Użytkownik filinator dnia 14.01.2010, 19:03 napisał
Filip, gdzieś Ty pomstowanie zauważył? Toć wszyscy chwalimy i chcemy więcej
Cytat
Napędzanie klientów uprawiają od dawna alpejskie kraje i korzystamy z tego całymi garściami.
Jak?Ano darmowe karnety dla dzieci-polityka długotrwała,ale skutecznie zapewnia klienta w przyszłości zgodnie z zasadą: czym skorupka....Ten dzieciak wróci,potem jego dzieci itd.
Nie tylko to. W innym wątku wyliczyłem, ile mnie kosztuje tygodniowy pobyt z siedmiodniowym karnetem w jednym z droższych regionów Austrii. Na zabranie ze sobą jedenastoletniego syna muszę dołożyć 11 euro dziennie za kwaterę, 99 euro za skipass - razem 176 euro, czyli 739 zł licząc po 4,20 - plus jakieś 150 zł na wyżywienie i ewentualnie czasem kakao na stoku. W takiej Szkłarskiej Porębie zapłaciłbym 261 zł za sam karnet na jeden dwusekcyjny wyciąg - bo (o ile dobrze rozumiem cennik na www.sudetylift.com.pl) gdyby sobie zechciał pojeździć na Hali Szrenickiej, musiałbym dołożyć po 6 zł za każdy wjazd orczykiem...
Użytkownik kiedar dnia 14.01.2010, 19:06 napisał
Użytkownik JarekS dnia 14.01.2010, 15:45 napisał
Użytkownik kiedar dnia 13.01.2010, 23:19 napisał
Darek, żaden gratis - ta godzina może być w cenie karnetu. Np. sześciodniowy o 10 zł droższy niż teraz, instruktor dostaje z tego 8. I jest do przodu, bo skorzysta jeden na dziesięciu
Jarku ja doskonale wiem, że gratis to nie gratis, bo za ten gratis zawsze ktoś płaci. Chodziło mi, jak się domyslasz, o takie marketingowe hasło "gratis".
A mnie o to, że właściciel wyciągu nie musi niczego dokładać w sensie odbierania sobie części wpływów