Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Zakup butów

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 pstech

• Użytkownik
  • 3 Postów:
  • Imię :Piotr
Reputacja: 0
+

Napisano 26 styczeń 2012 - 22:56

Witam,
mam ten sam problem ze względu na wydatki dysponuję większą kwotą ~400zł. Byłem ostatnio w Decathlonie na targówku i ceny są oszołamiające. Duże różnice dla początkujących są za małe pieniądze, ale jak pochodziłem 4 min to noga zaczęła uwierać i boleć. Jakieś inne propozycje na zakup butów narciarskich ??
Pozdrawiam Serdecznie

Piotr S.

#2 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 26 styczeń 2012 - 23:01

Wydzieliłem Twój post, tak będzie czytelniej.

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#3 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
Reputacja: 388
+

Napisano 27 styczeń 2012 - 11:06

Wyświetl postUżytkownik pstech dnia 26 styczeń 2012 - 22:56 napisał

Witam,
mam ten sam problem ze względu na wydatki dysponuję większą kwotą ~400zł. Byłem ostatnio w Decathlonie na targówku i ceny są oszołamiające. Duże różnice dla początkujących są za małe pieniądze, ale jak pochodziłem 4 min to noga zaczęła uwierać i boleć. Jakieś inne propozycje na zakup butów narciarskich ??

Rozgladajac sie troche za nowymi butami, zaczalem mierzyc buty z dolnej i sredniej polki w Makro. Nie, nie chcialem ich kupowac, ale zamierzalem przekonac sie ostatecznie jaka wielkosc buta najlepiej mi pasuje, konkretnie 28.5 cm czy 29.0 (dlugosc stopy ok. 28.5 cm)? Mierzylem przerozne w cenach od 400 do 600 zl. Wnioski. Te buty to syf. Nigdy nikomu zadnego z nich bym nie polecil. Nawet szkoda pisac. Niestety, porzadne buty zaczynaja od sie od 700 zl w gore, a i tak jest to cena okazyjna. Moje Salomon Impact 9, nowe, kosztuja ok. 1200 zl, zeszloroczne, okazyjnie mozna kupic w granicach 800-850 zl. Podobnie Nordici czy Tecnici. I tyle niestety trzeba dac za w miare porzadne buty. Bez wzgledu na flex i rozne bajery (regulacje pochylenia cholewki, pojedynczy czy podwojny canting). Dysponujac ograniczonym budzetem mimo wszystko kupowalbym uzywane. Wlasnie sprzedalem wieloletnie Salomon Xwave 8, wciaz niezle, za jedyne 100 zl! Probuje sprzedac Salomon Xwave 7 (maly rozmiar 25-25.5 cm) za 150 zl. Buty jezdzone przez dziewczyne przez dwa lata. Za 150 zl. Sprzedaje, bo sie marnuja, choc zysk zaden. Przy okazji popatrzylem na inne oferty na allegro. Sporo tego i jest co wybrac.

Trzeba znalezc sobie model buta w sklepie, np. jeden z porzadnych modeli Tecnici czy Salomona (tyle takie znam), poprzymierzac i zapolowac na odpowiedni rozmiar uzywanych. Na pewno cos sie znajdzie.