a jak to faktycznie jest z tymi promieniami skretu co? lepszy jest niższy np.11 czy np. 17? BO 15 to taki standard raczej...
Napisano 20 marzec 2013 - 21:16
Napisano 20 marzec 2013 - 21:19
Użytkownik hintertux edytował ten post 20 marzec 2013 - 21:26
Napisano 20 marzec 2013 - 21:21
Napisano 20 marzec 2013 - 21:23
bo co mam powiedziec gościowi w wypozyczlni? (zanim oczywiscie kupie swoje idealne narty) dzien dobry, chce dobre narty
zeby były szybkie, ale nie expresowe, napewno nie 150cm, ale nie 168! żeby były łatwe do opanowania, dało się na nich skrecać na krawedziach, (albo przynajmiej tego nauczyc ) nie miały babskiego akcentu, żebym się trochę musiała nastarać a nie zeby same jeździły i najlepiej instruktora w gratisie ktory oceni moje wygibasy! haha
Nie no luuuuzik
Napisano 20 marzec 2013 - 21:35
Użytkownik asiuta82 edytował ten post 20 marzec 2013 - 21:37
Napisano 20 marzec 2013 - 21:37
Napisano 20 marzec 2013 - 21:46
Użytkownik asiuta82 edytował ten post 20 marzec 2013 - 21:49
Napisano 20 marzec 2013 - 22:56
Napisano 21 marzec 2013 - 08:30
Ten w czerwonych spodniach to Marecki na Lusti, a ten w czarnym to Jelcyn na Lusti hahahaha. Widziałam raz z góry (z krzesełka) Karola jak zamiatał śnieg kolanami....robiło wrażenie. No, ale ja tak nigdy nie będę jeździć i włosów z głowy sobie nie mam zamiaru zrywać z tego powodu
Użytkownik marecki edytował ten post 21 marzec 2013 - 08:32
Napisano 21 marzec 2013 - 11:45
Napisano 21 marzec 2013 - 13:12
Skromny Mr marecki słuchaj no... widocznie coś mi się spodobało choć nie wiem jak śmigasz, ale bez powodu nie wkleiłam Twojego zdjęcia od pasa w dół
hihiiii
Narazie to jeszcze cuś przetestujetylko zeby mi sie jeszcze udało wyjechac choc na jeden dzionek... Taka pikna wiosenka pełna śniegu, ze nie pamietam kiedy tak było...
No właśnie, problem główny tkwi w tym, ze gdybyście widzieli jak jeżdże to napewno łatwiej byłoby Wam doradzić coś konkretniej, a tak to tylko każdy probuje mi pomoc na podstawie tego co pisze-czego mniej wiecej oczekuje
Ale jak juz pisałam kazda rada jest dla mnie cennaDzięęęęęęęki
Uciekam bede wieczorkiem. Miłego dzionka życze wszystkim
Napisano 21 marzec 2013 - 14:34
pare rzeczy
1/ wiem, ze radosc z jazdy to piewrsze primo, ale czasami nalezy zwolnic, zeby
2/ wziac lekcje WYLACZNIE u dobrego instruktora
3/ stanac na chwilke i przeanalizowac, co wlasnie nie poszlo jak trzeba
4/ jak tylko mozna - BIERZ UDZIAL W ZAWODACH na tyczkach!!!!!! - to wydaje si estrata czasu, bo trzeba czekac na swoja kolejke ale doswiadczenie nie do zastapienia
Napisano 21 marzec 2013 - 22:38
pare rzeczy
4/ jak tylko mozna - BIERZ UDZIAL W ZAWODACH na tyczkach!!!!!! - to wydaje si estrata czasu, bo trzeba czekac na swoja kolejke ale doswiadczenie nie do zastapienia
Doskonala uwaga z ta jazda na tyczkach - to naprawde poprawia technike i uczy... pokory (tak jak jazda poza trasa i na nieprzygotowanym stoku).
Ostatnio przekonalem sie o tym na slalomie ustawionym w Wengen - moja lepsza polwoka stwierdzila ze tak beznadziejnie mnie jadacego to jeszcze w zyciu nie widziala.
Ja oczywiscie zwalilem wine na nieostre krawedzie, zle narty i lod na trasie, a prawda jest taka ze i z sila byly braki i z technika.
Użytkownik asiuta82 edytował ten post 21 marzec 2013 - 22:58
Napisano 22 marzec 2013 - 00:03
pare rzeczy
Doskonala uwaga z ta jazda na tyczkach - to naprawde poprawia technike i uczy... pokory (tak jak jazda poza trasa i na nieprzygotowanym stoku).
Ostatnio przekonalem sie o tym na slalomie ustawionym w Wengen - moja lepsza polwoka stwierdzila ze tak beznadziejnie mnie jadacego to jeszcze w zyciu nie widziala.
Ja oczywiscie zwalilem wine na nieostre krawedzie, zle narty i lod na trasie, a prawda jest taka ze i z sila byly braki i z technika.
JacK ... na kogoś/coś trzeba zwalić wine
Kuba instruktora dawno bym wzięła -zastanawiam sie nad tym od grudnia...ale jak widze takie slamazary (nikogo konkretnego nie obrażając)na stoku ktorzy pewnie sami nie maja pojecia o tym jak sie porządnie i poprawnie jeździ, to naprawde szkoda mi kasy zostawiac u takich ludzi!
Jak juz kiedys pisałam...gdyby tylko ktos mógł mi polecić NAPRAWDE DOBREGO PROFESJONALISTE to bez wachania bym wykupiła chociaz ze 2 godzinki, ale po tym co ostatnio widziałam np.na Szrenicy to ręce mi opadły... wpierw (widząc ową I.od tyłu) myslałam ze to Pani instruktor ktora okazała sie panem... jechał z grupką dzieci -on na czele jako pierwszy z tyłkiem wypietym do tych maluchów, uda złączone, od kolan szeroko -jakby zwieracze zaciskał...haha a jeszcze takim delikatnym głosikiem wołał jedziemy jedziemy... Myslałam ze sie w gatki zleje... i ja mam płacić takim ludziom żeby mnie czegos nauczyli???
Napisano 22 marzec 2013 - 00:09
Napisano 04 luty 2014 - 17:16
Tym razem LUSTI potestować będzie można już w sobotę 8 lutego w SkiSuche w Poroninie. Jeśli ktoś będzie w okolicy - zapraszamy!
Napisano 04 luty 2014 - 19:43
A gdzie wogole można zasięgnąc informacji o testach nart, gdzie jakie i kiedy?
Napisano 21 maj 2018 - 13:01
dzięki za link, może się przydać
Może Was trochę ożywię
Znalazłam, że na Rusińskim jest fajna wypozyczalnia i centrum testowe!
http://www.rusin-ski...lep-serwis.html
Jak myślicie, co by wziąć na początek, jeżeli na przykład będzie twardy śnieg taki jak na normalnych alpejskich trasach? Chciałabym spróbować rasową slalomkę, żeby w końcu zobaczyć (poczuć) o czym Wy piszecieDo wyboru mają:
Blizzard, Salomon, K2, Atomic w wypożyczalni
i Blizzard i K2 w centrum testowym - tam łącznie z nartami zawodniczymi.
Ci co mnie widzieli może wpadną na jakiś pomysł. Co na przykład z ciężkością nart, czy lepsza dla mnie by była damska narta zawodnicza, niż męska sklepowa itd...Albo od razu brać 2-gą?
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych