Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

RUSIN-SKI Bukowina Tatrzańska

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ewa

• Użytkownik
  • 585 Postów:
Reputacja: 25
+

Napisano 24 luty 2009 - 11:43

Wczoraj w ramach odstresowania się wzięłam dzień wolnego i pojechałam na Podhale w celu wiadomym. Tym razem padło na nowo otwartą stację Rusin Ski ? Bukowina Tatrzańska. Stacja położona dość wysoko na Rusińskim Wierchu niedaleko Wierchu Olczańskiego gdzie mieści się kompleks Turnia. Pierwsze wrażenia ? super. Ilość ludzi zerowa i po kilku minutach wszystko było jasne: stok niewyratrakowany a knajpa nieczynna z powodu awarii gazu. Dzień wcześniej popsuło się podobno zasilanie w wyniku czego krzesło (czteroosobowe) przestało funkcjonować a ludzie zawiśli jak w Istebnej. O ile mogę zrozumieć wszelkiego typu złośliwości rzeczy martwych tak nieprzygotowanie stoku budzi we mnie?łagodnie mówiąc?brak zrozumienia. Sam stok jest krótki bo ok. 700m ale za to bardzo szeroki i łagodny, idealny dla początkujących. Nic innego w zasadzie powiedzieć nie mogę gdyż nie miałam okazji poczuć sztruksu. Stacyjka została otwarta w zeszłym miesiącu więc daję im szansę i powrócę tam. Tymczasem zapodaję link?jeśli się plany zmaterializują to będzie pięknie. Tylko się nie zrażać.

http://www.ptak-skit...pl/?strona,menu ... s,ant.html
PS. Zasłyszane od miejscowych: Litwinka ma już krzesło więc może w końcu stworzy się dodatkowa alternatywa?Bo Koziniec przestał być anonimowym miejscem. Masakra co wczoraj tam się działo?.Szkoda, było fajnie lecz krótko

#2 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 24 luty 2009 - 12:10

A co sie działo w Kozincu?
Masz moze fotki z wyjazdu? Nie zadzwoniłaś do nich wcześniej?

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#3 Ewa

• Użytkownik
  • 585 Postów:
+

Napisano 24 luty 2009 - 12:17

Wczoraj była nieciekawa aura więc fotek nie mam niestety...Poza tym ja raczej nie biorę ze sobą na jazdy lustrzanki, trochę niewygodne. A w Kozińcu były szkółki....Zrobił się niemały tłok i w ogóle było niebezpiecznie. Sporo upadków (w tym ja ), nie rozumiem...jak można wprowadzać totalnych nowicjuszy na samą górę gdzie w środkowej części jest czerwona trasa....Byłam prawie pewna, że w dzień powszedni będzie luźniej a tu....kilka autokarów wycieczkowych...
Wczoraj był wyjątkowo pechowy dzień....

aaaaa...zapomniałabym....W Kozińcu zamykają stok przy gęstych opadach i ratrakują...nawet 2 razy dziennie

#4 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 24 luty 2009 - 12:21

To faktycznie, nieciekawie się zrobiło. Kurczę kto by pomyślał że w poniedziałek może być taki cyrk na kółkach.
Już nic u nich nie może być pewne!!
Reguła, to do du....y wejendy, no ale że poniedziałek?

Cytat

aaaaa...zapomniałabym....W Kozińcu zamykają stok przy gęstych opadach i ratrakują...nawet 2 razy dziennie

Że jak?

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#5 Ewa

• Użytkownik
  • 585 Postów:
+

Napisano 24 luty 2009 - 12:29

Pit...jechałam na pewniaka, że stok będzie prawie mój...myślałam, że na miejscu popełnię zbrodnię gdy zobaczyłam ten jarmark. Jedna szkółka liczyła z 15-20 osób, a poza tym było sporo ludzi w ogóle. Pojeździłam do 13 i do domu....rozczarowanie totalne.

Cytat

Że jak?

no....ratrak w całej swej okazałości śmigał....

#6 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 24 luty 2009 - 12:36

"Ewa":2aw0j47m napisał:

Pit...jechałam na pewniaka, że stok będzie prawie mój...myślałam, że na miejscu popełnię zbrodnię gdy zobaczyłam ten jarmark. Jedna szkółka liczyła z 15-20 osób, a poza tym było sporo ludzi w ogóle. Pojeździłam do 13 i do domu....rozczarowanie totalne.

Cytat

Że jak?

no....ratrak w całej swej okazałości śmigał....

Ewa masz rację, też jechałbym w ciemno, szczególnie w poniedziałek. Fakt

Ale z tym ratrakiem, to fajowskie

Giełda narciarska

#7 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
Reputacja: 469
+

Napisano 24 luty 2009 - 23:01

fajna górka, jak w hali u holendrów

tylko panoramka Tatr Moich Ukochanych jednorazowa.
Pomóżcie rozgryźć szczyty ,
-całkiem po lewej ledwo widoczne to Szeroka Jaworzyńska
-potem Gerlach
-dalej za drzewem kawłek Ganku
-Vysoka i Rysy
-nad chałupą Mięgusze
-dalej mam problem Miedziane, Koszysta, świnica, Kościelec?

edit:
edytowałem, forum się rozjechało.

Załączone pliki

Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#8 maniaq

• Użytkownik
  • 66 Postów:
Reputacja: 1
+

Napisano 25 luty 2009 - 10:44

Świnicy i Kościelca już na tym zdjęciu nie widać....

Wołoszyn, Granaty (nad Koszystą) i Koszysta, Kozie i Żółta Turnia wg mnie

pzdr

#9 fan

TOEG

• Użytkownik
  • 447 Postów:
Reputacja: 105
+

Napisano 30 maj 2009 - 09:03

bardzo fajna nowa stacja w naszych górkach i bardzo ciekawa infrastruktura,wypożyczalnie,barek i dobrze utrzymany stok ...byłem tam 3 dni 24.03.2009 i sniegu było full....

#10 Ewa

• Użytkownik
  • 585 Postów:
+

Napisano 28 październik 2009 - 09:44

Witam...

W tym roku Rusin-Ski bazuje jeszcze na dotychczasowej liczbie kolei. Planowane jest natomiast oddanie do dyspozycji narciarzy trasy sportowej...
Kamery na stoku zaczna działać na początku sezonu.

...takie krótkie info dla zainteresowanych.

#11 Ewa

• Użytkownik
  • 585 Postów:
+

Napisano 10 grudzień 2009 - 08:34

Inauguracja sezonu w Małopolsce.... A gdzie ten śnieg???!!!! :foch:

http://www.skionline...wsy&id_txt=3354

:uklon2:

#12 kiedar

..i..

• Użytkownik
  • 1771 Postów:
Reputacja: 243
+

Napisano 12 październik 2010 - 18:59

Przeglądając dzisiaj stronę RUSIN-SKI znalazłem informację, że w zeszłym sezonie (a dokładniej od 18 stycznia 2010) zakup karnetu dawał jego właścicielowi dodatkowe ubezpieczenie od NNW. Ciekawe, czy i w tym roku będzie to funkcjonować.

Ubezpieczenie
Żegnam!

#13 decent

• Użytkownik
  • 372 Postów:
  • Narty:Fisher Rx8
  • Imię :Radek
  • Ulubiony stok:Brak :((
Reputacja: 195
+

Napisano 31 październik 2010 - 09:55

Ale to ubezpieczenie to raczej taka namiastka ubezpieczenia i najważniejsze nie ma OC, które chyba jest najbardziej istotne

Następstwa Nieszczęśliwych Wypadków 5.000 PLN
Koszty Leczenia i Rehabilitacji w następstwie NNW na terenie RP 500 PLN

Co do samego stoku to taki dla dzieci i początkujących narciarzy byłem tam dwa razy w sylwestra i w czasie ferii – to taka druga Czarna Góra. Rano mało ludzi później coraz więcej i wieczorem znowu luz więc klasyka, co mnie najbardziej irytowało to krzesełko – jego przepustowość jest chyba ustawiona na maksa zdarza się że ludzie nie zdążą się załapać bramki otwierają się chyba na ułamki sekund :thumbsup: jak się zgapisz to albo cię przytną albo się nie załapiesz w skali od 10 do 1 dał bym 6.

Pozdrawiam