Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Białka tatrzańska

33 odpowiedzi w tym temacie

#1 KubaRK

• Użytkownik
  • 79 Postów:
  • Imię :Robert
Reputacja: 48
+

Napisano 17 październik 2009 - 22:04

Bardzo mnie interesuje czy ktoś coś wie na temat nowych inwestycji w Białce. Kiedyś czytałem o planowanym połączeniu ośrodków narciarskich Bukowiny i Białki. Rusiński Wierch http://www.rusin-ski.pl/ jest w zasadzie prawie przy Kaniówce a połączenie Kotelnicy z Kaniówką to możliwość przemieszczania się wyciągami z Kotelnicy (Białka) do Rusińskiego (Bukowina).

Zadałem pytanie e-mailem do BOK Kotelnicy w sprawie inwestycji. Oto fragment odpowiedzi:

".... Jeśli interesują Pana nowe plany inwestycyjne, to
niestety trzeba będzie poczekać do następnego sezonu, wtedy uruchomione
zostanie przynajmniej 1 nowe krzesło w kierunku Kaniówki(być może 2
wyciągi). Poszerzyliśmy trochę trasy aby można było przeprowadzać zawody
sportowe nie przeszkadzając zwykłym narciarzom w szusowaniu po stoku. No i ogromny aquapark ruszy za rok może dwa.

Pozdrawiam"

Ciekaw jestem jak wyglądają plany inwestycyjne w innych miejscach.

#2 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 17 październik 2009 - 22:17

Cześć
Ten Aquapark to z mojego punktu widzenia znakomita dla narciarza informacja.
Pozdro

#3 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 469
+

Napisano 18 październik 2009 - 00:00

Wyświetl postUżytkownik Mitek dnia 17.10.2009, 23:17 napisał

Cześć
Ten Aquapark to z mojego punktu widzenia znakomita dla narciarza informacja.
Pozdro

Aquaparki i baseny to temat często spotykany na forach narciarskich więc faktycznie znakomita
Dołączona grafika
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#4 Pit

• Administrator
  • 3799 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
Reputacja: 888
+

Napisano 19 październik 2009 - 08:03

Wyświetl postUżytkownik KubaRK dnia 17.10.2009, 23:04 napisał

Bardzo mnie interesuje czy ktoś coś wie na temat nowych inwestycji w Białce. Kiedyś czytałem o planowanym połączeniu ośrodków narciarskich Bukowiny i Białki. Rusiński Wierch http://www.rusin-ski.pl/ jest w zasadzie prawie przy Kaniówce a połączenie Kotelnicy z Kaniówką to możliwość przemieszczania się wyciągami z Kotelnicy (Białka) do Rusińskiego (Bukowina).

Zadałem pytanie e-mailem do BOK Kotelnicy w sprawie inwestycji. Oto fragment odpowiedzi:

".... Jeśli interesują Pana nowe plany inwestycyjne, to
niestety trzeba będzie poczekać do następnego sezonu, wtedy uruchomione
zostanie przynajmniej 1 nowe krzesło w kierunku Kaniówki(być może 2
wyciągi). Poszerzyliśmy trochę trasy aby można było przeprowadzać zawody
sportowe nie przeszkadzając zwykłym narciarzom w szusowaniu po stoku. No i ogromny aquapark ruszy za rok może dwa.

Pozdrawiam"

Ciekaw jestem jak wyglądają plany inwestycyjne w innych miejscach.

Wszystko co jest związane z narciarstwem więc i aquapark to miła informacja.
Człowiek zawsze powinien mieć etap roztrenowania, a ideałem jest woda i komora ciśnień.
Relaks, dobra kolacja i dobry sen.

A rano stok i zabawa.
Niech sie kręci, dzięki za informację :)

ps.

A tak na marginesie cały czas próbuję namówić Tomka na umieszczenie u nas profesjonalnego zestawu ćwiczeń dla narciarza. Poparte jest to wszystko badaniami i wiedzą praktyczną.
Ale się chłop broni rękamy i nogamy :)

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#5 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
Reputacja: 469
+

Napisano 28 październik 2009 - 18:39

Nie cieszcie się, sezon w Białce jeszcze się nie rozpoczął ale znalazłem ciekawą relację holenderskiego narciarza na innym forum.
była u nas dyskusja o walorach Białki i wyobraźcie sobie że holendrzy lecą samolotem by pojeździć w Białce i wręcz są bardzo zadowoleni :thumbsup:

"77Steve" napisał:

Die letzte Woche von Februar waren meine Freundin und ich eine Woche in Polen. Dabei gab's auch zwei Skitage. Da meine Freundin anfänger ist, sind wir in zwei Anfängerschigebiete gewesen: Bialka Tatrzanska und Male Ciche. Beiden sinds etwa 20 Minuten von Zakopane entfernt.

Pistenplan Bialka: http://bialkatatrzan...apa_wyciagi.jpg
Pistenplan Male Ciche: http://www.maleciche.com/sites/all/themes/...apa-stoku-m.jpg

Mehr Info gibt es aus http://www.bialkatatrzanska.pl/ und http://www.maleciche.com/

Anfahrt:
Mit Wizzair von Dortmund nach Katowice, von dort mit Mietwagen nach Krakau, Wieliczka, Zakopane und Oswiecim.

Wetter:
Schnee, Wolken, Schnee.

Temperatur:
Tal und Berg sind etwa 200 Meter entfernt . Aber jederzeits unter 0.

Schneehöhe:
Für Polnische verhältnisse sehr viel: mehr wie ein Meter.

Schneezustand:
Pulver! Kein Eis, keine Steine.

Geöffnete Anlagen:
Alle!

Geschlossene Anlagen:
Keine

Offene Pisten:
Alle!

Geschlossene Pisten:
Keine

Meisten Gefahren mit:
6 KSB in Bialka.

Wenigsten Gefahren mit:
Ankerschlepper in Bialka.

Wartezeiten:
Ziemlich viel. Mindestens 3-5 Minuten, ein paar mal auch 20-25 Minuten. In besonders vor der 6 KSB in Bialka und der 4SB in Male Ciche.

Gefallen:
Schifahren in Ost Europa macht spass, gastfreundlichkeit, alles sehr billig (Tagesschipass €10 ). Und das schifahren hat meune Freundin wirklich spass gemacht.

Nicht gefallen:
Wetter und Wartezeiten.

Fazit: 4 von 6 Maximalen.

Bilder gibt's auch noch:

Dołączona grafika
Lift 6 in Bialka

Dołączona grafika
Blick auf Bialka

Dołączona grafika
Bergstation Lift 6
Dołączona grafika

Dołączona grafika
Lift 7, sehr Langsam, aber eine Alternative fur die 6 KSB

Dołączona grafika
Oben am Kotelnica

Dołączona grafika
Lift 13 mit tolle, rote Piste

Dołączona grafika
Schone, aber langsame fahrt durch das Wald in Lift 13
Dołączona grafika
Alle Pisten können kunstlich beschneit werden

Dołączona grafika
Schone Waldabfahrt

Dołączona grafika
Doppelschlepper 8 und 9

Dołączona grafika

Dołączona grafika
Kotelnica mit 6 KSB, Lift 11
Dołączona grafika
Stütze 17 von Lift 7

Dołączona grafika
Talstation der 6 KSB

Dołączona grafika
In Male Ciche, mit 4 SB, lift A

Dołączona grafika
Warteschlange

Dołączona grafika
Nog ein bisschen langer

Dołączona grafika
Bergstation

Dołączona grafika
Aussicht von der Hutte in Male Ciche

Dołączona grafika
Hauptpiste von Male Ciche

Dołączona grafika
Bergstation

Dołączona grafika
Pistenbully

Dołączona grafika
Einzige rote Piste in Male Ciche

Dołączona grafika
Schneekanone

Dołączona grafika
Nochmal rote Piste

Dołączona grafika
Kleinskigebiet an andere Talseite

Dołączona grafika
Male Ciche soll das schonste Aussicht auf der Tatra haben 8)

Dołączona grafika
Abendschifahren in Bialka, mit noch ein Kleinskigebiet

Dołączona grafika
Im Zoom

Dołączona grafika
In Schleplift mit Flutlicht

Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#6 Bzyk

• Użytkownik
  • 406 Postów:
  • Narty:Fischer RX Fire
  • Imię :Rysiek
Reputacja: 53
+

Napisano 28 październik 2009 - 19:01

Wygląda, że to z

http://www.alpinforum.com/forum/viewtopic....=56&t=30649

Pozdrawiam

#7 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
Reputacja: 243
+

Napisano 28 październik 2009 - 19:05

Szkoda że nie znam języka i nie wiem co pisali, ale z twojego postu wnioskuję że się im podobało. No i co ja mam poradzić, że mi też się tam podoba mimo kilku denerwujących mnie usterek około wyciągowych. pozostaje widze kochać Białke nadal. Byle by ta pogoda wkońcu sie poprawiła ( wg większości nie narciarzy pogorszyła :thumbsup: )
Dzięki za post jeszcze raz bo nie wiem jak wam, ale mi miło że za granicami podoba się w naszym kraju.
pozdrawiam
Żegnam!

#8 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
+

Napisano 28 październik 2009 - 23:28

Cześc
Holendrzy to fajna i wyluzowana nacja. Współpracuje z Holendrami od pięciu czy sześciu lat i zawsze fajnie się przy piwku dogadujemy pomimo przeróznych raf.
Miałem też okazję uczyc na nartach sporo Holendrów - przyjeżdżąli w Sudety wtedy takimi duzymi obozami. Naprawdę wspaniali i otwarci, nic im nie przeszkadzało, czy to zimno czy zła pogoda czy brak sniegu zawsze bawili się świetnie. Jedną tylko wadę mają - o nartach pojęcia najmniejszego poza wąską kadrą. Jednym z trenerów kadry był zreszta polak - moze ta wizyta to jego lobbing.
Pozdro serdeczne

#9 JarekS

bezczelny dyletant

• Użytkownik
  • 909 Postów:
  • Narty:Fischer RC4 Race SC
Reputacja: 55
+

Napisano 29 październik 2009 - 11:31

Wyświetl postUżytkownik kiedar dnia 28.10.2009, 19:05 napisał

Szkoda że nie znam języka i nie wiem co pisali, ale z twojego postu wnioskuję że się im podobało.

Z tym lataniem samolotem na narty do Białki to Janusz trochę przesadził :thumbsup:

Dwoje Holendrów (tak twierdzi Janusz, mnie trochę dziwi, że z Dortmundu lecieli) spędziło tydzień w Polsce - Kraków, Wieliczka, Zakopane, Oświęcim - z czego dwa dni na nartach. Pani jest początkująca, dlatego wybrali ich zdaniem odpowiednie miejsca: Białkę i Małe Ciche, oba jakieś 20 minut od Zakopanego. Pogodę mieli śnieg - zachmurzenie - śnieg. Ocenili, że jak na nasze warunki to śniegu na stokach było sporo, bo ponad metr. Podobało im się, że świeży, i że bez lodu i kamieni, że otwarte wszystkie wyciągi i trasy. Najczęściej korzystali z sześcioosobowej kanapy w Białce, najrzadziej z tamtejszego orczyka. Narzekali na kolejki, zwykle na 3-5 minut, ale bywało, że i na 20-25, zwłaszcza do kanapy w Białce i czteroosobowego krzesła w Małym Cichym. Ogólnie ocenili, że jeżdżenie na nartach we Wschodniej Europie (dokładnie!) jest fajne, ludzie są przyjaźnie nastawieni, wszystko bardzo tanie (jednodniowy skipass 10 euro), a przyjaciółka pana, który pisał, bardzo dobrze się przez te dwa dni bawiła na nartach.

To taki zgrubny przekład ;)

A, jeszcze najbardziej im się nie podobały czasy oczekiwania i pogoda, ogólnie ocenili na 4 w sześciostopniowej skali.

Użytkownik JarekS edytował ten post 29 październik 2009 - 11:33

pozdrawiam
Jarek

#10 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 29 październik 2009 - 12:06

Jarek

wielkie dzięki od niepismiennego w obcym języku :thumbsup:

Co do kanapy 6 osobowej to normalne ze tak są kolejki bo jedzie szybciej, dlatego ze smutkiem przeczytałem w jednym z postów Mitka że 3 osobową mają zlikwidować, bo to taki paradoks że wszyscy stoją w kolejce do dużej kanapy, a na małej - wolniejszej to fakt - praktycznie pusto.

Dziękuję jeszcze raz za szybą translację materiału ;)
Pozdrawiam
Żegnam!

#11 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
+

Napisano 29 październik 2009 - 13:08

Cześc

Wyświetl postUżytkownik kiedar dnia 29.10.2009, 13:06 napisał

Jarek

wielkie dzięki od niepismiennego w obcym języku :thumbsup:

Co do kanapy 6 osobowej to normalne ze tak są kolejki bo jedzie szybciej, dlatego ze smutkiem przeczytałem w jednym z postów Mitka że 3 osobową mają zlikwidować, bo to taki paradoks że wszyscy stoją w kolejce do dużej kanapy, a na małej - wolniejszej to fakt - praktycznie pusto.

Dziękuję jeszcze raz za szybą translację materiału ;)
Pozdrawiam

Nie mam żadnych oficjalnych informacji. To po prostu oczywiste sie wydje.
Pozdro

#12 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 29 październik 2009 - 23:09

Mitku
mam takie osobiste pytanie do Ciebie, które mocno chodzi mi pogłowie, bo mam mały nętlik w głowie, po przeczytaniu jednego postu:

-kiedy ostatni raz byłeś w Białce??

Pozdrawiam
Darek
Żegnam!

#13 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
+

Napisano 30 październik 2009 - 00:46

Cześć

Wyświetl postUżytkownik kiedar dnia 30.10.2009, 0:09 napisał

Mitku
mam takie osobiste pytanie do Ciebie, które mocno chodzi mi pogłowie, bo mam mały nętlik w głowie, po przeczytaniu jednego postu:

Pozdrawiam
Darek

W zeszłym roku byłem pod Kotelnica i Pod Kaniówką ale nie jeździłech. Dwa lata temu z jeżdżeniem.
Pozdro
PS
A czy cos to wnosi?

#14 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 30 październik 2009 - 13:11

Wyświetl postUżytkownik Mitek dnia 30.10.2009, 0:46 napisał

Cześć

Wyświetl postUżytkownik kiedar dnia 30.10.2009, 0:09 napisał

Mitku

Pozdrawiam
Darek

W zeszłym roku byłem pod Kotelnica i Pod Kaniówką ale nie jeździłech. Dwa lata temu z jeżdżeniem.
Pozdro
PS
A czy cos to wnosi?

Dzięki
nie to nie miało żadnych "wycieczkowych" podtekstów do Ciebie.
poprostu czytałem naszą rozmowę na innym poście i tam pisałeś, że 7 - 8 lat temu rozmawiałeś w Białce o wyciągach i poprostu ja zrozumiałem to dobrze, tzn że ty wtedy rozmawiałeś i nic się do dzisiaj nie zmieniło, ale nabrałem wątpliwości czytając to jeszcze raz czy dobrze odebrałem tą wypowiedz. A teraz już wiem że dobrze zrozumiałem za pierwszym razem
Pozdrawiam
Żegnam!

#15 Ewa

• Użytkownik
  • 585 Postów:
Reputacja: 25
+

Napisano 15 grudzień 2009 - 11:05

18 grudnia nastąpi otwarcie sezonu na Kotelnicy...To chyba najbardziej ucieszy Kiedara :uklon2:

#16 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 15 grudzień 2009 - 17:18

Wyświetl postUżytkownik Ewa dnia 15.12.2009, 11:05 napisał

18 grudnia nastąpi otwarcie sezonu na Kotelnicy...To chyba najbardziej ucieszy Kiedara :foch:

A dokładnie ;) hihi
Ale 18-tego to chyba cała Polska wyciągowa rusza ;)

A Białeczke to obserwuję jak wstaję rano i jak się kładę spać :uklon2: i juz mam takie dziwne tiki w oku ;)
Żegnam!

#17 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 03 kwiecień 2010 - 17:35

Jako się słowo rzekło, tako się i zrobiło :)

Kochani co tu pisać, dzisiejszy dzień to nuda, nuda, nuda, jedyne ekscytujące przeżycie, to pobudka o 6 rano.
Potem tak jak na wstępie - nuda:
- droga na Ostrołękę pusta, do Białki również, żadnego korka, żadnych utrudnień, nic tylko nuda przez 1,5 godziny i to z tankowaniem,

- Białka - nuda, nic ciekawego, śnieg, wyciąg, nuda

[attachment=4491:01.JPG] [attachment=4492:02.JPG] [attachment=4493:03.JPG] [attachment=4494:04.JPG] [attachment=4495:05.JPG] [attachment=4496:06.JPG] [attachment=4497:07.JPG] [attachment=4498:08.JPG] [attachment=4499:09.JPG] [attachment=4500:10.JPG]

- widoki - nuda:

[attachment=4502:11.JPG] śnieg

[attachment=4503:12.JPG] narty

góry [attachment=4504:w01.JPG] [attachment=4505:w1.JPG] [attachment=4506:w2.JPG] [attachment=4507:w3.JPG]

Potem było trochę lepiej, spotkałem dwie znajome twarze
[attachment=4508:znajome_twarze.JPG]

Jedna z tych twarzy miała atrakcje: :zab: "przesympatyczna pani" w barze nie serwowała w Wielką Sobotę ciast, bo "tak ich wychowywali rodzice i jest post", na sugestię, "że przecież ciastka nie są z mięsem" padła równie cięta riposta: "ciast ani sałetek się dziś nie je, do po Rezurekcji!!!", jednak ani wyznawana religia, ani sumienie tejże pani nie zabraniały serwować piwa i grzańca :thumbsup: no ale w końcu "tak ich wychowali rodzice". :taniec2:

Później było już lepiej:

były tańce [attachment=4509:t2.JPG] [attachment=4510:t1.JPG] [attachment=4511:t3.JPG]

i balety [attachment=4512:b1.JPG] [attachment=4513:b2.JPG]

A w drodze powrotnej znaleźliśmy baranka do koszyka:

[attachment=4514:bar1.JPG] [attachment=4515:bar2.JPG] [attachment=4516:bar3.JPG] i tym sposobem mieliśmy z czym iść do święcenia po powrocie :)

P.S.
Na poważnie zabawa była przednia. O 9 rano zero luda (Aga naliczyła 40 osób na kanapach). Stok rewelacja, ale tylko do 12, potem zaczęli napływać wariaci z dwoma i jedną dechą, słońce mocno świeciło i od 13 mokra kasza wszędzie po łydki. Więc Kiedary, wycofały się na zgóry upatrzone pozycje, tj wsiadły w samochód i do domu, mijając jeszcze po drodze niezłą grupę wariatów, którzy jechali właśnie na narty - tylko zabrali zły sprzęt, bo nikt nie ciągnął motorówki, ani nart wodnych nie miał na dachu ;)

A żeby Wam podnieść ciśnienie, troszkę sztruksu :)

[attachment=4517:sztr1.JPG] [attachment=4518:sztr2.JPG] [attachment=4519:sztr3.JPG] [attachment=4523:sztr4.JPG]

Reprezentacja KochamNarty serdecznie dziękuje wszystkim za świetny sezon i liczy na kolejne :)

[attachment=4524:zzako_cz...e_sezonu.JPG]

Nooooo!!! :)
Żegnam!

#18 Pit

• Administrator
  • 3799 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
Reputacja: 888
+

Napisano 03 kwiecień 2010 - 17:38

Chcesz bana ? Na tydzień.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#19 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 03 kwiecień 2010 - 17:41

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 3.04.2010, 18:38 napisał

Chcesz bana ? Na tydzień.

:thumbsup: hehe mam więcej stresujących fotek :taniec2:
Żegnam!

#20 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1418 Postów:
  • Narty:Atomic GS9, Salomon Streetracer 600
  • Imię :Adam
  • Ulubiony stok:pusty i dobrze przygotowany
Reputacja: 530
+

Napisano 03 kwiecień 2010 - 17:43

Można płakać? Albo lepiej walnąć głową o klawiaturę......

Pit, wal bana śmiało..... odechce się ludzi "nastrajać" na Święta!