Filmik z hali Landgraaf
Rozpoczęty przez jabol, 31 sty 2009 16:40
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 31 styczeń 2009 - 16:40
tu filmik który może ktoś już widział na innym forum ale zamieszczam bo wydawało mi się że jadę cały czas na krawędzi, powiedzcie czy jest jeszcze dla mnie szansa na osiągnięcie "najwyższego stopnia wtajemniczenia" z dyskusji o wybieraniu instruktora? (kliknij w prawym dolnym rogu HQ)
[youtube:1m5vignd][/youtube:1m5vignd]
http://de.youtube.co...h?v=o1PYyPUce7Q
[youtube:1m5vignd][/youtube:1m5vignd]
http://de.youtube.co...h?v=o1PYyPUce7Q

pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil
Napisano 01 luty 2009 - 11:00
"jabol":2xi0tcc0 napisał:
tu filmik który może ktoś już widział na innym forum ale zamieszczam bo wydawało mi się że jadę cały czas na krawędzi, powiedzcie czy jest jeszcze dla mnie szansa na osiągnięcie "najwyższego stopnia wtajemniczenia" z dyskusji o wybieraniu instruktora? (kliknij w prawym dolnym rogu HQ)
Dla mnie najwyzszy stopien wtajemniczenia narciarskiego oznacza co innego niz czysta jazda na krawedzi, a to zdaje sie wynikalo z owej dyskusji. Ale Ty jezdzisz calkiem, calkiem. Na krawedzi. IMHO. Szkoda, ze zblizenie nie wieksze. Pewnie fachowcy sie przyczepia do zbyt waskiego prowadzenia nart, lekkiego rozjezdzania sie i nieczystej pracy rak. Ale MSZ to czepianie. A te inne filmiki.?
Dobrego narciarza poznaje sie w trudnych warunkach. Masz jakies filmiki z takich?
Napisano 01 luty 2009 - 12:38
"o_andrzej":3pat76rm napisał:
Dobrego narciarza poznaje sie w trudnych warunkach. Masz jakies filmiki z takich?
i tu jest problem, znajdz kamerzystę co to nakręci w trudnych warunkach

pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil
Napisano 03 kwiecień 2009 - 16:04
"jabol":27rp3uf6 napisał:
"o_andrzej":27rp3uf6 napisał:
i tu jest problem, znajdz kamerzystę co to nakręci w trudnych warunkach
Juz to kiedys pokazywalem, ale powtorze. Moj przejazd w Lubomierzu kilka lat temu. http://zeus27.cyf-kr...l/lubomierz.mp4 Nie chodzi o sam przejazd, ktoremu duzo do doskonalosci brakuje, ale o warunki, w jakich byl krecony. Stromo, w gorym odcinku nawet bardzo stromo (ponad 40%, choc sie nie wydaje), troche muld. Twardo, ale to akurat bez znaczenia dla efektow filmowania.
Nakrecal mnie znajomy (z grupy newsowej) kompaktem Olympusa stojac w jednym miejscu. Nie kamera. Aparat pozwalal na stosowanie zoomu optycznego do 8x, ale nie nagrywal glosu. Uwazam, ze nagral mnie calkiem dobrze. Najpierw przyblizyl mnie zoomem, potem w miare mojego nadjezdzania - oddalal mnie zoomem i podobnie, ale w druga strone, gdy odjezdzalem. Da sie. Film zrobil w mp4, a wiec w dobrej jakosci. Nawiasem mowiac sprobowalem i ja go sfilmowac, tym samym aparatem, ale efekty byly zalosne. Efekty mojego filmowania, nie jego jazdy.
Napisano 03 kwiecień 2009 - 17:18
Witam
To bardzo fajny filmik, dobry przejazd, na dodatek jeszcze ta pogoda!!
Ale mówienie, że warunki są złe to chyba troszkę naduzycie.
Znam ten stok, jest równomiernie nachylony, nie jest znowu taki stromy, warunki sniegowe masz bardzo dobre.
Po prostu fajny filmik z jazdy.
Pozdrowienia
To bardzo fajny filmik, dobry przejazd, na dodatek jeszcze ta pogoda!!
Znam ten stok, jest równomiernie nachylony, nie jest znowu taki stromy, warunki sniegowe masz bardzo dobre.
Po prostu fajny filmik z jazdy.
Pozdrowienia
Napisano 03 kwiecień 2009 - 21:45
"Mitek":ificucw6 napisał:
On nie jest rowno nachylony. Poczatek, jesli jechac wprost w dol, a nie oplotkami jak widac na poczatku, jest naprawde stromy. Jesli cala trasa ma srednio 30 % (na granicy czerwonej i czarnej), a poczatek jest duzo stromszy, znaczy ze jest ostro. Oczywiscie nie chodzi tu o zadne ekstrema 70 % i wiecej, ale zwyczajnie stromy stok. Nawiasem mowiac ten gorny fragment jest, jak dla mnie, na granicy stromizny, po ktorej moge pojechac w miare plynnym smigiem. Przy jeszcze stromszych przechodze na sekwencje krotszych czy dluzszych skretow, ale nie jest to juz smig.
Pokazalem po prostu jak mozna prostymi srodkami, skromnym kompaktem, wykonac calkiem niezly filmik w dosc trudnych warunkach w sensie stromizny. Wcale nie trzeba wtedy za kims jechac.
Przyznam jednak, ze ja nie potrafie. Na wyswietlaczu nie widac nic, a wizjer optyczny, o ile w ogole istnieje, jak np. w wiekszosci kompaktow Canona, jest marny. Jednak prosi sie kamerka. Jak dozyje to namowie syna na wspolny zakup i sie troche pofilmujemy.
Napisano 04 kwiecień 2009 - 21:13
Andrzeju!
Muszę przyznać, że praca zoomem "Twojego osobistego kamerzysty" godna podziwu.
Tym bardziej, że to było aparatem kręcone.
Dodam tylko w temacie jak kręcić - absolutnie konieczna jest optyczna stabilizacja obrazu. W czasie filmowania podczas jazdy - to oczywiste - bez niej praktycznie się nie da, ale jest bardzo przydatna także przy kręceniu na stojąco! I w aparacie i w kamerze.
Pozdrawiam
Muszę przyznać, że praca zoomem "Twojego osobistego kamerzysty" godna podziwu.
Tym bardziej, że to było aparatem kręcone.
Dodam tylko w temacie jak kręcić - absolutnie konieczna jest optyczna stabilizacja obrazu. W czasie filmowania podczas jazdy - to oczywiste - bez niej praktycznie się nie da, ale jest bardzo przydatna także przy kręceniu na stojąco! I w aparacie i w kamerze.
Pozdrawiam
Tadek
Forum narciarskie kochamnarty :-))
Forum narciarskie kochamnarty :-))