Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Jak oni jeżdżą...

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
60 odpowiedzi w tym temacie

#41 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 27 kwiecień 2010 - 11:56

Wyświetl postUżytkownik Bzyk dnia 27.04.2010, 13:28 napisał

...................bo za bardzo nie widze praktycznego zastosowania tego stylu.

Jak to nie widzisz ? a całe narciarstwo sladowe, łażenie i zjazdy z mniej ambitnych górek typu Gorce,Pieniny? Tam gdzie nie potrzeba od razu wchodzić w ciężki sprzęt skitourowy a narta biegowa już nie daje rady Zastosowań cała masa. Poczytaj o backcountry

Jestem na etapie poszukiwan pierwszego sprzetu turowego wiec troche ostatnio czytam o backcountry.pewnie masz racje ale ja jestem z tych ludzi ktorzy nawet w Pieniny wola zabrac ciezki sprzet (im ciezej tym lepiej).A zeby podejsc pod mniej ambitne gorki to mozna uzyc np.Aapin trekkera choc przeciwnikow takiego rozwiazania jest ogrom.

#42 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 27 kwiecień 2010 - 12:21

Cześć

Wyświetl postUżytkownik pytek 23 dnia 27.04.2010, 12:51 napisał

Moze zlego slowa uzylem.Jezeli komus telemark sprawia frajde to super bo o to w narciarstwie chodzi.Chodzi mi raczej o szukanie oryginalnosci na sile,taki szukanie pomyslu by byc kims lepszym od innych bo za bardzo nie widze praktycznego zastosowania tego stylu.

Pytek to technika jak każda inna i znajdzie zastosowanie gdy inna zawiedzie. Spróbuj zjechac technika normalna na nartach z wolna pietą - cięzko będzie prawda? Na nartach każdy chce sie w pewien sposób wyrózniac - to naturalne. Jak ktos jest powiedzmy drewniany to sobie przyczepia do czapki czy kasku rogi że by byc oryginalnym a jak ktos chce urozmaicić swoja technike i wiedze o narciarstwie to np. uczy sie telemarku.:)
Pozdrawiam serdecznmie

#43 Bzyk

• Użytkownik
  • 406 Postów:
  • Narty:Fischer RX Fire
  • Imię :Rysiek
Reputacja: 53
+

Napisano 27 kwiecień 2010 - 12:41

Wyświetl postUżytkownik pytek 23 dnia 27.04.2010, 12:56 napisał

Jestem na etapie poszukiwan pierwszego sprzetu turowego

Jak coś znajdziesz daj znać, też szukam lekkiego skituru lub sprzętu do łażenia/zjeżdżania z górek typu Bieszczady.
Znajomi często chodzą po lasach na sladówkach, chciałbym do nich dołączyć, lecz chciałbym też mieć możliwość zjazdu.
No i butki ....wolałbym jednak plasticzane z trzymaniem kostki. A nie znam sie na tym sprzęcie wcale

#44 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
Reputacja: 243
+

Napisano 27 kwiecień 2010 - 17:58

Ludziska!!! Ja filmik zamieściłem z adnotacją, że chodzi o ładne ślady na śniegu, nie o telemarka.

Czasami jak Was czytam i sypiecie takimi fachowymi pojęciami, krytykami, wyższością tego czy tamtego stylu jazdy, to mam nieodparte pytanie, które muszę zadać:

Czy już nie portaficie patrzeć na to co ze śmiegiem związane, jak na zwykłą zabawę, a nie wyszukiwanie, co, kto i czym źle robi???

Filmik zamieściłem, by popatrzeć na wzorki na śniegu, na uśmiechnięte twarze ludzi, którym sprawia to frajdę i nic więcej, a tu elaborat niemal o technice. Dla mnie takie podejście to masakra!!!

Wyświetl postUżytkownik Osetia dnia 27.04.2010, 10:32 napisał

Dżizas!!!! chcecie mnie zabić tą swoją mądrością i wiedzą! :napoje10:

jak do tej pory to wiedziałam, że Adam Małysz i jego koledzy używają telemarku, aby zakończyć skok. Pojęcia nie miałam, że to prehistoryczny styl jazdy na nartach! no, ale całe życie człek się uczy, a od Was o nartowaniu można sporo! :cheers:

Jeżeli jest jeszcze ktoś, kto nie widział o czym mowa (a mam nadzieję, że jest :) ) to tutaj tak mini wiedza o telemarku.

http://z-ne.pl/s,doc,23167,1,1729,wokol_te...rciarskiej.html

pozdrawiam, niedouczona, ale ucząca się Ola

Ola dzięki za normalność! Już myślałem, że jestem nienormalny, a tu okazuje się, że nie jestem sam :taniec2:
Żegnam!

#45 Bzyk

• Użytkownik
  • 406 Postów:
  • Narty:Fischer RX Fire
  • Imię :Rysiek
Reputacja: 53
+

Napisano 27 kwiecień 2010 - 19:18

Wyświetl postUżytkownik kiedar dnia 27.04.2010, 18:58 napisał

Czy już nie portaficie patrzeć na to co ze śmiegiem związane, jak na zwykłą zabawę, a nie wyszukiwanie, co, kto i czym źle robi???

Darku, nie złość się.

Oczywiście, że potrafimy.
Ale forum to wspaniałe narzędzie do rozmowy i wymiany doświadczeń. Osobiście po stokroć wolę takie gadki, niż linki do różnych stron internetowych.
Na wzorki na śniegu mogę sobie patrzeć ............(przepraszam Ciebie i Olę )kiedy tylko mam ochotę, 24h/dobę. Wystarczy wejść do „sieci” wpisać parę narciarskich haseł i już. Mogę też odpalić twarde dyski, gdzie mam nagrania (prawie kompletne) z kilku ostatnich sezonów z relacji z Pucharu Świata, czy też kilka….naście różnych filmów o narciarstwie itp.
PS. Jeśli zaś chodzi o „estetykę” to wolę być i macać, niż przez szybkę oglądać.
Jeszcze raz serdecznie przepraszam, ze nieumyślnie popsułem twoją dedykacje dla Olci.

#46 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 27 kwiecień 2010 - 19:21

Wyświetl postUżytkownik Bzyk dnia 27.04.2010, 14:41 napisał

Wyświetl postUżytkownik pytek 23 dnia 27.04.2010, 12:56 napisał

Jestem na etapie poszukiwan pierwszego sprzetu turowego

Jak coś znajdziesz daj znać, też szukam lekkiego skituru lub sprzętu do łażenia/zjeżdżania z górek typu Bieszczady.
Znajomi często chodzą po lasach na sladówkach, chciałbym do nich dołączyć, lecz chciałbym też mieć możliwość zjazdu.
No i butki ....wolałbym jednak plasticzane z trzymaniem kostki. A nie znam sie na tym sprzęcie wcale

No ja wlasnie mozliwosc zjazdu stawiam na pierwszym miejscu a zeby nie wydawac kasy na cos czego moge nie polubic to chce sie zaopatrzyc w cos takiego
http://www.365adventure.com/reviews/showpr...hp/product/3643
To pozwoli na dotarcie do bardziej odleglych miejscowek do zjazdu.
P.S.Mitek wiem ze telemark to technika jak kazda inna tyle ze nie moge sie do niej przekonac ale masz racje lepiej sie wyrozniac umiejetnosciami niz calodniowym piciem piwa w przystokowym barze w kurtce z kilka tysiakow.

#47 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 27 kwiecień 2010 - 20:32

Wyświetl postUżytkownik Bzyk dnia 27.04.2010, 20:18 napisał

Darku, nie złość się.

Ale forum to wspaniałe narzędzie do rozmowy i wymiany doświadczeń. Osobiście po stokroć wolę takie gadki, niż linki do różnych stron internetowych.
Na wzorki na śniegu mogę sobie patrzeć ............(przepraszam Ciebie i Olę )kiedy tylko mam ochotę, 24h/dobę. Wystarczy wejść do ?sieci? wpisać parę narciarskich haseł i już. Mogę też odpalić twarde dyski, gdzie mam nagrania (prawie kompletne) z kilku ostatnich sezonów z relacji z Pucharu Świata, czy też kilka?.naście różnych filmów o narciarstwie itp.
PS. Jeśli zaś chodzi o ?estetykę? to wolę być i macać, niż przez szybkę oglądać.
Jeszcze raz serdecznie przepraszam, ze nieumyślnie popsułem twoją dedykacje dla Olci.

Rysiu

to ja przepraszam, za nieprecyzję, bo źle odebrałeś to co napisałem.

Choziło mi po prostu o fakt, że do każdego filmu podchodzicie z taka powagą, że zastanawia mnie czy jest w Was panowie choć trochę "funu" jak mówi moja córka. Czy do każdego filmu trzeba podchodzić ze śmiertelną powagą? Kiedy patrzę na ten film i na filmy np. z ostatniego zjazdu, to mam z tego radość (choć jak patrze na swoje "pacynki" to chciałbym się schować), choć świadom jestem swojej narciarskiej tragedii.
Kochani narty to radość a nie tylko technika, doskonalenie się i technika. Oczywiście wymiana uwag jak najbardziej jest słuszna i potrzebna, tylko jakoś dziwnie nie mogę się pozbyć wrażenia, że wkładacie w komentarze za dużo patosu i sztywności - i przynajmniej ja odbieram to, tak że wszystko co traktujecie o nartach to dla was temat śmiertelnie poważny.

P.S.
Rysiu, ani się nie złoszczę, ani nie zepsułeś żadnej dedykacji!!!

Użytkownik kiedar edytował ten post 27 kwiecień 2010 - 20:32

Żegnam!

#48 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 27 kwiecień 2010 - 22:43

Wyświetl postUżytkownik kiedar dnia 27.04.2010, 22:32 napisał

Darku, nie złość się.

Na wzorki na śniegu mogę sobie patrzeć ............(przepraszam Ciebie i Olę )kiedy tylko mam ochotę, 24h/dobę. Wystarczy wejść do ?sieci? wpisać parę narciarskich haseł i już. Mogę też odpalić twarde dyski, gdzie mam nagrania (prawie kompletne) z kilku ostatnich sezonów z relacji z Pucharu Świata, czy też kilka?.naście różnych filmów o narciarstwie itp.
PS. Jeśli zaś chodzi o ?estetykę? to wolę być i macać, niż przez szybkę oglądać.

Rysiu

to ja przepraszam, za nieprecyzję, bo źle odebrałeś to co napisałem.

Choziło mi po prostu o fakt, że do każdego filmu podchodzicie z taka powagą, że zastanawia mnie czy jest w Was panowie choć trochę "funu" jak mówi moja córka. Czy do każdego filmu trzeba podchodzić ze śmiertelną powagą? Kiedy patrzę na ten film i na filmy np. z ostatniego zjazdu, to mam z tego radość (choć jak patrze na swoje "pacynki" to chciałbym się schować), choć świadom jestem swojej narciarskiej tragedii.
Kochani narty to radość a nie tylko technika, doskonalenie się i technika. Oczywiście wymiana uwag jak najbardziej jest słuszna i potrzebna, tylko jakoś dziwnie nie mogę się pozbyć wrażenia, że wkładacie w komentarze za dużo patosu i sztywności - i przynajmniej ja odbieram to, tak że wszystko co traktujecie o nartach to dla was temat śmiertelnie poważny.

P.S.
Rysiu, ani się nie złoszczę, ani nie zepsułeś żadnej dedykacji!!!

Darku to nie tak.Narty to przede wszystkim frajda a dla mnie to przede wszystkim poczucie wolnosci w swoim unikalnym pojeciu.Ale dzieki poprawianiu techniki poszerzaniu horyzontow tej frajdy jest jeszcze wiecej.Nie zdazylo Ci sie zloscic na siebie za zle wykonany skret albo glupi bezsensowny upadek?Mowie tu o takiej pozytywnej zlosci,mnie setki razy taka sytuacja sie zdarzyla.A jaka radosc daje skret,ktory wykonales tak jak chciales,uczucie bezcenne.
P.S.Smiertelnie powaznie traktuje na nartach tylko zasady bezpieczenstwa i kultury zachowania na stoku.

Użytkownik pytek 23 edytował ten post 27 kwiecień 2010 - 22:43

#49 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 28 kwiecień 2010 - 06:14

Wyświetl postUżytkownik kiedar dnia 27.04.2010, 18:58 napisał

Darku, nie złość się.

Rysiu! Mowy nie ma! dedykacji mi nie popsułeś, bo nie ma jak! Ślady piękne i ślinię się, na chęć zostawiania swoich gdzieś tam, a wszystko przez Pytka :o_tu:

Mnie się filmik Darka bardzo podoba! Co do Waszych rozważań, to nie do końca zgadzam się z Darkiem. Styl to style byłe, obecne i przyszłe. Mnie to dyskutowanie się podoba. Akurat padło na nas amatorów, średnio szukających wszystkiego, co z nartami związane w sieci, bibliotece etc. Zabawowy mamy styl i tyle. :) Ja osobiście dowiedziałam się czegoś nowego z czego się cieszę. Chętnie bym spróbowała takiej jazdy, chyba by była kupa śmiechu! Tak jeździły damy, a ja nią z całą pewnością jestem :asado: :cheers:

Darek... więcej dedykacji proszę, a ja potem o wszystko oskarżę Pytka! :napoje10: :taniec2:

Pozdrawiam, Ola

Użytkownik Osetia edytował ten post 28 kwiecień 2010 - 06:16

#50 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 28 kwiecień 2010 - 06:39

Dobra już wszystko rozumię.

Zmieniam hormony, łykam zyrtek czy tam inny antyalergen, dużo magnezu z witaminą B6 i powinno mi pomóc :napoje10:

Sorki za tempotę i niezrozumienie :)
Żegnam!

#51 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
Reputacja: 388
+

Napisano 28 kwiecień 2010 - 16:07

Wyświetl postUżytkownik kiedar dnia 27.04.2010, 19:58 napisał

Ludziska!!! Ja filmik zamieściłem z adnotacją, że chodzi o ładne ślady na śniegu, nie o telemarka.

Ale pusciles przejazd telemarkowcow. Czyli ludzi jadacych stara technika, w ktorej jezdzi sie z charakterystycznym przyklekiem. Do tego konieczna jest wolna pieta, czyli specyficzny typ wiazan. I to sprowokowalo mnie do zadania pytania. Zapytalem wiec co inni o tym sadza, by porownac te osady z moimi. Mnie sie telemark nie podoba, rowniez estetycznie. Nie podobaja mi sie "niepotrzebne" przykleki skoczkow przy ladowaniu, wydaja mi sie brzydkie, pokraczne. Nie bardzo rozumiem jak moga sie podobac innym, przeciez w naszej naturze lezy zamilowanie do symetrii i niechec do asymetrii. Gdy dodam, ze za sam fakt ladowania telemarkowego skoczkowie dostaja dodatkowe punkty, tym bardziej sie dziwie. Gloryfikacja brzydoty. :)

O ile jednak jestem sobie w stanie wyobrazic, ze styl telemarkowy moze sie komus podobac, w koncu "de gustibus non disputandum est" i przyjmuje do wiadomosci, ze styl jest oryginalny i dla niektorych piekny, rozumiem, ze niektorym imponuje odmiennosc i oryginalnosc telemerku, to wszelkie argumenty o przydatnosci czy wrecz wyzszosci tego stylu nad stylem nietelemarkowym w narciarstwie zjazdowym, zwlaszcza w terenie nieubitym, uwazam za zwykle mydlenie oczu albo w najlepszym wypadku samoklamywanie sie. :taniec2: Telemarkowcy nie przeszkadzaja mi w zadnym stopniu, po prostu wyrazam swaja opinie o nich i ich stylu. Do czego mam pelne prawo. :napoje10:

#52 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 28 kwiecień 2010 - 16:43

Andrzeju, jeszcze raz posypuję głowę popiołem i spieszę ponownie się wytłumaczyć.

Każdy - podkreślam - każdy ma prawo swoje opinie wyrażać, tym bardziej na tym forum! Nie było moją intencją bronienie komukolwiek prawa do wypowiedzi. Po prostu odebrałem wasze posty, jako śmiertelnie poważną dyskusję, do filmu, który był żartem! I nie chodziło mi w nim wcale o telemark - który gdyby nie tytuł, pewnie przeszedłby niezauważony. Jeszcze raz chce to podkreślić, nie bronie dyskusji, ani się nie obrażam, tylko zdziwiło mnie i zszokowało, że do postu - w mojej intencji zamieszczonego dla rozrywki - wywiązała się śmiertelnie poważna dyskusja, a nikt nie podszedł do tego, jak było moim zamiarem, z przymrużeniem oka i uśmiechem na twarzy.

Dla mnie ten film był śmieszny i jego wartość odbierałem w kategorii dobrej zabawy i zdziwiło mnie, że został tak krytycznie pod względem stylu skrytykowany! Przy czym wcale nie odebrałem tej krytyki osobiście!

Kurcze już sam nie wiem jak się mam wytłumaczyć, by klarownie oddać intencje mojego pytania: "Czy już nie potraficie patrzeć na to co ze śniegiem związane, jak na zwykłą zabawę, a nie wyszukiwanie, co, kto i czym źle robi???"

W razie dalszych pytań i wątpliwości poddaję się karze chłosty bez wyroku sądu :)
Żegnam!

#53 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
Reputacja: 388
+

Napisano 29 kwiecień 2010 - 07:08

Wyświetl postUżytkownik kiedar dnia 28.04.2010, 18:43 napisał

Andrzeju, jeszcze raz posypuję głowę popiołem i spieszę ponownie się wytłumaczyć.
...
Dla mnie ten film był śmieszny i jego wartość odbierałem w kategorii dobrej zabawy i zdziwiło mnie, że został tak krytycznie pod względem stylu skrytykowany!

Nie musisz tlumacz, bo wszystko jasne. Nikt do nikogo nie ma pretencji, a juz zwlaszcza ja do Ciebie. Rozumiem Twoje intencje, skadinad filmik sympatyczny i mily. Ale jak to czesto bywa w takich przypadkach, watek zbocznikowal i ja sie do tego przyczynilem. Nie zachwycilem sie emanacja radosci jezdzenia filmowanych narciarzy, choc moglem, ale to bylo oczywiste i juz przez Ciebie podkreslone, a "przyczepilem" sie do pewnego aspektu ich jezdzenia, czyli techniki jazdy, w tym przypadku - telemarku. I wykorzystalem okazje by wyrazic swoj poglad na jego temat.

Mnie tez drazni niekiedy takie odjescie od tematu i czepianie sie poza glownym nurtem watku. Np. pisze o pieknie gor, prezentujac jakies ladne widoczki, a ktos zauwaza, ze na jednym ujeciu widac rozrzucone smieci i zaczyna sie dyskusja na temat smietliwosci naszych rodakow. :napoje10: Nawiasem mowiac smieci w naturze mnie bardzo draznia, ale to juz zupelnie obok tematu. Mimo wszystko uwazam, ze takie skoki w bok, a czesto wrecz zmiana tematu w trakcie trwania watku uwazam za bardzo sensowna i przyjemna ceche interenetowych for jak i... rozmow przy piwie. :)

#54 Tadeusz T

• Użytkownik
  • 400 Postów:
  • Narty:Dynastar Legend 4800, Head isl
Reputacja: 8
+

Napisano 18 sierpień 2010 - 12:07

Wracam do tematu... ;)
Czyli jak oni/one jeżdżą... ;)

Wyświetl postUżytkownik Osetia dnia 23.03.2010, 10:47 napisał

...
Tadziu, nie przejmuj się parytetem, to sztuczny twór dla tych, co nie potrafią sami, a w grupie wiadomo raźniej!
Ola

Olu, użycie słowa parytet, to był oczywiście żart, ale problem istnieje. Bo pomijając filmy z zawodów, prawie nie ma filmów z dziewczynami podczas jazdy swobodnej. A dziewczyny jeżdżą trochę inaczej niż faceci. I bardzo ładnie. To trochę jak we wspinaczce. Dziewczyny wspinają się bardziej technicznie, a faceci bardziej siłowo.

Wracając do filmów z dziewuchami, jest jeszcze gorzej, bo film z moją ukochaną śliczną Japonką usunęli z YT. :) ;) :) :hysterical:

Żeby się nie zapłakać, podaję namiar na 6 filmów z nastolatką Katią. Filmy można ściągnąć na własny dysk.
http://youcanski.com...r_technique.htm

Pozdrawiam serdecznie.
Tadek

Użytkownik Tadeusz T edytował ten post 18 sierpień 2010 - 13:11

Tadek
Forum narciarskie kochamnarty :-))

#55 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 18 sierpień 2010 - 15:18

Wyświetl postUżytkownik Tadeusz T dnia 18.08.2010, 14:07 napisał

Wracam do tematu... ;)
Czyli jak oni/one jeżdżą... ;)

Wyświetl postUżytkownik Osetia dnia 23.03.2010, 10:47 napisał

...
Tadziu, nie przejmuj się parytetem, to sztuczny twór dla tych, co nie potrafią sami, a w grupie wiadomo raźniej!
Ola

Olu, użycie słowa parytet, to był oczywiście żart, ale problem istnieje. Bo pomijając filmy z zawodów, prawie nie ma filmów z dziewczynami podczas jazdy swobodnej. A dziewczyny jeżdżą trochę inaczej niż faceci. I bardzo ładnie. To trochę jak we wspinaczce. Dziewczyny wspinają się bardziej technicznie, a faceci bardziej siłowo.

Wracając do filmów z dziewuchami, jest jeszcze gorzej, bo film z moją ukochaną śliczną Japonką usunęli z YT. :) ;) :) :hysterical:

Żeby się nie zapłakać, podaję namiar na 6 filmów z nastolatką Katią. Filmy można ściągnąć na własny dysk.
http://youcanski.com...r_technique.htm

Pozdrawiam serdecznie.
Tadek

Jak nie ma filmow z kobietami a moja ukochana Ingrid to co?

http://www.youtube.com/watch?v=jwpw5SrtV7w

#56 Tadeusz T

• Użytkownik
  • 400 Postów:
+

Napisano 18 sierpień 2010 - 17:12

Wyświetl postUżytkownik pytek 23 dnia 18.08.2010, 16:18 napisał

No tak, piękna kobieta i fantastyczna jazda, ale filmy nie na temat... :hysterical:
Deczko wyraźnie sformułował temat:
"absolutnie nie na żadnych tyczkach, ani w puchu. Zwykły narciarz na zwykłym stoku, byleby nieprzeciętnie jeżdżący"
A na filmach ekstremalne free...

Pozdrawiam
Tadek
Tadek

#57 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 18 sierpień 2010 - 20:03

Wyświetl postUżytkownik Tadeusz T dnia 18.08.2010, 19:12 napisał

No tak, piękna kobieta i fantastyczna jazda, ale filmy nie na temat... :hysterical:
"absolutnie nie na żadnych tyczkach, ani w puchu. Zwykły narciarz na zwykłym stoku, byleby nieprzeciętnie jeżdżący"

Pozdrawiam
Tadek

To wiele tlumaczy.Zachowam sie teraz jak szowinistyczna swinia i powiem,ze takich filmikow nie ma bo:po pierwsze wiekszosc kobiet jezdzi przecietnie jako towarzyszki swoich partnerow i po drugie jeszcze nikt naszej Krolowej nie sfilmowal.

#58 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 18 sierpień 2010 - 21:30

Po tym miałam zrobić tak, oczywiście po tym jak przeczytałam "ukochaną" :) i byłam bliska koalicji polsko-litewskiej ;)

Wyświetl postUżytkownik Tadeusz T dnia 18.08.2010, 18:12 napisał

No tak, piękna kobieta i fantastyczna jazda, ale filmy nie na temat... :)
Pozdrawiam
Tadek

Deczko nie jest aż tak restrykcyjny.... bez przesady....

Wyświetl postUżytkownik pytek 23 dnia 18.08.2010, 21:03 napisał

To wiele tlumaczy.Zachowam sie teraz jak szowinistyczna swinia i powiem,ze takich filmikow nie ma bo:po pierwsze wiekszosc kobiet jezdzi przecietnie jako towarzyszki swoich partnerow i po drugie jeszcze nikt naszej Krolowej nie sfilmowal.

ale teraz zamieniam fochy na :) ;) :hysterical: hahahahaha, che wyjazdu! ;)

Ola

P.S. Twoje filmy Prezesie natchnęły mnie myśleniem...., ale to juz jutro...

#59 Tadeusz T

• Użytkownik
  • 400 Postów:
+

Napisano 20 sierpień 2010 - 00:30

Tym razem filmy z facetami.
Za to w zwolnionym tempie. Można przeanalizować każdy szczegół techniki...

http://www.youtube.com/watch?v=quLJ5VARIRY&feature=related

Pozdrawiam.
Tadek
Tadek

#60 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 05 październik 2010 - 21:44

Na twin-tipach tez mozna wycinac.