ;)
nie wiem, kiedy są jakieś darmowe szkolenia, to prędzej Mitek ma dostęp do takich informacji, ale... przy okazji następnego wypadu na narty, możesz jechać z nami. Mirek deczko_inny jest genialnym instruktorem i podejrzewam, że nawet wielbłąda jest w stanie nauczyć jeździć :uklon2: Jeżeli nie masz nart, mogę Ci pożyczyć moje, tylko butów trzeba szukać... no i w sprawie nart... ile masz wzrostu, rozmiar buta i jeżeli nie masz 18 lat ;) to rodzice muszą wyrazić zgodę na Twój wyjazd :okulary:
D_I pouczysz co :ciacho:

Ola

#46 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
  • Narty:tanie
Reputacja: 968
+

Napisano 02 luty 2011 - 13:44

Nieeeeeee:sarcastic_hand: No, chyba że wielobłonda i tylko na snołbordzie :zab:

Do wiadomości przyjmujących świat na poważnie: żartowałem.