Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Słowacja w lutym

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 gomez

• Użytkownik
  • 2 Postów:
  • Imię :Grzegorz
Reputacja: 0
+

Napisano 16 styczeń 2012 - 18:40

Witam serdecznie :)

Na swój pierwszy wyjazd na narty postanowiłem wybrać Słowcję(z racji odległości), poczytałem o rankingu najlepszych ośrodków: http://www.kochamnar...ow-na-slowacji/ , przejrzałem poradniki więc teraz trzeba przejść do praktyki.

Proszę Was o pomoc w wyborze odpowiedniego ośrodka dla całkowitego laika (ja, żona i 10 latek)
Nigdy nie jeździliśmy na nartach/snowboardzie więc fajnie by było aby mieć możliwość wypożyczenia sprzętu i nauczyć się szusować pod okiem instruktora na prostych trasach, a po męczącu dniu usiąć dobrze zjeść i wypić piwko :)

#2 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 16 styczeń 2012 - 19:23

Witaj,
ja ze swojej strony mogę Wam polecić śmiało ten ośrodek. Rozumiem że swoje wymagania w miarę doprecyzowałeś?
Polecam:
http://www.kochamnar...elka-raca-2011/

Mieszkałem tutaj:
http://www.kochamnar...__fromsearch__1
Hotel z knajpą, super obsługa, właściciel mówi po polsku, świetne piwo, jedzenie i rodzinnie. Cała wioska tam wpada po pracy, a to o czymś świadczy kiedy miejscowi idą do danej knajpy i tam się bawią.
Nie bierz tylko pokoju na poddaszu, bo są małe. Te niżej są bardziej rodzinne. Do stoku dojazd zajmuje Wam jakieś 5 minut, z hakiem. Dojazd pod sam stok, parking bezpłatny, super warunki trasowe, kanapy, gondola, wypożyczalnia na dole nart itd.
Trasy dla każdego, bez czarnych. Szeroko, bezpiecznie. Knajpki na stoku.
Większe atrakcje macie tylko na Chopoku, ale i koszty o wiele większe. Velka Raca zupełnie spełnia
Wasze wymagania. A i na baseny termalne macie również blisko i w jeden dzień można sobie dogodzić bez nart!
Pytaj jakby co, odpowiem na wszystkie pytania.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#3 Loli

• Użytkownik
  • 71 Postów:
Reputacja: 8
+

Napisano 28 styczeń 2012 - 19:55

Jeśli chodzi o Słowację, to może szepnę słówko, bo akurat spędzamy weekend w Zwardoniu a codziennie dojeżdżamy na stok na Słowację. Jeździmy na Wielkiej Raczy (trochę na Dedovce i trochę na Lalikach - połączonych z Dedovka orczykiem).

Wszystko fajnie, warunki super, widoki i pogoda dopisują. Karnet dla dorosłej osoby jest w cenie (bagatela) 22 euro na 4 godziny. Jeździmy od 12 do 16. Zdjęcia jakieś będę mogła wrzucić jak wrócę- mam na telefonie a tutaj nie mam kabelka :)

Mieszkamy na prywatnych kwaterach z polecenia rodziny. Jeśli ktoś będzie miał ochotę się wybrać do Zwardonia, służę kontaktem na priv.

#4 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 28 styczeń 2012 - 21:43

Loli,
ok ale jeśli możesz, to napisz relację w odpowiednim dziale razem ze zdjęciami jako osobny temat. Będzie czytelniej:
http://www.kochamnar...owrocie-z-nart/

Możesz też podzielić się info o kwaterze zakładając temat tutaj:

http://www.kochamnar...jsca-noclegowe/

Za wszystko, dziękuję.

Giełda narciarska

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#5 Rysski

• Użytkownik
  • 11 Postów:
  • Narty:ELAN
  • Imię :ry
  • Ulubiony stok:Lola
Reputacja: 8
+

Napisano 28 styczeń 2012 - 22:57

Wyświetl postUżytkownik gomez dnia 16 styczeń 2012 - 18:40 napisał

Na swój pierwszy wyjazd na narty postanowiłem wybrać Słowcję(z racji odległości), poczytałem o rankingu najlepszych ośrodków: http://www.kochamnar...ow-na-slowacji/ , przejrzałem poradniki więc teraz trzeba przejść do praktyki. Proszę Was o pomoc w wyborze odpowiedniego ośrodka dla całkowitego laika (ja, żona i 10 latek) Nigdy nie jeździliśmy na nartach/snowboardzie więc fajnie by było aby mieć możliwość wypożyczenia sprzętu i nauczyć się szusować pod okiem instruktora na prostych trasach

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 16 styczeń 2012 - 19:23 napisał

ja ze swojej strony mogę Wam polecić śmiało ten ośrodek. Rozumiem że swoje wymagania w miarę doprecyzowałeś?

Wyświetl postUżytkownik Pit dnia 16 styczeń 2012 - 19:23 napisał

Trasy dla każdego, bez czarnych. Szeroko, bezpiecznie.

Witam panowie, kolega pyta o pierwszy kontakt z nartami a nie o stoki niebiesko-czerwone. I o możliwość nauki. A co ma do tego knajpa na stoku? Sam niedawno się nauczyłem jazdy na nartach i wiem co piszę. Szusować to można na stoku ale pod warunkiem jego / stoku/ dostosowania do umiejetności - szczególnie na początku narciarstwa. A w tym ośrodku nie widzę / internet/ jakiejś górki zielonej.. Rozumiem, że instruktorzy do nauki są.. wiadomo. Tylko po co się męczyć z rodziną.
Pewnie Panom, Narciarzom już się zapomniało jak to wygląda na początku. HOWG

Piszę to też dlatego, bo dzisiaj widziałem na stoku / Stacja górna KARKONOSZ, LOLA a gdzie: zgadnijcie/ narciarkę przyszłą, której partner/pan a może całkiem nieznajomy jakiś po opuszczeniu kanapy wyciągu na stoku, tłumaczył jak jechać pługiem, jak upadać itd. 20 mb od wyciągu. Po jakiejś godzinie z okładem widzieliśmy panią narciarkę jak schodziła na dół z nartami na plecach. A tam: niebagatela jest ca 4 km..

Użytkownik Rysski edytował ten post 28 styczeń 2012 - 23:41