Użytkownik o_andrzej edytował ten post 04 styczeń 2012 - 10:30
Prosze o motywacje do kupna nowych butow,
Napisano 04 styczeń 2012 - 10:28
Napisano 04 styczeń 2012 - 12:43
Szkoda nóg i zdrowia by się w czymś takim na stok wypuszczać! Dodatkowo buty nowe są już inaczej robione i mają wyższy standard użytkowania.Warto się o tym przekonać...
Sprzedaj lub kup. Sprawdź!
forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,
Napisano 04 styczeń 2012 - 12:56
Użytkownik o_andrzej dnia 04 styczeń 2012 - 10:28 napisał
no chyba kolor Tobie się spodobał
takie są ?

kupuj jak wygodne bo cena dobra
no i będziesz miał pretekst by jaknajszybciej udać się w góry i je przetestować
i naturalnie napisać obszerną relację na forum KN
(tak przy okazji pytanie - masz coś już zarezerwowane w Alpach na ten sezon ?)

pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil
Napisano 04 styczeń 2012 - 13:28
Użytkownik jabol dnia 04 styczeń 2012 - 12:56 napisał
(tak przy okazji pytanie - masz coś już zarezerwowane w Alpach na ten sezon ?)
Sa takie:
salomony.JPG (23,45 KB)
Ilość pobrań: 14
W Alpy wybieramy sie dopiero 17 marca. Familijnie: tescie, mlodsze dzieci... Zillerthal lub Soelden. Wolalbym Zillerthal, bo tam jeszcze nie bylem, ale Solden tez dobre. Samochodami, a moze jednym busem. Bedzie ciekawie.
A te czerwone to Twoje lub w rodzinie? Wydawalo sie, ze jakies Atomici kupowales.
Użytkownik o_andrzej edytował ten post 04 styczeń 2012 - 13:30
Napisano 04 styczeń 2012 - 13:44
Użytkownik o_andrzej dnia 04 styczeń 2012 - 13:28 napisał
faktycznie ciągle jeszcze Atomici a te czerwone Salomony to też Impacty tyle że 100 - chyba damskie bo koleżanka w nich jeździ
a na familijny wyjazd to polecałbym w Zillertalu np.jakiś domek w Königsleiten albo Hochkrimml
http://www.skihuette...esterreich.com/

pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil
Napisano 04 styczeń 2012 - 14:05
Użytkownik jabol dnia 04 styczeń 2012 - 13:44 napisał
Dzieki za namiar. Podeslalem "tesciowi", bo nakreca wyjazd. Impacty 9 czerwone to rocznik 09/10, moj - 10/11. Podwyzszyli nieco flex. Pewnie jeden czort.
Napisano 04 styczeń 2012 - 17:56
Znowu mam pecha, bo moje buty mimo wieku podobnego do Twoich są:
tak samo wygodne jak na początku
trzymają nogę jak wściekłe
nie straciły koloru i dalej są niebieskie jak na początku
są nadal sztywne jak cholera i tu zaczyna się właściwy wątek
Wyszedłem z założenia, że jeśli coś jest dobre to po co to zmieniać dla samej zamiany, aż pewnego wiosennego razu znalazłem się w sklepie, a w nim na półce stała jedna jedyna para atomików rt ti. Rozmiar ich był o numer mniejszy od moich (też atomików) skorupa o centymetr krótsza, ale postanowiłem przymierzyć z ciekawości. Okazały się idealne, okazało się też co innego: geometria góry tego buta była nieporównywalnie inna od tejże w moich starych, była po prostu taka, ze ustawiała sylwetkę do jazdy na narcie taliowanej, bez walki poprzez języki z twardym plastikiem, której to walki nie można było wygrać. Po ich założeniu dopiero zobaczyłem ile straciłem dobrej jazdy.
Nie wiem jakie buty miałeś przez ostatnie lata, nie wiem jakie masz odczucia po ubraniu nowych, ale jeśli choć w małej części podobne do moich to powinieneś dopiero teraz poczuć przyjemność z jazdy. Ja uważam, że w nowych atomikach będę jeździł 2x lepiej.
Fajnie, że już je masz, czego ja nie mogę powiedzieć o sobie, bowiem w naszym pięknym kraju można zapomnieć o kupnie ze względu na cenę 1300-1600 co jak na trochę plastiku, gąbki i parę kawałków aluminium jest przynajmniej dla mnie lekką przesadą. Ale nawet dla mnie istnieje nadzieja we Francji i Włoszech za 200 euro.
Tymczasem życzę dobrej jazdy w nowych butach i mam nadzieję, że dobrze sprawdziłeś, czy nie są one przypadkiem dla narciarzy do czterdziestki
Napisano 04 styczeń 2012 - 18:15
kiedys tez tak uwazalem (pamietaj, ludnosc skapej Szkocji powstala przez wysiedlenie co rozrzutniejszych wielkopolan!!!)
i w sumie w latach 90-tych nieweile sie w butach dzialo. dopiero na pocz 2000 roku zaczeto przykladac wieksza miare do sztywnosci poprzecznej i to jest strzal w 10!!!
moje obecne dragony maja juz chyba 4 lata, w ten weekend zamierzam sie przesiasc na agent 130 i spowdziewam sie dalszego postepu w sterowaniu nartami....
i to jest ta roznica.
poza tym po ok 40-50h zmienia sie canting, o czym wiekszosc nie pamieta.
slowem; pelne poparcie na zmiane buta co 3-4 lata!!!!!!!!!
udowodnione i "odczute" na wlasnej skorze
PS oczywiscie mozna dyskutowac, czy nie powinienes przymierzyc inne buty, innych firm - moze trafisz jeszcze lepsze????
kiedys zestawilem tzw last butow na sezon 2011/12 powinno byc przydatne, jezeli znasz swoj wymiar poprzeczny stopy
Użytkownik jan koval edytował ten post 04 styczeń 2012 - 18:17
Napisano 04 styczeń 2012 - 20:20
Dziekuje wszystkim za poparcie. Teraz jeszcze pozostaje przyznac sie zonie do zakupu. Do nowych nart juz sie przyznalem. Nawet przeszlo gladko, ale z butami moze byc gorzej.
Napisano 04 styczeń 2012 - 20:38
Użytkownik o_andrzej dnia 04 styczeń 2012 - 20:20 napisał
w takich wypadkach używam argumentu
"to przecież już moje ostatnie"

Napisano 12 styczeń 2012 - 14:32
No coz, zostalem przy 29. Dlugosc mojej stopy jest z punktu widzenia wyboru najgorsza. Moge jezdzic albo w za duzych albo za malych. Wole za duze. Ewentualnie skoryguje wkladkami.