FIS WC
Napisano 01 grudzień 2009 - 15:26
Dla T.J. Lanninga sobotni zjazd Pucharu Świata w Lake Placid zakończył się kiepsko. Amerykanin miał straszny wypadek przy dużej prędkości.
Trafił do szpitala w Calgary ze złamanymi kręgami w szyi i pogruchotanym kolanem.
Straszna kontuzja dla każdego, a tym bardziej dla narciarza.
I żeby był komplet to na tej samej trasie w Lake Placid dzień później nogę złamał John Kucera.
Narciarz nie wystartuje w igrzyskach olimpijskich w Vancouver w lutym.
Ja pierdzielę, tyle przygotowań i bania !!
Sprzedaj lub kup. Sprawdź!
forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,
Napisano 06 grudzień 2009 - 10:06
http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sec...mp;raceid=59287
Użytkownik filinator edytował ten post 06 grudzień 2009 - 10:08
Napisano 06 grudzień 2009 - 23:13
Użytkownik filinator dnia 6.12.2009, 11:06 napisał
Siedziałem u znajomych i żarłem góry żarcia. O 20.30 zapytałem grzecznie czy mogę włączyć telewizor. Włączyłem i zapytałem na którym jest Eurosport. Odpowiedź była krótka i treściwa: my nie mamy ES
a zawsze mieli, ale pakiet zmienili
Więc dzięki
eee, to miała być odpowiedź na piętro niżej
Użytkownik deczko inny edytował ten post 06 grudzień 2009 - 23:17
Napisano 07 grudzień 2009 - 09:43
Użytkownik filinator dnia 6.12.2009, 10:06 napisał
Za to u dziewcząt Austria ma się dobrze.
lisabeth Goergl wygrała w niedzielę w kanadyjskiej miejscowości Lake Louise supergigant zaliczany do klasyfikacji alpejskiego Pucharu Świata. Drugie miejsce zajęła Lindsey Vonn, faworytka.
Załączone pliki
-
Elisabeth_Goergl.jpg (20,22 KB)
Ilość pobrań: 7
forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,
Napisano 16 grudzień 2009 - 18:18
Użytkownik filinator dnia 16.12.2009, 18:51 napisał
1
czy 2
Oba Mi się podobają bo zawsze lubiłem jego styl. W pierwszym dwa razy spóźnił ale wyszedł z tego po mistrzowsku. Drugi za to pojechany nadzwyczaj wysoko i płynnie ale wydaje się również łatwiejszy i pod Roccę - mniej stromego.
Oczywiście pierwszy bardziej mi się podoba bo wygrał a to jedyna wykładnia w sporcie w którym decyduje czas.
Pozdro
Napisano 16 grudzień 2009 - 20:40
zdecydowanie dwójka, choć wydaje mi się że widok z kamery jest bardziej przyjazny niż w pierwszym przejezdzie.
Ujęcia w drugim zjezdzie są bardziej kameralne(kamerai sposób prowadzenia) i dodatkowo bardziej płynne( to już usposobienie dnia) .
ps.
A slalom to jedyny sposób przejazdu który ma cokolwiek w sobie magicznego i jeszcze wspólnego z narciarstwem. GS i "zajazd", to już dla ski- Pudzianów!
Ewentualnie dla:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kamikaze
Sorry za off-top co do zjazdu i gs`a
Napisano 17 grudzień 2009 - 06:47
Użytkownik filinator dnia 16.12.2009, 17:51 napisał
Technicznym, to się nie podejmuję, żeby nie palnąć czegoś "mądrego"...
Estetycznie... po pierwszym obejrzeniu podobała mi się 2, bo była taka.... w tempie, nie wiem, jak to wytłumaczyć ... o! była jazda rytmiczna! Ale wróciłam jeszcze do jedynki i tam było mniej rytmiki..., może dlatego, że tyczki miał inaczej ustawione, ale jak dla mnie miał więcej momentów do pokazania swoich umiejętności narciarskich... nie wybiorę, może później....
Ola
Napisano 15 kwiecień 2010 - 19:15
Nr1:Hell w teamie heada;
http://www.head.com/...gion=eu&id=1601
Putiainen przeszła z Volkla do Fischera
Wg skionline.ch sensacją pachnie ,bo Svindal opuszcza atomica dla...heada!
Ambrossi Hoffman i Grunnenfelder będą jeździć dla Salomona.
Edit
No i plotka stała się faktem,Svindal w teamie head'a:
http://www.head.com/...gion=eu&id=1605
Użytkownik filinator edytował ten post 16 kwiecień 2010 - 18:50
Napisano 06 maj 2010 - 10:36