Pośrodku też da się dorwać

coś - albo lepsze, albo gorsze ...
Head Big Easy - odpadają, miększe niż Z1, zdecydowanie dla początkujących,
Head Chip - zdecydowanie wyższa półka, ale tych z aukcji nie bierz,
Z11 mutix - top model Rossi, trzeba koniecznie obejrzeć osobiscie, drugiego kompletu ramion (są wymienne i zmieniają charakterysrtykę narty) pewnie nie ma,
Blizzardy - jakoś mnie nie przekonują, choć nigdy nie jeździłem na tym modelu, nie przepadam za tą marką, ale to moje osobiste odczucie,
Rentalowe Volkle R1 - bardzo lubię Volke, ale może poszukasz Unlimited: AC10, AC20 (allmountain), Tiger lub Tigershark (allround i allround - top)? To lepsze modele. Tigershark to bardzo dobre narty, 10ft, są dla mnie np. akuratne, krawędź trzymają jak modele race,
Ostatnie - Blizzardy CMX - jak wyżej Blizzardy GSr, może się wypowiedzą Ci co jeździli, ja nie jeździłem więc nie doradzę.
Co szukać dla średniozaawansowanego? Jest modeli "od metra" - Salomon Aero X, GT, Aeromax Ti, Crossmax (W12, V12), Daytona, 24H Race, Może X-Wingi (wyższe modele), Volkl - jak wyżej, Dynastar - Cross, Cross Ti, 4x4, Rossi - Z6, Z9ti lub Gransport, Fischer - Progressor 7+, 700, 8+, 800 może nawet 9+, Motive (szersze, także poza trasy), całą grupa Race bez WC w nazwie. Wybór jest ogromny i wszystkich i tak nie wymienię

Można zawsze się oglądnąć też za produktami mniej masowymi i b. dobrymi jakościowo (np. Kastle, Kneissl, Stockli). ja bym szukał dalej. Pozdrawiam.