Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Funcarving w LIVIGNO 5-12.12.2009

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 fan

TOEG

• Użytkownik
  • 447 Postów:
Reputacja: 105
+

Napisano 14 grudzień 2009 - 19:15

powiem tak...najeżdziłem sie do bólu,ale w Livigno na free ski byłem dwa razy:pierwszy raz i nigdy więcej ;)
trasy przygotowane dość dobrze,ale o 11-12 tej już dość mocno zjechane,ludzi masakrycznie dużo,ceny wcale nie wolnocłowe(oprócz alkoholu) który jest w zasadzie tani oczywiście ten wysokooktanowy....pogoda też nie włoska w zasadzie pół na pół 3 dni dość słoneczne i trzy dość pochmurne w piątek 11.12 ok godz 13-tej zamieć śnieżna i większość ludzi zjechało na oryczyki na Carosello bo na górze stały 2 krzesła i przez jakiś czas gondolka ....czynne trasy w okolicach 70 % czyli dość dobrze jak na 5 grudnia,ale w innych latach bywało lepiej...wyjazd udany bo mimo pewnych minusów pojeżdziłem z synem bardzo dużo i musiałem polubić muldy i towarzystwo prawie ocierające sie o kurtkę....
podsumowując...jak na dużym głodzie jest narciarz to polecam ośrodek nielodowcowy w grudniu,ale coś za coś....niestety jak masz karnet za free to trasy też są freeridowe ;) ...nie robiłem w zasadzie zdjęć bo trzeba było się śpieszyć z jazdą,a podziwiałem widoki z pozycji jazdy na nartach,choć kilka fotek zrobiłem....

fotki są zrobione na trasie wyjątkowo dobrze przygotowanej i w dzień słoneczny,natomiast w dni pochmurne nie robiłem zdjęć....

i jeszcze kilka fotek... i tu prośba do modów :foch: proszę je umieścić w poście nr 1 bo nie mogę go edytować,albo nie umiem :uklon2:

Użytkownik jabol edytował ten post 15 grudzień 2009 - 15:37

#2 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 15 grudzień 2009 - 07:46

Nie wiem tylko dlaczego masz moje Volkle :foch:
Dzięki za informacje.
A free ski identycznie wygląda po sezonie: w marcu! Szkoda gadać :uklon2:

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#3 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
Reputacja: 469
+

Napisano 15 grudzień 2009 - 09:57

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 15.12.2009, 8:46 napisał

Nie wiem tylko dlaczego masz moje Volkle

sądząc po długości tych Volkli to chyba jakiemuś dzieciakowi zasunął
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#4 fan

TOEG

• Użytkownik
  • 447 Postów:
+

Napisano 15 grudzień 2009 - 11:47

Wyświetl postUżytkownik jabol dnia 15.12.2009, 10:57 napisał

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 15.12.2009, 8:46 napisał

Nie wiem tylko dlaczego masz moje Volkle

sądząc po długości tych Volkli to chyba jakiemuś dzieciakowi zasunął

dzięki Jabolku :foch: ....lubię przykrótkie narty,choć te są dość czułe na muldy i nierówności i mogłyby być trochę dłuższe :uklon2:

P.S to mam skopiować do działu "wyjazdy zagraniczne"?....jakbyś mógł to przenieś mi to do "włoch"....jeszcze kilka fotek mam,coś wkleję.....

#5 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 15 grudzień 2009 - 11:56

Pięknie tam miałeś fun! ups...To znaczy nuda :uklon2: , biało, słońce, śnieg, sztruks, jazda na nartach :foch: , dość trywialna forma spędzania czasu, nie lepiej w mieście? w korku? w pracy? w szarym otoczeniu ze śniegiem, który pojawia się i znika? ;)

nuda ;)

upuściłam zazdrości hahahahaha, a teraz pytanko, po co zakrywasz sobie twarz? Pytam, bo kiedyś Pan doktor opierdzielił mnie za coś takiego, co trenowałam na dzieciach... podobno szybciej w ten sposób łapie się infekcje górnych dróg oddechowych i gardzioł bolawy jest po tym...

nie chcę podważać kompetencji doctore, ale widuję sporo ludzi "zamaskowanych" ;)

Pozdrawiam, Ola

#6 fan

TOEG

• Użytkownik
  • 447 Postów:
+

Napisano 15 grudzień 2009 - 12:17

Wyświetl postUżytkownik Osetia dnia 15.12.2009, 12:56 napisał

Pięknie tam miałeś fun! ups...To znaczy nuda :uklon2: , biało, słońce, śnieg, sztruks, jazda na nartach :foch: , dość trywialna forma spędzania czasu, nie lepiej w mieście? w korku? w pracy? w szarym otoczeniu ze śniegiem, który pojawia się i znika? ;)

nuda ;)

upuściłam zazdrości hahahahaha, a teraz pytanko, po co zakrywasz sobie twarz? Pytam, bo kiedyś Pan doktor opierdzielił mnie za coś takiego, co trenowałam na dzieciach... podobno szybciej w ten sposób łapie się infekcje górnych dróg oddechowych i gardzioł bolawy jest po tym...

nie chcę podważać kompetencji doctore, ale widuję sporo ludzi "zamaskowanych" :D

Pozdrawiam, Ola

dzięki za dobre słowo Olu....zakryłem twarz bo było wbrew słońcu bardzo zimno tego dnia -7 i dość mocny wiatr....przy "wędrówkach" na krzesłach niestety nieosłoniętych szybą to przyjemność dość mizerna,lepiej sie jest schować ;)

co do korków w mieście to też maja swoje uroki,można spokojnie pomyśleć i zaplanować następny wyjazd :D

tu nie miałem maski choć mój syn woli w niej jeżdzić prawie zawsze....

#7 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 15 grudzień 2009 - 12:30

Wyświetl postUżytkownik funcarving dnia 15.12.2009, 12:17 napisał

Wyświetl postUżytkownik Osetia dnia 15.12.2009, 12:56 napisał

Pięknie tam miałeś fun! ups...To znaczy nuda :foch: , biało, słońce, śnieg, sztruks, jazda na nartach ;) , dość trywialna forma spędzania czasu, nie lepiej w mieście? w korku?

nie chcę podważać kompetencji doctore, ale widuję sporo ludzi "zamaskowanych" :D

Pozdrawiam, Ola

dzięki za dobre słowo Olu....zakryłem twarz bo było wbrew słońcu bardzo zimno tego dnia -7 i dość mocny wiatr....przy "wędrówkach" na krzesłach niestety nieosłoniętych szybą to przyjemność dość mizerna,lepiej sie jest schować ;)

co do korków w mieście to też maja swoje uroki,można spokojnie pomyśleć i zaplanować następny wyjazd :D

tu nie miałem maski choć mój syn woli w niej jeżdzić prawie zawsze....

znowu nuda, znowu biało i jeszcze te uśmiechnięte buzie, nuda ;) :D

zdjęcie klassssaaaa! a czy nie dopadają Was choróbska od tego maskowania się?

Ola

P.S. i paznokcie można pomalować... też... w korku :uklon2: :)

#8 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
Reputacja: 469
+

Napisano 15 grudzień 2009 - 12:39

jako relację po powrocie z nart pozwalam sobie za zgodą funkarvinga przenieść tutaj
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#9 fan

TOEG

• Użytkownik
  • 447 Postów:
+

Napisano 15 grudzień 2009 - 13:46

Wyświetl postUżytkownik jabol dnia 15.12.2009, 13:39 napisał

jako relację po powrocie z nart pozwalam sobie za zgodą funkarvinga przenieść tutaj

dzięki Janku za pomoc :uklon2:

Olu nie chorujemy bo każdy ma swoją maskę :foch: ....a tak na poważnie to się nie zastanawiałem nad tym....jest zimno jest maska.....