Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Buty tecnica attiva dragon 100 ultrafit

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 rosa

• Użytkownik
  • 157 Postów:
Reputacja: 16
+

Napisano 11 lipiec 2009 - 11:14

Andrzej w jednym z postów napisał:
"Ewuniu, mieszkasz niedaleko Krakowa i dlatego proponuje Ci wizyte w sklepie Janmar na ul. Grodzkiej. Tam daje sie molestowac (i sam niezle molestuje) jeden ze sprzedawcow (taki z defektem na gornej wardze). Delikatnie mowiac - niecodzienny. Tak molestowal moja zone, ze kupilismy dla niej buty trekkingowe z najwyzszej polki (firma Han Wag, o cenie nie wspomne), a ja o maly wlos nie kupilem jakis trekkingowych polbutow Salomona, choc naprawde ich nie potrzebuje. Gosc naprawde jest swietny i zna sie na rzeczy.

No wiec w trakcie wizyty zauwazylem, ze wciaz maja wystawiona kolekcje zimowa. m.in. przecenione buty. Polecam Ci te, co sam kupowalem ostatnio dla corki, Tecnica Vento 6? Numeru nie jestem pewien, ale takie z jednostronna regulacja cantingu. Zdecydowanie polecam Ci wizyte w tym sklepie i rozmowe z owym sprzedawca."

Wczoraj nawiedziłam ten sklep, żeby sobie "pooglądać"co -nieco...ale wyszłam z butami narciarskimi...piękne biało-czerwone tecnica attiva dragon 100 ultrafit.../Ania jest świadkiem bo spotkałyśmy się w Krakowie i większość czasu spędziłyśmy na Grdzkiej w Janmarze/.Piszę o tym,żeby ostrzec...jeśli ktoś nie ma zamiaru nic kupować, to niech tam nie wchodzi, bo zapewniam zmieni zdanie:). O mały figiel nie wyszłyśmy z zestawem bielizny bionic, softshelem, i.t.d.
Andrzej ma rację facet ma dar przekonywania :rolleyes: ...
...a buty mam nadzieję sprawdzą się w sezonie...na sucho wydają się bardzo wygodne i flex 100 narazie nieoduczuwalny :rolleyes: ...zima pokarze ich prawdziwe oblicze...Dodam tylko, że kupiłam o jeden rozmar mniejszy niż nosiłam dotychczas, żyjąc w przekonaniu, że but musi być luźny...
Dołączona grafika

#2 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 469
+

Napisano 11 lipiec 2009 - 15:06

takie ładne? -

Dołączona grafika
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#3 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
Reputacja: 388
+

Napisano 11 lipiec 2009 - 20:34

Wyświetl postUżytkownik rosa dnia 11.07.2009, 13:14 napisał

...a buty mam nadzieję sprawdzą się w sezonie...na sucho wydają się bardzo wygodne i flex 100 narazie nieoduczuwalny :rolleyes: ...zima pokarze ich prawdziwe oblicze...Dodam tylko, że kupiłam o jeden rozmar mniejszy niż nosiłam dotychczas, żyjąc w przekonaniu, że but musi być luźny...

Ja bym jednak swoim paniom tak twardych butow nie kupowal. Ale mam zaufanie do tego sprzedawcy i zapewne nie zrobil Ci krzywdy. :eek: But narciarski nie moze byc za luzny, ale i nie moze byc za ciasny. Znow trzeba sie zdac na sprzedawce, bo wie co czyni. Jak dla mnie Tecnici sa naprawde udane. Nawet moje buty trekkingowe tej firmy, ktore ostatnio kupilem w Decathlonie, zaliczam do bardzo udanych zakupow. Nastepne buty narciarskie byc moze beda Tecnici. Tyle, ze wciaz jestem zadowolony z moich dotychczsowych Salomonow. Naleze do osobnikow, ktorzy zupelnie nie przystaja do konsumpcyjnego wizerunku naszej cywilizacji. Ba, tacy jak ja wykonczyliby ja zupelnie. Nie zmieniam niczego co wciaz jest dobre. Nic mi sie nie nudzi, nie opatruje. Reklama na mnie nie dziala. Tzn. dziala, ale na opak. Skoro tak reklamujecie, to na pewno nie kupie. Chocby z przekory. :)

Tak wiec przyjdzie mi jeszcze pojezdzic kilka lat w moich Salomonach. Moze skorupa peknie lub ze dwie klamry sie wyrwa? :)

#4 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 11 lipiec 2009 - 23:11

Cześć

Wyświetl postUżytkownik rosa dnia 11.07.2009, 13:14 napisał

Wczoraj nawiedziłam ten sklep, żeby sobie "pooglądać"co -nieco...ale wyszłam z butami narciarskimi...piękne biało-czerwone tecnica attiva dragon 100 ultrafit.../Ania jest świadkiem bo spotkałyśmy się w Krakowie i większość czasu spędziłyśmy na Grdzkiej w Janmarze/.Piszę o tym,żeby ostrzec...jeśli ktoś nie ma zamiaru nic kupować, to niech tam nie wchodzi, bo zapewniam zmieni zdanie:). O mały figiel nie wyszłyśmy z zestawem bielizny bionic, softshelem, i.t.d.

Flex jest nieodczuwalny i będzie nieodczuwalny. Jeżeli tylko prawidłowo stoisz na nartach to bucik nabyłaś jak marzenie.
Pozdrawiam

#5 rosa

• Użytkownik
  • 157 Postów:
Reputacja: 16
+

Napisano 13 lipiec 2009 - 13:33

Wyświetl postUżytkownik o_andrzej dnia 11.07.2009, 21:34 napisał

Ja bym jednak swoim paniom tak twardych butow nie kupowal.

Andrzeju wiem, że z tym flexem ryzykuje- bo znam swoje miejsce w szeregu. A buty jak nie kłamię to mają chyba najwyższy flex /dla kobiet/ w normalnej sklepowej sprzedaży. To nie jest tak, że facet wcisnął mi najdroższe jakie miał w sklepie a ja tym fletem chciałam podbudować swoje ego. Fakt że poszłam tam raczej z przekory, ze pewnie nic dla siebie nie znajdę, bo butów już poszukuje od roku i ciągle coś było nie tak. Tam też pomierzyłam kilka różnych modeli i w tych czułam się najbardziej komfortowo. O twardości dla mnie już zimą rozmawiałam z paroma osobami z forum z którymi zdaniem się liczę…chciałam, żeby były rozwojowe i wygodne zarazem...bo przecież chce lepiej jeździć. W efekcie trochę poszalałam i padła decyzja, że kupuję.
Gdy zimą nie będę się mogła z nimi dogadać bo zdaję sobie sprawę, że tak może być…poczekają na mnie w piwnicy aż moje umiejętności dopasuję do ich technologii.
A tak na razie bez nart i śniegu- rewelacja...wyglądają dokładnie tak jak na załączonym przez Janusza obrazku.
Dołączona grafika

#6 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
Reputacja: 388
+

Napisano 13 lipiec 2009 - 14:04

Wyświetl postUżytkownik rosa dnia 13.07.2009, 15:33 napisał

To nie jest tak, że facet wcisnął mi najdroższe jakie miał w sklepie a ja tym fletem chciałam podbudować swoje ego.

Tez tak sadze. Facet wydaje sie naprawde znac na rzeczy i proponujac Ci wlasnie takie buty, bez wzgledu na ich wysoki flex, dobral je optymalnie. No powiedzmy z troche wiekszym zyskiem niz sprzedalby jakies Vento 6 czy 8, z okolic flex 70-80, ktore rownie dobrze by Ci sluzyly. :eek: Do tego buty sa b. ladne. Zgadzam sie z Mietkiem odnosnie flexu, ktorym nie powinno sie zbyt sugerowac. W kazdym razie o wiele wazniejsze jest subiektywne poczucie wygody.

#7 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
  • Imię :Roman-Alojzy-Ferdynand ..... do wyboru
  • Ulubiony stok:Wierchomla , Krynica , Palenica , Jurgów
Reputacja: 10
+

Napisano 15 kwiecień 2010 - 23:22

Wyświetl postUżytkownik rosa dnia 11.07.2009, 12:14 napisał

Andrzej w jednym z postów napisał:
"Ewuniu, mieszkasz niedaleko Krakowa i dlatego proponuje Ci wizyte w sklepie Janmar na ul. Grodzkiej. Tam daje sie molestowac (i sam niezle molestuje) jeden ze sprzedawcow (taki z defektem na gornej wardze). Delikatnie mowiac - niecodzienny. Tak molestowal moja zone, ze kupilismy dla niej buty trekkingowe z najwyzszej polki (firma Han Wag, o cenie nie wspomne), a ja o maly wlos nie kupilem jakis trekkingowych polbutow Salomona, choc naprawde ich nie potrzebuje. Gosc naprawde jest swietny i zna sie na rzeczy.

No wiec w trakcie wizyty zauwazylem, ze wciaz maja wystawiona kolekcje zimowa. m.in. przecenione buty. Polecam Ci te, co sam kupowalem ostatnio dla corki, Tecnica Vento 6? Numeru nie jestem pewien, ale takie z jednostronna regulacja cantingu. Zdecydowanie polecam Ci wizyte w tym sklepie i rozmowe z owym sprzedawca."

Będziesz z tych butów na bank zadowolona , jeśli mogę coś od siebie dodać , być może będzie to śmieszne ale zawsze tak robię z nowymi butami :russian: tak przed rozpoczęciem sezonu zimowego w wolnym czasie ubieram sobie (oczywiście mowa o nowych butach) buty na nogi i staram się w nich spędzić kilka godzić , troszkę pochodzić w celu ułożenia wkładki w ciepłych warunkach i powiem szczerze że zdaje to egzamin , na pewno jest mniej bolesne niż pierwsze godziny na stoku w nowych bucikach :hysterical:

#8 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 15 kwiecień 2010 - 23:44

Cześć

Wyświetl postUżytkownik Łysy dnia 16.04.2010, 1:22 napisał

Będziesz z tych butów na bank zadowolona , jeśli mogę coś od siebie dodać , być może będzie to śmieszne ale zawsze tak robię z nowymi butami :russian: tak przed rozpoczęciem sezonu zimowego w wolnym czasie ubieram sobie (oczywiście mowa o nowych butach) buty na nogi i staram się w nich spędzić kilka godzić , troszkę pochodzić w celu ułożenia wkładki w ciepłych warunkach i powiem szczerze że zdaje to egzamin , na pewno jest mniej bolesne niż pierwsze godziny na stoku w nowych bucikach :hysterical:

Będzie zadowolona - masz rację. Tym bardziej, że sezon minął a nie napisała, że zadowolona nie jest.
Natomiast siedzenie chodzenie i inne ...dzenie w butach narciarskich w domu to tylko ...dzenie.

Oczywiście można - Krzyskowi to pomaga i warto korzystać z jego doświadczeń. But układa się w czasie jazdy i tam wystepuja siły daleko większe.
But narciarski mozna dbrac bardzo szybko - trzeba wiedzieć jak - a to polega na włsnych subtelnych odczuciach i jest raczej ciężko przekazywalne.
Rady sugerujące spędzanie dwóch tygodni w sklepach, chodzenie w butach w domu, siedzenie w butach czy tez spanie itd. są raczej bez sensu.
Podstawa to iść do sklepu z kimś kto wie o co chodzi i jakie powinny byc odczucia. To i tak nie gwarantuje sukcesu ale do niego zbliża.
Jak ktoś nie wie o co chodzi ważne żeby ufać miarkom i jeżeli miarka danego producenta pokazuje konkretny rozmiar to tego sie trzymać.
POzdro

#9 Osetia

"Królowa Trolka"

• Administrator
  • 1981 Postów:
  • Narty:Heady biało-czerwone i Volki z paniusią
  • Imię :Trolka
  • Ulubiony stok:odkryty i nieodkryty, ale pokryty białą warstwą tego na eś
Reputacja: 166
+

Napisano 16 kwiecień 2010 - 01:23

Łysy jestem zaprzeczeniem Twojej teorii :hysterical: W tym sezonie kupiłam nowe buty. Spędziłam w nich może 20 minut i kolejny raz założyłam je dopiero pod wyciągiem. Są idealne, nic nie ciśnie, gniecie, uwiera i wszystko się układa, bez zbytniego ciepła, bo mam tendencje do marznących stóp :russian:

Pozdrawiam, Ola

#10 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 16 kwiecień 2010 - 09:03

Wyświetl postUżytkownik Osetia dnia 16.04.2010, 2:23 napisał

Łysy jestem zaprzeczeniem Twojej teorii :hysterical: W tym sezonie kupiłam nowe buty. Spędziłam w nich może 20 minut i kolejny raz założyłam je dopiero pod wyciągiem. Są idealne, nic nie ciśnie, gniecie, uwiera i wszystko się układa, bez zbytniego ciepła, bo mam tendencje do marznących stóp :russian:

Pozdrawiam, Ola

Olu , oczywiście pisząc tego posta miałem na myśli siebie o swoją nogę , to nie jest reguła ani wymóg :russian: ,ja po prostu stosuję taki zabieg przy nowym bucie , mnie to odrobinę pomaga i chyba to jest najważniejsze . A to że Tobie się udało od strzała wpasować w buta bez żadnych boleści to się bardzo cieszę , po prostu kupiłaś świetne buty . Tecnica jako jedyna nie sprawiła mi kłopotów jako nowy but , już o tym pisałem , jestem wielkim zwolennikiem butów tej firmy .

#11 Łysy

• Zbanowany
  • 806 Postów:
+

Napisano 16 kwiecień 2010 - 09:12

Wyświetl postUżytkownik Mitek dnia 16.04.2010, 0:44 napisał

Cześć

Wyświetl postUżytkownik Łysy dnia 16.04.2010, 1:22 napisał

Będzie zadowolona - masz rację. Tym bardziej, że sezon minął a nie napisała, że zadowolona nie jest.
Natomiast siedzenie chodzenie i inne ...dzenie w butach narciarskich w domu to tylko ...dzenie.

Oczywiście można - Krzyskowi to pomaga i warto korzystać z jego doświadczeń. But układa się w czasie jazdy i tam wystepuja siły daleko większe.
But narciarski mozna dbrac bardzo szybko - trzeba wiedzieć jak - a to polega na włsnych subtelnych odczuciach i jest raczej ciężko przekazywalne.
Rady sugerujące spędzanie dwóch tygodni w sklepach, chodzenie w butach w domu, siedzenie w butach czy tez spanie itd. są raczej bez sensu.
Podstawa to iść do sklepu z kimś kto wie o co chodzi i jakie powinny byc odczucia. To i tak nie gwarantuje sukcesu ale do niego zbliża.
Jak ktoś nie wie o co chodzi ważne żeby ufać miarkom i jeżeli miarka danego producenta pokazuje konkretny rozmiar to tego sie trzymać.
POzdro

To prawda , but najlepiej układa się podczas jazdy i to jest niepodważalne , ale wiesz też dobrze o tym , że co innego dopasować but w sklepie który teoretycznie jest świetny i odczucia są zadawalające , a co innego jest na stoku podczas pierwszego wyjazdu . Przeważnie się słyszy o k...a moje biedne stopy .
Ja stosuję właśnie taki drobny zabieg jak opisałem i mnie to pomaga , po 2-3 godzinach wkładka zaczyna się lekko kształtować wokół kostki i pięty i o to chodzi , o tyle mniej męczarni na stoku . :russian:

Pozdrowionka .