Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Jeden dzien w Czechach

6 odpowiedzi w tym temacie

#1 pytek45

• Moderator
  • 1030 Postów:
Reputacja: 419
+

Napisano 13 styczeń 2012 - 21:55

Mimo,ze to moje rejony poniekad nie bylo mi dane tam nartowac.Planuje mianowicie spedzic jeden(moze dwa) dzien w Czechach.Do wyboru Spindl,Rokytnice,Harachov.Jakies rady?Nie musze chyba dodawac,ze aspekt pozatrasowy mnie najbardziej interesuje.

#2 Spski

• Użytkownik
  • 13 Postów:
  • Narty:Właśnie na nie zbieram.
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Każdy, lecz bez tłumów.
Reputacja: 7
+

Napisano 13 styczeń 2012 - 22:27

Byłem dwa dni w Harrachovie. W mieście czyściutko - nie chodzisz po zaspach tylko po chodnikach, warunki narciarskie były bardzo dobre, trafiłem również na czas kiedy nie było tłumów. Co do cen jest bardzo normalnie. Jeśli nie masz auta, koszty transportu wcale nie są wysokie - bilet autobusowy to 8 koron, za przejazd pociągiem z Harrachova do Szklarskiej Płaciłem za 5zł (nie chciałem rozmieniać koron). Nie wiem czy coś Ci pomogłem pisząc ten post ale obecnie nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Dołączona grafika

#3 deczko inny

• Użytkownik
  • 1264 Postów:
  • Narty:tanie
Reputacja: 968
+

Napisano 13 styczeń 2012 - 22:38

Wyświetl postUżytkownik pytek45 dnia 13 styczeń 2012 - 21:55 napisał

musze chyba dodawac,ze aspekt pozatrasowy mnie najbardziej interesuje.

Jak będziesz u nas końcem stycznia i śniegu będzie dość to zrobimy sobie popołudniowy aspekt pozatrasowy. Taki ok.4 kilosy i 600 m różnicy ;)

#4 pytek45

• Moderator
  • 1030 Postów:
+

Napisano 13 styczeń 2012 - 22:48

Wyświetl postUżytkownik deczko inny dnia 13 styczeń 2012 - 22:38 napisał

musze chyba dodawac,ze aspekt pozatrasowy mnie najbardziej interesuje.

Jak będziesz u nas końcem stycznia i śniegu będzie dość to zrobimy sobie popołudniowy aspekt pozatrasowy. Taki ok.4 kilosy i 600 m różnicy ;)

Pozostaje miec nadzieje na duzo sniegu.Zakladam tez wariant dwudniowy jak u mnie bedzie kicha ze sniegiem.Sie zobaczy w praniu.
P.S.Dzieki Spski,problemu z dojazdem nie bedzie.Francuskie cos bede mial.

Użytkownik pytek45 edytował ten post 13 styczeń 2012 - 22:54

#5 Pit

• Administrator
  • 3815 Postów:
  • Narty:Dynastar Course 178
  • Imię :Piotr
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 890
+

Napisano 14 styczeń 2012 - 10:18

Cytat

Pozostaje miec nadzieje na duzo sniegu
śnieg będzie tak przynajmniej się zanosi. Pada i pada. Oby tylko jeszcze było troszkę mrozu i będzie idealnie. Myślę że dasz radę i na trasie i poza nimi. Przynajmniej na dzień dzisiejszy tak jest.

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,

#6 Rysski

• Użytkownik
  • 11 Postów:
  • Narty:ELAN
  • Imię :ry
  • Ulubiony stok:Lola
Reputacja: 8
+

Napisano 17 styczeń 2012 - 22:33

Mimo,ze to moje rejony poniekad nie bylo mi dane tam nartowac.Planuje mianowicie spedzic jeden(moze dwa) dzien w Czechach.Do wyboru Spindl,Rokytnice,Harachov.Jakies rady?Nie musze chyba dodawac,ze aspekt pozatrasowy mnie najbardziej interesuje.

Witam,
Harrachow znam dobrze, Rokytnice też. Jeżdzimy tam w kilka osób, w zimie właściwie co weekend - 90 km mamy, / plus oczywiście Szklarska jak jest śnieg od czasu Jak jest Karkonosz /. Poza trasą nie jeżdzę, ale obserwuję jak inni się w to bawią. W Harrachowie gorzej ale Rokytnice to jest chyba miejsce do tego niezłe. Szczególnie z Łysej Hory widzę jak śmigają między smerekami.... Splndl. nie znam bo uciążliwy dojazd na 6 godzin zabawy.

pozdrawiam

#7 pytek45

• Moderator
  • 1030 Postów:
+

Napisano 17 styczeń 2012 - 22:57

Dzieki wielkie.