Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

...Nie od razu Kraków zbudowano ...

58 odpowiedzi w tym temacie

#41 HisToriA

• Użytkownik
  • 573 Postów:
  • Imię :Kasia
Reputacja: 5
+

Napisano 14 maj 2009 - 09:23

"pit":x061tq3b napisał:

Nie rozumiem pisania że się tego nie zna.

to nie znaczy, że ja znam!

"pit":x061tq3b napisał:

I wiary nie dam że nie znasz takich metod działania.

Tu nie chodzi o Twoją WIARĘ, a Twoją WIEDZĘ!

TWÓJ BRAK WIEDZY A NADMIAR WIARY MNIE... SKRZYWDZIŁ!

#42 Guest_jarek_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 14 maj 2009 - 13:04

Cytat

przy alkoholu załatwia się 99% spraw tego świata....

... to akceptacja, negacja czy tylko tolerancja w stosunku do takich działań / sory ale troszkę na słoneczku byłem i łepetyna ma problemy myślowe.

Cytat

Chelsea-- Liverpool ćwierćfinał ligi mistrzów 4-3, liga hiszpańska Barca-Real 6-2.

....tu to już totalny sceptyk jestem ..... czytając co chwila o różnych machlojkach finansowo-boiskowych, w najzwyklejszy sposób nie wierzę, iż wyniki w tak ważnych meczach są ustalane przez 22 chłopa na boisku, bez ingerencji sił innych.

Może i małej wiary jestem ale nauczono mnie, że w piłce nożnej, wiara w zwycięstwo drużyny lepszej, nie ma nic z wiara wspólnego a już z wyczynem sportowym na pewno.

#43 JarekS

bezczelny dyletant

• Użytkownik
  • 909 Postów:
  • Narty:Fischer RC4 Race SC
Reputacja: 55
+

Napisano 14 maj 2009 - 13:18

A jednak nie zdzierżyłem

"pit":6kgeull6 napisał:

W moim odczuciu potwierdza oszukanie Krakowa i Chorzowa niestety. Oczywiście że można było załatwić im granie i Boniek by to zrobił. Dokładnie taka metodą jaka wszyscy znamy. Pojechałby do Platiniego wypił kilka piw, whisky butelkę, wypaliłby paczkę cygar lub dwie i byłoby po temacie.

Pit, kurczę, każesz innym dorosnąć, a sam to co? Uważasz, że tak się to właśnie zazwyczaj odbywa? Siada dwóch kumpli z podwórka przy literku i ustalają losy gminy/kraju/świata? Pomyśl: jeśli tak jest, to co przeszkadza Bońkowi załatwić Euro 2012 również dla Krakowa i Chorzowa?
pozdrawiam
Jarek

#44 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 14 maj 2009 - 13:23

Nie jestem hipokrytą i wiem jak co się załatwia na świecie i w naszym kraju
To co widzimy, to jest właśnie na pokaz. To czego nie widzimy, nigdy nie zobaczymy.

Boniek miałby załatwić to euro jako kto niby?
Jako Boniek nie, ale jako Boniek prezes pzpn tak.
Facet wie co mówi i rzadko bardzo się myli.
Miał być nowym oddechem tego partyjno-piłkarskiego burdelu (pzpn), ale leśne dziadki zrobiły swoje.

Z zarzutem że chelsea-liverpool mógł być ustawiony, nawet nie podejmuję dyskusji. Tu futbol sam się broni wspaniale.

Na inne pytania chętnie dalej odpowiem.

Cytat

... to akceptacja, negacja czy tylko tolerancja w stosunku do takich działań / sory ale troszkę na słoneczku byłem i łepetyna ma problemy myślowe.

Naturalnie że akceptacja.

We Włoszech wino, w Rosji wódeczka w Niemczech piwko...zawsze na spotkaniu biznesowym czy szczeblu władzy.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#45 Guest_jarek_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 14 maj 2009 - 13:37

Cytat

Naturalnie że akceptacja.

...szkoda, wielka szkoda.

#46 JarekS

bezczelny dyletant

• Użytkownik
  • 909 Postów:
+

Napisano 14 maj 2009 - 13:39

"jarek":33v68u32 napisał:

czytając co chwila o różnych machlojkach finansowo-boiskowych, w najzwyklejszy sposób nie wierzę, iż wyniki w tak ważnych meczach są ustalane przez 22 chłopa na boisku, bez ingerencji sił innych.

Bywają. Tak jak Mitek - trochę w tę piłkę grałem, również w klubie, to wiem
Drukowanie też ma ograniczenia. Weźmy mecz Austria - Polska z Euro 2008. Co móglby zrobić sędzia, gdyby nasz tego Austriaka nie sfaulował? Albo gdyby nasi wcześniej strzelili tej (słabiutkiej przecież) Austrii z pięć goli?
pozdrawiam
Jarek

#47 JarekS

bezczelny dyletant

• Użytkownik
  • 909 Postów:
+

Napisano 14 maj 2009 - 14:15

"pit":w3th73ax napisał:

Boniek miałby załatwić to euro jako kto niby?

No jako wiadomo kto dla Platiniego przecież

Jako Boniek nie, ale jako Boniek prezes pzpn tak.

A możesz mi wyjaśnić różnicę? Co konkretnie mógłby jako prezes, czego nie może jako zwykły Boniek?

Facet wie co mówi i rzadko bardzo się myli.

Nie wiem, nie interesuję się jego obecnymi dokonaniami. Ale przyznasz, że jak już się myli, to widowiskowo - że wspomnę decyzję o przyjęciu stanowiska trenera reprezentacji...

Miał być nowym oddechem tego partyjno-piłkarskiego burdelu (pzpn), ale leśne dziadki zrobiły swoje.

Piotr, a Boniek to niby skąd jest? Ten burdel był taki sam już wówczas, gdy ja zaczynałem grać w juniorach przy A-klasie (wtedy to była chyba piąta liga od góry), czyli pomiędzy mundialami w Argentynie i w Hiszpanii. Tylko stawki były inne. Żeby go dziś odświeżyć, trzeba pogonić wszystkich, którzy mieli z nim cokolwiek wspólnego.
pozdrawiam
Jarek

#48 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 14 maj 2009 - 14:32

Boniek nie będzie nic u nikogo załatwiał za Latę, Piechniczka, Zdziśka Kręciny.....wręcz jest inaczej. To oni właśnie jego załatwili.

Jako prezes działa w imieniu związku który jest połączony z imprezą i który zgarnie około 5 milionów euro dla siebie i swoich ludzi. Ma im to załatwić? W imię czego? Nie jest przecież prezesem tegoż związku. Masochizm?
Dawno było ustalone że Platini da nam właśnie 6 miast(wybory wygrywa Boniek) pod tym jednym warunkiem. Albo zostają rezerwowe dwa miasta, albo pół roku temu prezesem jest Zibi i już nie są rezerwowe, a robią imprezę Euro.

Wiadomo dlaczego i wiadomo dla kogo. Dla nowej władzy z Zibim.

Z reprezentacją mu nie wyszło, bo nie jest trenerem.
Jest sprawnym biznesmenem przed którym starzy wyjadacze uciekają. Przykład: Boniek podpisał kontrakt gdy był szefem od biznesu taki, że reszcie w pzpn włosy wypadły. Bo zawsze było tak że pod stołem 50% a oficjalnie marne grosze.

Posprawdzaj sobie w sieci ; Boniek a Lato.

Kto kogo reprezentuje, a kto chciał zmian i reform. Dowiesz się wszystkiego.
Jak załatwiono Bońka podczas zjazdu, ile pieniędzy ludziom naobiecywał Lato, kogo i z jakiego rejonu kupił?

To był całkiem niedawno.

Więc nie widzę powodu by facet (Boniek) na poziomie miałby załatwiać coś, co dla tamtych jest kosmosem fikcją nie do przeskoczenia.

Nie trzeba gonić Bońka. Trzeba dać mu władzę, pogonić tamtych złodziei, przekrętasów a za 4 lata wybrać jakiegoś 38 latka, a Bońkowi podziękować.
Wszystko.

Dlatego dziś właśnie Boniek mówi że te 6 miast robiłoby imprezę, bez problemu.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#49 Guest_jarek_*

• -->
  • GUESTS

Napisano 14 maj 2009 - 18:43

Cytat

Więc nie widzę powodu by facet (Boniek) na poziomie miałby załatwiać coś, co dla tamtych jest kosmosem fikcją nie do przeskoczenia.

Wróciłem z roweru, dotleniłem organizm i.... nadal jakoś ciężko myślenie mi przychodzi.
bo tak...
- teraz gdyby Boniek coś załatwił przy organizacji EURO to załatwił by dla "tamtych"
- gdyby był prezesem i załatwił coś przy EURO to załatwił by dla kogo??? ....też dla "tamtych"... dla siebie??? ... nie wiem.

.....a może zamiast płakać i narzekać to Pan Boniek, mimo wszystko coś załatwi przy tym EURO - tylko nie dla "tamtych", nie dla siebie a zwyczajnie dla POLSKI ......

Tak na marginesie, to kto poważnie traktuje człowieka, który rozstaje się z reprezentacją przy użyciu telefonu..... to nie biznes, to po prostu wychowanie.

#50 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 14 maj 2009 - 19:54

Ja odpadam, ręce mi opadają.
Miłej zabawy.
Minimalizm dla mnie jest passe.

Giełda narciarska

#51 skiman6

• Użytkownik
  • 619 Postów:
  • Imię :adam
Reputacja: 31
+

Napisano 14 maj 2009 - 20:51

...no i mamy temat do rozładowania na5... cieszmy się- komentarz niezwykle bezstronny...

Uważam, że nie ważne co jest moje, ważne co jest nasze, cieszmy się wszyscy wraz, bo impreza takiej rangi to rodzaj otwarcia dla innych poważnych imprez... któraś zimowa olimpiada? A kto na tym zbije i jaki kapitał to może i ważne, ale niech to raczej cbcoś ściga, a my cieszmy się z przyszłych obwodnic, autostrad, hoteli... a potem niechby postronni poznali Nasze dobre cechy, tę Naszą gościnność, otwartość, praktyczność... i niech ich zaskoczy piękno Polek i romantyczna natura Polaków...
...i może obiektywnie najwłaściwsze byłoby, by Warszawa, Łódź, Chorzów i Kraków były arenami piłkarskich zmagań, ale nie zawsze rozwiązania obiektywne są najlepsze, a właściwie to ja nie wiem dlaczego Kraków jest lepszy od Gdańska a Chorzów od Poznania, bo, że Wrocław jest lepszy od Warszawy to wiem, bo on jest Mój...
... jak zwykle niezwykle bezstronny- Wasz-ja
Dołączona grafika

#52 HisToriA

• Użytkownik
  • 573 Postów:
+

Napisano 14 maj 2009 - 21:17

"skiman6":252sio42 napisał:

Uważam, że nie ważne co jest moje, [...]
[...] Wrocław jest lepszy od Warszawy to wiem, bo on jest Mój...

No i jak to pogodzić?
Dzięki, jak zawsze, Ty - Nasz

#53 skiman6

• Użytkownik
  • 619 Postów:
+

Napisano 14 maj 2009 - 21:24

"KaBeSz":2lb94s3h napisał:

"skiman6":2lb94s3h napisał:

Uważam, że nie ważne co jest moje, [...]
[...] Wrocław jest lepszy od Warszawy to wiem, bo on jest Mój...

No i jak to pogodzić?
Dzięki, jak zawsze, Ty - Nasz

Kaśko
a na temat Twojego Pruszkowa boję się wypowiadać
Dołączona grafika

#54 HisToriA

• Użytkownik
  • 573 Postów:
+

Napisano 14 maj 2009 - 21:31

"skiman6":1zc6th0b napisał:

Kaśko

Niepotrzebnie, bo tu ludzie tacy... jak wszędzie

#55 skiman6

• Użytkownik
  • 619 Postów:
+

Napisano 14 maj 2009 - 21:39

"KaBeSz":z3ogultk napisał:

"skiman6":z3ogultk napisał:

Kaśko

Niepotrzebnie, bo tu ludzie tacy... jak wszędzie

...wiem, dlatego się boję...
Dołączona grafika

#56 JarekS

bezczelny dyletant

• Użytkownik
  • 909 Postów:
+

Napisano 20 maj 2009 - 17:30

"pit":1ysailfl napisał:

Boniek nie będzie nic u nikogo załatwiał za Latę, Piechniczka, Zdziśka Kręciny.....wręcz jest inaczej. To oni właśnie jego załatwili.

Jako prezes działa w imieniu związku który jest połączony z imprezą i który zgarnie około 5 milionów euro dla siebie i swoich ludzi. Ma im to załatwić? W imię czego? Nie jest przecież prezesem tegoż związku. Masochizm?

O ile się nie mylę to te 5 milionów oni i tak zgarną. Więc raczej nie im. Jeśli już, to mieszkańcom tych dwóch miast. Ale najbardziej chyba sobie - po to, żeby można było o nim powiedzieć, że nie tylko w gębie jest mocny.

Cytat

Dawno było ustalone że Platini da nam właśnie 6 miast(wybory wygrywa Boniek) pod tym jednym warunkiem. Albo zostają rezerwowe dwa miasta, albo pół roku temu prezesem jest Zibi i już nie są rezerwowe, a robią imprezę Euro.

Wiadomo dlaczego i wiadomo dla kogo. Dla nowej władzy z Zibim.

Taki mały handelek znaczy? A potem już na serio będziemy uzdrawiać polską piłke?

Cytat

Z reprezentacją mu nie wyszło, bo nie jest trenerem.

A gdy przyjmował posadę, to o tym nie wiedział? Pit, dorosły facet nie podejmuje się rzeczy, których nie umie. Eksperymentować to ja sobie mogę we własnej kuchni, a nie w renomowanej restauracji szykując przyjęcie na 100 osób.

Cytat

Jest sprawnym biznesmenem przed którym starzy wyjadacze uciekają. Przykład: Boniek podpisał kontrakt gdy był szefem od biznesu taki, że reszcie w pzpn włosy wypadły. Bo zawsze było tak że pod stołem 50% a oficjalnie marne grosze.

Posprawdzaj sobie w sieci ; Boniek a Lato.

Kto kogo reprezentuje, a kto chciał zmian i reform. Dowiesz się wszystkiego.
Jak załatwiono Bońka podczas zjazdu, ile pieniędzy ludziom naobiecywał Lato, kogo i z jakiego rejonu kupił?

Z tego co pamiętam kupił dokładnie tylu, ilu potrzebował. Czyli też jest sprawnym biznesmenem

Widzisz, ja oglądając dzisiaj tych trzech panów (Boniek, Lato, Tomaszewski) przeżywam mniej więcej to, co na początku lat dziewięćdziesiątych ubiegłego wieku, gdy zobaczyłem rozmowę z legendarnym pilotem Stanisławem Skalskim kandydującym z listy Samoobrony. Wszystkich trzech pamiętam jako świetnych piłkarzy, którzy przed żadnymi Niemcami czy inną Brazylią nie klękali. Dlaczego nie mogło tak pozostać?
pozdrawiam
Jarek

#57 fan

TOEG

• Użytkownik
  • 447 Postów:
Reputacja: 105
+

Napisano 05 czerwiec 2009 - 09:26

Witam
Panie i Panowie....szkoda bić piany na tą naszą piłkę kopaną....od wielu sezonów nie chodze na mecze bo mnie ta żenada załamała...po co przepłacać na wejściówkę sezonową jak i tak wyniki meczów na wiosnę znane są już na jesieni ...to biznes dla buchmacherów i sędziów...my kibice jesteśmy tylko po to aby sie on kręcił...myślę że nie ma różnicy które miasta są wybrane i tak będzie PLAMA

#58 axyz

• Użytkownik
  • 406 Postów:
Reputacja: 4
+

Napisano 05 czerwiec 2009 - 17:40

Jakos ominela mnie ta piosenka...a jest calkiem niezla... Zupelnie przypadkowo napotkalam ja na youtube:)
[youtube:rkklqnfw]OLH10PRRuiM&feature=related[/youtube:rkklqnfw]
I jak...PROSTA RZECZ???
Chyba nie;)))
I warto poczytac w wikipedii:
http://pl.wikipedia....ki/Prosta_rzecz
Szczegolnie taka "prosta rzecz"...za wikipedia:

Cytat

Motyw przewodni całego utworu stanowi wiara we własne siły i gotowość podejmowania wyzwań. Dodatkowo ma on zagrzewać do sportowej rywalizacji na boisku, a także do kulturalnego kibicowania na stadionach, spełniając tym samym rolę edukacyjną.

Ania

... a ze wszystko jest ubrudzone...no coz...bywa i tak...

#59 JarekS

bezczelny dyletant

• Użytkownik
  • 909 Postów:
+

Napisano 05 czerwiec 2009 - 17:55

"Aniouk":cote71jk napisał:

I jak...PROSTA RZECZ???
Chyba nie;)))

Kiedyś była prosta. A teraz? Nie wiem. Bo przy moim byłym bloku takie same chłopaki tak samo w piłkę grają...
pozdrawiam
Jarek