WItam, jestem tu nowy, ale mam nadzieje że mi pomożecie.
Mam dziecko które ma 6 lat,w tamtym roku były 3 dni na nartach i od tego sezonu chcemy z żoną nauczyć go jeździć na nartach, czy polecacie samemu się za to zabrać czy, może oddać w fachowe ręce instruktotrów, czy może są organizowane jakieś szkolenia w grupie dla takich dzieciaków?
Sposób nauczania dzieci
Rozpoczęty przez mobil1, 11 gru 2009 13:35
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 grudzień 2009 - 14:22
Użytkownik mobil1 dnia 11.12.2009, 13:35 napisał
Mam dziecko które ma 6 lat,w tamtym roku były 3 dni na nartach i od tego sezonu chcemy z żoną nauczyć go jeździć na nartach, czy polecacie samemu się za to zabrać czy, może oddać w fachowe ręce instruktotrów,
Mam dziecko które ma 6 lat,w tamtym roku były 3 dni na nartach i od tego sezonu chcemy z żoną nauczyć go jeździć na nartach, czy polecacie samemu się za to zabrać czy, może oddać w fachowe ręce instruktotrów,
Nie ma uniwersalnej recepty. Trochę na ten temat jest tu:
http://www.kochamnarty.pl/Dzieci-nauka-jaz...rtach-t695.html
Umiecie uczyć?
Cytat
czy może są organizowane jakieś szkolenia w grupie dla takich dzieciaków?
Są, oczywiście
pozdrawiam
Jarek
Jarek
Napisano 11 grudzień 2009 - 14:27
Najlepiej oddać dziecko do szkółki,jeszcze lepiej do grupy rówieśniczej.Jak nie będzie takiej możliwości-to zajęcia indywidualne.Zostawcie pod okiem instruktorki(cały czas polecam kobiety,bo mają matczyne instynkty!) i nie plączcie się pod nodami(tfu-nartami)żeby maluch nie musiał się rozpraszać patrząc na rodziców.
Po godzinie,lub dwóch zróbcie przerwę,potem jak tylko będzie zapał,niech wam wszystko pokaże,co się nauczył.
Trzy dni wystarczą żeby radził sobie później jeżdżąc w Wami.
Popatrzcie na ceny pakietowe w szkółkach-zwykle wykupienie trzech dni po dwie godziny wychodzi taniej,a jeszcze mniej będzie w grupie rówieśniczej-takim przedszkolu narciarskim.
Po godzinie,lub dwóch zróbcie przerwę,potem jak tylko będzie zapał,niech wam wszystko pokaże,co się nauczył.
Trzy dni wystarczą żeby radził sobie później jeżdżąc w Wami.
Popatrzcie na ceny pakietowe w szkółkach-zwykle wykupienie trzech dni po dwie godziny wychodzi taniej,a jeszcze mniej będzie w grupie rówieśniczej-takim przedszkolu narciarskim.
Napisano 05 grudzień 2010 - 14:23
Użytkownik mobil1 dnia 11 grudzień 2009 - 13:35 napisał
Mam dziecko które ma 6 lat,w tamtym roku były 3 dni na nartach i od tego sezonu chcemy z żoną nauczyć go jeździć na nartach, czy polecacie samemu się za to zabrać czy, może oddać w fachowe ręce instruktotrów, czy może są organizowane jakieś szkolenia w grupie dla takich dzieciaków?
W odpowiedzi:
Szkoły narciarskie !!! Dlaczego?? napisz do mnie..
agnieszka@basel.com.pl