Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

NOWA INWESTYCJA W TATRACH

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 skiman6

• Użytkownik
  • 619 Postów:
  • Imię :adam
Reputacja: 31
+

Napisano 01 kwiecień 2009 - 13:39

Witam
... w poważnych źródłach pojawiła się informacja o projekcie nowej gondoli w Dolinie Chochołowskiej...
...inwestorem ma być Stowarzyszenie Baców Polskich z Chicago BPC
...WYGLADA TO DOŚĆ DOBRZE...

Załączone pliki

Dołączona grafika

#2 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 469
+

Napisano 01 kwiecień 2009 - 13:46

tak ja też DZISIAJ słyszałem, Radio Wolna Europa wprawdzie w języku austriackim poinformowało - ale to prawda, projekt będzie o wiele tańszy niż na początku zakładano bo zostanie wykorzystana dokumentacja podobnej kolejki z St. Anton. Stacja pośrednia będzie na Jarząbczym Wierchu i już prowadzi się rozmowy ze Słowakami by połączyć to wszystko z nowymi kolejkami w Dolinie Zuberskiej
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#3 Mitek

zwykły narciarz

• Użytkownik
  • 1910 Postów:
  • Narty:Różne
  • Imię :Mitek
Reputacja: 271
+

Napisano 01 kwiecień 2009 - 13:59

Witam
Wspaniała informacja nareszcie cos się ruszy na tym zadupiu. Słyszałem, że inwestorzy rozważaja powrót do przedwojennej koncepcji pociągnięcia autostrady przez Tomanową. TPN jest bardzo zainteresowany bo żeby sie nią poruszac trzeba by wykupic bilety wstępu na teren Parku.
Pozdrawiam

#4 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
Reputacja: 388
+

Napisano 01 kwiecień 2009 - 14:11

Takie wiesci ciesza. Wreszcie cos sie rusza, bo juz zaczynalem watpic. Z innych dobrych wiesci plynacych z Zakopanego dodam jedna, jak dla mnie wazna. PKL dogadal sie ostatecznie z Byrcynem w sprawie trasy narciarskiej z Gubalowki. Nie wiem ile mu zaplacili i co zrobili, ale ponoc sie udalo. Od przyszlego sezonu znow jezdzimy z Gubalowki!

#5 axyz

• Użytkownik
  • 406 Postów:
Reputacja: 4
+

Napisano 01 kwiecień 2009 - 14:44

Cudownie...a ja slyszalam, ze bedzie mozna jezdzic tam przez caly rok, bo jakis nowy rodzaj sztucznego sniegu wyprodukowali, co nawet przy plus 30tu sie nie topi i nawet nie lepi...i nawet mokry nie jest:)

#6 JarekS

bezczelny dyletant

• Użytkownik
  • 909 Postów:
  • Narty:Fischer RC4 Race SC
Reputacja: 55
+

Napisano 05 kwiecień 2009 - 17:34

No tak. Człowiek wpada po kilku dniach walki z płytami meblowymi (nienawidzę zabudowywania skosów po partaczach rigipsiarzach ) i znów musi sobie przypominać, że był 1 kwietnia...
pozdrawiam
Jarek