Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Pierwsze narty do freestyle - jakie?

2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lodilirian

• Użytkownik
  • 2 Postów:
  • Narty:Fisher RX4
  • Ulubiony stok:La Plagne
Reputacja: 0
+

Napisano 07 luty 2012 - 18:11

Witam,
ostatni mój wyjazd na narty spędziłem prawie w całości w snow parku, początkujące skoki, poduszka itp. Strasznie mi się to spodobało i postanowiłem rozejrzeć się za odpowiednimi do tego typu sportu nartami. Jestem kompletnie zielony w tym temacie wiem tylko (bo widziałem innych), że powinny byc to narty z obu stron podniesione czubki. Double tipy (pewny nie jestem). Możecie mi pomóc? doradzić? jakie narty? Jaka długość? gdzie w Polsce kupić? może nie w Polsce?
Z góry dziękuję za pomoc

Moje dane to
Facet 70kg
wzrost 172 cm
przeznaczenie nart - skoki w snow parku

Pozdrawiam

#2 pytek45

• Moderator
  • 1030 Postów:
Reputacja: 419
+

Napisano 07 luty 2012 - 18:40

Grupa nart do FS nazywana jest potocznie Twin-Tipami(TT).Dlugosc dla poczatkujacych dobiera sie w granicach wzrostu badz troche krotsze.W twoim przypadku 167-172cm.Na allegro znajdziesz ogrom uzywaek,ktore polecm na poczatek parkowej przygody.Po szczegolowe informacje wbijaj na ski2die.pl tam chlopaki naprawde ogarniaja temat.

#3 Lodilirian

• Użytkownik
  • 2 Postów:
  • Narty:Fisher RX4
  • Ulubiony stok:La Plagne
Reputacja: 0
+

Napisano 08 luty 2012 - 14:59

Wyświetl postUżytkownik pytek45 dnia 07 luty 2012 - 18:40 napisał

Grupa nart do FS nazywana jest potocznie Twin-Tipami(TT).Dlugosc dla poczatkujacych dobiera sie w granicach wzrostu badz troche krotsze.W twoim przypadku 167-172cm.Na allegro znajdziesz ogrom uzywaek,ktore polecm na poczatek parkowej przygody.Po szczegolowe informacje wbijaj na ski2die.pl tam chlopaki naprawde ogarniaja temat.

dziękuję bardzo