Skocz do zawartości

RANKING SZKÓŁ NARCIARSKICH

25 odpowiedzi w tym temacie

#1 tour de france

• Użytkownik
  • 18 Postów:
  • Narty:Dynastar Omeglass
Reputacja: 0
+

Napisano 11 grudzień 2009 - 14:04

WItam, nie wiem czy taki temat dopuszczalny jest w tym dziale ale spróbuję.

Proponują stworzyć ranking szkół narciarskich w Polsce
Tak jak wynika z innych tematów najlepszym sposobem na zweryfikowanie instruktorów jest opinia osób które korzystały z oferowanych lekcji.
Proponuję, aby każdy wyraził swoją opinie na temat szkoły i instruktorów w której jeździł.

#2 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1971 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 161
+

Napisano 14 grudzień 2009 - 08:40

Wyświetl postUżytkownik tour de france dnia 11.12.2009, 14:04 napisał

Proponują stworzyć ranking szkół narciarskich w Polsce
Tak jak wynika z innych tematów najlepszym sposobem na zweryfikowanie instruktorów jest opinia osób które korzystały z oferowanych lekcji.
Proponuję, aby każdy wyraził swoją opinie na temat szkoły i instruktorów w której jeździł.

Ja chętnie, z czasów, kiedy już byłam/jestem świadoma czego oczekuję..., bo mojego pierwszego instruktora polecam, że nawet nie do końca pamiętam, jak wyglądał, ani jak się nazywał....

W ostatnich latach, przy okazji wypadów weekendowych, mieliśmy okazję jeździć ze szkolą Nartus, która obsługuje Soszów i Rowienki w Wiśle! Jeździły z nimi zarówno dzieciaki, jak i dorośli! Gorąco polecam. Perfekcyjnie dobierali instruktorów do dorosłych, dzieci w określonym wieku! Uczeni bardzo zadowoleni,a postępy widać było już po pierwszych zjazdach! Bez napinania się, stawiania wygórowanych wymagań i zmęczenia swoją pracą, łącznie z wycieraniem nosków dzieciakom ;) ! Perfecto! :uklon2:

Ola

edit, bo teraz doczytałam, że o Małopolskę chodzi... hmm, to nie znam, ale może tour poszerzy horyzonty na inne regiony :foch: Tour...? co Ty na to?

Użytkownik Osetia edytował ten post 14 grudzień 2009 - 08:42

#3 Pit

• Administrator
  • 3431 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 824
+

Napisano 14 grudzień 2009 - 09:00

Wyświetl postUżytkownik tour de france dnia 11.12.2009, 14:04 napisał

Uznajmy że na tę chwilę jest dopuszczalny, bardzo proszę.

Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój...

#4 witek8

• Użytkownik
  • 9 Postów:
+

Napisano 26 lipiec 2010 - 16:35

Odświeżę temat, bo sam szukam dobrej szkoły w nadchodzącym sezonie. Najlepiej z Krakowa, możecie coś polecić ?

#5 Pit

• Administrator
  • 3431 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 824
+

Napisano 26 lipiec 2010 - 17:14

Wyświetl postUżytkownik witek8 dnia 26.07.2010, 17:35 napisał

Odświeżę temat, bo sam szukam dobrej szkoły w nadchodzącym sezonie. Najlepiej z Krakowa, możecie coś polecić ?

Cześć,
a na jakim jesteś etapie ? Czego oczekujesz od szkoły ?

Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój...

#6 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
Reputacja: 243
+

Napisano 26 lipiec 2010 - 17:23

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 26.07.2010, 18:14 napisał

Wyświetl postUżytkownik witek8 dnia 26.07.2010, 17:35 napisał

Cześć,

Przepraszam, bo wiem, że to nie w temacie, ale jest admin to wywali mój post jak coś.

Ja oczekiwałbym od szkoły stypendium :thumbsup:
Żegnam!

#7 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 26 lipiec 2010 - 18:35

Wyświetl postUżytkownik witek8 dnia 26.07.2010, 18:35 napisał

http://www.easyrider...pl/strona/o-nas

#8 witek8

• Użytkownik
  • 9 Postów:
+

Napisano 25 sierpień 2010 - 11:15

Odświeżenia tego co już umiem i zaznajomienie się ze zmianami jakie przez ostatnie lata weszły do terminologii szkoleń itp. Kiedyś - dawno, dawno temu miałem uprawnienia pomocnika instruktora. I chciałbym zobaczyć ile się zmieniło, bo z tego co się orientuję to od tamtego czasu zmieniła się cała terminologia i nie tylko.

#9 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
  • Imię :Roman-Alojzy-Ferdynand ..... do wyboru
  • Ulubiony stok:Wierchomla , Krynica , Palenica , Jurgów
Reputacja: 10
+

Napisano 25 sierpień 2010 - 14:08

No cóż szkoły lub instruktorów nie polecę żadnej i to z prostego powodu , jestem samoukiem :lol: .

Użytkownik Łysy edytował ten post 25 sierpień 2010 - 14:08

#10 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 25 sierpień 2010 - 14:10

Wyświetl postUżytkownik witek8 dnia 25.08.2010, 11:15 napisał

Odświeżenia tego co już umiem i zaznajomienie się ze zmianami jakie przez ostatnie lata weszły do terminologii szkoleń itp. Kiedyś - dawno, dawno temu miałem uprawnienia pomocnika instruktora. I chciałbym zobaczyć ile się zmieniło, bo z tego co się orientuję to od tamtego czasu zmieniła się cała terminologia i nie tylko.

Witku , z tego co piszesz to Tobie nie jest potrzebny instruktor , wystarczy się wybrać z KN na narty, tutaj w większości są sami znawcy tematu , może nie wszyscy , ale na pewno wielu :lol:

#11 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1971 Postów:
+

Napisano 26 sierpień 2010 - 09:55

Wyświetl postUżytkownik witek8 dnia 25.08.2010, 12:15 napisał

Witek, kopalnią wiedzy dla Ciebie jest Mitek, który chwilowo chyba jeszcze bawi na wakacjach :lol: , ale jestem przekonana, że jak wróci, to z pewnością udzieli Ci wielu odpowiedzi.... to jego branża :hysterical: jest ekspertem w tej dziedzinie.

Pozdrawiam, Ola

#12 majkd

• Użytkownik
  • 36 Postów:
  • Narty:Rossignol
  • Imię :Michał
Reputacja: 4
+

Napisano 26 sierpień 2010 - 10:00

Gdzie najlepiej stawiać pierwsze kroki na nartach? Tylko interesuje mnie takie miejsce gdzie jest ośla łączka i jakaś bardziej wymagająca trasa. Ja zaczynałem na Mosornym Groniu, ale wiem, że to nie jest najlepszy pomysł :lol:.
www.ski-portal.pl

#13 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 26 sierpień 2010 - 10:34

Wyświetl postUżytkownik majkd dnia 26.08.2010, 10:00 napisał

Gdzie najlepiej stawiać pierwsze kroki na nartach? Tylko interesuje mnie takie miejsce gdzie jest ośla łączka i jakaś bardziej wymagająca trasa. Ja zaczynałem na Mosornym Groniu, ale wiem, że to nie jest najlepszy pomysł :lol:.

To po co zaznaczałeś jeśli wiesz , że to nie jest najlepszy pomysł ? , chcesz mieć kogoś na sumieniu ? np: mnie :hysterical:

#14 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1204 Postów:
Reputacja: 342
+

Napisano 26 sierpień 2010 - 11:05

Wyświetl postUżytkownik majkd dnia 26.08.2010, 12:00 napisał

Rozumiem, ze jedno sie bedzie szkolic na oslej laczce, a drugie od czasu do czasu korzystac z czegos bardziej wymagajacego. W Malopolsce bardzo dobry do tego celu jest Jurgow. Dwie przyzwoite czerwone trasy i jeden orczyk dla poczatkujacych. Nie za duzo ludzi, niezly dojazd.

#15 majkd

• Użytkownik
  • 36 Postów:
+

Napisano 26 sierpień 2010 - 21:45

Chodzi mi o to abym ja się nie nudził, a osoba która się uczy na oślej łączce, chociaż raz spróbowała pod koniec dnia zjechać z całej góry, oczywiście trasą niebieską. Jeśli już nawet nie będzie tras dla mnie może być jakaś fajna knajpka, mogę się poświęcić dla dobra narciarstwa. A wiem, że w Jurgowie jest knajpka przy wyciągu. :lol:
Pozdrawiam
www.ski-portal.pl

#16 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 27 sierpień 2010 - 06:33

Wyświetl postUżytkownik majkd dnia 26.08.2010, 21:45 napisał

Chodzi mi o to abym ja się nie nudził, a osoba która się uczy na oślej łączce, chociaż raz spróbowała pod koniec dnia zjechać z całej góry, oczywiście trasą niebieską. Jeśli już nawet nie będzie tras dla mnie może być jakaś fajna knajpka, mogę się poświęcić dla dobra narciarstwa. A wiem, że w Jurgowie jest knajpka przy wyciągu. :lol:
Pozdrawiam

Jest i knajpa i kawał świetnie przygotowanego stoku , słuchaj 0_Andrzeja wie co mówi .

#17 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1204 Postów:
Reputacja: 342
+

Napisano 27 sierpień 2010 - 08:51

Wyświetl postUżytkownik majkd dnia 26.08.2010, 23:45 napisał

Knajpke zamierzano budowac, ale moze juz zbudowano. Ale reszta jest tak jak piszesz. Bylem tam w zeszlym sezonie w konfiguracji: jo (dobrze jezdzacy), kolega (srednio jezdzacy), jego pani (poczatkujaca i bojaca sie). Sprzet wypozyczyli na miejscu. Zaczelismy od oslej laczki. Po jakims czasie zostawilismy pania sama i pojechali na czerwono-niebieskie trasay. A na koniec dnia udalo sie namowic pania na kilka prob na czerwonej.

#18 majkd

• Użytkownik
  • 36 Postów:
+

Napisano 27 sierpień 2010 - 20:02

To się skuszę, bo wybiera się zestaw ludzi z podobnymi upodobaniami jak u o_andrzej.

Pozdrawiam
www.ski-portal.pl

#19 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1971 Postów:
+

Napisano 30 sierpień 2010 - 09:24

Mitek stawiałam na Ciebie..., nikt inny nie przychodzi mi do głowy... :lol: pomożesz witkowi?
Ola

Wyświetl postUżytkownik Osetia dnia 26.08.2010, 10:55 napisał

Witek, kopalnią wiedzy dla Ciebie jest Mitek, który chwilowo chyba jeszcze bawi na wakacjach :hysterical: , ale jestem przekonana, że jak wróci, to z pewnością udzieli Ci wielu odpowiedzi.... to jego branża :hysterical: jest ekspertem w tej dziedzinie.

Pozdrawiam, Ola

#20 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 268
+

Napisano 30 sierpień 2010 - 09:36

Cześć

Wyświetl postUżytkownik Osetia dnia 30.08.2010, 11:24 napisał

Mitek stawiałam na Ciebie..., nikt inny nie przychodzi mi do głowy... :lol: pomożesz witkowi?
Ola

Wyświetl postUżytkownik Osetia dnia 26.08.2010, 10:55 napisał

Witek, kopalnią wiedzy dla Ciebie jest Mitek, który chwilowo chyba jeszcze bawi na wakacjach :hysterical: , ale jestem przekonana, że jak wróci, to z pewnością udzieli Ci wielu odpowiedzi.... to jego branża :hysterical: jest ekspertem w tej dziedzinie.

Pozdrawiam, Ola

Z przyjemnościa jak tylko dam radę. a jakis kontakt jest z Wiytkiem czy tylko priv forumowy?
Pozdro