Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Skala umiejetnosci narciarza,

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
72 odpowiedzi w tym temacie

#61 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
Reputacja: 278
+

Napisano 15 październik 2011 - 19:53

Temat jest, ale gdzie ta skala bo nie mogę zlokalizować?

#62 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
+

Napisano 23 październik 2011 - 21:48

Po zlokalizowaniu dzięki Jabol-owi tej skali : http://www.kochamnar...=findpost&p=387
stwierdzam autorytatywnie że jest fajna.
Ogólna ale wystarczająca do samooceny.
Szczególnie podoba mi się tekst (cytuję) : "Wzbudzasz podziw ludzi stojących na czerwonych trasach, patrzących na to co wyczyniasz.".
Dzięki Pit. :uklon2:

Ps. Nie wiedziałem że masz duszę romantyka.

#63 jan koval

• Użytkownik
  • 258 Postów:
  • Narty:volkl
  • Imię :kuba
  • Ulubiony stok:jackson hole, fernie, chugach
Reputacja: 142
+

Napisano 24 październik 2011 - 00:40

Wyświetl postUżytkownik Adrian dnia 23 październik 2011 - 21:48 napisał

Po zlokalizowaniu dzięki Jabol-owi tej skali : http://www.kochamnar...=findpost&p=387
stwierdzam autorytatywnie że jest fajna.
Ogólna ale wystarczająca do samooceny.
Szczególnie podoba mi się tekst (cytuję) : "Wzbudzasz podziw ludzi stojących na czerwonych trasach, patrzących na to co wyczyniasz.".
Dzięki Pit. :uklon2:

Ps. Nie wiedziałem że masz duszę romantyka.

lubie te skale
jest przejrzysta
natomiast ostatni stopien nazwal bym
"uzalezniony"

#64 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 03 listopad 2011 - 01:05

Cześć

Wyświetl postUżytkownik subratri dnia 15 październik 2011 - 14:51 napisał

Czy Was ludzie pogięło całkiem juz?? Dziesięcio stopniowa skala umiejętności jazdy na nartach?? Przecież tego nie da sie ocenić tak precyzyjnie. Ręce opadają.
Mam kondycję do długiego zjazdu... A jak akurat nie mam bo zapiłem to już jeżdżę gorzej? Albo wyjazd do czech ma być skala umiejętności?? Przecież 4 punkty z zerem włącznie to i tak za dużo. 1 hamuje, 2 skręcam, 3 kontroluję. Sam zaliczyl bym się do ostatniego punktu a już nie raz trafiłem na czerwoną z którą ledwo sobie radziłem, bo albo narty zmieniłem, albo ruda nie wyparowała, albo ... W głupiej bukowinie złamałem żebra no i zeba o zgrozo a w alpach przygotowana trasa służy mi tylko jako droga do choinek. Więc jak? Według Waszej skali w Bukowinie poziom 2 a w alpach poziom 10 tak?? nochyba że 5 jak zapiję.
Cos z Wami nie dokońca jest... Narty to sposób na weekend a nie życiowy plan lansu.
Mam wrażenie że w tych Waszych wyliczeniach zabrakło rocznika z którego pochodzi sprzęt, i metki z ceną za ciuchy.

Wyobraźcie sobie że przeczytałem cały temat jeszcze raz. Cytuje jego piękne podsumowanie - dla mnie to symbol - upadku, ciemnoty, chmastwa i prymitywizmu.
To nie jest sensowny wymiar Janku. To wymiar prymitywa, to wymiar kolesia który, rzygał oryginalnym szampanem, paląc szlachecki dworek. Nie jestem piewcą historii ( nie znoszę wątku martyrologicznego naszej historii) ale posty takie jak powyższy należy pomijać tak jak nalezy pomijac ich twórców. Na stoku są szybko wyłuskiwalni a w cywlizowanych krajach jeżdża niedługo bo na więcej nie mają siły i są tzw stokowym śmieciem.
To nie jest większość ani głos "sensownego wymiaru" - to głos hołoty! dla której na nartach nie ma miejsca.
Pozdro serdeczne
Pozdro

#65 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 469
+

Napisano 03 listopad 2011 - 08:50

Wyświetl postUżytkownik Mitek dnia 03 listopad 2011 - 01:05 napisał

Wyobraźcie sobie że przeczytałem cały temat jeszcze raz

też przeczytałem ale dopiero teraz i w zasadzie to takie sobie bezsensowne walenie w klawiaturę
- może autor chciał napisać coś śmiesznego a mu nie wyszło ?
jedyna jego zasługa:
odgrzał temat leżący od 2 lat odłogiem :)
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#66 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
+

Napisano 03 listopad 2011 - 21:43

Wyświetl postUżytkownik Mitek dnia 03 listopad 2011 - 01:05 napisał

Cześć
Wyobraźcie sobie że przeczytałem cały temat jeszcze raz. Cytuje jego piękne podsumowanie - dla mnie to symbol - upadku, ciemnoty, chmastwa i prymitywizmu.
To nie jest sensowny wymiar Janku. To wymiar prymitywa, to wymiar kolesia który, rzygał oryginalnym szampanem, paląc szlachecki dworek. Nie jestem piewcą historii ( nie znoszę wątku martyrologicznego naszej historii) ale posty takie jak powyższy należy pomijać tak jak nalezy pomijac ich twórców. Na stoku są szybko wyłuskiwalni a w cywlizowanych krajach jeżdża niedługo bo na więcej nie mają siły i są tzw stokowym śmieciem.
To nie jest większość ani głos "sensownego wymiaru" - to głos hołoty! dla której na nartach nie ma miejsca.
Pozdro serdeczne
Pozdro

Mitek spokojnie. :) Że gościu pisał "pod wpływem" alkoholu jest widoczne gołym okiem.

Nie widzę żadnego sensu w wyzywaniu go i publicznym poniżaniu. Przecież nic takiego strasznego nie napisał.

PS. Najbardziej zdziwiła mnie reakcja Jana który nie moderował wulgarnych słów które zapewne Mitek pisał w emocjach.
.

Użytkownik Adrian edytował ten post 03 listopad 2011 - 22:03

#67 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 04 listopad 2011 - 07:40

Cześć

Wyświetl postUżytkownik Adrian dnia 03 listopad 2011 - 21:43 napisał

Mitek spokojnie. :) Że gościu pisał "pod wpływem" alkoholu jest widoczne gołym okiem.

Nie widzę żadnego sensu w wyzywaniu go i publicznym poniżaniu. Przecież nic takiego strasznego nie napisał.

PS. Najbardziej zdziwiła mnie reakcja Jana który nie moderował wulgarnych słów które zapewne Mitek pisał w emocjach.
.

O przepraszam - ani jednego wulgarnego słowa nie użyłem. Sa jedynie słowa ostre i takie miały być.
Nie chodzi tu nawet o konkretny post. To reakcja na zaprezentowaną w poście postawę. Narty to nie "sposób na weekend" połączony z nawaleniem. Narciarstwo to pasja i sposób na zycie tysięcy ludzi. To sport - fajny i sprawiający wiele frajdy - ale jednocześnie techniczny, niełatwy i kontuzjogenny. Dlatego też na stoku nie ma miejsca dla gości traktujących go jako chwilową przerwę w imprezie, bez reguł, bez zasad, bez głowy na karku ale za to z połamanymi żebrami. Takie jest moje zdanie i go nie zmienię a na stoku zawsze tepię bezmyslność i brak podstawowej narciarskiej edukacji w sprawach bezpieczenstwa i poprawnego zachowania.
Pozdrawiam serdecznie

#68 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
Reputacja: 890
+

Napisano 04 listopad 2011 - 08:40

Sama skala jak każda inna, choć i tak fajniejsza od pozostałych. Stworzona przecież umownie, po to by w jakiś sposób przybliżony dany user szukający nart określił się i tyle. By nie zadawać setek pytań, a podlinkować do tego tematu i poprosić go o określenie się.
Nic więcej. Ostatnia rzecz na tym forum, która u mnie wywołuje jakiekolwiek emocje. A przejmowanie się kimś, kto na forum napisał dwa posty w tym 4 atakujące, drwiące, kompletnie nie ma sensu. Widać że śniegu jeszcze brak!

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#69 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
+

Napisano 04 listopad 2011 - 08:59

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 04 listopad 2011 - 08:40 napisał

Ostatnia rzecz na tym forum, która u mnie wywołuje jakiekolwiek emocje. A przejmowanie się kimś, kto na forum napisał dwa posty w tym 4 atakujące, drwiące...........

Pit On napisał 14 postów. Wydawało mi się kiedyś że na forum wszyscy są równi ale to mi się tylko wydawało.

Cytat

Mitek : O przepraszam - ani jednego wulgarnego słowa nie użyłem....

Kurcze to chyba nie zrozumiałem nic z tego co przeczytałem. .. :) :houk:

#70 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
Reputacja: 890
+

Napisano 04 listopad 2011 - 09:16

Wyświetl postUżytkownik Adrian dnia 04 listopad 2011 - 08:59 napisał

Wydawało mi się kiedyś że na forum wszyscy są równi ale to mi się tylko wydawało.

Mi się tak nigdy nie wydawało, wg. mnie zawsze tak było i będzie. Zresztą nie wiem co dla Ciebie oznacza słowo równość, bo to od tego trzeba zacząć.
Niech będzie że 14, nie liczyłem, zapamiętałem ogólny obraz człowieka :)

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#71 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
Reputacja: 469
+

Napisano 04 listopad 2011 - 09:26

Najbardziej zdziwiła mnie reakcja Jana który nie moderował wulgarnych słów które zapewne Mitek pisał w emocjach

hej Adrian
a co miałem moderować ?
Prawdopodobnie najlepiej byłoby wywalić 1 post subratri w tym temacie
bo nic do niego nie wnosił a jedynie obrażał wszystkich kochających narty.
Słów użytych przez Mitka nie uważam za wulgarne.

Proszę wszystkich zainteresowanych o trzymanie się temytu
albo założenie nowego w dziale
http://www.kochamnar...11-osla-laczka/ :houk:

Użytkownik jabol edytował ten post 04 listopad 2011 - 09:33
ośla łączka

Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#72 Adrian

• Użytkownik
  • 1346 Postów:
+

Napisano 04 listopad 2011 - 12:33

:houk: :)

#73 jan koval

• Użytkownik
  • 258 Postów:
  • Narty:volkl
  • Imię :kuba
  • Ulubiony stok:jackson hole, fernie, chugach
Reputacja: 142
+

Napisano 04 listopad 2011 - 17:58

Wyświetl postUżytkownik Mitek dnia 04 listopad 2011 - 07:40 napisał

Cześć

.

O przepraszam - ani jednego wulgarnego słowa nie użyłem. Sa jedynie słowa ostre i takie miały być.
Nie chodzi tu nawet o konkretny post. To reakcja na zaprezentowaną w poście postawę. Narty to nie "sposób na weekend" połączony z nawaleniem. Narciarstwo to pasja i sposób na zycie tysięcy ludzi. To sport - fajny i sprawiający wiele frajdy - ale jednocześnie techniczny, niełatwy i kontuzjogenny. Dlatego też na stoku nie ma miejsca dla gości traktujących go jako chwilową przerwę w imprezie, bez reguł, bez zasad, bez głowy na karku ale za to z połamanymi żebrami. Takie jest moje zdanie i go nie zmienię a na stoku zawsze tepię bezmyslność i brak podstawowej narciarskiej edukacji w sprawach bezpieczenstwa i poprawnego zachowania.
Pozdrawiam serdecznie

mysle, ze pod tym bym sie podpisal
a juz nawalenie i "stopien nawalenia a umiejetnosci narciarskie" w ogole sie w Narciarstwie nie mieszcza (przez duze N)