Skocz do zawarto¶ci

Gie³da narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawd¼!

Uwaga na ma³ych s³owackich cwaniaczków ze SKI GRUNYKI

• Nie mo¿esz napisaæ tematu
  • Nie mo¿esz odpowiedzieæ
33 odpowiedzi w tym temacie

#1 deczko inny

• U¿ytkownik
  • 1264 Postów:
  • P³eæ:Kobieta
  • Sk±d:czarna d...ziura
  • Narty:tanie
Reputacja: 968
+

Napisano 05 styczeñ 2010 - 21:15

Ostrzegam narciarzy wybieraj±cych siê na s³owack± górkê Ski Grunyki Sihelne!
Siedem osób przyje¿d¿a do Grunyków, jest godzina 13 gdy kupuj± karnety. Prosz± o czterogodzinne. Panienka w kasie sprzedaje je bez zmru¿enia oka. Narciarze je¿d¿± jak gdyby nigdy nic, ale wszystko koñczy siê po trzech godzinach, gdy o 16 przestaj± dzia³aæ karty...
Okazuje siê, ¿e od 16 obowi±zuje "jazda nocna". Na próby interwencji pada odpowied¼: "trzeba czytaæ co pisze na tablicy", na pytanie czy o 15 te¿ by sprzedali na cztery godziny odpowiadaj±, ¿e to nie ich problem na ile godzin kto¶ chce kupiæ karnet.
Zarobili kilka euro? B³±d, stracili wiele euro, bo kilka par nart ju¿ tam nie postanie.
¯yczê tym ma³ym cwaniaczkom lokalnej odwil¿y i permanentnej awarii orczyków, a moje ¿yczenia czasem siê sprawdzaj± (Szczyrk GAT)
Wszystko na ten temat. Pozdrawiam.di

#2 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • P³eæ:Mê¿czyzna
  • Sk±d:ZPY
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imiê :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 06 styczeñ 2010 - 08:07

A to Ci wa³ek. Nasi przyjaciele widzê równie¿ zachodz± w g³owê jak tu wydymaæ narciarza na karnecie. Tylko ¿e to jest metoda "na raz", zupe³nie ma³o op³acalna.
Zreszt± widaæ to w tej sytuacji. Forum robi swoje. Dobrze ¿e umieszczasz tak istotne informacje ku roztropno¶ci innych narciarzy. Ja tam siê raczej nie wybiorê. "Karneciarze" kolejni !!

Gie³da narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, o¶rodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artyku³y górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkó³ narciarskich. Skala umiejêtno¶ci narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Ma³ysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu ¦wiata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyci±gi, relacje, wi±zania narciarskie, rêkawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, ¶nieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady ¶niegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#3 deczko inny

• U¿ytkownik
  • 1264 Postów:
+

Napisano 07 styczeñ 2010 - 15:51

Przypomnia³em sobie co mnie spotka³o w Ski Grunikach w kwietniu 2009.
Postanowili¶my pojechaæ tam w niedzielê.
W sobotê pogoda by³a piêkna, ludzi ma³o, ale temperatura bardzo plusowa.
W nocy chwyci³ solidny mróz. Nie lubiê wstawaæ rano w niedzielê, ale piêkny mro¼ny poranek gwarantowa³, ¿e przynajmniej do 10.30, mo¿e 11 poje¼dzimy po bardzo twardym zmro¿onym stoku, wiêc siup w auto, 55 kilometrów, jeste¶my na miejscu i niespodzianka.
W ramach oszczêdno¶ci mili skigruniczanie nie uruchomili dzieñ wcze¶niej ratraka i zastali¶my kompletnie rozje¿d¿ony stok, który w nocy zamarz³ na kamieñ.
Nie je¼dzi³o siê ¼le! Wogóle nie da³o siê je¼dziæ a ewentualny upadek móg³ siê skoñczyæ masakrystyczn± kontuzj± lub w najlepszym razie podarciem ubrania.
Wyrzucone pieni±dze na drogê i karnet.
Ostrzegam wiêc przed SKI GRUNIAMI!

#4 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imiê :Jan
Reputacja: 469
+

Napisano 07 styczeñ 2010 - 19:28

Wy¶wietl postU¿ytkownik deczko inny dnia 7.01.2010, 16:51 napisa³

Ostrzegam wiêc przed SKI GRUNIAMI!

czyli ju¿ raz siê nabra³e¶ i znowu tam pojecha³e¶,
-czy w Korbielowie nie by³o warunków? przecie¿ to po drodze
albo fascynuje Ciê panorama Babiej? ;)
Do³±czona grafika
Do³±czona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, pocz±tkuj±cych i zaawansowanych, a tak¿e o¶rodki narciarskie: Szczyrk , Wis³a , Istebna , Ustroñ , Zwardoñ , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzañska , Krynica , Karpacz , Szklarska Porêba , Czarna Góra , Tatrzañska £omnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#5 Bzyk

• U¿ytkownik
  • 406 Postów:
  • Sk±d:W-wa
  • Narty:Fischer RX Fire
  • Imiê :Rysiek
Reputacja: 53
+

Napisano 07 styczeñ 2010 - 21:42

Wy¶wietl postU¿ytkownik jabol dnia 7.01.2010, 19:28 napisa³

-czy w Korbielowie nie by³o warunków?

a widzia³e¶ kiedy¶ warunki w Korbielowie w niedzielê ? tam wdrapaæ siê na górê to --po³udnie ( sprzedaj± karnety 4-godzinne ?)

#6 deczko inny

• U¿ytkownik
  • 1264 Postów:
+

Napisano 07 styczeñ 2010 - 22:35

Wy¶wietl postU¿ytkownik jabol dnia 7.01.2010, 20:28 napisa³

czyli ju¿ raz siê nabra³e¶ i znowu tam pojecha³e¶,
-czy w Korbielowie nie by³o warunków? przecie¿ to po drodze
albo fascynuje Ciê panorama Babiej? :D

Nie, nie. Ta pierwsza relacja nie jest moja, tylko znajomych, a ta druga jak najbardziej moja. Szczerze mówi±c gdyby nie ta z karnetami da³bym sobie spokój z opowiadaniem o tym nie przygotowanym stoku i potraktowa³bym go jako wypadek przy pracy, ale niedzielne cwaniactwo odblokowa³o mi pamiêæ ;)

Wy¶wietl postU¿ytkownik Bzyk dnia 7.01.2010, 22:42 napisa³

Wy¶wietl postU¿ytkownik jabol dnia 7.01.2010, 19:28 napisa³

-czy w Korbielowie nie by³o warunków?

a widzia³e¶ kiedy¶ warunki w Korbielowie w niedzielê ? tam wdrapaæ siê na górê to --po³udnie ( sprzedaj± karnety 4-godzinne ?)

I w³a¶nie z tego powodu nie interesuje mnie opcja pt. Korbielów. Je¿d¿ê tamtêdy czêsto w kierunku S³owacji i Tatr, jadê w sznurze samochodów do skrêtu w prawo w Korbielowie, dalej ju¿ zdecydowanie lu¼niej i przyjemniej :)
Bardzo lubiê widok Babiej z Gruników, jeszcze bardziej widok Babiej i Tatr z Polhory. Pilsko te¿ jest piêkne, ale raczej nie w ³ikendy ;)
Podrówka. di

#7 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 21 styczeñ 2010 - 13:01

I ja s³owaccy zbóje ?
Wczoraj widzia³em Janosika i dostali od niego lanie, dlatego zapytujê jak u Ciebie ??

Gie³da narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, o¶rodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artyku³y górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkó³ narciarskich. Skala umiejêtno¶ci narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Ma³ysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu ¦wiata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyci±gi, relacje, wi±zania narciarskie, rêkawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, ¶nieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady ¶niegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#8 deczko inny

• U¿ytkownik
  • 1264 Postów:
+

Napisano 21 styczeñ 2010 - 15:09

Wy¶wietl postU¿ytkownik deczko inny dnia 7.01.2010, 23:35 napisa³

Je¿d¿ê tamtêdy czêsto w kierunku S³owacji i Tatr, jadê w sznurze samochodów do skrêtu w prawo w Korbielowie, dalej ju¿ zdecydowanie lu¼niej i przyjemniej ;)

Teraz przeczyta³em to co tu napisa³em. Ale jajca :thumbsup: I pomy¶leæ, ¿e to by³o cztery dni wcze¶niej ;)

Wy¶wietl postU¿ytkownik Pit dnia 21.01.2010, 14:01 napisa³

I ja s³owaccy zbóje ?
Wczoraj widzia³em Janosika i dostali od niego lanie, dlatego zapytujê jak u Ciebie ??

Walka bêdzie ciê¿ka. Rozmawia³em z konsulem (a raczej z konsulk±)w Bratys³awie. Potwierdzi³a, ¿e maj± swoje prawo do zabierania praw jazdy cudzoziemcom "pod zastaw" mandatu. Ciekawe, ¿e Niemcy mog± zatrzymaæ prawko tylko za przestêpstwo w ruchu drogowym, czyli jazdê po pijaku lub spowodowanie wypadku.
Moja sprawa le¿y teraz u europos³anki i ma byæ dzisiaj analizowana przez prawnika. Szczerze mówi±c za bardzo nie wierzê, ¿e siê ni± na powa¿nie zajm±, ale w takiej sytuacji mam plan B.
Dzi¶ kolega jedzie w tamte rejony i zap³aci pieni±dze za mój mandat.
To tak bardzo pobie¿nie. Opowiadania jest znacznie wiêcej, ale dalej to ewentualnie w sobotê.
Oczywi¶cie nie ma mo¿liwo¶ci odpuszczenia przeze mnie tej sprawy.
Pozdro. di

U¿ytkownik deczko inny edytowa³ ten post 21 styczeñ 2010 - 15:12

#9 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 22 styczeñ 2010 - 12:02

My¶lê ¿e najszybszym i najlepszym rozwi±zaniem bêdzie wp³acenie kasy i niech spadaj±.

Gie³da narciarska

#10 macjan

• U¿ytkownik
  • 4 Postów:
  • Narty:Atomic SL10
  • Imiê :Maciek
Reputacja: 0
+

Napisano 01 luty 2010 - 14:44

Wczoraj by³em na SKI GRUNIKI. Znaj±c z opisów tegoroczne warunki na Pilsku, oraz do¶wiadczenia z poprzednich lat (trasy nie przygotowane tak jak nale¿y!) wybra³em opcjê GRUNIKI pomimo wcze¶niejszych uwag na tym forum. Dotar³em pod stok przed godz. 10, na parkingu du¿o miejsca , od¶nie¿one (pod Pilskiem czêsto lód) no i darmo!. Niby 5 z³ nie maj±tek ale liczy siê fakt. Kupi³em karnet do godz 16 za 52 z³. Ludzi sporo ale dziêki dwóm orczykom czekanie max 2 minuty, pó¼niej wjazd z marszu. Stok przygotowany naprawdê dobrze (na pilsku jeszcze tak nie widzia³em chocia¿ je¿d¿ê tam od ponad 5 lat). Nawet tu¿ przed godz. 16 nie by³o muld i prze¶witów. Wobec powy¿szego z czystym sercem mogê poleciæ tê górkê, mo¿e niezbyt wymagaj±c±, ale na niedzielne szusowanie ca³kiem ca³kiem.

#11 bacteria

• U¿ytkownik
  • 226 Postów:
  • Sk±d:Bielsko-Bia³a
  • Narty:ELAN SL 09/10
  • Imiê :Justyna
  • Ulubiony stok:ten na którym jest pusto
  • Instruktor:po prostu nie lubiê instruktorów
Reputacja: 123
+

Napisano 01 luty 2010 - 16:46

Ja te¿ by³am czoraj na Grunikach, ale skoñczy³o siê na podje¼dzie na parking. Parê lat ju¿ tam je¿d¿e, w ka¿d± niedzielê jak równie¿ w tygodniu i znam ten stok na wskro¶. TYLU LUDZI CO BY£O WCZORAJ JESZCZE NIE WIDZIA£AM!!! Katastrofa! Zapyta³am tylko znajomych (z bólem w oczach powiedzieli ¿e "niechc±cy" kupili 4 godziny) czy im to sprawia jak±kolwiek przyjemno¶æ i pojecha³am do domu. Przynajmniej kosztowa³o mnie tylko paliwo, a nie 10 euro i kupa nerwów.
No ale có¿, masochi¶ci te¿ s± w¶ród nas.

#12 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Sk±d:SO
  • Narty:Heady bia³o-czerwone i Volki z paniusi±
  • Imiê :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty bia³± warstw± tego na e¶
Reputacja: 166
+

Napisano 02 luty 2010 - 15:36

Wy¶wietl postU¿ytkownik macjan dnia 1.02.2010, 14:44 napisa³

Wczoraj by³em na SKI GRUNIKI. ... Dotar³em pod stok przed godz. 10, na parkingu du¿o miejsca , od¶nie¿one (pod Pilskiem czêsto lód) no i darmo!. Niby 5 z³ nie maj±tek ale liczy siê fakt. Kupi³em karnet do godz 16 za 52 z³. Ludzi sporo ale dziêki dwóm orczykom czekanie max 2 minuty, pó¼niej wjazd z marszu. Stok przygotowany naprawdê dobrze (na pilsku jeszcze tak nie widzia³em chocia¿ je¿d¿ê tam od ponad 5 lat).

Wy¶wietl postU¿ytkownik bacteria dnia 1.02.2010, 16:46 napisa³

Ja te¿ by³am czoraj na Grunikach, ale skoñczy³o siê na podje¼dzie na parking. Parê lat ju¿ tam je¿d¿e, w ka¿d± niedzielê jak równie¿ w tygodniu i znam ten stok na wskro¶. TYLU LUDZI CO BY£O WCZORAJ JESZCZE NIE WIDZIA£AM!!! Katastrofa!

Bacteria,a w jakich godzinach Ty tam by³a¶? Bo pachnie przekrêtem, albo niez³± bañk± z problemami z pamiêci± ;)

Jeden dzieñ, jeden stok i dwie skrajne opinie :) albo kto¶ krêci, albo kto¶ robi reklamê, albo minêli¶cie siê..., oby!

Ola

#13 bacteria

• U¿ytkownik
  • 226 Postów:
+

Napisano 02 luty 2010 - 16:49

Ja tam by³am mniej wiêcej ko³o 11 mo¿e parê minut po. Ale jak ju¿ wspomnia³am na ten stok je¼dzimy ju¿ kilka dobrych latek, wiêc wiem kiedy tam jest du¿o a kiedy ma³o ludzi. Je¶li kto¶ je¼dzi na zawody to mia³ dobry trening w je¼dzie na ¿ywych bramkach ;)
Mnie bynajmnie jazda na si³ê nie bawi.
By³am natomiast w ¯ykach-Praciakach ko³o Andrychowa- REWELACJA, o 16 wszyscy wypad ze stoku - ratrakowanie. Jazda zaczyna siê od 18 koñczy o 22, karnet kosztuje 40 z³ o tej porze zero ludzi, sztruksik, stok jest do¶æ stromy. TO JEST PRZYJEMNO¦Æ JAZDY

#14 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
+

Napisano 02 luty 2010 - 17:47

Wy¶wietl postU¿ytkownik macjan dnia 1.02.2010, 14:44 napisa³

Wczoraj by³em na SKI GRUNIKI. Dotar³em pod stok przed godz. 10, na parkingu du¿o miejsca , o

Wy¶wietl postU¿ytkownik bacteria dnia 2.02.2010, 16:49 napisa³

Ja tam by³am mniej wiêcej ko³o 11 mo¿e parê minut po.

taka ró¿nica w ci±gu godziny? niebywa³e.... ;)

#15 macjan

• U¿ytkownik
  • 4 Postów:
+

Napisano 03 luty 2010 - 08:39

Widaæ ¿e kolega "bacteria" nie by³ jeszcze np na Hali Szczawiny lub w Szczyrku w godzinach po³udniowych, bo z jego opisu widaæ ¿e nie wie co to du¿o ludzi na polskim stoku. Tam do wyci±gu czasem trzeba czekaæ 30 min. Ale widaæ ¿e mamy odmienne oczekiwania. A ¿e nie zdecydowa³ siê je¼dziæ ... no có¿ o jednego narciarza by³o lu¼niej hehe. Pozdrawiam

#16 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
+

Napisano 03 luty 2010 - 09:01

Wy¶wietl postU¿ytkownik macjan dnia 3.02.2010, 8:39 napisa³

Widaæ ¿e kolega "bacteria" nie by³ jeszcze np na Hali Szczawiny lub w Szczyrku w godzinach po³udniowych, bo z jego opisu widaæ ¿e nie wie co to du¿o ludzi na polskim stoku. Tam do wyci±gu czasem trzeba czekaæ 30 min. Ale widaæ ¿e mamy odmienne oczekiwania. A ¿e nie zdecydowa³ siê je¼dziæ ... no có¿ o jednego narciarza by³o lu¼niej hehe. Pozdrawiam

Maciek, bacteria jest kobiet± :) , ma³o tego jest góralk± z krwi i ko¶ci, tak± z prawdziwego zdarzenia (pyskat± :) ). Wiem, co piszê, ¿e mia³am przyjemno¶æ poznaæ j± osobi¶cie :)

Nie wiem, czy jest górka w Polsce, na której nie je¼dzi³a lub na któr± nie wesz³a, czy nie ogl±da³a jej z szybowca. Faktycznie ka¿dy ma swoje kryteria "du¿ej" ilo¶ci ludzi. Mo¿e Wy macie inne. To, ¿e zrezygnowa³a to, tak, plus dla Ciebie i innych, bo by³o lu¼niej :)

Uwa¿aj, jak tu wpadnie :) ;) :) :)

Pozdrawiam, Ola

U¿ytkownik Osetia edytowa³ ten post 03 luty 2010 - 09:02

#17 macjan

• U¿ytkownik
  • 4 Postów:
+

Napisano 03 luty 2010 - 12:01

Sorki za zmianê p³ci "bacterii" :-), chylê czo³a przed jej osi±gniêciami, ale mam prawo do swojej opinii i na tym polega forum. Pozdrawiam

#18 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
+

Napisano 03 luty 2010 - 13:11

Wy¶wietl postU¿ytkownik macjan dnia 3.02.2010, 12:01 napisa³

... mam prawo do swojej opinii i na tym polega forum.

dok³adnie tak Maciek! ;) :)

Pozdrawiam, Ola

#19 bacteria

• U¿ytkownik
  • 226 Postów:
+

Napisano 03 luty 2010 - 17:14

Na pewno osoba z wy¿szych czêsci mapy Polski maj± inne zapartywania na ilo¶ci ludzi na stokach, dlatego te¿ napisa³m, ¿e MNIE taka jazda nie bawi. Ola ma racjê na paru górkach ju¿ by³am i to nie tylko Polskich, tak wiêc mo¿na za³o¿yæ, ¿e jakie¶ tam pojêcie mam
Szczycê siê na przyk³ad tym, ¿e nigdy nie by³am i nie bêdê na Kotelnicy czy jakiej¶ tym podobnej, bo ja akurat lubiê JE¬DZIÆ :)

;) pozdrawiam :)
Justyna

#20 macjan

• U¿ytkownik
  • 4 Postów:
+

Napisano 03 luty 2010 - 17:34

Pozdrawiam Justynê "bacteriê" , mo¿e gdzie¶ kiedy¶ przypadkiem poje¼dzimy :-)