Skocz do zawartości

Elan SLX Wave Flex

2 odpowiedzi w tym temacie

#1 filinator

• Użytkownik
  • 418 Postów:
Reputacja: 7
+

Napisano 30 styczeń 2009 - 20:52

Dla kochamnarty,test bardziej porównawczy,bo....
Z Wave Flex to te same,ale różne narty:
Trzymanie krawędzi:dla obu 5
Szybka zmiana skrętu: JW
Stabilność: i tu jak dla mnie są różnice,wolę tę nowszą,ale do poprzedniczki nie mam zarzutów,na twardym mniej drgań,takie moje odczucie.
W długim,obie bez zarzutu,ale,jak na slalomki...
Trwałość-tylko o krawędziach mogę,bo obie mam,ale nie na stałe-jak w head,fischer,czy podobnych,tzn. nie potrzebują ostrzenia po każdej wizycie na stoku,czego nie napisze o Atomicu.
Ogólnie:Warte zachodu,zwłaszcza,że cena posezonowa,dla tej firmy jest bardziej kusząca niż innych,a jakość porównywalna,czasem lepsza...

#2 jabol

• Moderator
  • 1781 Postów:
  • Narty:Rossignol 9X
  • Imię :Jan
  • Ulubiony stok:Szczyrk
Reputacja: 372
+

Napisano 31 styczeń 2009 - 11:19

"filinator":1cqbcug1 napisał:

Dla kochamnarty,test bardziej porównawczy,bo....
Bo bez Wave Flex to te same,ale różne narty:
Trzymanie krawędzi:dla obu 5
Szybka zmiana skrętu: JW
Stabilność: i tu jak dla mnie są różnice,wolę tę nowszą,ale do poprzedniczki nie mam zarzutów,na twardym mniej drgań,takie moje odczucie.
W długim,obie bez zarzutu,ale,jak na slalomki...
Trwałość-tylko o krawędziach mogę,bo obie mam,ale nie na stałe-jak w head,fischer,czy podobnych,tzn. nie potrzebują ostrzenia po każdej wizycie na stoku,czego nie napisze o Atomicu.
Ogólnie:Warte zachodu,zwłaszcza,że cena posezonowa,dla tej firmy jest bardziej kusząca niż innych,a jakość porównywalna,czasem lepsza...

czy to o tych piszesz?
Dołączona grafika

czy o tych?
Dołączona grafika
Dołączona grafika
pozdrawiam narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jazioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun Janusz

#3 filinator

• Użytkownik
  • 418 Postów:
Reputacja: 7
+

Napisano 31 styczeń 2009 - 15:26

Już zmieniłem tytuł,bo rzeczywiście nie było wiadomo o których piszę.
Jeszcze tylko taka mała uwaga:elan z wave flex jest jak dla mnie bardziej przyjazny dla narciarzy z mniejszą wagą.Narty są bardziej miękkie wzdłużnie,łatwiej je docisnąć w skręcie,przez to mniej bolą nogi po całodziennym nartowaniu.