Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Jakie narty po atomic gs11?;>

14 odpowiedzi w tym temacie

#1 kubeq121

• Użytkownik
  • 6 Postów:
  • Narty:Gs 11
Reputacja: 0
+

Napisano 29 styczeń 2012 - 14:38

Witam! Dołączona grafika z góry mówię, że potrzebuję porady fachowców/doświadczonych Dołączona grafika Aktualnie jeżdżę na GS 11 but 90 flex slalomy. Powoli mi się nudzą, a poza tym narta ma 158cm, a ja 182 cm. Ważę ok. 75 kg. Umiejętności pomiędzy 8 (jeżdżę tylko 4 sezony ^.^) No i pytanie jest następujące: Jaka lepsza, twardsza, szybsza narta po gs11? Jak sama nazwa wskazuje jeżdżę dużym slalomem na krawędziach.

#2 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
  • Narty:tanie
Reputacja: 968
+

Napisano 29 styczeń 2012 - 15:44

Fajny temat zarzuciłeć :thumbsup: Liczę na niezłą awanturę łącznie z podawaniem się internautów do dymisji :zab:

Rozumię, że jeśli Ci się znudziły to wcześniej byłeś z nich zadowolony?
Jeśli tak to każde inne dowolne narty dowolnej marki o długości od 158 cm. w górę będą dla Ciebie dobre.

#3 kubeq121

• Użytkownik
  • 6 Postów:
+

Napisano 29 styczeń 2012 - 16:20

Heheh :D Nurtuje mnie to pytanie od wielu tygodni ... ;) Ludzie polecają mi na razie FISCHER WC RC pro oraz Rossignol WC gs9. Czekam na innych specjalistów. Tak jestem zadowolony, bo na tej narcie, tak naprawdę poczułem co to prędkość.

Użytkownik kubeq121 edytował ten post 29 styczeń 2012 - 16:20

#4 pytek45

• Moderator
  • 1030 Postów:
Reputacja: 419
+

Napisano 29 styczeń 2012 - 16:50

Na narcie 158cm poczules co to predkosc?Dodatkowo po czterech sezonach oceniasz sie na 8.Zakladajac,ze Twoj post to nie zart,odpowiem,ze kazda GS w przyzwoitej dlugosci (185+) pokaze Ci co to predkosc i zredukuje Twoja samoocene.

#5 kubeq121

• Użytkownik
  • 6 Postów:
+

Napisano 29 styczeń 2012 - 16:57

Nie mówię, że nie ;) Jeśli myślisz, że to nie do wykonania weź instruktora na 2h i jeździj 3 razy w tyg na stok ;) O tym nie pomyślałem, że można w dłuższe pójść :D Ale nadal czekam na ocenę innych użytkowników ;)

#6 pytek45

• Moderator
  • 1030 Postów:
Reputacja: 419
+

Napisano 29 styczeń 2012 - 17:37

Wyświetl postUżytkownik kubeq121 dnia 29 styczeń 2012 - 16:57 napisał

Jeśli myślisz, że to nie do wykonania weź instruktora na 2h i jeździj 3 razy w tyg na stok

Pracowalem jako instruktor,jezdzilem 50-60 dni w sezonie po 8-10 godz przez kilkanasie lat, oceniam sie na 1 .Zrozumiesz za kilka lat jezdzenia.Taki OT.
P.S.Jesli jest to gs o dlugosci 158 to jest to narta juniorska.Nie napisales ile masz lat (po flexie buta sadze ze dzieckiem nie jestes)ale moze czas sie przesiasc na cos dla doroslych.

Użytkownik pytek45 edytował ten post 29 styczeń 2012 - 17:49

#7 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
+

Napisano 29 styczeń 2012 - 17:49

Narta z adnotacją "11 GS" o długości 158 cm. to narta dedykowana nawet nie dla młodzierzy, a dla dzieci ze wszyskimi "konsekwencjami" giętkościowo-geometrycznymi. Dorosly, duży chłop nie jest w stanie na takiej narcie za wiele zdziałać. Oczywiście da się na niej zjeżdżać i skręcać, ale w bardzo ograniczonym zakresie prędkościowo-krawędziowym.
Po tak fatalnym doborze narty każdy inny dłuższy model będzie lepszy. Czy to będzie rosiniol, czy fiszer czy coś tam nie ma dla Ciebie znaczenia.

Jaki ma być cel brania instruktora na 2 godziny jeśli proces nauki z dojściem do przyzwoitej jazdy trwa przynajmniej dwa intenstwne sezony?

#8 kubeq121

• Użytkownik
  • 6 Postów:
+

Napisano 29 styczeń 2012 - 17:53

chyba sobie kupię jakąś tą fisherkę 175, 180. Przez pojęcie coś dla dorosłych masz na myśli powyżej 170 cm prawda?;>

#9 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 29 styczeń 2012 - 18:41

Wyświetl postUżytkownik kubeq121 dnia 29 styczeń 2012 - 16:20 napisał

Ludzie polecają mi na razie FISCHER WC RC pro oraz Rossignol WC gs9.

a możesz powiedzieć co to za ludzie i z jakiego forum? Kto wie, może i coś ja upoluję i się poradzę.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#10 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
+

Napisano 29 styczeń 2012 - 18:45

Piszesz o 175-180, to całkiem słuszne, aczkolwiek bardziej bym celował w 175 bo po co popadać w skrajności.

Szukaj śmiało, bo jak kilka razy wcześniej pisałem większe nieszczęście jak te gieesy już Cię nie może spotkać :)

#11 kubeq121

• Użytkownik
  • 6 Postów:
+

Napisano 29 styczeń 2012 - 19:01

Kto powiedział, że z forum?;> Ze sklepu

Użytkownik kubeq121 edytował ten post 29 styczeń 2012 - 19:03

#12 kubeq121

• Użytkownik
  • 6 Postów:
+

Napisano 29 styczeń 2012 - 19:44

Dobra wielkie dzięki za info, bo nawet nie wiedziałem, że jeżdżę na juniorskiej narcie ;) Ja tyle w tym temacie inwestuje w gs 11 174 raczej :D

#13 marecki

• Użytkownik
  • 569 Postów:
  • Narty:HEAD
  • Imię :Marek
  • Ulubiony stok:Blisko Domu
Reputacja: 167
+

Napisano 29 styczeń 2012 - 20:03

No, i to jest dobry wybór, przynajmniej jeśli chodzi o długość!!!! idąc tokiem myślenia D_I!!!

#14 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 29 styczeń 2012 - 20:18

Wyświetl postUżytkownik kubeq121 dnia 29 styczeń 2012 - 19:01 napisał

Ze sklepu

z jajkami chyba. Sklepikarze i sprzedawcy, byleby tylko wydoić i cześć.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#15 web

• Użytkownik
  • 520 Postów:
  • Narty:RACETIGER SL RACING 165
  • Imię :Majka
  • Ulubiony stok:gdzieś w Alpach
  • Właściciel:+
  • Instruktor:kiedyś
Reputacja: 141
+

Napisano 29 styczeń 2012 - 20:28

oj tam.4 lata temu nartę miał w sam raz, trchę mu sie urosło i tyle. Natra 170 bedzie OK, ale może poćwiczysz tez krótsze skręty :)