W wypadku urazów narciarskich
Napisano 18 luty 2009 - 21:35
Ubezpieczenia
To chyba ważniejsze niż kask?
Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój...
Napisano 23 luty 2009 - 21:28
#4 Guest_MirekN_*
Napisano 24 luty 2009 - 09:39
Ja wykupuję ale nie sądzę ,żeby to była reguła. Na Słowacji można wykupić na miejscu takie z HZS/Union/Generali (zależy czy lato czy zima i jaka forma aktywności)
Cytat
ckie_tatry.html
Cytat
Napisano 24 luty 2009 - 12:19
Z tym kupnem na miejscu, to bardzo fajna i ciekawa opcja. Ciekawe jakie mają statysktyki ubezpieczeń w stosunku do wypadków i ofiar?
poszperam w sieci, może coś znajdę. Sledzia zjem i poszperam( choć podobno sledzik jutro)....
Napisano 12 październik 2009 - 20:06
Myślę, że takie informacje są przydatne dla osób wyjeżdżających po raz pierwszy (jak to ktoś gdzieś wcześniej napisał "...może nawet do Czech..."
Napisano 12 październik 2009 - 20:23
Użytkownik Vinc dnia 12.10.2009, 21:06 napisał
Myślę, że takie informacje są przydatne dla osób wyjeżdżających po raz pierwszy (jak to ktoś gdzieś wcześniej napisał "...może nawet do Czech..."
Witaj Vinc
...strzeżonego...a ja jestem przesądny, więc kupuję ubezpieczenie w PZU, bo po sąsiedzku mam, jest to indywidualne ubezpieczenie turystyczne wojażer a dodatkowo jadąc samochodem wykupuję moto-assistance/również w PZU/w zależności od zakresu i wysokości kwot, stawka ubezpieczenia za 10 dni wynosi ok. 50-80 zł od osoby...
możesz poczytać o:
Ubezpieczenie Wojażer
http://www.pzu.pl/pub/files/PZU_SA/produkt...istance2007.pdf
Napisano 12 październik 2009 - 20:45
Użytkownik skiman6 dnia 12.10.2009, 21:23 napisał
Użytkownik Vinc dnia 12.10.2009, 21:06 napisał
Witaj Vinc
...strzeżonego...a ja jestem przesądny, więc kupuję ubezpieczenie w PZU, bo po sąsiedzku mam, jest to indywidualne ubezpieczenie turystyczne wojażer a dodatkowo jadąc samochodem wykupuję moto-assistance/również w PZU/w zależności od zakresu i wysokości kwot, stawka ubezpieczenia za 10 dni wynosi ok. 50-80 zł od osoby...
możesz poczytać o:
Ubezpieczenie Wojażer
http://www.pzu.pl/pub/files/PZU_SA/produkt...istance2007.pdf
Dzięki bardzo skimanie. Mam nadzieję, że nie będzie mi dane sprawdzenie wypłacalności ubezpieczyciela
Napisano 12 listopad 2009 - 17:53
Miałem dzisiaj chłopaczka z wstrząsem mózgu, stopień tego urazu nie jest jescze dokładnie określony dlatego pozostanie przynajmniej do jutra na obserwacji, kask jednak jest do wyrzucenia.
Ale powrócę raczej w tym wątku do tej karty; przyjmującą poszkodowanego Panią w ambulatorium najpierw i przedewszystkim interesuje ta właśnie karta i jeżeli jej nie ma to ona jest mało zainteresowana dzwonieniem po ubezpieczalniach, czekaniem na kontakt ubezpieczyciela itd. Przecież"Wam" też zależy na jak najszybszej pomocy.
Ubezpieczenia prywatne są w wypadku "odwiedzin" w ambolatorium "na drugim miejscu".
Pozdrawiam
Zell am See, Kaprun Bruck an der Grossglocknerstrasse. Kitzsteinhorn, Schmittenhohe, Maiskogel.
Napisano 13 listopad 2009 - 08:10
Użytkownik siejest dnia 12.11.2009, 17:53 napisał
Pozdrawiam
Czesć Piotr,
to bardzo ciekawe co napisałeś.
Czy możesz rozwinąć kwestię europejskiej karty ubezpieczenia podstawowego, bo jak myślę informacje na temat tej karty(jak to działa, kiedy się przydaje, po co jest potrzebna), takie praktyczne, będą bardzo przydatne naszym początkującym alpejczykom
Dziękuję
Napisano 13 listopad 2009 - 09:51
http://www.nfz.gov.pl/ue/index.php?katnr=5...r=0&artnr=0
A informacja bardzo ważna. Zawsze mieliśmy, ale raczej zostawały na kwaterze, bo uważaliśmy, że to na wypadek, gdyby ktoś zachorował. Na stok brałem tylko polisę...
Użytkownik JarekS edytował ten post 13 listopad 2009 - 09:54
Jarek
Napisano 26 styczeń 2010 - 14:04
Ubezpieczenia narciarskie biją rekordy popularności
Zagraniczny wyjazd w góry to nie tylko dobra zabawa. Gdy powinie nam się narta, może zaskoczyć nas koszt akcji ratowniczej i odszkodowań. Nie rzadko są to dziesiątki tysięcy złotych. Coraz więcej narciarzy ubezpiecza więc nie tylko siebie, ale też swój sprzęt i bagaż.
Lekturka
Napisano 26 styczeń 2010 - 14:42
"Ubezpieczenie narciarskie załatwia za nas finansową stronę nieszczęśliwych wypadków. Jednak nikt nie ubezpiecza od braku wyobraźni i odpowiedzialności za cierpienia poszkodowanych przez nas. Warto o tym pamiętać szusując po stoku."
I o to chodzi o too chodzi
Napisano 26 styczeń 2010 - 14:44
Użytkownik Janior dnia 26.01.2010, 14:42 napisał
"Ubezpieczenie narciarskie załatwia za nas finansową stronę nieszczęśliwych wypadków. Jednak nikt nie ubezpiecza od braku wyobraźni i odpowiedzialności za cierpienia poszkodowanych przez nas. Warto o tym pamiętać szusując po stoku."
I o to chodzi o too chodzi
prawda. Cały art. jest bardzo ciekawy i napisany z głową, choć może troszkę reklamy jest przemyconej, ale co tam. Z tego co się orientuję to i tak 80% się u nich ubezpiecza. Szybko, łatwo i bez zbędnej biurokracji. Praktycznie od ręki i z głową