Buty tecnica attiva dragon 100 ultrafit
Napisano 11 lipiec 2009 - 11:14
"Ewuniu, mieszkasz niedaleko Krakowa i dlatego proponuje Ci wizyte w sklepie Janmar na ul. Grodzkiej. Tam daje sie molestowac (i sam niezle molestuje) jeden ze sprzedawcow (taki z defektem na gornej wardze). Delikatnie mowiac - niecodzienny. Tak molestowal moja zone, ze kupilismy dla niej buty trekkingowe z najwyzszej polki (firma Han Wag, o cenie nie wspomne), a ja o maly wlos nie kupilem jakis trekkingowych polbutow Salomona, choc naprawde ich nie potrzebuje. Gosc naprawde jest swietny i zna sie na rzeczy.
No wiec w trakcie wizyty zauwazylem, ze wciaz maja wystawiona kolekcje zimowa. m.in. przecenione buty. Polecam Ci te, co sam kupowalem ostatnio dla corki, Tecnica Vento 6? Numeru nie jestem pewien, ale takie z jednostronna regulacja cantingu. Zdecydowanie polecam Ci wizyte w tym sklepie i rozmowe z owym sprzedawca."
Wczoraj nawiedziłam ten sklep, żeby sobie "pooglądać"co -nieco...ale wyszłam z butami narciarskimi...piękne biało-czerwone tecnica attiva dragon 100 ultrafit.../Ania jest świadkiem bo spotkałyśmy się w Krakowie i większość czasu spędziłyśmy na Grdzkiej w Janmarze/.Piszę o tym,żeby ostrzec...jeśli ktoś nie ma zamiaru nic kupować, to niech tam nie wchodzi, bo zapewniam zmieni zdanie:). O mały figiel nie wyszłyśmy z zestawem bielizny bionic, softshelem, i.t.d.
Andrzej ma rację facet ma dar przekonywania :rolleyes: ...
...a buty mam nadzieję sprawdzą się w sezonie...na sucho wydają się bardzo wygodne i flex 100 narazie nieoduczuwalny :rolleyes: ...zima pokarze ich prawdziwe oblicze...Dodam tylko, że kupiłam o jeden rozmar mniejszy niż nosiłam dotychczas, żyjąc w przekonaniu, że but musi być luźny...
Napisano 11 lipiec 2009 - 15:06

pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil
Napisano 11 lipiec 2009 - 20:34
Użytkownik rosa dnia 11.07.2009, 13:14 napisał
Ja bym jednak swoim paniom tak twardych butow nie kupowal. Ale mam zaufanie do tego sprzedawcy i zapewne nie zrobil Ci krzywdy.
Tak wiec przyjdzie mi jeszcze pojezdzic kilka lat w moich Salomonach. Moze skorupa peknie lub ze dwie klamry sie wyrwa?
Napisano 11 lipiec 2009 - 23:11
Użytkownik rosa dnia 11.07.2009, 13:14 napisał
...a buty mam nadzieję sprawdzą się w sezonie...na sucho wydają się bardzo wygodne i flex 100 narazie nieoduczuwalny :rolleyes: ...zima pokarze ich prawdziwe oblicze...Dodam tylko, że kupiłam o jeden rozmar mniejszy niż nosiłam dotychczas, żyjąc w przekonaniu, że but musi być luźny...
Flex jest nieodczuwalny i będzie nieodczuwalny. Jeżeli tylko prawidłowo stoisz na nartach to bucik nabyłaś jak marzenie.
Pozdrawiam
Napisano 13 lipiec 2009 - 13:33
Użytkownik o_andrzej dnia 11.07.2009, 21:34 napisał
Andrzeju wiem, że z tym flexem ryzykuje- bo znam swoje miejsce w szeregu. A buty jak nie kłamię to mają chyba najwyższy flex /dla kobiet/ w normalnej sklepowej sprzedaży. To nie jest tak, że facet wcisnął mi najdroższe jakie miał w sklepie a ja tym fletem chciałam podbudować swoje ego. Fakt że poszłam tam raczej z przekory, ze pewnie nic dla siebie nie znajdę, bo butów już poszukuje od roku i ciągle coś było nie tak. Tam też pomierzyłam kilka różnych modeli i w tych czułam się najbardziej komfortowo. O twardości dla mnie już zimą rozmawiałam z paroma osobami z forum z którymi zdaniem się liczę…chciałam, żeby były rozwojowe i wygodne zarazem...bo przecież chce lepiej jeździć. W efekcie trochę poszalałam i padła decyzja, że kupuję.
Gdy zimą nie będę się mogła z nimi dogadać bo zdaję sobie sprawę, że tak może być…poczekają na mnie w piwnicy aż moje umiejętności dopasuję do ich technologii.
A tak na razie bez nart i śniegu- rewelacja...wyglądają dokładnie tak jak na załączonym przez Janusza obrazku.
Napisano 13 lipiec 2009 - 14:04
Użytkownik rosa dnia 13.07.2009, 15:33 napisał
Tez tak sadze. Facet wydaje sie naprawde znac na rzeczy i proponujac Ci wlasnie takie buty, bez wzgledu na ich wysoki flex, dobral je optymalnie. No powiedzmy z troche wiekszym zyskiem niz sprzedalby jakies Vento 6 czy 8, z okolic flex 70-80, ktore rownie dobrze by Ci sluzyly.
Napisano 15 kwiecień 2010 - 23:22
Użytkownik rosa dnia 11.07.2009, 12:14 napisał
"Ewuniu, mieszkasz niedaleko Krakowa i dlatego proponuje Ci wizyte w sklepie Janmar na ul. Grodzkiej. Tam daje sie molestowac (i sam niezle molestuje) jeden ze sprzedawcow (taki z defektem na gornej wardze). Delikatnie mowiac - niecodzienny. Tak molestowal moja zone, ze kupilismy dla niej buty trekkingowe z najwyzszej polki (firma Han Wag, o cenie nie wspomne), a ja o maly wlos nie kupilem jakis trekkingowych polbutow Salomona, choc naprawde ich nie potrzebuje. Gosc naprawde jest swietny i zna sie na rzeczy.
No wiec w trakcie wizyty zauwazylem, ze wciaz maja wystawiona kolekcje zimowa. m.in. przecenione buty. Polecam Ci te, co sam kupowalem ostatnio dla corki, Tecnica Vento 6? Numeru nie jestem pewien, ale takie z jednostronna regulacja cantingu. Zdecydowanie polecam Ci wizyte w tym sklepie i rozmowe z owym sprzedawca."
Wczoraj nawiedziłam ten sklep, żeby sobie "pooglądać"co -nieco...ale wyszłam z butami narciarskimi...piękne biało-czerwone tecnica attiva dragon 100 ultrafit.../Ania jest świadkiem bo spotkałyśmy się w Krakowie i większość czasu spędziłyśmy na Grdzkiej w Janmarze/.Piszę o tym,żeby ostrzec...jeśli ktoś nie ma zamiaru nic kupować, to niech tam nie wchodzi, bo zapewniam zmieni zdanie:). O mały figiel nie wyszłyśmy z zestawem bielizny bionic, softshelem, i.t.d.
Będziesz z tych butów na bank zadowolona , jeśli mogę coś od siebie dodać , być może będzie to śmieszne ale zawsze tak robię z nowymi butami
Napisano 15 kwiecień 2010 - 23:44
Użytkownik Łysy dnia 16.04.2010, 1:22 napisał
Będzie zadowolona - masz rację. Tym bardziej, że sezon minął a nie napisała, że zadowolona nie jest.
Natomiast siedzenie chodzenie i inne ...dzenie w butach narciarskich w domu to tylko ...dzenie.
Oczywiście można - Krzyskowi to pomaga i warto korzystać z jego doświadczeń. But układa się w czasie jazdy i tam wystepuja siły daleko większe.
But narciarski mozna dbrac bardzo szybko - trzeba wiedzieć jak - a to polega na włsnych subtelnych odczuciach i jest raczej ciężko przekazywalne.
Rady sugerujące spędzanie dwóch tygodni w sklepach, chodzenie w butach w domu, siedzenie w butach czy tez spanie itd. są raczej bez sensu.
Podstawa to iść do sklepu z kimś kto wie o co chodzi i jakie powinny byc odczucia. To i tak nie gwarantuje sukcesu ale do niego zbliża.
Jak ktoś nie wie o co chodzi ważne żeby ufać miarkom i jeżeli miarka danego producenta pokazuje konkretny rozmiar to tego sie trzymać.
POzdro
Napisano 16 kwiecień 2010 - 01:23
Pozdrawiam, Ola
Napisano 16 kwiecień 2010 - 09:03
Użytkownik Osetia dnia 16.04.2010, 2:23 napisał
Pozdrawiam, Ola
Olu , oczywiście pisząc tego posta miałem na myśli siebie o swoją nogę , to nie jest reguła ani wymóg
Napisano 16 kwiecień 2010 - 09:12
Użytkownik Mitek dnia 16.04.2010, 0:44 napisał
Użytkownik Łysy dnia 16.04.2010, 1:22 napisał
Będzie zadowolona - masz rację. Tym bardziej, że sezon minął a nie napisała, że zadowolona nie jest.
Natomiast siedzenie chodzenie i inne ...dzenie w butach narciarskich w domu to tylko ...dzenie.
Oczywiście można - Krzyskowi to pomaga i warto korzystać z jego doświadczeń. But układa się w czasie jazdy i tam wystepuja siły daleko większe.
But narciarski mozna dbrac bardzo szybko - trzeba wiedzieć jak - a to polega na włsnych subtelnych odczuciach i jest raczej ciężko przekazywalne.
Rady sugerujące spędzanie dwóch tygodni w sklepach, chodzenie w butach w domu, siedzenie w butach czy tez spanie itd. są raczej bez sensu.
Podstawa to iść do sklepu z kimś kto wie o co chodzi i jakie powinny byc odczucia. To i tak nie gwarantuje sukcesu ale do niego zbliża.
Jak ktoś nie wie o co chodzi ważne żeby ufać miarkom i jeżeli miarka danego producenta pokazuje konkretny rozmiar to tego sie trzymać.
POzdro
To prawda , but najlepiej układa się podczas jazdy i to jest niepodważalne , ale wiesz też dobrze o tym , że co innego dopasować but w sklepie który teoretycznie jest świetny i odczucia są zadawalające , a co innego jest na stoku podczas pierwszego wyjazdu . Przeważnie się słyszy o k...a moje biedne stopy .
Ja stosuję właśnie taki drobny zabieg jak opisałem i mnie to pomaga , po 2-3 godzinach wkładka zaczyna się lekko kształtować wokół kostki i pięty i o to chodzi , o tyle mniej męczarni na stoku .
Pozdrowionka .