Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Narty z allegro dla amatora. Proszę o radę.

8 odpowiedzi w tym temacie

#1 bzyk106

• Użytkownik
  • 2 Postów:
Reputacja: 0
+

Napisano 03 luty 2012 - 13:21

Witam!
Chciałbym kupić swoje pierwsze narty i nie wydać na nie majątku. Narty mają służyć mi 2-3 razy w sezonie.
Profil narciarski: zakochany/szalony, ale do szalony może jeszcze trochę brakuję.
Waga: ok 70 kg
Wzrost: 180cm
Cena max 200zł. nie oczekuję rewelacji.
Na allegro jest mnóstwo ofert, a ja do końca nie wiem co wybrać.
Narty mają posłużyć mi max do 5 sezonów.
Czy któreś z tych ofert będą dla mnie odpowiednie?
http://allegro.pl/do...2092905894.html
http://allegro.pl/na...2086976177.html
http://allegro.pl/ca...2088566650.html myślałem o tych głównie.
http://allegro.pl/ex...2094843691.html
http://allegro.pl/do...2097183409.html o tych też myślałem.
bardzo proszę o radę
pozdrawiam

#2 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 03 luty 2012 - 15:58

Szukaj narty z rodziny allround lub allmountain, ewentualnie cross w długości 170-175 cm. Pamiętaj że w takiej cenie możesz trafić na kompletny złom więc jeśli się nie znasz dobrze na sztuce narciarskiej, nie polecam Ci kupować narty samemu, chyba że nówka sztuka ;)
Jak sam widzisz wybór jest bardzo duży, ale ryzykowny. Firma, czyli nazwa ma drugorzędne znaczenie.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#3 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
Reputacja: 388
+

Napisano 03 luty 2012 - 16:55

Wyświetl postUżytkownik bzyk106 dnia 03 luty 2012 - 13:21 napisał

Chciałbym kupić swoje pierwsze narty i nie wydać na nie majątku. Narty mają służyć mi 2-3 razy w sezonie.

Pit ma racje. Troche ryzykujesz. Z drugiej strony niewiele. Najwyzej 200 zl. :) Najlepiej rzeczywiscie prezentuja sie owe Fischery RC4 Pro. Od prywatnego, mozna go wypytac.

#4 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 03 luty 2012 - 16:59

Wypytać i zapytać mailowo czy jest ewentualnie opcja zwrotu. Jeśli nie ma, to wielkie prawdopodobieństwo że się natniesz..

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#5 bzyk106

• Użytkownik
  • 2 Postów:
+

Napisano 03 luty 2012 - 17:21

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 03 luty 2012 - 16:59 napisał

Wypytać i zapytać mailowo czy jest ewentualnie opcja zwrotu. Jeśli nie ma, to wielkie prawdopodobieństwo że się natniesz..

O co warto wypytać? jeśli chodzi o zwrot to powoli się to nie opłaca bo za wysyłkę w obie strony zapłacę ok 70 zł, a za narty zapłacę 120zł.
Na co mogę się naciąć przy kupnie tych nart?
Czy takie wystarczą na moje parametry i żeby pojeździć 2 razy do roku?

#6 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
+

Napisano 03 luty 2012 - 17:25

Ok, jak uważasz. Dwie ostatnie narty są za krótkie jak dla Ciebie, a z pozostałej reszty Fischery kupiłbym.

Giełda narciarska

#7 waldek k

• Użytkownik
  • 66 Postów:
  • Narty:Kastle MX 78
  • Imię :Waldek
Reputacja: 55
+

Napisano 03 luty 2012 - 22:24

Wyświetl postUżytkownik bzyk106 dnia 03 luty 2012 - 17:21 napisał

O co warto wypytać? jeśli chodzi o zwrot to powoli się to nie opłaca bo za wysyłkę w obie strony zapłacę ok 70 zł, a za narty zapłacę 120zł. Na co mogę się naciąć przy kupnie tych nart? Czy takie wystarczą na moje parametry i żeby pojeździć 2 razy do roku?

Zwrot nigdy się nie opłacał. Ale jeśli sprzedający nie ma oporów, to wtedy jest większa szansa że nic nie ukrywa. Poza tym jeśli już przyjdzie stracić to lepiej 70 niż 120.
Piękna na zewnątrz i nie zjeżdżona narta, może mieć uszkodzony rdzeń. Wtedy nic się nie da naprawić i jest to kompletny złom.

#8 74marcin

• Użytkownik
  • 2 Postów:
+

Napisano 04 luty 2012 - 15:41

A może nie warto wydawac 200-stu złotych tylko skorzystać z oferty wypożyczalni???

#9 waldek k

• Użytkownik
  • 66 Postów:
  • Narty:Kastle MX 78
  • Imię :Waldek
Reputacja: 55
+

Napisano 04 luty 2012 - 22:21

Wyświetl postUżytkownik 74marcin dnia 04 luty 2012 - 15:41 napisał

A może nie warto wydawac 200-stu złotych tylko skorzystać z oferty wypożyczalni???

Jeżeli dopiero zaczynasz na pewno tak, ale kiedy wiesz już czego oczekujesz od nart to należy rozważyć, jak dużo jeździsz i jak duże kwoty mają dla Ciebe znaczenie. Za 200zł masz około tygodnia na nartach z wypożyczalni.