Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Fischer RC4 world cup sc pro 09/10

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 filinator

• Użytkownik
  • 418 Postów:
Reputacja: 8
+

Napisano 24 luty 2009 - 10:15

Potestowałem to za dużo powiedziane,bardziej adekwatne by było pojeździłem.
Warunki nie bardzo sprzyjały,podczas obozu na Hochkarze nie było dnia bez opadów śniegu(w poniedziałek podawano stan 170 cm śniegu,w piątek 360 cm.)
O twardym mowy nie było,chyba że przewiane krótkie odcinki na górze.
Wystarczyło to jednak do tego żeby się mocno zdziwić.
Szata fajna,bo w skórę węża,bez połysku,matowa.Piętki w dziub rekina,dziura na dziobie,ale z błoną,czyli nie wiadomo po co.
Narty przygotowane,krawędzie ostre,nasmarowana i...Powrót do tegorocznych,na szybko wziętych od ucznia,żeby porównać,bo może przez ten śnieg coś jest nie tak.
Ale jednak nie,wszystko w pożądku z tymi starymi,tylko te nowe...
Łagodne,potulne,bez agresji,na cały dzień śmigania.Brak kopa na wyjściu,bez dynamiki(oczywiście w porównaniu do poprzednich modeli).Biorę w łapę wyginam,miękkie jakieś,bez pazura.
Trzymanie ,stabilność i szybkość z krawędzi na kraędź taka jak była.Wniosek:urwano im jaja.
Wykastrowane fischery,takie mam odczucia.Ciekawe czy już ktoś miał okazję pośmigać?Dajcie znać.

#2 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1274 Postów:
Reputacja: 386
+

Napisano 25 luty 2009 - 09:53

"filinator":1ixg29v5 napisał:

Trzymanie ,stabilność i szybkość z krawędzi na kraędź taka jak była.Wniosek:urwano im jaja.
Wykastrowane fischery,takie mam odczucia.Ciekawe czy już ktoś miał okazję pośmigać?Dajcie znać.

Nie mialem przyjemnosci na nich pojezdzic, ale z Fischerami WC tak juz jest. Kombinuja co kilka lat to odpuszczajac je to szprycujac. Wiele dyskusji sie przewinelo na ich temat przez rozne grupy. Pamietam tez opinie niejakiego Bobica, pracownika Fischera, ktory tez sie wypowiadal i potwierdzil ww. opinie. Najwieksze jaja mialy deski z rocznika 03/04, potem bylo gorzej. Podobno znow staly sie ambitniejsze ok. 06/07. Widac teraz przyszla pora na kolejne odpuszczenie. Ja tego nie rozumiem i nie wiem o co w tych ekperymentach chodzi...

#3 Pit

• Administrator
  • 3799 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 888
+

Napisano 25 luty 2009 - 11:24

Ja widzę jeden kierunek i chyba o to im chodzi: wszystkie modele dla mas, bo to w sumie masy ludzkie decydują o tym w jakiej postaci zamknie się budżet danego producenta. Podobnie jak w F1, zawody to tylko prestiż a samym prestiżem nikt nigdy jeszcze się nie najadł.
I tak "mięknie" wszystko powoli

ps.
prawie wszystko

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,