Uwaga na ma³ych s³owackich cwaniaczków ze SKI GRUNYKI
Napisano 05 styczeñ 2010 - 21:15
Siedem osób przyje¿d¿a do Grunyków, jest godzina 13 gdy kupuj± karnety. Prosz± o czterogodzinne. Panienka w kasie sprzedaje je bez zmru¿enia oka. Narciarze je¿d¿± jak gdyby nigdy nic, ale wszystko koñczy siê po trzech godzinach, gdy o 16 przestaj± dzia³aæ karty...
Okazuje siê, ¿e od 16 obowi±zuje "jazda nocna". Na próby interwencji pada odpowied¼: "trzeba czytaæ co pisze na tablicy", na pytanie czy o 15 te¿ by sprzedali na cztery godziny odpowiadaj±, ¿e to nie ich problem na ile godzin kto¶ chce kupiæ karnet.
Zarobili kilka euro? B³±d, stracili wiele euro, bo kilka par nart ju¿ tam nie postanie.
¯yczê tym ma³ym cwaniaczkom lokalnej odwil¿y i permanentnej awarii orczyków, a moje ¿yczenia czasem siê sprawdzaj± (Szczyrk GAT)
Wszystko na ten temat. Pozdrawiam.di
Napisano 06 styczeñ 2010 - 08:07
Zreszt± widaæ to w tej sytuacji. Forum robi swoje. Dobrze ¿e umieszczasz tak istotne informacje ku roztropno¶ci innych narciarzy. Ja tam siê raczej nie wybiorê. "Karneciarze" kolejni !!
Sprzedaj lub kup. Sprawd¼!
forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, o¶rodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artyku³y górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkó³ narciarskich. Skala umiejêtno¶ci narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Ma³ysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu ¦wiata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyci±gi, relacje, wi±zania narciarskie, rêkawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, ¶nieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady ¶niegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,
Napisano 07 styczeñ 2010 - 15:51
Postanowili¶my pojechaæ tam w niedzielê.
W sobotê pogoda by³a piêkna, ludzi ma³o, ale temperatura bardzo plusowa.
W nocy chwyci³ solidny mróz. Nie lubiê wstawaæ rano w niedzielê, ale piêkny mro¼ny poranek gwarantowa³, ¿e przynajmniej do 10.30, mo¿e 11 poje¼dzimy po bardzo twardym zmro¿onym stoku, wiêc siup w auto, 55 kilometrów, jeste¶my na miejscu i niespodzianka.
W ramach oszczêdno¶ci mili skigruniczanie nie uruchomili dzieñ wcze¶niej ratraka i zastali¶my kompletnie rozje¿d¿ony stok, który w nocy zamarz³ na kamieñ.
Nie je¼dzi³o siê ¼le! Wogóle nie da³o siê je¼dziæ a ewentualny upadek móg³ siê skoñczyæ masakrystyczn± kontuzj± lub w najlepszym razie podarciem ubrania.
Wyrzucone pieni±dze na drogê i karnet.
Ostrzegam wiêc przed SKI GRUNIAMI!
Napisano 07 styczeñ 2010 - 19:28
U¿ytkownik deczko inny dnia 7.01.2010, 16:51 napisa³
czyli ju¿ raz siê nabra³e¶ i znowu tam pojecha³e¶,
-czy w Korbielowie nie by³o warunków? przecie¿ to po drodze
albo fascynuje Ciê panorama Babiej?

pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, pocz±tkuj±cych i zaawansowanych, a tak¿e o¶rodki narciarskie: Szczyrk , Wis³a , Istebna , Ustroñ , Zwardoñ , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzañska , Krynica , Karpacz , Szklarska Porêba , Czarna Góra , Tatrzañska £omnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil
Napisano 07 styczeñ 2010 - 22:35
U¿ytkownik jabol dnia 7.01.2010, 20:28 napisa³
-czy w Korbielowie nie by³o warunków? przecie¿ to po drodze
albo fascynuje Ciê panorama Babiej?
Nie, nie. Ta pierwsza relacja nie jest moja, tylko znajomych, a ta druga jak najbardziej moja. Szczerze mówi±c gdyby nie ta z karnetami da³bym sobie spokój z opowiadaniem o tym nie przygotowanym stoku i potraktowa³bym go jako wypadek przy pracy, ale niedzielne cwaniactwo odblokowa³o mi pamiêæ
U¿ytkownik Bzyk dnia 7.01.2010, 22:42 napisa³
I w³a¶nie z tego powodu nie interesuje mnie opcja pt. Korbielów. Je¿d¿ê tamtêdy czêsto w kierunku S³owacji i Tatr, jadê w sznurze samochodów do skrêtu w prawo w Korbielowie, dalej ju¿ zdecydowanie lu¼niej i przyjemniej
Bardzo lubiê widok Babiej z Gruników, jeszcze bardziej widok Babiej i Tatr z Polhory. Pilsko te¿ jest piêkne, ale raczej nie w ³ikendy
Podrówka. di
Napisano 21 styczeñ 2010 - 13:01
Wczoraj widzia³em Janosika i dostali od niego lanie, dlatego zapytujê jak u Ciebie ??
forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, o¶rodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artyku³y górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkó³ narciarskich. Skala umiejêtno¶ci narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Ma³ysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu ¦wiata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyci±gi, relacje, wi±zania narciarskie, rêkawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, ¶nieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady ¶niegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,
Napisano 21 styczeñ 2010 - 15:09
U¿ytkownik deczko inny dnia 7.01.2010, 23:35 napisa³
Teraz przeczyta³em to co tu napisa³em. Ale jajca
U¿ytkownik Pit dnia 21.01.2010, 14:01 napisa³
Wczoraj widzia³em Janosika i dostali od niego lanie, dlatego zapytujê jak u Ciebie ??
Walka bêdzie ciê¿ka. Rozmawia³em z konsulem (a raczej z konsulk±)w Bratys³awie. Potwierdzi³a, ¿e maj± swoje prawo do zabierania praw jazdy cudzoziemcom "pod zastaw" mandatu. Ciekawe, ¿e Niemcy mog± zatrzymaæ prawko tylko za przestêpstwo w ruchu drogowym, czyli jazdê po pijaku lub spowodowanie wypadku.
Moja sprawa le¿y teraz u europos³anki i ma byæ dzisiaj analizowana przez prawnika. Szczerze mówi±c za bardzo nie wierzê, ¿e siê ni± na powa¿nie zajm±, ale w takiej sytuacji mam plan B.
Dzi¶ kolega jedzie w tamte rejony i zap³aci pieni±dze za mój mandat.
To tak bardzo pobie¿nie. Opowiadania jest znacznie wiêcej, ale dalej to ewentualnie w sobotê.
Oczywi¶cie nie ma mo¿liwo¶ci odpuszczenia przeze mnie tej sprawy.
Pozdro. di
U¿ytkownik deczko inny edytowa³ ten post 21 styczeñ 2010 - 15:12
Napisano 22 styczeñ 2010 - 12:02
Napisano 01 luty 2010 - 14:44
Napisano 01 luty 2010 - 16:46
No ale có¿, masochi¶ci te¿ s± w¶ród nas.
Napisano 02 luty 2010 - 15:36
U¿ytkownik macjan dnia 1.02.2010, 14:44 napisa³
U¿ytkownik bacteria dnia 1.02.2010, 16:46 napisa³
Bacteria,a w jakich godzinach Ty tam by³a¶? Bo pachnie przekrêtem, albo niez³± bañk± z problemami z pamiêci±
Jeden dzieñ, jeden stok i dwie skrajne opinie
Ola
Napisano 02 luty 2010 - 16:49
Mnie bynajmnie jazda na si³ê nie bawi.
By³am natomiast w ¯ykach-Praciakach ko³o Andrychowa- REWELACJA, o 16 wszyscy wypad ze stoku - ratrakowanie. Jazda zaczyna siê od 18 koñczy o 22, karnet kosztuje 40 z³ o tej porze zero ludzi, sztruksik, stok jest do¶æ stromy. TO JEST PRZYJEMNO¦Æ JAZDY
Napisano 02 luty 2010 - 17:47
Napisano 03 luty 2010 - 08:39
Napisano 03 luty 2010 - 09:01
U¿ytkownik macjan dnia 3.02.2010, 8:39 napisa³
Maciek, bacteria jest kobiet±
Nie wiem, czy jest górka w Polsce, na której nie je¼dzi³a lub na któr± nie wesz³a, czy nie ogl±da³a jej z szybowca. Faktycznie ka¿dy ma swoje kryteria "du¿ej" ilo¶ci ludzi. Mo¿e Wy macie inne. To, ¿e zrezygnowa³a to, tak, plus dla Ciebie i innych, bo by³o lu¼niej
Uwa¿aj, jak tu wpadnie
Pozdrawiam, Ola
U¿ytkownik Osetia edytowa³ ten post 03 luty 2010 - 09:02
Napisano 03 luty 2010 - 17:14
Szczycê siê na przyk³ad tym, ¿e nigdy nie by³am i nie bêdê na Kotelnicy czy jakiej¶ tym podobnej, bo ja akurat lubiê JE¬DZIÆ
Justyna