Skocz do zawartości

Giełda narciarska

Sprzedaj lub kup. Sprawdź!

zakup nart-pomocy

• Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 chevidan

• Użytkownik
  • 1 Postów:
  • Imię :daniel
Reputacja: 0
+

Napisano 03 styczeń 2012 - 21:29

mam problem.jestem gościem dość nietypowej postury i ciężko mi dobrać narty(ciężko uzyskać poradę)

mam prawie 40 lat,prawie 2m wzrostu i 125kg wagi.

preferuję jazdę po przygotowanych stokach narciarskich.

umiejętności-trudno mi się zdefiniować.jeżdżę na nartach od dzieciaka(5l) staram się co roku być chociaż raz w górach.standardowe stoki np. w białce nie stanowią problemu najmniejszego,bez względu co tam wymyślę.kasprowego biorę na raz również tam na górze po muldach.określił bym się jako średnio zaawansowany narciarz.

od wielu lat używam archaicznych już nart rossignol x9 słabo taliowane 184cm.w zasadzie dobrze mi się na nich jeździ,ale pomału się sypią.

chcę kupić nowe narty do szybkiej jazdy i możliwie ciasnych skrętów.nie mam pojęcia na co zwracać uwagę a w sklepach w których byłem nawet ciężko o dłuższe narty.

pozwole sobie zapytać również o buty do zestawu bo te co mam to to,co powoduje że nie wytrzymam cały dzień na stoku.strasznie bolą kostki(uwierają) po kilku godzinach a na następny dzień ubieram je prawie z płaczem,żeby po około godzinie już nic nie czuć(odrętwienie).

#2 gieraczek

• Użytkownik
  • 7 Postów:
  • Narty:Nordica Doberman
Reputacja: 0
+

Napisano 22 styczeń 2012 - 16:34

Witam
Osobiście poleciłbym Panu natrę Nordica Sportmachine 74 XCT o długości 168 cm- dłuższych nart nie polecam ponieważ przy Pana wadze osiągnąłby Pan zawrotną prędkość bardzo ciężką do opanowania. Przedstawiona narta sprawdza się świetnie na przygotowanych tasach w każdych warunkach, przeznaczona jest dla miłośników szybkiej jazdy z krótkim skrętem.
Do nart proponował bym buty Nordica Sportmachine 90 , które cechują się wysokim komfortem oraz systemem NFS, który zapewnia większą precyzję prowadzenia i bardziej agresywną, szybką jazdę przy mniejszym wysiłku fizycznym. Więcej na stronie technologii firmy Nordica znajdzie Pan na stronie: http://www.skimagazy...e-buty-i-narty/

Użytkownik AdamSlask edytował ten post 22 styczeń 2012 - 18:40
linki

#3 airborn

• Użytkownik
  • 35 Postów:
  • Narty:Tigershark 10 Feet, W12,
  • Imię :Krzysiek
  • Ulubiony stok:Chyba jednak Solden
Reputacja: 15
+

Napisano 25 styczeń 2012 - 11:35

Witam,
168 cm - na 125 kg wagi i 2m wzrostu to o wiele za mało! Będą bardzo niestabilne.
Potrzebuje Pan potężnych i mocnych nart o długości pow. 180 cm, np. takich:
http://allegro.pl/vo...2064309233.html
Przy takich gabarytach bez problemu ugnie Pan nartę w skręcie.
Jeżeli mają być narty firmy Nordica, to trzeba szukać modelu Dobermann (GS - po są długie, bodajże pow., 185cm lub Spitfire).