co na nosie?
#1 Guest_jarek_*
Napisano 04 luty 2009 - 19:09
Jazda bez osłoniętych oczu nie zawsze jest możliwa.
Dlatego od lat używam gogli.
Zawsze wyszukiwałem takich z jak najjaśniejszymi szybkami, czyli najczęściej bardzo jasno żółtych.
W takich goglach dość dobrze jeździło mi się w dzień, nawet w gorszych warunkach pogodowych, ale jak przychodziło jeździć wieczorami, przy sztucznym oświetleniu (co bardzo lubię) to zaczynały się problemy.
Po prostu za mało widziałem a często nogi ?widziały? więcej i ?zauważały? coś szybciej niż oczy. Z konieczności wówczas jeździłem bez gogli na nosie ? komfort żaden, szczególnie jak warunki się pogarszały.
W tym roku po powrocie z jednego, z wyjazdów narciarskich postanowiłem poszukać gogli z białą /przezroczystą szybą.
Szperałem szukałem i okazało się, że nie takie to proste bo albo są mimo wszystko z jakimś odcieniem koloru albo zwyczajnie nie są kompatybilne z moim kaskiem.
Wówczas wpadłem na pomysł i zadzwoniłem do jednego z producentów i co usłyszałem ?? ?oczywiście, że możemy Panu zamontować taka szybkę, praktycznie do każdego modelu gogli jakimi dysponujemy ? proszę podać tylko model?.
Gogle miałem po 48 godzinach w domu z piękną, przezroczystą szybką oczywiście posiadającą wszelkie niezbędne filtry.
Pierwsza jazda na stoku i po prostu rewelacja ? jasno i widać wszystko. Filtry działają ? jeździłem w piękny słoneczny dzień. Jazda wieczorna stała się bezpieczniejsza i nabrała teraz jeszcze więcej kolorytu.
Od lat polecałem pytającym gogle z jak najjaśniejszą szybką, teraz wiem, że tej białej/ przezroczystej nic nie zastąpi.
POLECAM
Celowo nie napisałem, z jakim producentem rozmawiałem by nie być posądzonym o reklamę.
j.
Napisano 04 luty 2009 - 19:17
W tym roku kupilem K2 One za 50zł - wcześnie 350 - cena taka dobra bo rocznikowo starsze i miały mały defekt, który mi nie przeszkadzał. Są to google z lustrzanką. Co moge powiedzieć. Jak dla mnie lustrzanka jest wprost idealna, bo przystosowuje się do każdych warunkow. W niektórych googlech można ja zdrapać paznokciem i wtedy gdy są ubytki to mamy dalej max komfortu i przyjemności bo one nam nie przeszkadzają.
W googlach przezroczystych jeździlem na rowerze ekstremalnie i muszę powiedzieć, że jak na rower to tylko taki kolor szybki.
Jarek a powiedz ile dopłaciłeś za specjalną usługę ??
Napisano 04 luty 2009 - 19:28
"tora007":1hznzdsk napisał:
dla mnie one tez sa ok,ale tylko w dzien. jednak w nocy jest juz z nimi wiekszy problem- widocznosc ograniczona .zdecydowanie przezroczysta szybka jak Jarek wspomnial jest najlepsza.
Napisano 04 luty 2009 - 19:32
http://www.brenda.pl/index.php?lang=1
Dostarczamy Okulary Polskiej Reprezentacji Olimpijskiej PEKIN
Sprzedaj lub kup. Sprawdź!
forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,
Napisano 04 luty 2009 - 20:15
"jarek":v29iy2vl napisał:
..... i już wiadomo jak a to firma
Mistrzowska
forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,
#9 Guest_MirekN_*
Napisano 05 luty 2009 - 10:39
#10 Guest_jarek_*
Napisano 06 luty 2009 - 09:01
http://www.brenda.pl/index.php?id=5&id_pro=407
moje są dokładnie te same.
http://brendasport.d...za_pli/Allegro/ ... 20LOGO.jpg
z tym że tu są tańsze
http://www.allegro.p...php?uid=3505623
Napisano 06 luty 2009 - 09:03
Wg mnie warto....
Napisano 08 luty 2009 - 23:26
"jarek":30g7gmcr napisał:
Dziekuje bardzo...bylam w kilku sklepach w L. nie bylo ani jednej pary z przezroczystymi szybkami, a te z wymiennymi juz zostaly sprzedane, tak czy siak drogi sa bardzo takowe, kolo 500zl nawet...zatem kupilam w ciemno te jasne gogle Brendy polecane przez Ciebie:) Modle sie, zeby pasowaly i nosa mi nie sciskaly za bardzo:D Najwyzej oddam...
http://www.brenda.pl/index.php?id=5&id_pro=420
Poprosilam, a w sumie moja boska siostra, co mi to wszystko zamawia przez allegro, o czarny pasek, ten rozowy jakis takis rozowy:) Choc niektore odcienie rozowego lubie:)
Zobaczymy co to przyjdzie...
Niestety z kaskiem moga byc problemy bo...podobniez w PL nie ma matowych, ale moze sie uda:)
Pozdrawiam
Ania
Napisano 09 luty 2009 - 11:48
"Aniouk":345l596m napisał:
Pozdrawiam
Ania
...w PL są matowe,już od jakiegoś czasu/taka mała Europa u nas też/- Kaśka trzeci sezon jeździ w matowym białym, ja drugi w matowym czarnym /oba firmy uvex/...
Napisano 10 luty 2009 - 09:23
Napisano 10 luty 2009 - 17:04
No to sie ciesze, ze tyle matowcow:) tutaj...rowerowy mam matowy:)
Pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie:)
Ania
Napisano 20 styczeń 2010 - 14:35
Największe jakie były
Załączone pliki
-
DSC_0049.JPG (560,47 KB)
Ilość pobrań: 29
Napisano 21 styczeń 2010 - 17:14
Użytkownik Osetia dnia 20.01.2010, 15:35 napisał
Największe jakie były
No nie powiem...bardzo rasowe żeby nie powiedziec nawet ..."kąśliwe"