Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Fisher race RC4

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 lukas029

• Użytkownik
  • 4 Postów:
Reputacja: 0
+

Napisano 16 styczeń 2012 - 19:24

Witam. Mozecie mi cos powiedziec o nartach Fisher RC4 ? Są do kupienia nowe za 450zł i nie wiem czy to duzo.

Nie znam się dlatego pytam tutaj ;)

Ogólnie to dla ojca, jazda rekreacyjna, nie zbyt często

z góry dziękuję za odpowiedź

pozdrawiam

#2 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1421 Postów:
  • Narty:Atomic GS9, Salomon Streetracer 600
  • Imię :Adam
  • Ulubiony stok:pusty i dobrze przygotowany
Reputacja: 530
+

Napisano 16 styczeń 2012 - 19:44

Witaj na forum KN :) Może masz jakieś zdjęcie tych nart z jakimiś dodatkowymi informacjami - RC4 to cała rodzina nart, przede wszystkim istotne jest to, z którego są sezonu.

#3 lukas029

• Użytkownik
  • 4 Postów:
+

Napisano 16 styczeń 2012 - 19:56

Tak wyglądają:
http://www.bolec.inf...howad&ad=155454
Tylko o cenę spytałem

#4 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 16 styczeń 2012 - 20:00

Wyświetl postUżytkownik lukas029 dnia 16 styczeń 2012 - 19:24 napisał

Są do kupienia nowe za 450zł

cholernie tanio, cholernie, chyba że są to narty tak jak "zalinkowałeś" dla dzieci. To wtedy jest to normalna cena za taki model, w takiej długości. Natomiast narta nowa, dla dorosłych w takiej cenie byłaby Hitem cenowym.!

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#5 AdamSlask

Nadworny Fotograf

• Junior-Mod
  • 1421 Postów:
  • Narty:Atomic GS9, Salomon Streetracer 600
  • Imię :Adam
  • Ulubiony stok:pusty i dobrze przygotowany
Reputacja: 530
+

Napisano 16 styczeń 2012 - 20:07

Ok, znalazłem co nie co, także są to juniorki z sezonu 08/09. Na allegro idzie je znaleźć w przedziale cenowym 400-500zł dlatego też 450zł wydaje się być ceną optymalną.

#6 lukas029

• Użytkownik
  • 4 Postów:
+

Napisano 16 styczeń 2012 - 20:12

Tak, to te z linku..
A to nie wiedziałem, że dla juniora ;) A czymś to się różni, czy tylko tyle że krótkie?
Ojciec ma myślę ok 160 wzrostu.. Ale jak cena normalna to dam sobie spokój.. Tyle, że z wiązaniami są.
dzięki za odpowiedzi!

Użytkownik lukas029 edytował ten post 16 styczeń 2012 - 20:14

#7 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 16 styczeń 2012 - 20:16

Nie nadaje się, nie ma sensu. Inna sztywność, wiązania za słabe, za krótkie i tak będą.
Szukaj narty dla osoby dorosłej. Chyba że w grę wchodzi jakiś... spadek, to wtedy bierz je i daj tacie.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#8 lukas029

• Użytkownik
  • 4 Postów:
+

Napisano 16 styczeń 2012 - 20:19

dobra, dzięki ;)

#9 Bocian

• Użytkownik
  • 1 Postów:
+

Napisano 22 styczeń 2012 - 12:46

Cześć, podepnę się pod temat z pytaniem.
Na nartach jeździłem jeden sezon, ale myślę że dość intensywnie, czym jest płóg zapomniałem praktycznie drugiego dnia jazdy. Według tutejszej skali umiejętności swój poziom oceniłbym na coś pomiedzy zakochany a szalony z naciskiem raczej na zakochany.
Znalazłem na allegro bardzo tani zestaw i moje pytanie brzmi czy jest to coś warte?
No i pytanie numer dwa: Czy przy wzroście 164cm i wadze 57-60kg(21 lat więc raczej już nie rosnę) brać narty o długości 148 czy 158cm, jeżeli w ogóle miałbym je kupić.

Mowa o tym zestawie: http://allegro.pl/fi...2070216789.html

#10 pytek45

• Moderator
  • 1030 Postów:
Reputacja: 419
+

Napisano 22 styczeń 2012 - 16:17

Czesc na poczatku prosze Cie-nie zapominaj co to jest plug,jest niezbedny dla narciarza.Co do sprzetu bralbym dlugosc 158cm natomiast buty proponuje kupic nowe.

#11 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
Reputacja: 388
+

Napisano 22 styczeń 2012 - 22:10

Wyświetl postUżytkownik Bocian dnia 22 styczeń 2012 - 12:46 napisał

Znalazłem na allegro bardzo tani zestaw i moje pytanie brzmi czy jest to coś warte?
No i pytanie numer dwa: Czy przy wzroście 164cm i wadze 57-60kg(21 lat więc raczej już nie rosnę) brać narty o długości 148 czy 158cm, jeżeli w ogóle miałbym je kupić.

Mowa o tym zestawie: http://allegro.pl/fi...2070216789.html

To model sprzed co najmniej 10 lat. Wyglada na umiarkowanie jezdzony, ale lata swoje ma. Taka najbardziej uniwersalna narta z serii RACE u Fischera. Tez bym sie sklanial do 155-160 cm