Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

Elan Waveflex 78 Ti

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 jubeik

• Użytkownik
  • 9 Postów:
  • Narty:Blizzard CMX 10 IQ
  • Imię :Robert
Reputacja: 0
+

Napisano 04 styczeń 2012 - 19:38

Witam!

Zastanawiam się nad zmianą nart na Elan Waveflex 78 Ti 160 cm. Moje parametry to:

Wzrost:178 cm
Waga: 85 kg
Buty: Salomony Flex 100
Obecnie jeżdżę na Blizzardach CMX 10 IQ 164 cm. Czy warto wymienić na elany. Zaznaczam, że mam ofertę kupić je w cenie bardzo promocyjnej poniżej 1000 zł za nowe narty. Jazda na poziomie średniozaawansowanym.

Pozdrawiam

#2 jubeik

• Użytkownik
  • 9 Postów:
+

Napisano 04 styczeń 2012 - 20:18

Wyświetl postUżytkownik pytek45 dnia 04 styczeń 2012 - 20:12 napisał

Jesli bardzo chcesz zmienic narty to czemu nie.Tylko dodaj do dlugosci jakies 10cm.

Jaki będzie efekt jazdy na 160 cm bo aktualnie mam 164 i nie narzekam na jazde. Co do zmiany jak pisałem koszt nowych nart to ok 650 zł dlatego tylko i wyłącznie się zastanawiam nad wymianą no może jeszcze to, że aktualne wygagają już serwisu typu porządne ostrzenie i smarowanie ale to mniej wpływa na moją decyzję o zmianie.

Użytkownik jubeik edytował ten post 04 styczeń 2012 - 20:44

#3 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
Reputacja: 388
+

Napisano 04 styczeń 2012 - 20:49

Wyświetl postUżytkownik jubeik dnia 04 styczeń 2012 - 20:18 napisał

Jaki będzie efekt jazdy na 160 cm bo aktualnie mam 164 i nie narzekam na jazde. Co do zmiany jak pisałem koszt nowych nart to ok 650 zł dlatego tylko i wyłącznie się zastanawiam nad wymianą no może jeszcze to, że aktualne wygagają już serwisu typu porządne ostrzenie i smarowanie ale to mniej wpływa na moją decyzję o zmianie.

Narta bedzie sie zachowywac mniej stabilnie. Te nowe Elany sa mniej wiecej klasy Twoich Blizzardow. Przyzwoite allroundy. Ja bym jeszcze nie zmienial, ale ja jestem Krakus czyli tylko troche mniej oszczedny niz Poznaniak. Pelny serwis nart (ostrzenie, szlifowanie slizgow, smarowoanie) kosztuje ok. 50 zl.

Użytkownik o_andrzej edytował ten post 04 styczeń 2012 - 20:51

#4 jabol

• Moderator
  • 2024 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 469
+

Napisano 04 styczeń 2012 - 20:49

jak nowe i ten model:
Dołączona grafika

to cena naprawdę dobra

przy Twoich parametrach brałbym jednak conajmniej 170
ostatecznie nie jest to slalomka
Dołączona grafika
pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil

#5 jubeik

• Użytkownik
  • 9 Postów:
+

Napisano 04 styczeń 2012 - 21:01

Wyświetl postUżytkownik jabol dnia 04 styczeń 2012 - 20:49 napisał

jak nowe i ten model:
Dołączona grafika

to cena naprawdę dobra

przy Twoich parametrach brałbym jednak conajmniej 170
ostatecznie nie jest to slalomka

Tak jak pisałem nie dostanę dłużyszch niż 160 cm gdyż tylko te w tej cenie. Model dokładnie taki http://www.top-narty...usion-9469.html

Pozdrawiam

#6 o_andrzej

• Użytkownik
  • 1287 Postów:
Reputacja: 388
+

Napisano 04 styczeń 2012 - 21:06

Wyświetl postUżytkownik jubeik dnia 04 styczeń 2012 - 21:01 napisał

Tak jak pisałem nie dostanę dłużyszch niż 160 cm gdyż tylko te w tej cenie. Model dokładnie taki http://www.top-narty...usion-9469.html

Za krotka. Nie bierz jej.

Użytkownik o_andrzej edytował ten post 04 styczeń 2012 - 21:06

#7 jubeik

• Użytkownik
  • 9 Postów:
+

Napisano 04 styczeń 2012 - 21:13

Wyświetl postUżytkownik o_andrzej dnia 04 styczeń 2012 - 21:06 napisał

Wyświetl postUżytkownik jubeik dnia 04 styczeń 2012 - 21:01 napisał

Za krotka. Nie bierz jej.

Dzięki za info. Wątpliwości rozwiane.

Pozdrawiam