Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Jaworki - Arena Narciarska

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
Reputacja: 243
+

Napisano 02 styczeń 2010 - 14:52

Jaworki - Arena Narciarska w Nowy rok A.D. 2010

http://www.arenanarciarska.pl/

Wywołany do tablicy i targany niepewnością co do trafności wyboru miejsca na kolejne spotkanie KN w dniu wczorajszym tj 01.01.2010 wybrałem się, wraz z rodziną do Jaworek, by sprawdzić to co przeczytałem na stronie ośrodka i w mailach od właścicieli ośrodka z rzeczywistością.
A oto i moja relacja:

Droga do Jaworek zgodnie z sugestią Pana Lucjana z korespondencji mailowej następująca: Kraków - Lubień - Mszana - Zabrzeż - Krościenko - Szczawnica - Jaworki. Odległość 123 km ode mnie z domu pod wyciąg. Droga dobra, mały ruch, choć miejscami kręta. Z trafieniem na miejsce żadnego problemu, byle by w Szczawnicy jechać cały czas główną drogą przed siebie, to napewno traficie na tablice kierujące na miejsce, jak i pod sam wyciąg, bez problemu. Ostatnie 300-400 metrów to jednak droga jedynie utwardzona więc zalecam ostrożność. Na miejscu w pierwszej chwili zdziwienie - nie ma w zasadzie parkingu, poza małą zatoczką - ale wystarczy przejechać kawałek dalej i przez drewniany mostek (ale nie ten pierwszy który widzimy na zdjęciu z bramą wejściową) zajedziemy wprost pod stok. Tu kolejna uwaga: było +3 i niestety sporo błota na parkingu i dojściu do wyciągu. Ale moje zdziwienie ogromne, niby aut trochę jest, ale ludzi na wyciągu nie widać, to samo kolejek do niego również (za cały czas pobytu od 11:30 do 17:30 tylko raz było więcej ludzi ale o tym w uwagach końcowych)

Po ulokowaniu się na parkingu, ubraniu buciorów itp dziarsko do kasy, tam miła niespodzianka, zwłaszcza dla Daczko_innego, bilety godzinowe!!! tzn 2 i 4 godzinowe, ten ostatni za 40 zł w sezonie!!! Bilety na punkty nieopłacalne, bo jeden wyjazd krzesełkiem to aż 5 zł, dla narciarzy nieopłacalny wcale, chyba że dla całkowicie początkujacych.
Więc wsiadamy i w górę:

I tu ważna informacja, kanapa jest dwuosobowa, ale wąska, nie ma maty ruchomej przy wsiadaniu i pierwszym razem we dwoje ciężko jest trafić w krzesło. Ale bez obaw obsługa reaguje błyskawicznie i w razie kłopotów zwalnia lub zatrzymuje kanapę. Na krzesełku jedynie dzieci i osoby o niskim wzroście są w stanie postawić narty na podpórce by dać im chwile odpocząć - mnie (182cm wzrostu) nie było dane tego zasmakować bo poprostu mam za długi odcinek nogi, narta-kolano i nie mieszczę się między podpórką a pałąkiem :)

Już wjeżdzając widać, że stok składa się z trzech części:

1) pierwsza część u samej góry łagodna dość płaska, ale nie tak by trzeba było kijami się odbijać, poprostu bardzo łagodnie i to na dość długim odcinku

W tej cześci stoku znajdują się również 2 orczyki ( w czasie mojego pobytu działał tylko jeden, z racji braku śniegu) i restauracja z placem zabaw dla dzieci!!!

2) druga część to pierwsze przełamanie dużo mocniej nachylona część stoku niż pierwsza, ale spokojna i szeroka

3) trzecia część, to już stromo, wmiarę szeroko, ale z dziwnym zakończeniem stoku: na wprost restauracja, na prawo parking, a my, by poraz kolejny zjechać musimy skręcić mocno w lewo i wąskim podjazdem pod dolną stację krzesełek.

A teraz najważniejsza część opisu, czyli subiektywne odczucia reportera :)

Niestety aura i klimat wyjątkowo w tym roku nie wspomaga włascicieli wyciągów na południu kraju. Cały dzień temperatura na poziomie +3 ; +4 stopnie, mocno zamglona okolica, więc nie można było podziwiać pięknych gór dookoła. Warunki narciarskie naprawdę dobre. Biorąc pod uwagę brak opadów, dodatnią temperaturę i patrząc w bok wyciągu, należy się właścicielowi pochwała za walkę o utrzymanie stoku. Śniegu na szczęście było pod dostatkiem by pojeździć, jedyne co, to na ostatnim odcinku stoku już koło 14-stej zaczął wyzierać spod śniegu lód i zaczęły powstawać muldy, co osobom początkującym i uczącym się zaczęło z czasem sprawiać więcej problemów przy zjazdach.

Uwagi in minus, które muszą być, by zachować jako taki obiektywizm subiektywnych odczuć :D
- błoto na parkingu i dojściu do wyciągu, co tylko częściowo tłumaczy odwilż, napewno przydałoby się lepiej utwardzić teren przeznaczony na parking
- i najważniejsza uwaga negatywna: z wyciągu korzystają również nienarciarze!!! Tak, tak to nie pomyłka, piesze wycieczki wyjeżdżają wyciągiem do góry i zjeżdzają nim (to pół biedy), ale też o zgrozo trafiają się piechórzy wędrujący całkiem spokojnie i nonszalancko w poprzek stoku i wzdłóz niego. A co najgorsze, obsługa wyciągu praktycznie każdorazowo, gdy piechór wsiada lub zsiada, zatrzymuje wyciąg!!! Jest to po 2-3 razach niezwykle irytujące, tym bardziej, gdy kupuje się bilet czasowy, a wyciąg wcale nie kursuje ze swoją nominalną przepustowośćią!!! Drodzy Państwo - właściciele ośrodka - ja naprawdę rozumie, że te osoby w znaczący sposób zwiększają wasze dochody (5zł od osoby za jeden wjazd to sporo), ale zimą to raczej narciarze powinni być grupą uprzywilejowaną, a nie piechórzy. Przecież osoby bez nart, tak jak i narciarze, powinni wsiadać i zsiadać w normalnym ruchu kolejki (całkowicie rozumię troskę obsługi o dzieci i wtedy zwalnianie wyciągu, ale nie odrazu całkowite zatrzymanie). Przez całe 4 godziny jazdy praktycznie za każdym razem wyciąg zwalniał i zatrzymywał się by zabrać na dole i górze pieszych - dla mnie to niedopuszczalne i nieuczciwe wobec korzystających ze stoku narciarzy i snowdoardzistów mających karnety czasowe (miałem nawet okazję stać raz w kolejce spowodowanej przez wsiadanie 12-sto osobowej grupy pieszych - przy wsiadaniu i zsiadaniu przez nich wyciąg stawał dla każdego krzesełka!!!). Inna rzecz, że ta sama obsługa nadwrażliwa przy wsiadaniu i wysiadaniu pieszych, nie zwraca wcale uwagi, co robią oni już po zejściu z krzesła - trafiła się nawet jedna pani z pudelkiem spacerująca z nim po stoku jak po Krupówkach, przy całkowicie biernej akceptacji jej poczynań przez licznie jeżdżących na stoku instruktorów. Tu również jedna uwaga dla pewnego pana instruktora (naszczęście był to jednorazowo zaobserwowany przypadek): drogi panie, gdy chce pan pokazać całemu światu jak doskonale panuje pan nad nartami i rewelacyjnie jedzie carwingowo, to prosze robić to tak by nie wjeżdżał pan na pełnej prędkości w najstromszym i oblodzonym odcinku stoku, między pańskim kolegą, a jego podopiecznym (dzieckiem), którego ten uczył. Prosze wybaczyć moje słowa, ale to poprostu głupota i całkowita nieodpowiedzialność.

Podsumowując:

Miejsce i ośrodek ogromnie spodobały się tak mi jak i mojej rodzinie (żona i córka choć poczatkujące z nich narciarki zadowolone i nie przerażał ich końcowy odcinek stoku). Miejsce urocze, przyjazne dla użytkowników, wogóle brak kolejek do wyciągu, miejsca na stoku sporo, każdy kto chce poćwiczyć na niemal całej długości łagodnej części stoku ma orczyk i bezstresowo sobie na nim pojeździ. Rewelacyjna wg mnie relacja ceny do oferty. Co ciekawe takiej możliwości konfiguracji biletów nie widziałem w ofercie żadnego ośrodka - np bilet rodzinny (2 osoby dorosłe+dziecko 170zł na cały dzień! a bilet na 4 godziny dla takiej trójki to 110 zł).
Obsługa wyciągu bardzo uważna i troskliwa jeśli chodzi o bezpieczeństwo dzieci przy wsiadaniu i wysiadaniu. Tak na górze stoku, jak i na dole można coś zjeśc i napić się, są również ławki na zewnątrz dla palących ;) . Obsługa w dolnym barze bardzo miła. Mam nadzieję, że jak pogoda dopisze, armatki i opady ruszą, stok jeszcze się poszerzy to będzie niemal jak w raju - narciarskim oczywiście ;)

Ja gorąco polecam!!!

Użytkownik kiedar edytował ten post 02 styczeń 2010 - 15:08

Żegnam!

#2 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 03 styczeń 2010 - 22:13

Ponieważ czułem się w obowiązku przekazać swoją relacją zamieszczoną na forum Panu Lucjanowi Malinowskiemu z Arena Narciarska Jaworki, z którym mailowałem odnośnie w/w ośrodka i warunków narciarskich na nim, tak też uczyniłem, wysyłając mu swoją relację mailem, by i on - w końcu to Jego najbardziej dotyczy - mógł odnieść się do moich uwag. I tu kolejne zaskoczenie i wielki plus dla podejścia do narciarzy: maila z relacją wysłałem Dnia Sat, 02 Jan 2010 19:36:49 na który dostałem taką odpowiedź (03-01-2010 o 12:11):

Witam panie Darku,

Dziekuje za milego maila i bardzo cenne uwagi.
Odpisze panu dzisiaj wieczorem poniewaz mam na razie dosc duzo pracy.
Na szczescie spadl nareszcie snieg naturalny i poprawily sie warunki na stoku.

Lucjan Malinowski

By zgodnie z obietnicą tego samego dnia o 21:27 dostać taką pełną odpowiedź:

Witam panie Darku,

Jeszcze raz chcialbym panu podziekowac za wszystkie uwagi dotyczace pracy naszego osrodka.
Jesli pan pozwoli chcialbym ustosunkowac sie do nich, poniewaz staramy sie biezaco poprawiac jakosc oferowanych uslug i jestesmy ogromnie wdziecznie za kazde spostrzezenie.
Czasem cos umknie naszej uwadze, a ktos kto przyjezdza i korzysta z osrodka jest w stanie szybciej wylapac wszelkie niedociagniecia.

I tak po kolei:
1. Sprawa parkingow.
Posiadamy 3 bezplatne parkingi a nasi sasiedzi przy wjezdzie do naszej doliny otworzyli parking platny, strzezony (w odleglosci ok 150 metrow od dolnej stacji kolei).
Ma pan racje , parkingi byly niestety niedostatecznie oznakowane, co spowodowalo, ze na drodze dojazdowej powstawaly korki, a parking powyzej stacji dolnej na ktorym miesci sie prawie 100 samochodow byl caly czas prawie pusty. Postaramy sie naprawic to niedociagniecie w najblizszym czasie i umiescic tablice informacyjna o mozliwosciach parkowania.

Ma pan rowniez racje, ze na parkingu za mostkiem i na dojsciu do stoku bylo troche blota.
Niestety nasz osrodek byl w tym roku gruntownie modernizowany, a co za tym idzie prace ziemne przy budowie oswietlenia trwaly w zasadzie do konca listopada i maszyny budowlane nawiozly troche ziemi na istniejaca na parkingu i drodze dojazdowej warstwe zwiru. A potem niestety zabraklo warstwy sniegu i mrozu. Od dzis jest juz o wiele lepiej, Cala noc padal snieg, jest minus 9 stopni i wszedzie jest juz czysto i bialo.

Ciesze sie ze byl pan mile zaskoczony naszym cennikiem. Staramy sie promowac narciarstwo rodzinne i stworzylismy system kart dla calych rodzin. Nasz stok idealnie sie do tego nadaje. Nasz osrodek ma 27 ha, trasy sa szerokie, polozone na lakach a nie wsrod drzew. Orczyki przy gornej stacji kolei linowej "Homole" sa idealnym miejscem dla poczatkujacych. Przy duzej ilosci sniegu chcemy uruchomic dla dzieci (i nie tylko) TUBING PARK.
Dzieki temu tez, mozemy przy odpowiednich warunkach sniegowych, zaoferowac milosnikom freeridingu jazde po trasach nieprzygotowanych ratrakiem. To takze ewenement w polskich warunkach....

Jesli chodzi o przejazdy jednorazowe to kosztuja one 4 zlote na kolei krzeselkowej i 1,50 na obu orczykach. System kas i bramek wejsciowych jest rowniez nowy i czasem zdarzaja sie jeszcze drobne pomylki w programowaniu cen karnetow. Po zauwazeniu pomylka (przejazd jednorazowy - 5 zl) zostala natychmiast poprawiona.

Pana glowne spostrzezenie dotyczace wysokosci podnozka na krzeselku jest w tej chwili naszym glownym zmartwieniem. Sam tez jezdze na nartach i niestety tez sie nie mieszcze na krzeselku (mam 183 cm wzrostu).
Takie krzeselka dostalismy niestety od producenta i juz zrobilismy reklamacje tego wyrobu. Mam nadzieje juz niedlugo podnozki beda wyzsze o kilkanascie centymetrow i krzeselko bedzie wygodne.

Na naszej kolei panuje ruch mieszany, korzystaja z niej zarowno narciarze jak i turysci zwiedzajacy Wawoz Homole. Tych ostatnich jest w zimie niewielu
Jest to dla narciarzy pewna niedogodnoscia, poniewaz rzeczywiscie w trosce o bezpieczenstwo obsluga zwalnia ruch kolei przy wsiadaniu i wysiadaniu osob pieszych.
Po pana uwagach przeprowadzilismy szkolenie obslugi i pokazalismy im mozliwosci zwiekszenia plynnosci ruchu bez ciaglego zwalniania, przy jednoczesnym zachowaniu bezpieczenistwa pasazerow.
Z moich obserwacji wynika ze wiekszosc osob pieszych korzystajacych z kolei "na piechote" stanowia snowboardzisci lub poczatkujacy narciarze majacy problemy z polozeniem nog na podnozku. Mam nadzieje ze po przerobieniu podnozkow wszyscy narciarze i snowboardzisci beda wyjezdzac do gory z przypietym sprzetem co stanowczo poprawi plynnosc ruchu kolei. Do takiej jazdy zobowiazuje pasazerow - narciarzy Regulamin Pracy Kolei.

Dziekuje rowniez za cenna uwage dotyczaca poruszania sie osob pieszych na stoku. Sa to osoby wracajace z Wawozu Homole ktore przy okazji chca zobaczyc caly osrodek narciarski.
Uczulilem juz wszystkich naszych istruktorow na ten problem, jak rowniez problem bezpiecznej jazdy po stoku. Zauwazylem dzisiaj, ze przynioslo to juz bardzo pozytywny skutek. Czerokrotnie widzialem jak instruktorzy podjezdzali do schodzacych na piechote po stoku osob i zwracali grzecznie uwage by nie poruszac sie srodkiem trasy zjazdowej.

Mam nadzieje ze wszystkie drobne "niedociagniecia" zostaly, badz zostana poprawione w najblizszym czasie i poprawia nasz wizerunek w oczach naszych klientow. Dzialamy na tym stoku juz od prawie 30 lat i mamy naprawde ogromna rzesze naszych stalych klientow, ktorzy wracaja do nas co rok i czuja sie jak u siebie w domu, podkreslajac ze atmosfera na tym stoku jest naprawde rodzinna. I dlatego chetnie wracaja przywozac ze soba coraz to nowe rzesze swoich znajomych.
Mam nadzieje ze Panstwo rowniez odwiedza nas ponownie i bedziemy mogli poznac sie osobiscie. Bedzie mi milo spotkac sie z Panstwem przy dobrej kawie i porozmawiac o nartach i nie tylko.

Pozdrawiam z zimowych Jaworek wszystkich uczestnikow Waszego Forum i zapraszam do odwiedzenia naszej stacji narciarskiej

Z narciarskim pozdrowieniem

Lucjan Malinowski
Arena Narciarska Jaworki - Homole

Dla jasności sytuacji obu stron korespondencji muszę dodać, iż Pan Lucjan nie wie z jakiego forum narciarskiego pisałem i o zamieszczonej relacji dowiedział się dopiero po jej umieszczeniu na tym forum, a nie przed tym faktem.
Ja chce by wszyscy "żyjący z nart" mieli takie podejście i szacunek dla swoich klientów.

Żegnam!

#3 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
  • Narty:tanie
Reputacja: 968
+

Napisano 03 styczeń 2010 - 22:25

Hohoho ;) Widzę kawał dobrej roboty. Jutro sobie dokładnie poczytam i zdjęcia pooglądam, bo dziś jestem deczko wymęczony. Pozdrowienia dla Pana Lucjana. Miło się czyta taki zielony tekst i wcale nie o kolor chodzi ;)
Pozdro di

#4 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 04 styczeń 2010 - 11:37

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 4.01.2010, 8:41 napisał

Swietne, super :D :)
Do zobaczenia w sobotę ;)

ps.
A swoją drogą zachowanie P. Lucjana : pełna profeska. Widać że dba o interes i o narciarzy. Tak trzymać ;)

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#5 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 06 styczeń 2010 - 16:39

Aktualnie warunki w Jaworkach na dzień 06-01-2010 prezentują się tak:

Witam panie Darku,

... w tej chwili konczymy dosniezanie trasy nr 2 ...

... Jesli chodzi o kamerke ze stoku to trwaja przygotowania do jej instalacji. Naszym glownym problemem jest dostep do internetu. TPSA (Zabojady) nie chca zainwestowac w kabel swiatlowodowy ze Szczawnicy do Jaworek i z tego powodu neostrada w Jaworkach dziala tylko w kilku domach z "zabojcza" wrecz dla komputerow predkoscia 256 Kb/s.
Dogadalismy sie z firma ktora oferuje inernet radiowy i montuja teraz potrzebny sprzet, swiatlowody i mam nadziweje ze do ferii uruchomia na razie 1 kamerke z gornej stacji kolei.

W kazdym razie dziekuje za podpowiedz.

Pozdrawiam serdecznie

Lucjan Malinowski

Będzie fajowo w sobote , a relacja napewno będzie obszerna.
Zapraszamy wszystkich do wspólnej jazdy w nadchodzący weekend ;) http://www.kochamnar...worki-t936.html
Żegnam!

#6 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 06 styczeń 2010 - 16:45

Czytaj Pw i załatwiaj tyczki :D
Będą zawody jak nic ;)
Wyjdzie kto mistrz KN ;)

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#7 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
+

Napisano 06 styczeń 2010 - 18:11

Pięknie toto nie wygląda ;) , ale może nie będzie tak źle.
Załączony plik  icm.jpg (247,13 KB)
Ilość pobrań: 40

#8 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 06 styczeń 2010 - 19:19

Ktoś tu sieje wrogą propagandę ;) ;)

Wiem niestety widzaiłem tą prognozę, ale mam nadzieję, że nie będzie tak źle, wkońcu to ma sypać śnieg a nie padać deszcz!!!
Żegnam!

#9 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
+

Napisano 06 styczeń 2010 - 21:52

Wyświetl postUżytkownik kiedar dnia 6.01.2010, 20:19 napisał

wkońcu to ma sypać śnieg a nie padać deszcz!!!

;) ;)

#10 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 09 styczeń 2010 - 14:21

Pozdrowienia od Pana Lucjana:

witam panie Darku,

Ja tez bardzo zaluje ze nie udalo sie Wam dotrzec do Jaworek. Dzisiaj mamy zawody dla AGH i mozna bylo przy okazji zorganizowac zawody dla Was. U nas niestety tez zrobilo sie troszke miekko, w nocy kropil lekki deszcz, ale stoki sa w miare w dobrym stanie, bo ostatnio dosniezalismy.

Mam nadzieje ze uda sie nam w koncu spotkac i na spokojnie porozmawiac

Pozdrawiam

Lucjan Malinowski

Żegnam!

#11 Ewa

• Użytkownik
  • 585 Postów:
Reputacja: 25
+

Napisano 05 marzec 2010 - 08:30

Słuchajcie...a czy ta trasa niebieska (na mapie stoku z lewej strony) jest czynna aktualnie? :thumbsup:

#12 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 05 marzec 2010 - 10:09

Wyświetl postUżytkownik Ewa dnia 5.03.2010, 8:30 napisał

Słuchajcie...a czy ta trasa niebieska (na mapie stoku z lewej strony) jest czynna aktualnie? :thumbsup:

Czy nam się Ewunia cichcem z zza pieca na zlot nie szykuje? :thumbsup:

#13 Ewa

• Użytkownik
  • 585 Postów:
+

Napisano 05 marzec 2010 - 10:19

:thumbsup: No taka to ja nie jestem hihi!

Jak już to oficjalnie bym przyjechała na zlot, ale niestety w tym roku nie da rady. A pytam się ponieważ mam 1 dzień do dyspozycji (do 10 marca) i tak sobie myślę czy nie skoczyć...Ale wiesz, ja jeszcze muszę duuuużo ćwiczyć i najlepiej na niebieskich trasach. Sama nie wiem jak się będę po tym incydencie w styczniu teraz czuła na stoku...
Stąd zapytanie o niebieską...

#14 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
+

Napisano 05 marzec 2010 - 10:38

Wyświetl postUżytkownik Ewa dnia 5.03.2010, 10:19 napisał

Jak już to oficjalnie bym przyjechała na zlot, ale niestety w tym roku nie da rady. A pytam się ponieważ mam 1 dzień do dyspozycji (do 10 marca) i tak sobie myślę czy nie skoczyć...Ale wiesz, ja jeszcze muszę duuuużo ćwiczyć i najlepiej na niebieskich trasach. Sama nie wiem jak się będę po tym incydencie w styczniu teraz czuła na stoku...

Ewa nie znam nikogo, kto nie lubi niespodzianek, zatem nawet gdybyś tam nagle wyskoczyła to byłaby pełna radość, a w razie zaplanowanego ataku.... ostrzegam będzie z nami .... BATMAN! :thumbsup: i wszystkich uratuje! :thumbsup:

Dobra czerwona tez nie jest zła do ćwiczeń! Serio! Bo rozumiem, że jest to strach przed stromizną? Muldą? Czym?

Ola

#15 Ewa

• Użytkownik
  • 585 Postów:
+

Napisano 05 marzec 2010 - 10:44

Wyświetl postUżytkownik Osetia dnia 5.03.2010, 11:38 napisał

Wyświetl postUżytkownik Ewa dnia 5.03.2010, 10:19 napisał

Ewa nie znam nikogo, kto nie lubi niespodzianek, zatem nawet gdybyś tam nagle wyskoczyła to byłaby pełna radość, a w razie zaplanowanego ataku.... ostrzegam będzie z nami .... BATMAN! :thumbsup: i wszystkich uratuje! :thumbsup:

Dobra czerwona tez nie jest zła do ćwiczeń! Serio! Bo rozumiem, że jest to strach przed stromizną? Muldą? Czym?

Ola

Strach mam przed stromizną...
Daję radę na czerwonych ale nie chciałabyś tego widzieć :thumbsup:
Kurde to czynna ta niebieska? :thumbsup:

#16 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 05 marzec 2010 - 10:53

Ewa wejdź na srtonę Jaworek i sobie sprawdź - mają czynne z tego co pamiętam 4 trasy i chyba niebieska jest w nich :thumbsup:
Stromizmy się nie bój, bo tam cały dzień możesz górą jeździć nie wjeżdżając na stomszą część :thumbsup: . A co do tej stromizmy, to bez paniki nic okropnego :thumbsup:

P.S.
dziś gratulowałem Panu Lucjanowi wyniku w plebiscycie i oto odpowiedź:

Witam panie Dariuszu,

Dziekuje bardzo za te informacje i gratulacje. Prawde mowiac nie mialem okazji kupic dzisiaj gazety i nie wiedzialem jakie sa wyniki Plebiscytu.

Mam nadzieje ze w przyszlym tygodniu beda jeszcze dobre warunki narciarskie (dzisiaj caly czas sypie swiezy snieg) i Panstwo dotra do nas na zakonczenie sezonu. Bedzie nam milo Was goscic.

Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam

Sprawdziłem, niebieskie są czynne, ale tylko te wzdłóż obu orczyków, ta do samego dołu pod krzesełko nie jest czynna. Więc Ewo śmiało do Jaworek - będziesz zadowolona :thumbsup:.

Użytkownik kiedar edytował ten post 05 marzec 2010 - 11:06

Żegnam!

#17 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
+

Napisano 05 marzec 2010 - 11:08

Wyświetl postUżytkownik Ewa dnia 5.03.2010, 10:44 napisał

Strach mam przed stromizną...
Daję radę na czerwonych ale nie chciałabyś tego widzieć :thumbsup:

A właśnie, że bym chciała :thumbsup: , stromiznę pokonasz, a w zasadzie strach przed nią już niedługo.... jeszcze kilka zjazdów/ wyjazdów! Zobaczysz wspomnisz moje słowa. Każdy to przerabiał! Może inaczej ja też kiedyś się bałam, a teraz się nie boję, bo nabrałam pewności, garściami z każdego kolejnego wyjazdu/zjazdu!
Ja natomiast boję się zbyt jak dla mnie szybkiego otwierania poręczy na kanapach :thumbsup: , bo mam lęk wysokości! Czasami, ktoś już otwiera, a ja kurczowo trzymam i udaję, że nie wiem, o co kaman :thumbsup: , a jak ktoś ludzki, a nie ludojad to zwyczajnie proszę o wyrozumiałość :thumbsup:

Ola

#18 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 05 marzec 2010 - 11:12

W takim razie widzę że na zlocie będziemy mieli zagwozdkę który stok wybrać do zabawy :thumbsup:

Giełda narciarska

#19 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 05 marzec 2010 - 12:57

Zawsze można w sobotę do 14 na jednym stoku pobyć, a potem na innym. Zresztą nie ma obowiązku chyba, więc każdy coś dla siebie znajdzie :thumbsup:.

P.S.
U Pana Lucjana mamy jedną zaległą wizytę :thumbsup:
Żegnam!