Harrachov
Napisano 28 grudzień 2009 - 19:39
Dzisiaj miałem przyjemność śmigać w Harrachovie, przyjemność do godz. 10. To tyle o przyjemnościach.
Potem dzikie tłumy głośno szczekających Niemców przywożone chyba autokarami, gdyż nagle byli wszędzie!! Żenada. Cholerny zepsuty dziki zachód.
Już po dziesiątej głębokie muldy powiększające się z minuty na minutę. Pod śniegiem lodowisko, bez ostrych krawędzi zero jazdy.
Podobno był czynny także wyciąg Ryżowiste, ale z rozmów z ludźmi wynikało że trasy słabo przygotowane czyli mało śniegu.
Więc wszyscy walili na wyciąg Delta.
A teraz uwaga: oczekiwanie na kanapę: czas: 25 min !!!!!
To tak na szybko bo jeszcze trzyma mnie nerw na najeżdżających na narty w kolejce i na baranów siadających gdzie popadnie.
Pazur
Napisano 28 grudzień 2009 - 22:57
Użytkownik Pazur dnia 28.12.2009, 20:39 napisał
Dzisiaj miałem przyjemność śmigać w Harrachovie, przyjemność do godz. 10. To tyle o przyjemnościach.
Potem dzikie tłumy głośno szczekających Niemców przywożone chyba autokarami, gdyż nagle byli wszędzie!! Żenada. Cholerny zepsuty dziki zachód.
Już po dziesiątej głębokie muldy powiększające się z minuty na minutę. Pod śniegiem lodowisko, bez ostrych krawędzi zero jazdy.
Podobno był czynny także wyciąg Ryżowiste, ale z rozmów z ludźmi wynikało że trasy słabo przygotowane czyli mało śniegu.
To tak na szybko bo jeszcze trzyma mnie nerw na najeżdżających na narty w kolejce i na baranów siadających gdzie popadnie.
Pazur
Wyrazy współczucia.
Co do zepsutego dzikiego zachodu to mam wrażenie, że to był raczej wschód zachodu. Kila razy spotkałem się z czymś podobnym i po zbadaniu okazało się, że to były ekipy z przed Łaby.
25 minut
pozdr. di
Napisano 29 grudzień 2009 - 06:42
Użytkownik Pazur dnia 28.12.2009, 19:39 napisał
Pazur
Pazur po tym, jak zalałeś nas i siebie przyjemnościami... wracaj, do domu
My jeżdżąc w Wiśle tez mieliśmy luz do około 12, potem na dole pojawiało się coraz więcej gapiów, za gapiami wyrastały samochody, a z nich wychodzili kolejni desperaci i nasi "przeszkadzacze" na stoku, i było ich więcej i więcej. Odłączyła się grupa lanserów, którzy narty wnieśli pod wyciąg i udali się do... baru, głośno przy okazji pokrzykując do rodziny/znajomych, że są na nartach, bo z nartami są. Kilka osób zaczepiło mnie i pytało jak się jeździ, bo byli na kilku innych stok i na jazdę nie ma szans. Chciało się powiedzieć...do d..., masakra, horror, bo pochwalenie to kolejny, kolejni zabieracze mojego czasu, śniegu, przyjemności! Ale... mówiłam, że dla mnie jest ok i niech zjadą raz i sami zdecydują... tak robili, decyzja była niestety na tak! Kiedy wjeżdżaliśmy kolejny raz kanapą, było już mrowisko, odrobina naszego cwaniactwa pozwalała nam przetrwać, bo wyczekiwaliśmy moment 1-2 pustych kanap i wtedy dyla na dół....
Od nas dla Was, Od Was dla nich, Od nich dla nas, Od nich dla Was, Od nich dla nich - zima jak jest każdy widzi, słyszy, wie. Nie ma śniegu!!!!Więc jeżeli się znajdzie stok, gdzie jest i gdzie da się jeździć to walą tam tłumy!!! Nie po to, żeby zrobić Ci na złość, ale po to by choć parę razy puścić się w dół!!! Muldy to efekt przeładowanego stoku, za dużo, za dużo ludzi w jednym miejscu, ale alternatywy nie ma. Brutalna rzeczywistość!!! Wracaj, albo relaksacja w czasie oczekiwania na kanapę....
Szalej chociaż tyle ile się da i pisz nam, co tam u Ciebie.
Pozdrawiam, Ola
Napisano 29 grudzień 2009 - 20:46
Użytkownik deczko inny dnia 28.12.2009, 23:57 napisał
Użytkownik Pazur dnia 28.12.2009, 20:39 napisał
Pazur
Wyrazy współczucia.
Co do zepsutego dzikiego zachodu to mam wrażenie, że to był raczej wschód zachodu. Kila razy spotkałem się z czymś podobnym i po zbadaniu okazało się, że to były ekipy z przed Łaby.
25 minut
pozdr. di
Dokładnie: dziki wschód zachodu. Ładnie brzmi.
Pazur
Napisano 29 grudzień 2009 - 21:35
A tu niespodzianka. Podobno niedziela była spokojna za to poniedziałek ....
Ech, nawet nie chce mi się już o tym myśleć.
Jutro na kieleckie stoki, przynajmniej nie będę słyszał zewsząd szczekania
Pazur
Napisano 30 grudzień 2009 - 08:36
O tym że tam bitwa pod Grunwaldem odbywa się cały czas praktycznie portale internetowe informują.
Wiadomo że jest blisko od nas, naszej granicy. Co do warunków narciarskich to mało tras, więc tłok na nich. Teoretycznie mniejsze kolejki do lepszych wyciągów, ale jak widać nie zawsze.
No i droższe tam są karnety narciarskie, choć trzeba tez uczciwie przyznać że na plus są darmowe parkingi, skibusy.
Jak ktoś ma blisko i jezdzi na "łykendy"( odpowiednio mniej zaludnione to ok), ale ja przykładowo jeśli miałbym się wybierać za granicę, startować z Sosnowca ( nie z Wawki), to nawet na "łykend" pojechałbym do Austrii. Tam jest wszystko co dobre z Czech, Słowacji i Polski razem wzięte i nie ma tego wszystkiego negatywnego.
Przymierzam się do kilku wypadów w opcji : start w piątek i powrót w poniedziałek.
Będę informował w organizerze
To tak na marginesie.
Sprzedaj lub kup. Sprawdź!
forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,
Napisano 30 grudzień 2009 - 15:12
Użytkownik JarekS dnia 30.12.2009, 13:40 napisał
Szkoda było czasu na sprawdzanie, tym bardziej że to były opinie od kilku osób. Zresztą warunki można zobaczyć na kamerce. Według mnie szkoda nart.
Gdyby były czynne Ryżowiste to podejrzewam, że rozładowałoby cały korek.
http://sah.x3w.cz/dl/cervenaIs.php
Pazur
Użytkownik Pazur edytował ten post 30 grudzień 2009 - 15:14
Napisano 30 marzec 2010 - 10:20
Gdzie są moje sole trzeźwiące?
Pazur.... nuda...
Załączone pliki
-
Pazurowe_harce.jpg (29,55 KB)
Ilość pobrań: 22