Dla kochamnarty,test bardziej porównawczy,bo....
Z Wave Flex to te same,ale różne narty:
Trzymanie krawędzi:dla obu 5
Szybka zmiana skrętu: JW
Stabilność: i tu jak dla mnie są różnice,wolę tę nowszą,ale do poprzedniczki nie mam zarzutów,na twardym mniej drgań,takie moje odczucie.
W długim,obie bez zarzutu,ale,jak na slalomki...
Trwałość-tylko o krawędziach mogę,bo obie mam,ale nie na stałe-jak w head,fischer,czy podobnych,tzn. nie potrzebują ostrzenia po każdej wizycie na stoku,czego nie napisze o Atomicu.
Ogólnie:Warte zachodu,zwłaszcza,że cena posezonowa,dla tej firmy jest bardziej kusząca niż innych,a jakość porównywalna,czasem lepsza...
Elan SLX Wave Flex
Rozpoczęty przez filinator, 30 sty 2009 20:52
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 31 styczeń 2009 - 11:19
"filinator":1cqbcug1 napisał:
Dla kochamnarty,test bardziej porównawczy,bo....
Bo bez Wave Flex to te same,ale różne narty:
Stabilność: i tu jak dla mnie są różnice,wolę tę nowszą,ale do poprzedniczki nie mam zarzutów,na twardym mniej drgań,takie moje odczucie.
Trwałość-tylko o krawędziach mogę,bo obie mam,ale nie na stałe-jak w head,fischer,czy podobnych,tzn. nie potrzebują ostrzenia po każdej wizycie na stoku,czego nie napisze o Atomicu.
Ogólnie:Warte zachodu,zwłaszcza,że cena posezonowa,dla tej firmy jest bardziej kusząca niż innych,a jakość porównywalna,czasem lepsza...
Bo bez Wave Flex to te same,ale różne narty:
czy to o tych piszesz?
czy o tych?

pozdrawiam narciarki i narciarzy, początkujących i zaawansowanych, a także ośrodki narciarskie: Szczyrk , Wisła , Istebna , Ustroń , Zwardoń , Koniaków , Korbielów , Zawoja , Rabka , Zakopane , Bukowina Tatrzańska , Krynica , Karpacz , Szklarska Poręba , Czarna Góra , Tatrzańska Łomnica , Szczyrbskie Jazioro , Stary Smokovec , Jasna , Zell am See , Saalbach , Hinterglemm , Mayrhofen , Tux , Hintertux , Stubai , Sölden , Obergurgl , Ischgl , Obertauern , Livigno , Wolkenstein , Selva , Santa Christina , Sankt Ulrich , Arabba , Colfosco , Canazei , Cortina , Sulden , Gressoney , Cervinia , Kronplatz , Coumayeur , Zermatt , Saas Fee , Grächen , Bettmeralp , Aletsch , Crans Montana , Verbier , Les Collons , Rosswald , Belalp , Samnaun Janusz
Napisano 31 styczeń 2009 - 15:26
Już zmieniłem tytuł,bo rzeczywiście nie było wiadomo o których piszę.
Jeszcze tylko taka mała uwaga:elan z wave flex jest jak dla mnie bardziej przyjazny dla narciarzy z mniejszą wagą.Narty są bardziej miękkie wzdłużnie,łatwiej je docisnąć w skręcie,przez to mniej bolą nogi po całodziennym nartowaniu.
Jeszcze tylko taka mała uwaga:elan z wave flex jest jak dla mnie bardziej przyjazny dla narciarzy z mniejszą wagą.Narty są bardziej miękkie wzdłużnie,łatwiej je docisnąć w skręcie,przez to mniej bolą nogi po całodziennym nartowaniu.