Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

"stary narciarz"

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rysski

• Użytkownik
  • 11 Postów:
  • Narty:ELAN
  • Imię :ry
  • Ulubiony stok:Lola
Reputacja: 8
+

Napisano 18 styczeń 2012 - 01:15

witam,
Dopiero teraz witam wszystkich
co prawda zarejestrowałem się dawno, dawno temu / z rok temu/ ale niuansy tego serwisu spowodowały, że właściwie nie wiedzałem jak sie zalogować..odzyskiwać hasło itp . ale tam. Zresztą dalej nie wiem czemu inaczej sie loguję a inaczej mam nick... moze za stary jestem .. na zrozumienie tego.

Na nartach jeżdżę trzeci sezon, co jak na wiek 55 lat to chyba nie za dużo. Dodam tylko, że od "nauczenia się" 2 sezony temu, nie odpuściłem chyba żadnego łykendu w zimie bez nart.
Dziękuję przy okazji bardzo mojej córeczce za to, za doping, za wywiezienie naszej rodzinki orczykiem Jawor - wapniaków nieumiejących jeździć na nartach - na górę w Pecu i naukę zjechania do parkingu itd ale się to bardzo dobrze skończyło. Kto był w Pecu pod Śnieżką będzie wiedział o co chodzi...
Bo my bardzo lubimy góry ale do tej pory w lecie. Sudety, Tatry całe wielokrotnie we wszystkie stron przechodzone.
Teraz doszła ZIMA.
Nawiasem: córcia nauczyła się jaździć na nartach 3 dni wcześniej.
Mamy nowych 3 narciarzy po 50-tce. I to jakich: nie boimy sie byle górki.
Mamy blisko do górek i drugi sezon właściwie jeździmy we wszystkich stacjach w Sudetach. U nas i w Czechach. Czyli: Karpacz /tam była nauka ale teraz już nie jeździmy/, Dziwiszów - nauka, fajny stok bo jazda nocna i blisko dla treningu, Pec , Rokytnice, Janskie, Harrachov, Szklarska, Swieradów. Wszędzie gdzie są kanapy.. bo wiek i kondycja... Co do umiejętności to chyba teraz średnie. Każdy stok bez problemów, ale wolę stoki długie, niebieskie i czerwone, na czarnych jeszcze się męczę. Uczę się smigu.. co mi brakowało w Szklarskiej w tamtym roku /na FIS/ . Ulubione stoki: w Szklarskiej bo urozmaicone i jeszcze Rokytnice. Nudne są w Jańskich i w Swieradowie. Harrachov jak mało ludzi. Ciekawe jakie są w Spindlerowym? Nie byłem.

pozdrawiam narciarzy..

#2 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 18 styczeń 2012 - 09:40

Witaj serdecznie na forum. W sumie to nie wiem dlaczego masz, miałeś kłopoty, ale najważniejsze że je chyba pokonałeś. Jeśli przypadkiem będziesz miał z czymś kłopoty, to pytaj, pytaj zwyczajnie, pomożemy !

W tym dziale forum możesz zadawać pytania techniczne:

http://www.kochamnar...szenia-i-uwagi/

Raz jeszzce witaj serdecznie na kochamnarty.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#3 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
Reputacja: 469
+

Napisano 18 styczeń 2012 - 10:58

hej Rysski
(Rysiu, Ryszard ?)

naprawdę się ucieszyłem czytając Twoje powitanie
stara szkoła kultury :uklon2:

mamy tutaj ponad 2 tysiące użytkowników a niestety tylko garstka
uznała za stosowne napisać cokolwiek,
czytają, oglądają zdjęcia, wstawiają reklamy, sprzedją w sklepiku
a nawet nie stać ich na zwykłe "cześć"

tak więc witam naprawdę bardzo serdecznie
narciarza około 50-ki (a jest ich na tym fom forum sporo)
życzę postępów w nauce i zdobywania nowych gór i tras
nietylko w Polsce i Czechach ale także w górach wyższych :D
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#4 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
Reputacja: 388
+

Napisano 18 styczeń 2012 - 15:40

Wyświetl postUżytkownik Rysski dnia 18 styczeń 2012 - 01:15 napisał

Na nartach jeżdżę trzeci sezon, co jak na wiek 55 lat to chyba nie za dużo. Dodam tylko, że od "nauczenia się" 2 sezony temu, nie odpuściłem chyba żadnego łykendu w zimie bez nart.

Witaj, witaj "staruszku". Ze mnie jeszcze starszy staruszek, w tym roku skoncze 62. Rany jak ten czas leci. Staz w narciarstwie posiadam wiekszy, a dla Ciebie jestem pelen podziwu. Jesli zaczales po 50-ce, przejezdzieles, i to intesywnie, przez 3 lata, jak rozumiem wiekszych urazow nie odniosles, znaczy, ze jestes naprawde niezly.

#5 Rysski

• Użytkownik
  • 11 Postów:
+

Napisano 18 styczeń 2012 - 21:43

Wyświetl postUżytkownik o_andrzej dnia 18 styczeń 2012 - 15:40 napisał

Wyświetl postUżytkownik Rysski dnia 18 styczeń 2012 - 01:15 napisał

Witaj, witaj "staruszku". Ze mnie jeszcze starszy staruszek, w tym roku skoncze 62. Rany jak ten czas leci. Staz w narciarstwie posiadam wiekszy, a dla Ciebie jestem pelen podziwu. Jesli zaczales po 50-ce, przejezdzieles, i to intesywnie, przez 3 lata, jak rozumiem wiekszych urazow nie odniosles, znaczy, ze jestes naprawde niezly.

Witam,
Co do kontuzji to
do ostatniej niedzieli nie odniosłem żadnych urazów, wręcz w tamtym sezonie zaliczyłem tylko kilka upadków przy myslę ok. 20 wyjazdach całodniowych na narty / przez lęk przed upadkiem wczesniej nie decydowałem sie na narty.. Myslałem, że jak upadek to kontuzje i może połamania itp. Mylić się każdy może/.
Ale własnie: ostatnio w niedzielę w Harrachovie przy małej predkości przewracajac się podciął mi narty poczatkujący snowboardzista. Zajazd był deską z tyłu. Upadek był nie kontrolowany "na twarz" że tak powiem, . Jeszcze do końca kilka zjazdów a potem coraz gorzej. Do domu już powrót z bolącą dłonią. Stłuczony nadgarstek i naciągniete pewnie ścięgna dłoni . Ale dzisiaj po 3 dniach po kontuzji już ani śladu. I dobrze bo w sobotę wybieramy się do Szklarskiej. Osobliwie chcę w dobrych warunkach /piszą tak w internecie / zjechać czarną FIS. W tamtym sezonie jechałem tą trasą w lutym /bez upadku ../ ale było totalne oblodzenie - tylko walka i żadnej przyjemności.
pozdrawiam
Ryszard

Użytkownik pytek45 edytował ten post 18 styczeń 2012 - 22:22

#6 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
+

Napisano 18 styczeń 2012 - 22:35

Wyświetl postUżytkownik Rysski dnia 18 styczeń 2012 - 21:43 napisał

w sobotę wybieramy się do Szklarskiej.

to dobrze się składa bo jeszcze na naszym forum nie ma relacji ze Szklarskiej
http://www.kochamnar...orum/61-sudety/

nie zapomnij aparatu fotograficznego :)
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#7 Rysski

• Użytkownik
  • 11 Postów:
+

Napisano 18 styczeń 2012 - 22:47

Wyświetl postUżytkownik jabol dnia 18 styczeń 2012 - 22:35 napisał

Wyświetl postUżytkownik Rysski dnia 18 styczeń 2012 - 21:43 napisał

w sobotę wybieramy się do Szklarskiej.

to dobrze się składa bo jeszcze na naszym forum nie ma relacji ze Szklarskiej
http://www.kochamnar...orum/61-sudety/

nie zapomnij aparatu fotograficznego :)

Witam,
Pech jest taki, że właśnie ok. godziny, pisałem wstęp o Szklarskiej ale z braku umiejetności obsługi tej strony diabli text wzieli, więc napisze w niedzielę po powrocie aktualne info. A w tym sezonie tam już jeździłem. Aż zdziwony jestem , że nikt nic nie napisał.
Z aparatem , no nie wiem .. Co prawda mam Canona 50d ale nie brałem go nigdy w góry obiektywy drogie .... L - pomyślę.
Małpki/kompaktu nie mam. Aparatu/kamery sportowej np. Contour HD nie mam, choć wiem oczywiście co to jest.
Ale zobaczymy co się da zrobić bo rodzinka /też wyposażona w C / wyraza chęci zabrania aparat-ury z L-kami.
I jeszcze pogoda? zanosie się na opady... zobaczymy co się da zrobić.
.
Ryszard

Użytkownik jabol edytował ten post 18 styczeń 2012 - 23:07

#8 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
+

Napisano 18 styczeń 2012 - 23:15

Ryszard,
przepraszam ale coś pokićkałem przy moderacji
i Twój post ukazł się pod moim nickiem
niemniej jednak fajnie by było zobaczyć
aktualne zdjęcia ze Szklarskiej w pełnym śniegu
Dołączona grafika

#9 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
Reputacja: 890
+

Napisano 19 styczeń 2012 - 08:35

Wyświetl postUżytkownik jabol dnia 18 styczeń 2012 - 23:15 napisał

Ryszard,
przepraszam ale coś pokićkałem przy moderacji

Przywróciłem post Ryszarda, wszystko już jest ok.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,