Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

DALBELLO NOWA KOLEKCJA 2009/2010

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
34 odpowiedzi w tym temacie

#21 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
Reputacja: 243
+

Napisano 01 marzec 2010 - 21:59

Wyświetl postUżytkownik Przemeks dnia 1.03.2010, 20:41 napisał

Dzięki Zawodowiec za komplement i motywację do dzielenia się opinią. Junior - ski,

Przemek nie obraź się, ale poprostu popłakałem się ze śmiechu - na szczęście poza tematem.

Ja mam nick kiedar nie zawodowiec, a Junior-ski to ma nick funcarving :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: . Przemku jak patrzysz na nasze posty, to to co nad obrazkiem (u mnie kiedar) to nick, a to co pod (u mnie zawodowiec) to tylko stopień pisarstwa na forum :thumbsup: .

Pozdrawiam
Darek kiedar :thumbsup:
Żegnam!

#22 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 02 marzec 2010 - 08:52

Grzałka do butów, tu nie powinno być problemów. Jest tego sporo na allegro i nie tylko. Wybrać można bez problemów. Zwróć koniecznie uwagę na to czy da się ją również podłączyć do zapalniczki w aucie. Szczególnie przydatne gdy się jedzie w mrozie autem pod wyciąg.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#23 fan

TOEG

• Użytkownik
  • 447 Postów:
Reputacja: 105
+

Napisano 14 wrzesień 2010 - 13:19

no i dziś nie wytrzymałem i zakupiłem Protonki 11 :zemdlal:

#24 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 14 wrzesień 2010 - 13:25

11 w nazwie oznacza flex 110?

#25 fan

TOEG

• Użytkownik
  • 447 Postów:
Reputacja: 105
+

Napisano 14 wrzesień 2010 - 13:27

flex jest 100

#26 Pazur

TOEG

• Użytkownik
  • 422 Postów:
Reputacja: 71
+

Napisano 14 wrzesień 2010 - 21:06

Ładny parkiet.

#27 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 14 wrzesień 2010 - 21:24

Wyświetl postUżytkownik Pazur dnia 14.09.2010, 22:06 napisał

Ładny parkiet.

:D ;) ;) :zemdlal: ;) ;) :D
Żegnam!

#28 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 14 wrzesień 2010 - 23:45

Czołem

Wyświetl postUżytkownik kiedar dnia 26.10.2009, 18:38 napisał

Wyświetl postUżytkownik JarekS dnia 29.09.2009, 17:23 napisał

Jedyna zauważona wada to konieczność dociągania klamer po kilku godzinach (czy to aby nie norma?).

Witam.
Ja również chce coś dodać odnośnie butów Dalbello.
Moje buty to Dalbello Carve http://www.dalbello....ct.php?pr_id=93
Buty są naprawde dobre wygodne i świetnie trzymają, ale podobnie jak mój przedmówca dostrzegam taką samą jedną wadę - konieczność dociągania klamer po 2-3 godzinach.
Buty te używałem 1,5 miesiąca i od pierwszego do ostatniego razu za każdym wyjazdem po pewnym czasie musiałem dociągać klamry. Może dla kogoś być to poważna wada, dla mnie nie, a z butów jestem naprawde zadowolony i z czystym sumieniem poleciłbym je innym! :zemdlal:

Pozdrawiam

Panowie!
Z całym szacunkiem ale był takie temat o flexie i tam był w niejednym poście przytoczony schemat, przystosowywania buta narciarskiego do nogi i techniki zapinania dopasowanego buta. Rozumiem, że posty Deczko czy Moje mogą być dla kogoś nużące ale to jednak forum narciarskie i - jak susznie zauważyłeś Darku ilość postów nie stanowi o wiedzy - więc wystarczy dać linka do konkretnych postów, których jest wszystko co trzeba a nie pisać głupot.
Z całym szacunkiem ale jak zobaczyłem co pisaliście koledze to wymiękłem.
PS Sorry za cytat ale dotyczy starych postów - mogę się poddać karze.;)
Pozdro

#29 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
+

Napisano 15 wrzesień 2010 - 06:19

Dla rozjaśnienia Twojego umysłu przytoczę ci 4 fakty:
- zalogowałem sie na forum 19-10-2009
- post który cytujesz napisałem 26-10-2009
- temat o flexie powstał 19-11-2009!
- odpowiadasz na mojego posta niemal po roku

Antycypować nie potrafie do dziś.
Żegnam!

#30 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 15 wrzesień 2010 - 06:57

Cześć

Wyświetl postUżytkownik kiedar dnia 15.09.2010, 8:19 napisał

Dla rozjaśnienia Twojego umysłu przytoczę ci 4 fakty:
- zalogowałem sie na forum 19-10-2009
- post który cytujesz napisałem 26-10-2009
- temat o flexie powstał 19-11-2009!
- odpowiadasz na mojego posta niemal po roku

Antycypować nie potrafie do dziś.

W takim razie lepiej nic nie pisać - mówię o tematch poradniczych - niż takie rzeczy Darku. Pomyśl jak czuł się człowiek, który to przeczytał i szukał w sklepach butów w których buty się zapina raz i już. Oczywiście jeżeli jesteś rozjeżżony a but jest dopasowany taka sytuacja może mieć miejsce ale zazwyczaj buty się dopina po zjeźzie czy dwóch i to - jak słusznie zuważył Jarek - raczej norma, niż wada. Darek poddał w wątpliwość ten fakt a na innych forach od tematów butowych aż się roi wystarczy zerknąć.
Pozdrawiam

Użytkownik Mitek edytował ten post 15 wrzesień 2010 - 06:58

#31 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 15 wrzesień 2010 - 10:27

Wyświetl postUżytkownik pytek 23 dnia 14.09.2010, 14:25 napisał

11 w nazwie oznacza flex 110?

Klasyczna konstrukcja buta Overlap z grupy High Performance. Idealny dla dobrych narciarzy szukających buta twardego a zarazem bardzo komfortowego.
Rozmiar/kolor: 240-305/RED TRANS
Technologie:KonstrukcjaClassic Overlap
Podwójny wtrysk tworzywa
PE D-62 TworzywoTransparent
Hi Flex –wygodne wkładanie
Regulowany tylni spoiler
Makro regulacja klamer
Podwójny kanting
F-101 ALU klamry – 4 Micro
40 mm Rzep

BOTEK: TRUFIT Performer Liner, Heat Moldable, Custom Fit
SZEROKOŚĆ: 100 mm
TWARDOŚĆ: FLEX 100 :zemdlal:

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#32 Guest_pytek 23_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 15 wrzesień 2010 - 11:15

Co znaczy,bo ciemny jestem:regulowany tylni spojler?

#33 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 15 wrzesień 2010 - 11:27

Wyświetl postUżytkownik pytek 23 dnia 15.09.2010, 12:15 napisał

regulacja nachylenia stopy do przodu. Buty przeznaczone dla ambitniejszych amatorów i dla zawodników nie mają przełącznika "ski/walk", ale mają regulację nachylenia buta do przodu, pozwalającą na ustawienie tego nachylenie w zależności od indywidualnych preferencji narciarza. Regulacja ta może być dokonywana przez przesuwanie tyłu cholewki w dół lub górę (i zablokowanie w preferowanej pozycji) lub przez dodanie i przesuwanie tzw. spojlera w górnej części cholewki, co zmusza łydkę do przesunięcia się do przodu;

Albo:

Załączone pliki

• Załączony plik  klik.jpg (907,29 KB)
    Ilość pobrań: 8

Giełda narciarska

#34 van90

• Użytkownik
  • 63 Postów:
  • Narty:Plastikowo-drewniane
  • Imię :Jacek
Reputacja: 54
+

Napisano 15 wrzesień 2010 - 23:00

Wyświetl postUżytkownik pytek 23 dnia 15.09.2010, 13:15 napisał

Tylni spojler ( nie tak okazały jak w porsche :) ) przesadnie wyciągnięty by było lepiej widać ...reszta w opisie jak wyżej
Dołączona grafika

#35 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
  • Imię :Roman-Alojzy-Ferdynand ..... do wyboru
  • Ulubiony stok:Wierchomla , Krynica , Palenica , Jurgów
Reputacja: 10
+

Napisano 16 wrzesień 2010 - 16:10

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 15.09.2010, 11:27 napisał

Wyświetl postUżytkownik pytek 23 dnia 15.09.2010, 12:15 napisał

regulacja nachylenia stopy do przodu.

Chyba miałeś na myśli nachylenie łydki do przodu ! w efekcie stopa ląduje mocno w tylnej części buta i po prawdzie w tedy jest dopiero na swoim miejscu !