Tecnica diablo
Napisano 30 styczeń 2009 - 21:33
Piszę tak bo używam tecnici i jeszcze się mi nie zdarzyło,żeby coś gniotło,nie trzymało czy tam cuś.Jak dla mnie idealne butki,ale nie jestem przywiązany,bo długie lata jeździłem w atomicu(fajne,ale z moim płaskostopiem nie bardzo),i salomonie,tu wszystko ekstra(tylko jak porównać obecne standardy do butów sprzed 15-stu lat).
A samo diablo:polecam.....przymierzyćć,jak każdy but....
Napisano 31 styczeń 2009 - 12:08
"filinator":1pkd5v8i napisał:
A samo diablo:polecam.....przymirerzyć,jak każdy but....
Kumpel miał takie pomarańczowe, bardzo sobie chwalił, że twarde ale wygodne, cóż z tego jeden pęknął w czasie jazdy na Grande Motte i musiał do Val dIsere jechać na jednej narcie.
Ja sam przymierzałem ale dałem spokój bo już przy wkładaniu nogi do buta było strasznie niewygodnie, zastanawiam się teraz nad Hawx tylko nie wiem co będzie lepsze 100, 110 czy 120

pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil
Napisano 01 luty 2009 - 21:01
Pozdrawiam śNIEŻNIE .
Napisano 15 kwiecień 2010 - 19:11
Napisano 15 kwiecień 2010 - 20:22

pozdrawiam Janusz narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jezioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Sestriere , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun, Serre Chevalier, Vialattea, Val dIsere , La Mongie , Montgenevre , Alpe dHuez , Les Duex Alpes , Sybelles , Tignes , Val dIsere , Les Arcs , La Plagne , Champagny , Courchevel , Meribel , Les Menuires , Val Thorens , La Grave , Oz , Sain Sorlin , Chamonix , Megeve , Flaine , Morzine , Les Portes du Soleil
Napisano 15 kwiecień 2010 - 23:00
Napisano 15 kwiecień 2010 - 23:53
Użytkownik Łysy dnia 16.04.2010, 1:00 napisał
Zaczynam się zastanawiać czy nie pracujesz w grupie?
PO co mam sprawdzać? Mam dobre buty dobre narty i jadę. To jest kolejny patent dla:
- lubiących nowości i z kasą - zawsze kupią
- biedniejszych ale ambitnych - zawsze powiedzą żę butów nie mieli pompowanych
Dla mnie to bzdura, regulacja twardości pompowanej części bardzo trudna i zmiennna w czasie zjazdu - wysokość, temperatura itd. Gadżet dla głuptasów.
POzdrawiam
Użytkownik Mitek edytował ten post 15 kwiecień 2010 - 23:55
Napisano 16 kwiecień 2010 - 08:41
Użytkownik Mitek dnia 15.04.2010, 23:53 napisał
PO co mam sprawdzać? Mam dobre buty dobre narty i jadę. To jest kolejny patent dla:
Dla mnie to bzdura, regulacja twardości pompowanej części bardzo trudna i zmiennna w czasie zjazdu - wysokość, temperatura itd. Gadżet dla głuptasów.
POzdrawiam
Nie zaprzeczam , zawsze jestem ciekaw nowości , powiadasz że jest to gadżet dla lubiących nowości i z kasą ! , zapewne tak na pewno będzie to but dla snobów ,ale mnie intryguje jak ten gadżet się będzie spisywał . Również jezdżę w butach z sezonu 2005 i nie zamieniłbym ich na pewno , ale jest ogrom ludzi którzy mają okropne trudności z dopasowaniem buta (cóż nie każdego Bóg ukleił na jedno kopyto)i być może ta technologia ,będzie akurat pomocna dla tych osób
cyt.Dla mnie to bzdura, regulacja twardości pompowanej części bardzo trudna i zmiennna w czasie zjazdu - wysokość, temperatura itd
Ty chyba zle zrozumiałeś istotę działania tej pompki , to nie wkładka będzie dmuchana , wkładka poprzez nadmuchanie będzie dociśnięta tam gdzie najbardziej tego potrzeba , chyba że ja się mylę .
Pozdrowiam
Napisano 16 kwiecień 2010 - 10:19
Użytkownik Łysy dnia 16.04.2010, 10:41 napisał
POzdrawiam
Nie zaprzeczam , zawsze jestem ciekaw nowości , powiadasz że jest to gadżet dla lubiących nowości i z kasą ! , zapewne tak na pewno będzie to but dla snobów ,ale mnie intryguje jak ten gadżet się będzie spisywał . Również jezdżę w butach z sezonu 2005 i nie zamieniłbym ich na pewno , ale jest ogrom ludzi którzy mają okropne trudności z dopasowaniem buta (cóż nie każdego Bóg ukleił na jedno kopyto)i być może ta technologia ,będzie akurat pomocna dla tych osób
cyt.Dla mnie to bzdura, regulacja twardości pompowanej części bardzo trudna i zmiennna w czasie zjazdu - wysokość, temperatura itd
Ty chyba zle zrozumiałeś istotę działania tej pompki , to nie wkładka będzie dmuchana , wkładka poprzez nadmuchanie będzie dociśnięta tam gdzie najbardziej tego potrzeba , chyba że ja się mylę .
Pozdrowiam
Nie widze specjalnej róznicy pomiedzy dociśnieciem bezpośrednim a posrednim. Opinie uzytkowników napewno będą że to jest ekstra. Przecież jak ktos kupuje cos wyjątkowego to nie po to żeby później powiedzieć, że to była złą decyzja.
Pozdrawiam
Napisano 16 kwiecień 2010 - 10:28
Użytkownik Łysy dnia 16.04.2010, 0:00 napisał
Oczywiście że tak. Aby cokolwiek móc powiedzieć, szczególnie o nowościach, trzeba zwyczajnie sprzęt przetestować.
Sprzedaj lub kup. Sprawdź!
forum narciarskie, narty, narciarstwo, narciarskie,carving, ski, narty, narty forum, ski-forum, forum narty, dobór nart, ośrodki narciarskie, narciarstwo klasyczne, kaski, freeride, forum narciarskie, artykuły górskie, fotki z gór, gogle narciarskie, urazy, lodowce alpejskie, porady, Tatry, kijki narciarskie, wyjazdy na narty, opinie, stoki narciarskie, Dolomity, skoki narciarskie, orczyki, race, bielizna termiczna, muldy. Porady ekspertów i instruktorów szkół narciarskich. Skala umiejętności narciarskich, kurtki narciarskie, Adam Małysz, buty, zawody, freestyle, dziecko na stoku, zawody Pucharu Świata alpejskiego., wiatr, foki, porady w doborze nart, okulary z filtrem, Beskidy, nauka jazdy na nartach, Podhale, wyciągi, relacje, wiązania narciarskie, rękawiczki narciarskie, kamery, dekalog FIS, śnieg, Sudety, Alpy, górskie wyprawy, Kamil Stoch, portal narciarski, skocznie narciarskie, skipass, wspinaczka, dyskusje narciarskie, kontuzje, opady śniegu, Karkonosze, gondole, ubezpieczenia narciarskie, narty,
Napisano 16 kwiecień 2010 - 12:24
Użytkownik Pit dnia 16.04.2010, 10:28 napisał
Użytkownik Łysy dnia 16.04.2010, 0:00 napisał
Oczywiście że tak. Aby cokolwiek móc powiedzieć, szczególnie o nowościach, trzeba zwyczajnie sprzęt przetestować.
Pit ..wieeeeeelkie dzięki za poparcie , już się zastanawiałem czy ja może nie jestem jakiś inny , że każdy chce mnie zdołować , aja tylko piszę o swoich subiektywnych odczuciach .
Napisano 16 kwiecień 2010 - 12:36
Użytkownik Mitek dnia 16.04.2010, 10:19 napisał
Użytkownik Łysy dnia 16.04.2010, 10:41 napisał
POzdrawiam
Pozdrowiam
Nie widze specjalnej róznicy pomiedzy dociśnieciem bezpośrednim a posrednim. Opinie uzytkowników napewno będą że to jest ekstra. Przecież jak ktos kupuje cos wyjątkowego to nie po to żeby później powiedzieć, że to była złą decyzja.
Pozdrawiam
Mitek .
Wierz mi na słowo , że jeśli bym nawet wydał 2-2.5 tyś na takie buty i okazało by się to nie wypałem , to Bóg mi świadkiem głośno bym o tym TRĄBIŁ .
Piszesz ,że nie widzisz żadnej różnicy pomiędzy tymi dociśnięciami , a ja wprost odwrotnie , nie będzie to na pewno jakaś różnica powalająca , ale mam wrażenie że ten patent ma za zadanie niwelowania brakującego docisku w miejscach najbardziej na nie narażonych , czyli kostki i stopy .
Tak jak napisał PIT nie sprawdzisz nie dowiesz się