Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Gogle optyczne

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
26 odpowiedzi w tym temacie

#21 paszczak72

• Użytkownik
  • 32 Postów:
  • Narty:Dynastar Contact 4X4,Atomic SX 11 , Atomic SL10
  • Imię :Mariusz
Reputacja: 4
+

Napisano 22 luty 2010 - 09:11

No więc moge podzielić się w końcu swoimi wrażeniami z jazdy w soczewkach kontaktowych :lusterko: ,7 dni jazdy w Saalbach z czego cztery pierwsze w przepięknym słoneczku,dwa dni zmiennej ale dobrej pogody i ostatni dzień w opadach śniegu i ograniczonej widoczności.Powiem tak : REWELACJA !!! :hysterical: jestem normalnie zachwycony i jednocześnie sam sie teraz dziwię jak mogłem sie aż tak "użerać" do tej pory z okularami i jakimiś wynalazkami w postaci wkładek optycznych na okulary i inne takie tam.Używałem przez 5 dni tylko dwóch par okularów przeciwsłonecznych i w ostatnie dwa a w sumie jeden dzień gogli i jestem mega zadowolony,kompletnie nic nie parowało,świetna widoczność,ostrość widzenia,zero łzawienia nawet przy szybkiej jeździe w okularach p. słonecznych gdzie jednak troszke wiaterku kręciło sie wokół oczu.Jeszcze raz gorąco polecam szkła kontaktowe osobom które borykają sie do tej pory z podobnym problemem,mającym podobne problemy i dylematy, polecam jednak sie przemóc i spróbować,narty to zbyt wielka przyjemnośc aby sobie utrudniac na nich życie...kontakty na nartach to naprawdę kapitalna sprawa.
Pozdrawiam,Mariusz

#22 majkd

• Użytkownik
  • 36 Postów:
  • Narty:Rossignol
  • Imię :Michał
+

Napisano 02 sierpień 2010 - 14:25

Ja na razie jeżdżę na nartach bez okularów, chociaż chodzę na co dzień w okularach. Jazda bez okularów nie sprawia mi kłopotów, poza tym, że niekiedy może oczy są trochę zmęczone, odczuwam to po założeniu okularów. W tym roku skuszę się już na soczewki, zobaczymy czy mi spasują. Jak będę mógł opisać pierwsze wrażenia to dam znać.

Pozdrawiam,
majkd
www.ski-portal.pl

#23 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 02 sierpień 2010 - 14:37

Wyświetl postUżytkownik majkd dnia 2.08.2010, 15:25 napisał

Ja na razie jeżdżę na nartach bez okularów, chociaż chodzę na co dzień w okularach. Jazda bez okularów nie sprawia mi kłopotów, poza tym, że niekiedy może oczy są trochę zmęczone, odczuwam to po założeniu okularów. W tym roku skuszę się już na soczewki, zobaczymy czy mi spasują. Jak będę mógł opisać pierwsze wrażenia to dam znać.

Pozdrawiam,
majkd

Ola, pierwszy raz w życiu w tamtym sezonie założyła soczewki, do tego okulary polaryzacyjne i doszła do wniosku że jest idealnie. Wcześniej jezdziła w okularach lub okularach pod goglami. Jakiś koszmar wg. mnie. Jak przyjdzie, to pewnie coś skrobnie, ale z tego co pamiętam, to poleca soczewki i to bardzo.
Komfort i luxius :thumbsup:

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#24 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 02 sierpień 2010 - 15:03

Wyświetl postUżytkownik majkd dnia 2.08.2010, 15:25 napisał

Pozdrawiam,
majkd

Michał, a jak dużą masz wadę wzroku? Przyznam, że ja nie potrafiłam jeździć bez okularów optycznych i dlatego zakładałam dwie warstwy optyczne + gogle. I tak przez 17 lat. Potem dałam się namówić mężowi na soczewki i nie ukrywam, że okulary zakładam tuż przed snem.... :thumbsup: i/lub zaraz po przebudzeniu :zab: , a tak soczewki non stop kolor. O wrażeniach na nartach już pisałam, dla mnie to krok milowy w kierunku cywilizacji.... zresztą i Mariusz (paszczak 72) tez opisywał wielkie wydarzenie w swoim życiu.... łyk dobrobytu :D
Uważaj, bo soczewki są jak nałóg.... :D

Pozdrawiam, Ola

#25 majkd

• Użytkownik
  • 36 Postów:
  • Narty:Rossignol
  • Imię :Michał
+

Napisano 02 sierpień 2010 - 20:32

No ja mam +3 w oby dwóch oczach. Nawet daję rade bez okularów. A soczewki mnie nie wciągną na co dzień, po prostu do twarzy mi w okularach. :hysterical:

Pozdrawiam,
majkd
www.ski-portal.pl

#26 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
  • Narty:tanie
Reputacja: 968
+

Napisano 02 sierpień 2010 - 21:35

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 15.07.2009, 7:16 napisał

Faktycznie może to być problem z tymi goglami i okularami.

Żaden. Trzeba iść do sklepu i zapytać o gogle na okulary korekcyjne. Takie gogle są identyczne jak "normalne" dla widzących, różnią się tylko dwoma wyciętymi z boków fragmentami gąbki.
Hołk_!
Pierwszy z boku przykład:
http://allegro.pl/item1113784130_gogle_uve..._wyprzedaz.html

#27 LewyTom

• Użytkownik
  • 11 Postów:
Reputacja: 0
+

Napisano 29 wrzesień 2010 - 14:32

Ja mam wadę wzroku,ale nigdy nie nosiłam okularów na stoku. jakoś się przyzwyczaiłam i nie sprawiało mi to większych kłopotów. Pierwszy raz słyszę o takich goglach. Muszę koniecznie popytać o9 nie w sklepach. Bardzo by mi się przydały. to niesamowite ile teraz mamy ułatwień