Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Narty na następny sezon.

2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Spski

• Użytkownik
  • 13 Postów:
  • Narty:Właśnie na nie zbieram.
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Każdy, lecz bez tłumów.
Reputacja: 7
+

Napisano 14 styczeń 2012 - 14:18

Witam all.

Jak już niektórzy wiedzą w tym roku rozpocząłem przygodę z jazdą na nartach, troszkę się pouczyłem...troszkę pojeździłem. W tym roku już raczej nigdzie nie pojadę jeśli chodzi o góry, a gdzie indziej nie wyobrażam sobie jazdy na nartach :lol: Mam na razie uzbierane 600 zł, rodzice oraz znajomi podpowiadają mi abym narty kupił na przełomie wiosny/lata bo są wyprzedaże? oprócz nart potrzebuję buty i ewentualnie kask. Gogle już kupiłem :alegosc: i tutaj moja prośba do użytkowników forum aby pomogli mi dobrać, wybrać, pokierować w wyborze tego co wcześniej wymieniłem. Chciałbym nie wydawać od razu fortuny na sprzęt, dlatego proszę o coś tańszego lecz nie najgorszego :) Mam ok.176 cm wzrostu i 65 kg wagi.Lat 16, preferuję jazdę rekreacyjną, ale czasami lubię także szybciej pojechać. Co do skrętów - myślę, że zdecydowanie lepie wychodzą mi dłuższe.Mój poziom to "Zauroczony" :)

Jeśli nie napisałem czegoś ważnego, co jeszcze bardziej pomoże w wyborze proszę pytać :)

Pozdro all :zima2:

Użytkownik Spski edytował ten post 14 styczeń 2012 - 14:24

Dołączona grafika

#2 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 14 styczeń 2012 - 14:25

Witaj, w tym temacie proponuję skupić się na zakupie samych nart. Co do pozostałego sprzętu, napisz odpowiednio tematy w tym dziale:
http://www.kochamnar...zet-narciarski/
W ten sposób będziemy mieli porządek.
Polecam Ci również poczytać w wolnej chwili:
http://www.kochamnar...i-zoptymalizuj/

Co do butów, to polecam również:
http://www.kochamnar...ty-narciarskie/
http://www.kochamnar...ty-narciarskie/
Co do kasku, to nie ma jakiegoś specjalnego tematu. Albo go chcesz i nakładasz na głowę mierząc tak by był wygodny, oraz zwróć uwagę że kas kupujemy z goglami, bo nie zawsze ze sobą dobrze funkcjonują,
Skupmy się jednak w tym temacie na nartach, a pozostałe rzeczy dobierzemy Ci w innych tematach, które ewentualnie napiszesz.

ps,
Uwaga, ważne. Pamiętaj że na 100% nikt Ci nie dopasuje nart idealnie poprzez internet. Opinie które w tym temacie ewentualnie zostaną poruszone, są czysto teoretyczne. Mogą podpowiadać, sugerować określić ramy w jakich masz się poruszać chcąc kupić sobie nowe narty. Na co masz zwracać uwagę, co jest dla Ciebie w tej sytuacji najbardziej istotne. Decyzję ostateczną jednak podejmujesz Ty sam. Pamiętaj że nikt Cię na stoku nie widział, nikt do końca nie wie jakie masz umiejętności, jak się na nartach poruszasz. A to stok tak naprawdę ostatecznie weryfikuje Ciebie i Twoje umiejętności. Sumując: wszystko co napisane jest ważne, sugeruj się tym jak najbardziej, ale pamiętaj że to Twoja decyzja jest najważniejsza i musisz ją podjąć sam.

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#3 Spski

• Użytkownik
  • 13 Postów:
  • Narty:Właśnie na nie zbieram.
  • Ulubiony stok:Każdy, lecz bez tłumów.
Reputacja: 7
+

Napisano 14 styczeń 2012 - 23:03

Ok, przeczytałem wszystko do czego odesłałeś mnie Piotrze, wiem już o wiele więcej :) Teraz proszę, jeśli ktoś ma czas i chęci oczywiście aby pomógł mi wybrać dokładniej jakieś modele nart(oczywiście mam na uwadze "Pamiętaj że na 100% nikt Ci nie dopasuje nart idealnie poprzez internet....").
Dołączona grafika