Rossignol axial 100 PowerPulsion
Napisano 21 wrzesień 2009 - 15:14
Napisano 21 wrzesień 2009 - 15:26
http://www.skimagazyn.pl/sprzet/wiazania/2...werPulsion.html
Parametry techniczne:
DIN: 3-10
I jeszcze jedna opinia z sieci:
Cytat
Wypróbuj ten wiąże się! They are great! Działają one podobnie jak inni w osiowe serii, ale sporo kosztować mniej. Aby być uczciwym jest kilka rzeczy, które musisz znać przy zakupie każdego zawodowego "siły" wiązań narciarskich.
1. Ustawienie DIN zawsze uruchamia wyższy. DIN na Pro 100 rozpocznie się 5, co oznacza lekki zawodnik nie może rozpocząć się w tym wiążące. Również osoby, która jest nowicjuszem na nartach, nie może wykorzystywać tej wiążące.
2. Innym czynnikiem, który trzeba patrzeć na to wiążące przy zakupie jest cena. To wiąże koszty o wiele mniej niż 140 Pro (prawie 150 dolarów mniej), a wiązanie wymaga podnośnik tablicy, że koszty do 150 dolarów przez siebie.
3. 100 Pro naprawdę mieści się do crud. Jeśli jesteś podobny do mnie na Wschodzie, to wiesz, co mówię. Wiążące naprawdę wyznacza standardy niezawodności. I was proszę z wysuwaną pod kawałek palca. To pozwala na dopasowanie się do ideału kolei. To z kolei jest tak, jak chcesz albo rzeźbić, klin lub po prostu narciarski prosto w dół wzgórza. Tak, w ostatni weekend w końcu upadł i wiązania nie dopuszczenia jak od nich oczekiwano.
Ponad wszystko, myślę, że to wiązanie jest dobrym miejscem na profesjonalne tam, że stara się być najlepszym narciarzem, że mogą być, bez otrzymania czegoś za burtę i oni nie mogą w pełni docenić.
To jest tłumaczone przez translator z jakiejś strony anglo-języcznej, więc proszę się mnie nie czepiać
Wkleiłem, bo są tam istotne uwagi !!
Cenka tez jest niezła jak na same wiązania !!
Sprzedaj lub kup. Sprawdź!
forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,
Napisano 21 wrzesień 2009 - 18:12
Użytkownik taki_sobie_narciarz dnia 21.09.2009, 16:33 napisał
Jeździłem ładnych parę lat na podobnym wiązaniu ( tylko na płycie), mój syn tez tylko na wyższym modelu, nigdy nie było żadnego problemu z tymi wiązaniami, wypinało sie wtedy gdy była potrzeba, nie wypinało sie bez przyczyny.Ogólnie byłem bardzo zadowolony. Daj na maszynę wraz z butem, niech zrobią przegląd i ustawią
Pozdrawiam
Napisano 21 wrzesień 2009 - 18:51
Użytkownik jarek dnia 21.09.2009, 19:22 napisał
Załączone pliki
-
wi_zanie.jpg (225,6 KB)
Ilość pobrań: 25 -
syn.jpg (170,54 KB)
Ilość pobrań: 30
Napisano 21 wrzesień 2009 - 18:56
...miałem takie/bardziej granatowe/ w rossignolach viper st/miłe narty/ w sezonie 2002-2004, są to wiązania robione dla rossignola przez firmę look...
...wielu doświadczeń z wypinaniem nie miałem, nie lubię się przewracać/ ale przynajmniej dwukrotnie w sytuacji kryzysowej wypięły...sprezentowane wraz z nartami Bartkowi nadal wypinają, aktualnie w banditach też mam axiala 120/wyższa klasa, znaczy...waga/
Jeśli nie ważysz więcej niż 85kg, lub nie jesteś bardzo wysoki, to wiązania te możesz kupić, choć powinieneś się zastanowić czy nie lepiej kupić łącznie z nartami- będzie taniej...
...a jeszcze- długa dźwignia piętki wiązania bardzo ułatwia wypinanie buta/np.przed knajpą/...
#9 Guest_MirekN_*
Napisano 22 wrzesień 2009 - 08:31
Użytkownik taki_sobie_narciarz dnia 21.09.2009, 17:14 napisał
Miałem takie 120 na T-plate nie zastanawiaj się kupuj.
Napisano 22 wrzesień 2009 - 13:20
Użytkownik taki_sobie_narciarz dnia 21.09.2009, 17:33 napisał
Mysle, ze roznice sa zaniedbywalne dla przecietnego, nawet dobrze i ostro jezdzacego narciarza. Obrotowa pietka jest teoretycznie lepsza, pozwala na bardziej plynne wypiecie... przodu. Jesli mnie nacisniesz to moge dotrzec do madrych rozwazan jakiegos fachowca od wiazan. Kiedys je czytalem i wygladaly bardzo przekonywujaco. Takie obrotowe pietki wprowadzil kiedys Marker ze slynnym Rotomatem, na ktorym mialem przyjemnosc jezdzic. Potem zastosowal je francuski Look w troche zmienionej postaci. W Polsce jezdzilo sie na slynnym Betach, marnych kopiach owych Lookow. W stosunku do skrzynek nieco bardziej klopotliwe bylo wpinanie sie, bo trzeba bylo pilnowac pozycji pietki. Tyle wiem na ten temat.
#12 Guest_MirekN_*
Napisano 09 październik 2009 - 08:42
Użytkownik SnowShop.pl dnia 9.10.2009, 10:29 napisał
Też się wypina